|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Opremljanje Stanovanja
17.7.2008 8:40:11   
zabicaa
Ker me bo prvič doletelo opremljanje praznega stanovanja (v njem je samo kopalnica), bi prosila za kakšen nasvet,  predvsem kje in kaj kupit, da je kvalitetno, lepo in ne predrago.

Lahko začnem pri kuhinji. Kuhinje potrebujem približno 4 m (ravno) . Rada bi kakšno moderno kuhinjo z čim več prostrora in predali v kakšni svetli pastelni barvi (zelena, rumena) Kam se splača iti pogledat za kuhinjo? Kje ti najboljše stvetujejo in dobiš vse v enem kosu (ne kot rutar ki ti dostavlja stvari po kosih)? Pa seveda da ni predrgao? Gledala sva Marles, Gorenje kuhinje. Kakšne so kaj cene? Ima kdo izkušnje?

Klimatska naprava- v opisu stanovanj piše da bodo vgrajene cevi za odtok zraka in predpriprava za vgradnjo klime split sistem. A to potrebuješ notranji in zuanji del?

Katero znamko hladilnika, pralnega stroja, štedilnika, pomivalnega stroja se splača kupit in zakaj?

Hladilnik želiva samostoječi in velik - srebrn. Pralni stroj sva razmišljala da bi vzela ožjega, prav tako sva razmišljala o ožjem pomivalnem stroju. A kaj pridobiš z ožjim pomivalnim strojem na prostor? Gre v ta ožje stroje vse noralno noter? Kakšne so izkušnje?

Najlepša hvala za vse nasvete!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Opremljanje Stanovanja
17.7.2008 9:10:43   
jerikou
zabicaa  pozdravljena.
tudi naju je doletelo pred 2 letoma, da sva bila na tem da morava opremit popolnoma prazno stanovanje.
ker sva razpolagala z ne tako veliko finančnimi sredstvi sva se takrat odločila, da si stanovanje opremiva popolnoma v IKEI (lesene dele). Kar naju tudi ni motilo saj nama je njihov dizajn zelo všeč. Kuhinjo si sestaviš lahko čisto sam , na njihovi strani imas tudi program ki ti omogoča da poljubno sestaviš kuhinjo. so pa tudi v prodajalni na oddelku kuhinj zelo prijazni in imajo veliko nasvetov in idej s katerimi ti pomagajo. govorijo pa tudi angleško včasih celo srečaš koga ki govori slovensko. www.ikea.at
se pa novembra odpira nova njihova prodajalna v Celovcu in se jo ze pošteno veselim.

Kar se tiče bele tehnike sva midva ugotovila da je vseeno bolje dati malo več denarja kot pa kupit kaj v akciji in neke **** znamko. Pečica, indukcijska plata, hladilnik imava Elektrolux, pomivalni stroj imava Bosch (ta ožjega, ker sva bila omejena s prostorom) pri pralnem stroju pa sva zgrešila in tukaj tudi prepričanje da bolje dati malo več. Kupila sva Ariston kombiniran pralno-sušilni stroj (zaradi prostora) in sva ga imela že 3x na popravilu s tem da funkcijo sušenja sploh ne uporabljam (ker praktično ne posuši nič).

Klimatska naprava. Tudi midva sva imela predpripravo vseh cevi v stanovanju. Vendar pri nama niso bile za ponucat ker so bile tako malomarno narejene vse polomljene...tako da nama je naredu majstr novo inštalacijo. Seveda pa potrebuješ notranjo kot zunanjo enoto, sej tako klime delujejo. Predlagam da vzameta klimo ki ima zunanjo enoto dokaj tiho.

nevem kaj naj še napišem mogoče se še kaj spomnem pa naj bo za zdaj to vse. Upam da sem vsaj malo pomagala....

pa veliko veselja vama zelim z opremljanjem ima nek poseben čar ko si ustvarjaš čisto svoje gnezdece.....bi takoj še enkrat....

Lp J.

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Opremljanje Stanovanja
17.7.2008 9:11:45   
honey
Za kuhinjo ti ne znam svetovat, ker mi2 sva jo dala delat. Ciljala sva na Sveino kuhinjo, ki pa žal ni imela elementov, ki bi šli v najino kuhinjo - imava izvenserijske mere. Drugače pa mislim, da imajo zdaj več ali manj vsi proizvajalci ravne, moderne linije, tako da ne moreš kaj dosti falit. Itak ti jo pa povsod tudi zrišejo in se lahko zmišljuješ in ugotavljaš, kaj ti je bolj všeč.

