|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pri spovedi
26.7.2005 0:43:02   
Anonimen
Tokrat načenjam temo o cerkvi. Bila sem pri spovedi. Saj ni važno, kaj vse sem župniku povedala, zato bodo sledeči primeri IZMIŠLJENI, da si boste lažje predstavljali sliko.

Torej, župnik, pri katerem sem bila, najprej sploh ni hotel poslušat, kar sem mu želela povedat. Rekel je, da naj preidem k bistvu in mu naštejem vse grehe. Tu je bil prvi šok. Mislila sem, da se lahko pri spovedi pogovoriš o stvareh, ki si jih zagrešil, da ti je potem lažje.

Potem pa je začel, če hodim k maši. Ne, sem mu rekla, v tistem trenutku pa se je vsul plaz obtožb, kako sem nespodobna, ker ne berem Družine in ne hodim k maši.

Ni bilo hudo to, da maltretiram otroka in tepem moža (ok, zdaj si zmišljujem - da veste, gre samo za poanto), da varam in da sem imela nezakonske spolne odnose in s kolikimi moškimi (ja, o tem me je tudi spraševal!!!), hudo je bilo to, da NE HODIM K MAŠI!!!

Nato je začel pridigat, da je za to vse kriva šola in ti čudni učitelji, ki učence tako pohujšujejo (mimogrede, jaz sem učiteljica po poklicu, kar on ni vedel - pa še dobro, da ni), da zaradi šole učenci ne morejo hodit k maši in ne verjamejo v boga.

Po tej spovedi bi se naj počutila "očiščena" in pripravljena na sprejem svetega zakona. Meni je bilo pa zaradi vsega skupaj samo še huje, imelo me je, da naslednji dan sploh ne bi šla več v cerkev, ker...

Potem se mi je zamerilo še nekaj: moja poročna priča mi je plačala Petra Januša, da bi mi pel v cerkvi in seveda zraven še organista. Župnik cerkve, v kateri sva se poročila, pa je imel svojega organista, ki je igral in potem še pel - ne glede na to, da smo imeli svojega pevca. Po obredu je moj tast stopil do župnika in ga vprašal, koliko lahko plača za glasbo in cvetje. Župniku je dal 5000 SIT. Isti župnik pa je zatem mimo naju stopil še do najinih prič in ju poslal, da plačata še njegovega organista... tako da sta najini priči plačali 2 organista in to kar lepo vsoto. Kar zjokala bi se - je to res krščansko? Ali potem meni lahko nekdo pridiga o tem, da ne hodim k maši, ko je sam tako lakomen?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pri spovedi
26.7.2005 1:46:12   
snorlax
Take vrste župnik mene ne bi videl več pri maši. Ostalo pa sem ti napisala na privat.

L.p.:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pri spovedi
26.7.2005 5:03:48   
Anonimen
Ja hudo...zato nisem bila pri spovedi že 17 let, tudi pred poroko nisem šla in to iz načelnih razlogov, za kar je vedel tudi župnik, ki naju je poročal - smo pa malce vsi skupaj pred poroko pogovorili, s tem da sem sama jasno povedala svoje poglede na cerkev, ki lahko strnem:
- ne vidim nobenega razloga v spovedi kot taki, še manj v njihovi odvezi grehov in pokori - za kar menim, da sem grešila moram odgovarjati najprej sama do sebe in do tistih, ki sem jim s svojim ravnanjem povzročila;
- ne vidim razloga obiska maša, če župnik oziroma mašujoči ne zna ali ne more dati župljanom kaj več od slepega ponavljanja molitev; žal večina duhovnike kaj več svojim vernikom od le-tega ne zna dati;
- nisem za to, da majhni otroci obiskujejo maše zgodaj zjutraj, vedno v isti župniji, kar pomeni, da so naši otroci obremenjeni še čez vikend...sem ZA sodobne oblike otroške evharistije, tako da se predstavi vero na za njih razumljiv način, kjer lahko aktivno sodelujejo s petjem, igrami -> vendar žal razen manjšine Salezijancev tem kriterijem ne morejo zadovoljiti.

