|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Se res lahko spremeni??
30.5.2006 16:38:07   
Anonimen
S fantom sva se pogovarjala, da to ne gre več tako naprej. On cele dneve dela v službi in še domov si nosi delo (plačano pa tega nimauser posted image ), jaz pa doma skrbim, da je stanovanje pospravleno, cote zlikane, kosilo skuhano, pa še za otroka skrbim praktično sama. Vsak dan, ko pride domov, ne moremo niti enkrat v miru pojest, da ga ne bi šef klical po telefonu. To me iz dneva v dan bolj jezi ker ni fant niti tulk da bi šefu povedal da ima večerjo in da naj pokliče kasneje. Če pa že slučajno reče, kar je redkost, pa se še vseen pol pogovarja naprej včasih tudi po pol ure,tako da je večerja že čisto mrzla. Pa vedno reče da bo ob "normalnem času" doma iz službe(kar se redko zgodi), pa pol vedno pride kasnej. user posted image  Je rekel, da si bo našel drugo službo, ampak zdaj nič kaj ne kaže na to.user posted image Midva s user posted image sva čist prikrajšana kar se tiče druženja, saj se niti ne pogovarja kej veliko z nama : "Dober dan", otročka vpraša če je bil priden in to je to kar se tiče pogovora. Z user posted image   se ne ukvarja skoraj nič,čeprav on trdi drugače (za njega je sedenje zraven otroka in gledanje TV-ja, igranje)user posted image user posted image , tako da ga imam čez cel dan jaz, pa še potem ga morem js spravit spat, ker ga fant niti umirit ne zna. Tako je bilo tudi včeraj, ko je user posted image jokal in se ni in ni hotel umirit, fant pa je sedel zraven in ga gledal. Ko sn mela že počas dost dretja, sn šla v sobo in  se jeuser posted image v minuti dvajset umiril in se začel celo začel smejat. Fant je sam šel z dolgim nosom vn iz sobe. Sploh se ne trudi, da bi se kej naučil ali pa da bi kaj nardil, jaz pa lahko še sam crk...user posted image user posted image
Se pa fant za vsako malenkost dere na mene. Zadnjič je nekam dal slinček od user posted image  in ga ni našel, pa se je začel na mene dret da kam sn ga js dala,ko ga še vidla nisn) pa da naj ga poiščem... Pa kaj sn js mogoče pes čuvaj, da vem kam je dal kiro stvar? user posted image  Pa vedno je tak, da če mu kej ni všeč kar rečem al pa kej nardim se začne kr dret na mene. Učiri sn mu to povedla, da ni prav, ker tut js po cele dneve delam in sn zmatrana ne pa da se bo pol še on drl na mene. Je rekel da se bo spremenil,ampak jaz tega ne verjamem. Vedno bolj se mi zdi, da me ima samo za pospravljanje,likanje, kuhanje in zato, da skrbim za otroka. Ali si samo domišljam to??user posted image Res ne vem kaj naj nardim.  Ali naj ostanem zraven njega in prenašam vse to, ali naj grem nekam drugam?Mislite, da se lahko fant spremeni, ali da bo ostalo tako kot je?user posted image user posted image

LP!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Se res lahko spremeni??
30.5.2006 17:02:46   
Maleal
Spremeni se lahko,če ga čimprej aktiviraš in ga takrat ko je doma pustiš samega z user posted image .

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Se res lahko spremeni??
30.5.2006 17:07:28   
Naty*Taja
Bo že držalo, ko pravjo, da bi me ženske, ki nismo zaposlene rade imele vse - denar in moškega skoz doma- to pa po mojem res temeljitem razmisleku res ne gre. Na žalost je tako, da dandanašnji skor ni službe za osem ur!! In tako smo vse familije prikrajšane za naš skupaj preživeti čas. Se pa velik ne da naredit razen tega, da menjaš službo - sam kak pa veš, da ne bo še slabše!!
Po moje boš najboljše naredila, če se boš nekako s tako situacijo sprijaznila in poskušala iz vsega potegnit kar največ. Poskusi uživat z otrokom, ne obremenjuj se toliko s tem, da si skoz doma in sam kuhaš, pereš, pospravljaš...naj ti to ne bo v breme! Večkrat si privošči čvek pri sosedi na kavi, al pa kje drugje, če imaš prevoz. Pa kaj če ni doma vse tipi top! Ti sam pejt mal u lajf!! Kar se pa fanta tiče - pa ne sam tvojga, tudi mojga in še marsikaterega!! - verjetno so tudi že ful siti našega stalnega nerganja, da niso nič doma, da vse same naredmo, da se ne znajo z malimi ukvarjat?!Ja halo kako pa bo vedel, kaj malega uspava, če pa nima niti priložnosti bit veliko zraven, pa še takrak, ko se zraven spravi , ga mali eliminira in zahteva mamico - a misliš, da se njemu ne zdi za malo in da se verjetno počuti povsem nesposobnega in nemočnega v taki situaciji - kr predstavljaj si njegov prizadeti ego!!
No, v glavnem mislim, da rabimo več potrpljenja, manj egoizma in sposobnost usmerit svoje dejavnosti v nekaj kar nas bo zadovoljilo, kljub pomanjkanju časa za druženje s familijo. Po moje to niso tako hude stvari, četudi te včasih razjezi in se ti zdi, da nič več nima smisla! Poglej kako včasih lepo sonček sije, pa kako te otroček razveseli s svojim nedolžnim nasmehom, ali pa te nasmeji s kako fino izjavo, pa tudi fant bo zelo vesel, če bo enkrat namesto jezikove župe dobil poljubček kr tako, ko bo prepozno prišel iz službe!!!