Za klimo mislim, da potrebuješ zunanji in notranji del, ki pa je po vsej verjetno v kompletu, ko klimu kupuješ. Sklepam, ker klime (žal) nimamo.

Kar pa se tiče znam bele tehnike, pa mislim, da vsak prisega na svojo, tisto, ki jo ima. Mi2 imava recimo pomivalni stroj in steklokeramično ploščo od Elektroluxa, pečico Boschevo, hladilnik je (zaenkrat še) Beko, čakava pa, da prišparava za Samsungov ameriški hladilnik. Nama je fenomenalen user posted image . Pralni stroj imava pa tudi še od prej Gorenje. Ampak vem, da so zdaj že taki hudi novi modeli zunaj, da kar glava boli. Ne vem, mi2 sva šla v BOF v Lj. in tam sva vse nakupila in tudi svetovali so nama - zakaj to, zakaj tisto, kaj je boljše, cenovno ugodnejše... Se nisem dosti obremenjevala z znamakmi, glavno, da je bil srednji cenovni razred. In moram reči, da sem z vsem zadovoljna. Preveri pa pri teh ožjih gospodinjskih aparatih, kakšno imajo prostornino. Npr. jaz imam 5 kg pralni stroj, pa mi gre včasih na živce, ker npr. če bi imela večji boben (npr. 6, 8 kg) bi prišparala na kakši rundi žehte. Za pomivalca pa isto - ne vem, če gre v ožji pomivalec 12 pogrinjkov? Je fino, da je večji. Ker ne vem, če vama toliko pomeni tistih 5 ali 10 cm, potem vzemita ožjega, drugače raje ne.

No, to je moje mnenje, moram pa reči, da se niti nisem kaj dosti obremenjevala z znamkami ipd. Vedela sem, kaj hočem (kakšno kuhinjo), za kar pa nisem vedela - npr. belo tehniko, sva šla pa kupit k "strokovnjakom" in to je bilo to.

Vedi pa, da ti ne uide letanje po trgovinah, sejmih ipd. Meni samo kdo omeni sejem, mi grejo lasje pokonci user posted image  Pa tudi to se strinjam s predhodnico, da ni dobro kupovat **** znamk bele tehnike, sploh če so nižjega cenovnega razreda - ker nazadnje ugotoviš, da ne privarčuješ popolnoma nič. Tudi, ko si finančno omejen, je bolje, da ciljaš na srednji cenovni razred, kot pa na najnižjega. No, nama se je obrestovalo - 1 leto smo že v hiši in nimamo nobenih problemov z ničemer - vse dela kot urca user posted image

< Sporočilo je popravil honey -- 17.7.2008 9:14:33 >

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Opremljanje Stanovanja
17.7.2008 9:27:13   
zabicaa
Midva se že malo pripravljava. Stanovanje bo zgrajeno prihodnje leto aprila....ampak mislim da bo potrebno počasi začet malo gledat naokrog po stvareh. K sreči je stanovanje 38 m2.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Opremljanje Stanovanja
17.7.2008 11:09:34   
sazi
Lahko začnem pri kuhinji. Kuhinje potrebujem približno 4 m (ravno) . Rada bi kakšno moderno kuhinjo z čim več prostrora in predali v kakšni svetli pastelni barvi (zelena, rumena) Kam se splača iti pogledat za kuhinjo? Kje ti najboljše stvetujejo in dobiš vse v enem kosu (ne kot rutar ki ti dostavlja stvari po kosih)? Pa seveda da ni predrgao? Gledala sva Marles, Gorenje kuhinje. Kakšne so kaj cene? Ima kdo izkušnje?
 
Pri nas (mi2, starši, vikend) imamo vse kuhinje Gorenje - no, v novi hiši bova imela drugo, ker mi je Gorenjeva všeč samo ta, ki jo imam sedaj, iste nočem, pa bo od druge firme - in smo zelo zadovoljni. Najina je stara 5 let, pa ej kot nova. Če pri njih kupiš še aparate (vsaj 2 vgradna), dobiš popust 10% na leseni del kuhinje. AParati so kvalitetni in se nam nič ne kvarijo (pečica, plošča, hladilnik, pralni stroj) - le pomivalca imamo Boschevega - Gorenjevi imajo res neuporabne košare - vsaj zame. Je ožji (45cm) in zaenkrat pere 1x dnevno, pa imava enega otroka. Ko nas bo več, bi verjetno bil premali, ampak za 2 je pa definitivno dovolj velik (no, v Gorenjevega malega pa ne gre skoraj ničuser posted image ).