Moje mnenje je, da cerkev ne uči nič slabega, žal pa tudi malo dobrega da...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pri spovedi
26.7.2005 6:35:04   
anajmad
Bom še jst povedala,kakšni župniki so v cerkvah.Pia je imela pred dvema letoma obhajilo.In so imeli tudi,ko so bili pri 1.sv.spovedi.Pa grem tudi jst po ne vem koliko letih k spovedi.Spovedoval pa je župnik iz sosednje fare.Pa me prvo vpraša zakaj nisem cerkveno poročena in zakaj nimam več otrok.Halo????Men je vse dol padl.In potem mi pa še pravi,da mi ne more dat odveze zaradi tega,ker nisem cerkveno poročena.Men se je dvignu pritisk in sem kr ven šla iz spovednice.Povedala sem kasneje domačemu župniku,da če mislijo tako delat,bodo še imeli manj otrok pri verouku.Katastrofa!!!!Vam povem,mene je takrat vse minilo.Res!
en lp:morje:D.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pri spovedi
26.7.2005 6:57:50   
srki
To ni nobeden župnik, še manj pa kristjan!!! Je prej :hudicek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pri spovedi
26.7.2005 7:09:22   
Anonimen
Anajmad.. nasledniic ga vprasaj, koliko otrok ima on in zakaj jih nima vec?

Kar se tice politike in religije.. kar je v bistvu isto.. ker oboji obstajajo v prvi vrsti, da na lahek nacin pobirajo denar od ljudi.. In sicer politika z davki, ki si jih izmisljuje.. mi pa jih placujemo.. religija pa s svojo idejo o peklu.. Ce umaknejo pekel, bojo vse cerkve hitr prazne.. Noo oizjeme vedno obstajajo..
Mi smo tisti, ki vzdrzujemo to dusno mafijo.. in ce bi prenehali.. bi ti ljudje poceli kaj drugega.. in bi se nehali izmisljevat davke.. ker jih nihce ne bi hotel placat.. in bi nehali halucinirat o peklih, ker jim nihce vec ne bi verjel..

Seveda je vse to mozno sele takrat, ko bo clovek postal vsaj malenkost manj strahopeten, ker zdaj je stanje strahopetnosti prav porazno.. in takrat, ko bo vsaj malo vedel kdo je.. od kod prihaja, zakaj je tukaj in kam gre.. Ker zdaj se ljudem o tem niti sanja ne.. in jasno jih lahko razne kvazi religije in sekte.. kar je isto.. obracajo, kakor zelijo..

Spoved (pogovor s seboj) je sicer zelo dobra stvar... ampak samo v primeru ce imas za sogovornika drevo.. ali jezero.. ali gore.. morje.. pticka.. Ne pa neke halucinatorje, ki bojo takoj zaceli svoj biznis delat.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pri spovedi
26.7.2005 7:27:49   
k1
hja župniki so vedno večji patenti se mi zdi... meni je tudi moj stopo na žulj, ko sem hotla naredit krst za tamalo, sma poročena, ampak ker brat - boter ni poročen, ne more bit boter ampak priča. je pa fora, da je glede obiskovanja maš in tega še kar za pohvalit. pri drugiž župnikih se sploh ne komplicira. a po drugi strani čujem, kako je ena dva, ki sta pač polna perja, poročil cerkveno kar pri njiji doma. HALO??!??

za krst sploh ne greva več blizu, sma se že drugje dogovorila, pa brez problemov in sploh brez kakih vprašanj okoli botra.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Pri spovedi
26.7.2005 8:01:09   
zoya_
Teh spovedi se spominjam še iz otroštva, kako sem se zmišljevala vsak mesec grehe, samo da sem jih imela več, da nisem takoj zaključila pri župniku in potem ko smo morali klečati v cerkvi in moliti odpuščanja...

