|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SS po terapiji z dabrostonom
28.3.2008 20:02:22   
Ringarajčka
Pozdravljene!
Zaradi krvavitev v zgodnji nosečnosti mi je ginekolog v 55. dan po ZM predpisal dabroston, ki sem ga jemala 10 dni (30 tablet, 3 na dan). Krvavitve so se ustavile in 69. dan po ZM sem imela nov pregled, na katerem so ugotovili, da je plod nehal rasti v 9t1d (64. dan po ZM), torej ko sem pojedla zadnjo tableto dabrostona.
Vem, da je vzrokov za SS veliko, da pa bi se podobnemu izognila v prihodnosti, me zanima, kaj menite - je lahko konec terapije z dabrostonom povezan s smrtjo ploda ali pa gre samo za naključje? Se lahko dabroston predpisuje tudi za daljše terapije - za več kot 10 dni?
Hvala za mnenja. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
28.3.2008 20:10:54   
tintin
Ne, zagotovo ni bilo zaradi D, saj D služi kot podpora nosečnost, mogoče si ga samo prezgodaj nehala jemat...to pa ja.. V zgodnji nosečnosti se SS zgodi lahko zaradi milijon vzrokov...najpogosteje zaradi kromosomskih napak, napačnih delitev celic....
Všeč mi je, kot je enkrat Pušenjak razlagal na MON-u....da je to igra narave, podobno kot pri jablani....na tisoče cvetov, na koncu pa samo 100 jabolk...
To je meni služilo kot tolažba, ko sem imela prvič IMN, drugič pa diagnozo grozeči splav.Sem pa jemala Dabroston do 15. ali celo 16.tedna, pa je bilo vse ok. Krvavitve (majhne sicer) sem imela pa v 7. in 8.tednu.

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
28.3.2008 20:19:12   
Ringarajčka
Pojasnilo - dabroston sem nehala jemati, ker mi je zmanjkalo predpisanih tablet (30).  Ginekologu se je očitno zdelo, da bo 10-dnevni cikel dovolj, kot kaže tvoj primer, pa se ga predpisuje tudi kasneje v nosečnosti. Hvala za to informacijo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
28.3.2008 20:24:07   
tintin
Naslednjič vsekakor vztrajaj, da dobiš D takoj na začetku pa do končanega 15. tedna, ko funkcijo oskrbe z progesteronom prevzame posteljica (prej ima to funkcijo rumeno telesce, katerega D umetno vzdržuje). 

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
28.3.2008 20:26:34   
detelja
ker se mi je v 6 t 4 d začel pojavljat rahel rjav izcedek mi je gin. predpisala dabroston 3x 1 tbl. pa mi je rekla, da bom imela to terapijo tja do 16-18 tedna nosečnosti, vmes pa me je naročila na UZ, samo na žalost je pikici prejšnji petek nehal bit srček...tako, da se dabroston po potrebi jemlje lahko zelo dolgo...

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
28.3.2008 20:28:30   
tintin
ringarajčka in detelja - žal mi je za vaju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
28.3.2008 20:39:22   
Ringarajčka
Hvala za odgovore. Za naslednjič bom vedela ... Naslednjič? Prvi SS sem imela, ker mi je osebna zdravnica predpisala primotren, ki tako zgodaj naj še ne bi škodil, nato pa mi je G povedal, da je bila tista terapija zelo verjeten vzrok za splav.
Drugič primotrena nisem jedla, mi je pa G predpisal samo 30 tablet dabrostona, ki mi je očitno pomagal, dokler sem ga jemala. Od kod naj bi vedela,  da je treba vztrajati za več, in koliko nosečnosti bo potrebno, da se bom naučila vseh trikov?
Res ne vem in počasi se me pri mojih 35. loteva obup.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
28.3.2008 20:46:53   
detelja
Ringarajčka kaj pa veš mogoče pa bi imela več Dabrostona pa bi se isto zgodilo...če je bilo tako usojeno bi lahko ne vem kaj jemala pa bi bilo isto...vem, da je težko...meni je tudi hudo...sem šla danes do ZD si po bolniški list pa drugo nisem vidla kot vesele nosečnice, mamice...sem mislila, da se mi bo zmešalo...
svetujem ti, da greš do gin. in se že zdaj dogovoriš kaj bosta naredili ko boš naslednjič zanosila...
joj kako je žalostno, ko si tako zelo želimo bebo pa nam ne rata...ampak vem, čez leto dni bomo že vse vesele mamice...itak upanje zadnje umre...