Klimatska naprava- v opisu stanovanj piše da bodo vgrajene cevi za odtok zraka in predpriprava za vgradnjo klime split sistem. A to potrebuješ notranji in zuanji del? DA

Katero znamko hladilnika, pralnega stroja, štedilnika, pomivalnega stroja se splača kupit in zakaj?
Kot napisano - večinoma Gorenje. Mi smo s kvaliteto zelo zadovoljni, garancije imaš 5 let. So paomejitve pri izbiri. Namreč želiva res velik kombiniran hladilnik, kakršnih pa Gorenje ne dela, zato bo verjetno v novi kuhinji nek drug.

Hladilnik želiva samostoječi in velik - srebrn. Pralni stroj sva razmišljala da bi vzela ožjega, prav tako sva razmišljala o ožjem pomivalnem stroju. A kaj pridobiš z ožjim pomivalnim strojem na prostor? Gre v ta ožje stroje vse noralno noter? Kakšne so izkušnje?
O ožjih strojih sem že zgoraj pisala. Na vikendu imamo ožji Gorenjev pralni stroj in je super. Če potrebuješ pa še sušilca, si pa, če se le da postaviti enega na drugega raje omisli 2 ločena stroja, ker kombinirani niso fajn.

Najlepša hvala za vse nasvete!

(odgovor članu zabicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Opremljanje Stanovanja
18.7.2008 7:43:23   
Eca
Mi stalno nekaj opremljamo user posted image , pred dvema letoma stanovanje, zdaj smo na vmesni  lokaciji v hiši pri tašči in se zopet selimo - tokrat v svojo hišo.
Glede kuhinje jaz prisegam na Ikeo. Tele Marles, Svea in podobno meni ne potegne. Kaj več lahko prebereš (sem se malo bolj razpisala) v postu: koliko ste dali za kuhinje pod mojim imenom. Tam sem naredila celo "disertacijo" iz kuhinj.
Glede ele. apratov - se strinjam s predhodnicami. Izberi srednji cenovni razred. Mi imamo od vsake firme nekaj - Zanussi (pralno- sušilni), Hladilnik Whirlpool, indukcijsko ploščo (toplo priporočam) Elektrolux, napa Bosh, pečica Gorenje, pomivalec Whirpool, sušilec Whirpool.... Kaj mi je od teh firm najboljše? Whirlpool in Bosch. Sicer pa z nobenim aparatom nisem do sedaj imela smole in kakšnega servisa. Gorenje je pri meni najbolj osovražena firma (5 let ima zato garancijo, ker folk ni hotel več kupovati aparatov, ker so se kvarili in potem je gorenje naredilo pač eno marketinško potezo - informacija od moje mame, ki je delela v Gorenju, pa tudi na kakem servisu ti bodo vedeli enako povedat). Glede Gorenjskih aparatov bi lahko še kaj napisala - recimo imajo jih moji starši (mama zrihtala), moja tašča, pa nihče ni ravno zadovoljen. Pomivalca pri obeh stalno nekaj crkujeta, opereta slabo (vidim sedaj pri tašči, ko enake stvari moj Whirpool opere z enako tableto čisto do sijaja, pri Gorenjskem pa user posted image ). No bom tu raje zaključila. Jaz pač ne bi več Gorenja.

Glede klime  - nimam pojma. Vem da obstaja zunanji in notranji del - kupi pa se v kompletu klima.

Ostalo pohištvo - Ikeauser posted image . Lahko dokupuješ, vedno imajo stvari na zalogi, tudi kuhinje. Če nimaš dovolj denarja  - pač kupuješ po delih.

Ta ameriški hladilnik - meni ne potegneuser posted image . Ko sem pregledala v trgovini - sem dobila občutek, da ne spravim v njega nič več kot v tistega ta velikega 1,90, ki ima spodaj še 3 zmrzovalne predale. Samo prostor zaseda in ožame tvojo denarnico. Moje mnenje pač.