Zdej si pa mislem samo, pa kva me briga za ene ušive kristjane, pa Cerkev in neke glupe župnike, k noben nima pojma o življenju in pridigajo, kako naj bi vzgajal otroke, sam jih pa niti nima. Sploh ne vem, na podlagi česa solijo pamet svojim faranom glede otrok in tudi samega življenja...:zmeden2:

Ko mi je umrla mami, sem bila stara 22 let in čisto na tleh, ker sem izgubila najbolj pomemno osebo v življenju. Če ne bi bilo takrat mojga bivšega, bi župniku med pridigo za vrat skočila, ker je take bedarije govoril, da sem bila kar penasta. Srce se mi je trgalo od bolečine, on je pa bluzil, da kako ima bog očitno rad mojo mami, da jo je tako zgodaj v nebesa vzel, pa bla bla bla.... :grrr:
OD takrat sem zaključila s cerkev in to vero. Ne vidim nobenega smisla, niti ne vem, kaj bi imeli moji otroci od tega. Sem strogo proti krščevanju, sploh dojenčkov in svojega otroka ne bom dala h krstu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pri spovedi
26.7.2005 8:27:03   
Anonimen
Jaz kot sicer zelo verna kristjanka v spoved ne verjamem in tudi ne hodim k njej.
So določene stvari v Cerkvi, ki so popolnoma za lase privlečene in spoved je že ena od njih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pri spovedi
26.7.2005 8:33:01   
Seven*
Meta. Pri meni je dosti podobno. Ti dam prav.

Tistemu zupniku bi lahko citirala par stvari iz Svetega pisma..

"Sodi in sojen bos."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Pri spovedi
26.7.2005 8:42:15   
BigWhale
Spoved NI neka finta kristjanov ampak Katolikov, kar je bistvena razlika. Spovedi NI omenjene v svetem pismu in tudi ni nekega odpuscanja grehov, vsaj takega obrocnega odpuscanja ne. ;)

In posplosevanje ravnanja enega zupnika na celo katolisko cerkev je butasto. Kakor tudi izjave o 'usivih' kristjanih.

Pa imam jaz precej za povedat cez katolisko cerkev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pri spovedi
26.7.2005 9:03:06   
Seven*
Ce bi se kdo rad porocil kot kristjan, vendar ne kot katolik..

http://www.e-poroka.com/ponudnik.asp?idponudnik=600

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Pri spovedi
26.7.2005 9:14:12   
Anonimen

Big.. tko povdarjas katolike.. ampak v bistvu ni zelo velike razlike med ostalimi.. samo halucinacije so drugacne.

Moje merilo resnicne ali zalzne religije.. je to.. ali je nekaj organizirano..

Vsaka organizirana religija.. sekta ki ima svoje vodje.. in halucinatorje, je lazniva.. ima motic biznisa in vladanja..

In vsaka individualno svobodna vera.. je resnicna.

Te razne bukve so naredile samo odvisnost in zmedo.. Nobena bukva ni potrebna.. niti sveto pismo, niti korani, niti vede, niti vse ostale..

Samo beri SEBE.. in to je najveja komedija, ki jo lahko najdes.. :)-:)-

Ni bolj zabavne zadeve kot opazovati cloveka, ki si na plazi zeli preobleci kopalke.. na primer.. :)-:)-:)- Kaksne vse poze in akrobacije izvedejo, samo da pred drugimi:zmeden: skrijejo svoj lulek ali pa mucko..
Ta idiotizem je tudi cerkev privlekla s seboj.. in tudi ateisti so pod tem vplivom..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Pri spovedi
26.7.2005 9:26:23   
natasa78
:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Pri spovedi
26.7.2005 9:40:14   
Seven*
Tjazi, jaz pa poznam kar nekaj ljudi, ki podobno razmisljajo kot ti in moram priznati, da so dosti bolj zabluzeni kot katerikoli musliman, katolik, ipd.. Ponavadi so to taksni, ki v iskanju resnice potem se malo travico poleg kadijo, mislijo da je vse ljubezen.. Ne posplosevat..


