|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rojen v 6.mesecu nosečnosti
16.1.2007 23:52:39   
zmajči25
Sem danes izvedela, da je kolegica rodila punčko težko le 680 g kaj več ne vem). PDP je imela nekje sredi maja, torej je rodila doooooosti prezgodaj. Kakšne so možnosti za preživetje tako majhnih otrok, sem brala, da imajo taki otročki tudi kasneje več težav. V katerem tednu (mesecu) nosečnosti ste rodile ve? Je z vašimi bejbiji vse OK? So imeli (imajo) kakšne težave, povezane s prezgodnjim rojstvom? Rada bi čimveč informacij, saj ne bi rada govorila z njenim dragim (ga nameravam poklicat čez kakšen teden) in bleknila kakšno neumno. Se vam zdi, da bi bila vesela telegrama v porodnišnico? Da je ne bi spravila še bolj v obup. Kako ste se počutile ve?
Iskreno upam, da bo z malo pikico vse v najboljšem redu. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rojen v 6.mesecu nosečnosti
17.1.2007 8:12:41   
*alja*
Lani januarja je pri nas v vasi rodila v začetku 6 mesece, fanteka ki je tehtal 480 g. sedaj je star malo več kot leto in je vse vredu. Ima nekje 4 kilograma, kako pa bo pozneje pa ne ve nihče ( če bo imel kake posledice ali ne )!

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rojen v 6.mesecu nosečnosti
17.1.2007 8:33:18   
anajmad
Jst sem rodila v 6. mesecu in to 2x. Prvič mi je sinček umrl po dveh dneh,ker tudi ni bil pravilno oskrbljen,oz. da ne bom napisala kej narobe,pravočasno oskrbljen tako kot bi moralo biti.
Drugič sem pa rodila na minuto v LJ in se je na srečo vse dobro izteklo. To lahko rečem dobro leto po tem.
Bilo je hudo,toda.....
Svetujem ti,da počakaš nekaj dni,da pride kolegica k sebi in po enih 10 dneh se bo tudi pokazalo,kašna je situacija. Prvo jo pokliči po telefonu(če se ti bo sploh javila) in jo vprašaj,kako je. Možnosti danes so zelo velike,da preživijo. Kolikor vem,imajo na EINT v LJ že ene tri mesec punčko,ki je bila rojena v 22.T in živi. Tudi na MON-u se je javila mamica 22.T punčke. Ali pa če pogledaš našo Lejči od Janeje,kako je bila drobna in rojena v 24.T pa je tako živahen deklič,da jo komaj dohajaš. Tudi moja Ula mi spati ne da. Sedaj pri kronološkem enem letu ima 8 kg,koirigirano pa bi bila stara 9. mesecev. Ko se je rodila je imela 910 g,njen najnižji padec na teži pa je bil 723 g,pa je preživela. So komplikacije,brez teh gne gre,toda.......Boš videla,da bo še vse v redu.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rojen v 6.mesecu nosečnosti
17.1.2007 12:12:47   
yaris
Jaz pa poznam tudi eno mamico,ki je rodila v 25. tednu.Pa je tamala stara zdaj 10 mesecev in je zdrava.Sam mal manjša,pa bolj drobcena je kot vrstniki.user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil yaris -- 17.1.2007 12:15:28 >

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rojen v 6.mesecu nosečnosti
17.1.2007 20:14:32   
anajmad
Tud jst poznam to mamico in malčico,sva bile skupaj v porodnišnici.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rojen v 6.mesecu nosečnosti
17.1.2007 22:04:41   
Janeja
Ti je že Anajmad predstavila mojo Leo - rodila sem v 24 tednu, težka je bila le 520 gr ... Seveda je na začetku velik šok. Enim paše o tem takoj govorit, drugi starši se za nekaj časa raje zaprejo vase. Najbolje, da ju pokličeš čez nekaj dni, pa boš videla. Vsekakor pa ji sporoči, koliko mamic se ti je javilo z enako hudo izkušnjo. Vsi naši mali borci so danes zdravi. Naša Lea nima nobenih posledic in je res pravi mali razgrajač, ki tudi sekunde ne more biti pri miru. Je le malo lažja in manjša od vrstnikov kar bo verjetno s časom tudi nadoknadila.
Medicina na tem področju res dela čudeže, pa tudi mali drobižki so strašni borci. Še danes ne vem od kje je Lea pobrala toliko energije in strašne volje do življenja. Še danes se ne da in je ves čas vse po  njenem.