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
29.3.2008 7:59:22   
janja*
Ringarajčka tudi jaz sem jemala kratek čas dabroston ,ker sem krvavela v 12 tednu Pa mi je vseeno plod umrl v 14 tednu(skoraj 15).Jest mislim da so te tablete kar nekaj.Ko sem šla na nuhalno privat v dravlje mi je pa tam rekla da moram jemati tablete orgametril drugače mi lahko plod odmre.In točno to se je zgodila.Seveda sem jaz poslušala svojo ginekologinjo in jemala dabroston.Kaj je bilo narobe itak ne bom nikoli vedela .Moje mnenje je, da če se je to moralo narediti se pač je.Lahko se zdaj sprašujem kaj pa če bi uno poslušala pa se mogoče  nebi to zgodilo........Nesmiselno zdaj o tem premlevati,ker že tako boli.user posted image Sem pa slišala od prijateljice,ki je imela 2 kratSS,da je šla k DR.Rešu v Dravlje in dobila neke tablete,ki jih je dajala v nožnico vsak večer nekje do 4.meseca.Danes ima zdravo punčko.Te tablete se dobi samo v Italiji.Tja pokličeš in se naročiš na posvet samoplačniško in ti potem on svetuje.Punce poskusite .En velik objemček vsem.Upam ,da čim prej vse zanosimo in donosimo zdrave sončke.

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
29.3.2008 12:22:18   
Ringarajčka
Pozdravljene!Vsem, ki ste mi odgovorile na vprašanje v zvezi z jemanjem dabrostona, najlepša hvala, prilagam pa odgovor dr. Pušenjaka. LPRe: SS po 10-dnevni terapiji z dabrostonom novoNapisal: Stanko Pušenjak user posted image Datum: 29.03.2008 12:19

Spoštovani,

običajno se progesteron v nosečnosti ne predpiše le za 10 dni temveč vsaj do kontrole oziroma do 12. tedna, včasih še dalj. Kaj se je res dogajalo ne vem in tudi ni mogoče ugotoviti pa tudi hormonske preiskave za to ne obstajajo. Verjetno gre kljub vsemu le za naključje.

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
31.3.2008 9:13:36   
tane
ringarajčka, najprej ti pošiljam velikuser posted image user posted image user posted image ob tvoji izgubi.
Žlim ti napisati samo to, da skoraj sigurno jemanje Dabrostona le 10 dni ni povzročilo tvojega SS, to je vse posledica narave, oz. naravna selekcija. Jaz sem začela krvaveti, najprej samo rjavi izcedki v 7.tednu in so mi predpisali Dabroston, ki sem ga jemala vse do konca 14.tedna in kjub temu so bile moje krvavitve vedno močnejše, v 12.tednu že takšne kot pri močni M, in vse do konca, ko sem splavila. Danes si rečem morda bi bilo bolje, če sploh ne bi jemala Dabrosto ker najini pikici pač ni bilo usojeno živeti in sem morda z jemanjem Dabrostona samo podaljševala agonijo sebi, partnerju in tudi pikici. Zato bom naslednjič v primeru podobnih težav močno razmislila ali jemati ali ne.

Sem šla pa takrat ko mi je moja G predpisala Dabroston še k Pušenjaku (samoplačniško) po mnenje, ki mi je rekel isto kot moja, saj verjetno ne pomagajo, ampak morda pa 1 le bodo tako, da jih predpisujemo.
Skratka tudi oni ne verjamejo preveč v delovanje tablet.

Poskusi ne kriviti sebe, svojega G itd. za tvoj SS, narava je pač odločila tako, vem, pa, da je težko, vse ki smo dale to skozi vemo kako težko je...

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
31.3.2008 9:32:13   
Ringarajčka
Draga Tane,
hvala za poslano. Dokler sem jedla dabroston, je otrok rasel, potem pa ne več. Mislim, da tukaj ni šlo za podaljševanje agonije, je pa res, da bi se lahko v vsakem primeru končalo, kot se je. Zato če razmišljaš o tem, ali bi naslednjič jemala predpisana ali priporočena zdravila, bi ti vsekakor svetovala, da to storiš. Tudi če bo izid enak, boš vedela, da si storila vse, kar je bilo v tvoji moči.

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
31.3.2008 9:41:02   
tane
joj, glede tega sem res v dilemi, ker jaz se zdaj sprašujem kaj pa če sem zaradi Dabrostona začela tako močno krvaveti? kaj pa če je bilo to dodajanje progesterona mojemu telesu ravno napačno. ne vem...
močno samo upam, da naslednjič nič od tega ne bo, nobene krvavitve in da bo vse kot mora biti.