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Pri spovedi
26.7.2005 9:58:48   
Anonimen
O Jezus.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Pri spovedi
26.7.2005 10:05:23   
Maxica
Žal mi je, da si imela tako slabo izkušnjo z župnikom. Vendar ne posploševati in si misliti, da so zdaj pa vsi taki kot ta in ne dovoli, da se ti zaradi tega zagnusi vera. Vedi, vera je nekaj, Cerkev pa drugo. Žal je vse to tako zelo povezano, da če se ti zameri en župnik, lahko brž zavržeš svojo vero. Pa nikar.
Jaz imam na splošno rečeno dobre izkušnje z župniki. In ne samo to-v enem izmed njih sem našla svojega najboljšega prijatelja, h kateremu se vedno lahko zatečem po tolažbo, pogovor itd. Pa ga ne zanima, kolikokrat grem k maši, a dam kaj denarja za cerkev, s kolikimi sem spala itd...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Pri spovedi
26.7.2005 10:09:41   
ZARA
Mislm,jst sem brez besed...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Pri spovedi
26.7.2005 10:19:43   
bskrle
Mi je hudo, da se ti je to zgodilo.
JAZ tudi daljše obdobje pred in po porodu nisem bila pri maši in spovedi in sem naletela na enega starega patra ...pa sva tudi imela kratek stik.

Tem stvarem se je najlažje izogniti,če imaš svojega spovednika, ki mu zaupaš, če se o spovedniku vnaprej malo pozanimaš ...

Nekateri spovedujejo kot pravniki, žal.
JAZ K SVOJEMU ŽUPNIKU TUDI NISEM HODILA. V LJ pri frančiškanih so vrste pred spovednico, četudi ni kakega praznika. Ne brez razloga, bi rekla?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Pri spovedi
26.7.2005 10:20:34   
Anonimen
Eh skutica.....žal mi je da si naletela na takega župnika. Eni so pač...:hudicek::hudicek:

Sam brezveze je zdaj to posploševat na vse katolike.
To je isto kot bi te nadrl en Italijan za en drekec, ti bi pa rekla, zdej so pa vsi Italijani taki.

Niso! In to ti lahk zagotovim. Pri spovedi je pa najboljš, da imaš enega rednega spovednika, ki ti je vredu. Tako tud ne boš razočarana in besna.

Men se je tud zgodlo enkrat, da me je en župnik nazjal kaj si mislim, da delam take grehe (pa ni blo nč takega)... pol sem se pa neki časa sekirala... zdej pa zamahnem z roko in nikol več ne grem v tisto cerkev.




(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Pri spovedi
26.7.2005 13:19:11   
Anonimen
Seven.. Ja to je tudi res... :bravo:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
26.7.2005 14:18:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Pri spovedi
26.7.2005 15:36:44   
coolbabe
Jst mam zelo lepo izkušnjo pri frančiškanih (ko so bli lih omenjeni) kjer si lahko celo izbiral ali boš za zaslonom ali pa si šel mimo na "debato" s patrom. Sem izbrala drugo in tak osebni stik mi je bil bolj všeč ker ni bilo tistega diktiranja grehov ampak bolj v smislu kako rešit in izboljšat zadeve, da bo za vse bolje.

Pred leti sva pa z (zdaj na žalost že pokojnim) župnikom kar na škarpi pred cerkvijo spoved imela ker je bil tako lep sončen dan in se človeku kar sama duša odpre. Aja, pa ni bil frančiškan.

Eni majo pač več posluha za človeka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Pri spovedi
26.7.2005 15:39:00   
BigWhale
Ne jaz ne poudarjam katolikov, sem samo izpostavil kar je katolicizem narobe 'povzel' po Bibliji. In te stvari, ki jih je Skuta nastevala so bile katoliske.

Ce je pa religija oziroma verovanje nekoga v nekaj resnicno ali lazno, pa ne mores posplosit na organiziranost in neorganiziranost.

Kljub temu, da ti za eno religijo stoji institucija, se ne pomeni, da tvoja vera ni resnicna. Vse je odvisno od tega, koliko si pod vplivom neke institucije.

Pa tudi ce si nek svobodnjak se ne pomeni, da je tvoja vera resnicna. Dandanes se prevec ljudi zateka k iskanju boga v samem sebi samo zato, da pobegnejo od zivljenja zardi tega in onega razloga. Njihova vera je pa ravno tako zlagana kot je zlagana vera nekoga, ki hodi v cerkev in slepo sledi instituciji in njenim poglavarjem.

Se huje je pa to, ko so precejkrat vse te pretveze samo opravicilo za razlicna dejanja v zivljenju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Pri spovedi
26.7.2005 16:25:36   
dejčka2
Poznam tega župnika v Račah, tako da nadaljni komentarji niso potrebni, smo imeli krst pri njem.:grrr:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?