Ožje aparate jaz ne bi vzela - pomivalec absolutno ne. Če ste 3, verjetno boste kdaj tudi 4. V ta ozkega boš zložla krožnike in ostalo ribala na rokeuser posted image . Mi smo 4, perem 2x na dan ta veliki stroj, ob tem da ima zelo dobro razporeditev polic in ga res nabunkam z posodo, krožniki, piskri....ni da ni, še pekač iz pečice ta največji dam not in vse se lepo opere.
Pralni stroj ta ožjiuser posted image - kaj pa vem. Jaz imam sicer pralno-sušilnega, ker smo prej bili v bloku in v kopalnici ni bilo nekega prostora. Sem pa sušilca uporabljala samo izjemoma, saj smo sušili poleti na terasi, pozimi pa v stanovanju, ker je bil suh zrak. Zdaj v hiši, kjer smo pri tašči je polno plesni in moram vse sušit pozimi v sušilcu, zato sem še kupila posebaj sušilec, ker z pralno-sušilnim in 2 malima otrokama bi le ta hitro crknil. Je pa res, da ima že tudi kilometrino za sabo (9let), tak da bo nekega dne tudi res crknil. Glede sušilca je za razmislit - kje boš sušila na balkonu, sušilnici ali imaš suho ali vlažnouser posted image stanovanje.

Evo, če sem kaj pomagala.

Če pa te še kaj zanima, pa kar vprašaj. Lahko tudi na z.s.

Eca


_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Opremljanje Stanovanja
18.7.2008 13:02:24   
5ra_28
Midva z mojim se seliva nekje februarja 2009, takrat bo možen prevzem stanovanja. Ker sva še sedaj pri starših, morava kupiti čisto vse. Začela sva letos splomladi, ker drugače finančno res ne bi šlo. Začela sva z posodmai, servisnim priborom, noži in takšnimi stvarmi, ki ji lahko že v naprej spraviš in ne teče garancija:), finančno pa se tudi nabere. Ta mesec sva kupila kopalnico in naročila sedežno (oboje Avstrija) ter dnevni regal. Steklokeramično ploščo in pečico pa prevzameva naslednji mesec.  Še dobro da lahko shranjujeva v hiši pris tarših user posted image . Ker sem v petem mesecu nosečnosti, naju čaka še oprema za novega člana. Plače imava povprečne od staršev sva dobila le za aro stanovanja, ostalo pa je vse na nama. Imava pa kar zahtevne želje, po modernem stanovnaju, ni potrebno da je znamka ali cena, saj si tega ne moreva privoščiti. Ampak se da dobit tudi moderno in ceneje. Še posebej če si vzameš čas in začneš pravočasno.

Kuhinjo sva gledala najprej Svea, zdaj pa nama je ena od Gorenja bolj všeč. Bova pa še šla k mizarju, ker je najinemu znancu naredil zelo DOBRO, LEPO IN MODERNO kuhinjo in to dosti ceneje kot so v trgovinah. Če imaš čas, se to splača, mal premislit. Kuhinjski aparati (pečica in steklokeramična plošča) od Gorenja, ker nama je model najbolj všeč, funkcijsko pa ustreza. Nikoli ne bi dala veliko denarja za te aparate, ker sem imela možnost videt nabavne cene za trgovine, pa ti slabo postane!  

Joj, prav razpisala sem se.

Zabicaa, meni imasta Kika in Lutz zelo dobre stvari, tudi v srednjem cenovnem razredu.

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu Eca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Opremljanje Stanovanja
18.7.2008 13:06:25   
5ra_28
Aja, kar se pa tiče pomivalnega in pralnega stroja, pa... Če ti glede prostora ne bo pogoj, jaz ne bi vzela ožjega, ker smo pomivalnega imeli doma, pa sva bili same z mamo! Problem pri ožjem bo pri posodah in velikih loncih, tega pa je v kuhi kar.
Pralni stroj pa bom jaz primorana vzeti pralno-sušilni, saj stanovanje ne bo imelo balkona, veliko pa tudi ni, da bi stojalo lahko nekje kar tako prosto vedno stalo. Malo  me je strah, ker pralno sušilnih res ne hvalijo, samo če ti ne preostane drugega (glede na velikost kopalnice) user posted image .

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?