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
31.3.2008 9:54:42   
Ringarajčka
Še to. Tudi jaz sem takrat, ko mi je G rekel, da je plod umrl v 7. tednu (ne vem, od kod mu ta podatek, ampak pustimo ...), pomislila, da bi bilo bolje, da dabrostona ne bi bila jemala in da bi splav stekel po naravni poti. No, zdaj ko vem, da je šlo za 9t1d, je drugače, seveda pa tega vnaprej ne moreš vedeti.
Verjetno se najina primera razlikujeta. Meni se je po enem dnevu jemanja dabrostona krvavitev popolnoma ustavila. Tudi pred abrazijo je nisem več imela.
Upam, da bo naslednjič bolje, seveda pa bom tudi jaz povprašala po drugem mnenju, mogoče pa bodo celo izvidi in prihodnje raziskave kaj povedali.
Srečno!
PS: Mislim, da dabroston nikakor ni mogel povzročiti krvavitev. Verjetno je napaka bila drugje, dabroston pa je pač ni mogel urediti.  

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
31.3.2008 10:17:38   
tane
ringarajčka, seveda je vsak primer zgodba zase. ampak jaz oklevam tudi zaradi tega, ker je ena prijateljica tudi rahlo krvavela, seveda so ji dali Dabroson, krvavitve so se ji ustavile, jemala je do 12.tedna, potem j ebilo vse kao o.k. no, nato pa je 1 teden pred rokom dobila popadke in ko so prišli do porodnišnice so ugotovili, da j eotroček umrl. obdukcija je pokazala, da je bilo nekaj narobe s popkovnico, zato se pač vprašam morda pa bi bilo bolje, da narava naredi svoje na začetku, ne pa potem kaj tako strašnega, 1 teden pred rokom.
ah, bomo videli kako bo, zaenkrat je nabolj treba delat na tem, da ne razmišlajmo že vnaprej da bo naslednjič kaj narobe, kajne...pozitivne misliuser posted image

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
31.3.2008 11:27:11   
Ringarajčka
Pozdravljena, mislim, da omenjen primer nima nobene zveze z dabrostonom oz. da je dabroston pomagal, ko je lahko, nato pa je šlo pač naprej in se žalostno končalo. Kolikor razumem opis dabrostona, naj ne bi vplival na popkovnico ali kako drugače na plod. Seveda pa je huje, če otroka izgubiš en teden pred predvidenim rokom.
A še katero bolijo prsne bradavice? Kdaj to poneha?  

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
31.3.2008 20:25:24   
pajek
Ojla !
Pa še moja izkušnja ! V 5. tednu sem zakrvavela in šla v bolnico. Po parih dneh so me spustili domov, ker se je krvavitev nehala. Potem sem šla na pregled k svoji gin. in mi je dala Dabroston in rekla, da naj ga jem 1 na dan, kadar bom imela rjav izcedek. V 9. t. sem spet zakrvavela in v bolnici so mi predpisali 3 Dabrostone na dan. Dva zdravnika pa sta me še posebej opozorila, da to ni čudežna tabletka, ki bi preprečila splav, ampak samo podpora posteljici. Ko sem bila v 12. t. na predledu, pa mi je moja gin. rekla, da se tablete po 12. t. ne jemljejo več.
Žal mi je za vse vas, ki sta izgubile svoje sončke!!! ( tudi jaz sem imela ss ) Vsem vam pošiljam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ringarajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: SS po terapiji z dabrostonom
31.3.2008 21:31:02   
SIBI
Sama sem jemala v prvi nosečnosti Dabroston tablete vse do 15. tedna. Nato sem v 17. oz. 18. tednu splavila. Dabroston tablete res niso nobeno zagotovilo, da se bo plod obdržal ampak na to vpliva milijon drugih dejavnikov. Je pa res, da obstajajo boljše tablete kot je Dabroston. Meni jih je v drugi nosečnosti napisala ginekologinja. Res se jih takrat še ni dalo dobiti v SLO in sem se peljala v Avstrijo. Danes se dobijo že pri nas v vseh lekarnah vendar le na recept. Mislim, da se jim reče Utrogestan ( je že dolgo tega, ko sem jih sama jemala). Ne vem, vprašaj svojega ginekologa in naj ti svetuje.

(odgovor članu pajek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?