Če bo tvoja prijateljica želela, me lahko kadarkoli tudi pokliče. Meni vem, da je takrat največ pomenil pogovor z mamico, ki je imela doma punčko tudi rojeno v 24 tednu, pa je bilo z njo vse OK. (Hvala Blev).

Aja, glede telegrama - jaz si ga nisem želela prejet. Ko sem šla pa na koncu po Leo in sva bile še 2 dni skupaj na oddelku v sobi, so naju pa zasuli s telegrami in čestitkami. Takrat sem jih bila pa res iz srca vesela. Po mojem bo najbolje, da jo pokličeš, s čestitkami pa počakaj do odhoda domov.


LP, Jerneja

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rojen v 6.mesecu nosečnosti
19.1.2007 0:20:31   
* Mateja *
Jaz sem rodila v 29. tednu ( 1360 g) in moram reči, hvala bogu, da nima Nejc nobenih posledic. Lahko pa rečem tako, da medicina na tem področju dela čudeže, verjeti moraš v to, da bo tvoj otrok preživel. Moj otrok je čudež! Rekli so mi, da ne bo preživel, pa ne na začetku, po 2 mesecih. Pa se ni vdal. Ti drobižki so tapravi borci, jaz verjamem, da bo tudi z otrokom od tvoje kolegice ok!
Glede telegramov. Jaz se niti spomnila nisem nanje, pa sem jih v porodnišnico dobila en kup. In bila sem prav presenečena. To mi je bilo v potrdilo, da tudi drugi verjamejo, da se bo vse srečno končalo! Ker če jih nebi dobila, bi si mislila, da moj otrok nebo preživel in vsi samo čakajo slabih novic! Nevem, vsak ima svoje mnenje. Sem bila pa zelo vesela vseh telefonskih klicev, ki sem jih prejela, da sem mal pozabila na vse skupaj. Sam na telefonu sem čepela v porodnišnici! In tudi doma! Pa na internetu!
V takem primeru ne smeš izgubit upanja, moraš ostati pozitiven, mislit moraš pozitvno, pa tud okrog sebe moraš imeti ljudi, ki te "držijo gor", pa naj bo to mož, mama, tašča, prijateljica. Nič pa ni narobe, če se zjočeš, si samo človek!
No, skušaj biti v pomoč tvoji kolegici in ji res povej, da si slišala več zgodbic, ki so se srečno končale, pa brez posledic! To ji bo dalo velik zagon in bo pozitivno vplivalo na njeno razmišljanje. Povej ji pa tudi to, da napredek nebo viden čez noč, midva sva bila 2,5 meseca na intenzivni.
Skratka, bom držala pesti, ti pa lahko kaj poročaš. 
Mateja

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rojen v 6.mesecu nosečnosti
23.1.2007 14:16:48   
petra + zoja
tudi jaz ti svetujem, da s telegramom počakaš, jaz sem bila namreč jezna, če mi je prej kdo poslal telegram, preden sma prišle domov, ko pa sma prišle domov, pa sem jih bila zelo vesela.

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rojen v 6.mesecu nosečnosti
23.1.2007 15:31:07   
zmajči25
Hvala za vsa "priporočila", bom s telegramom še malček počakala. Je pa s tamalo vse enako kot prej (še dobro da se ni poslabšalo). Nisem pa še zbrala poguma, da bi poklicala kolegico....
Ko bo kaj novega, vas vsekakor obvestim.
Hvala še enkrat!user posted image

(odgovor članu petra + zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rojen v 6.mesecu nosečnosti
24.1.2007 17:49:34   
frka
tudi jaz sem med tistimi ki so prej rodile 33teden na začetku ti rečejo da mogoče ne bo preživel tako da je to velik šok in pljučka niso razvita in ostali organi cel je na cevkah grozen pogled na dojenčka je pa seveda odvisno od mamice kako to preživi jas sem težko me je kr potrlo če nebi blo mojga moža ,da mi je govoru same lepe stvari ,če sta zelo dobre prijateljice jo raje obišči v bolnici.

telegrami težko je bilo polno telegramov otročka pa ni bilo v sobi da bi jih skupaj pregledala. to pa boli sem se kr  zjokala ko so prišli t... Vendar sem se jih obenem razveselila ,ker so se spomnili na naju  so pa prišli tudi pozneje in sem jih lažje sprejela brez joka z nasmeškom ,ker je bil moj sonček izven življenske nevarnosti odločitev pa je tvoja

Mi imamo dve bolezni šum na srčku , ščitnica ne deluje pravilno pol so mišični tonusi.....
Seveda je pa veliko dela z otoci posebje še ker izvajaš veliko telovadbe ampak se vse poštima

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?