P.S. Tole vzpodbudno razmišljanje bo danes tudi men prav prišlo, ga še kr ni iz službe user posted image , mali pa siten, kot vreme zunaj!!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Se res lahko spremeni??
30.5.2006 17:09:21   
Naty*Taja
Aja, pa še to - ko hočeš spremenit koga drugega, poskusi to najprej na sebi in boš videla, kako težko je že če hočeš, kaj pa šele, če to zahteva nekdo drug od tebe!!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Se res lahko spremeni??
30.5.2006 17:20:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lmarcel

Spremeni se lahko,če ga čimprej aktiviraš in ga takrat ko je doma pustiš samega z user posted image .


Točno tako!!!
In toliko ti bo najedal, kolikor mu ti dopustiš.
Pusti ga samega in se bo že znašel.

(odgovor članu Maleal)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Se res lahko spremeni??
30.5.2006 18:51:54   
mamči
Ja, pri nas je isto. S to razliko, da se moj tistih par uric ful ukvarja z obema user posted image .

Res je groza, pri nas je do pike isto s temi telefoni, šefa + sodelavci (moj pripravlja delo za njih, pa imajo pol 1001 vprašanje!)

Evo ravno danes - ta veliki 3,5  letnik  kuha cel dan 39 vročine, ta mali user posted image  devet mesecev in pol star je hiper - multi aktiven, nagajiv, vsak trenutek si kaj naredi, če ga ne paziš, spi nul koma josef. Po vrhu od včeraj obvlada hojo ob omarah, kavču, mizici user posted image

Dragi od 6 v službi, prišel naj bi ob 15,30 v resnici se je prisvetil ob 16,30. user posted image

Mi je pa prinesel rožice, pa malima igrači, pa še kremšnite user posted image

Po bojih in borbah (sama s sabo in z njim) sem se nakako sprijaznila. Je pa dobro plačilo, pa všeč mu je delo, pa tako je danes s službami.
Res veliko dela tud cel dan, zvečer tud ponoči.

KEKS :
Avgusta grem pa še jaz v boj (sem še na porodniški),  -tud z 12- urnim šihtom, sobote, seminarji čez vikend...
Kaj ti naj rečem za tolažbo ?
Pri vama se mi zdi edino hudo, ker on ne ceni tvojega dela doma. To pa ni fer, ker tud doma se fejst dela!
Meni ostane cajt samo za RR, pa še to si moram mal utrgat nekje (bolj hitro peglam zdaj, od kar se tu potikam user posted image ). Drugega "prostega" trenutka nimam.
Da se doma tud skoz gara mu pa le dopovej - al pa ga pusti kak dan samega z user posted image , bo že videl. Ko bo on tvoje delo spoštoval, boš tud ti lažje prenesla njegovo odsotnost, verjemi. Tisti čas, ko si sama z user posted image  pe le maximalno iskoristi, pojdita ven, v naravo, na sprehode, izlete. Probaj potegnit kaj dobrega iz situacije !
Ti trenutki, ko so user posted image  še majhni prehitro minejo ! Vso srečo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Se res lahko spremeni??
30.5.2006 19:27:26   
Sita
Imela sva dva dojenčka - deklici sta le 13 mesecev narazen, ko smo se preselili 120 km proč od mojega domačega kraja - iz mesta na vas. Ena je bila stara 15 mesecev, druga pa 2. Preselili smo se pozimi, nekam čisto na samem v mrzlo hišo. Samo ena hiša je bila še kar blizu. Telefona nismo imeli, imeli le en TV program, računalnika sploh ne niti nobenega mobitela (takrat so prvi NMT-ji komaj prišli). Mož je odprl obrt. Nisem ga videla od sedmih zjutraj do pozne noči - niti v sobotah in nedeljah. Nihče mi ni pomagal. Sčasoma sem dobila telefon, a se z njim nisem mogla slišati, ker ga v delavnici ni imel in ker je bil veliko na terenu. Najprej mi je bilo zelo hudo. Padla sem v depresijo, ker sem se počutila tako samo, osamljeno. Potem pa sem začela opazovati naravo in z obema otrokoma uživati. Ko je sem dala popoldne starejšo hčerko spat, sem malo oblekla, jo dala v voziček na teraso, sama pa nataknila smuči in smučala okrog hiše. Veliko sem tudi brala in vse postorila, kar je bilo treba. Ko je prišla pomlad, sem manjšo dala v nahrbtnik, večjo pa prijela za roko in včasih tudi nesla na bližnji hrib, od koder smo imeli prelep razgled na dolino in gore. Veliko sem razmišljala, opazovala naravo in otroke učila razne reči. Govorila sem jim celo latinska imena za drevesa in se z njima pogovarjala angleško. Vse sorte smo počele, nikoli nam ni bilo dolgčas.
Pač tako je: v kakršni situaciji se znajdeš, vedno lahko najdeš veselje sam s seboj. Naučila sem se, da nikoli ne smemo od koga kaj pričakovati, če ne smo razočarani. Ker se s pričakovanjem takoj pojavi zahteva. Gotovo lahko vsak v vsem najde veselje. ne smemo se zanašati na druge.
Tudi danes sem veliko sama, z možem sva precej več skupaj, otroci pa so že manj doma. Spet povsem drugo obdobje in drugje živim. In novo veselje: tale moj računalnik in knjige. Nimam navade klepetat s sosedi, raje sem sama. Naučila sem se živeti sama s seboj.
Zmeraj smo postavljeni v določeno situacijo, da se naučimo lekcijo, ki nam manjka. Zato pogum! Nič ni tako zelo hudo. Kaj pa tisti, ki živijo v vojni, trpljenju in pomanjkanju? 

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Se res lahko spremeni??
30.5.2006 19:38:04   
Anonimen
Spremenil se ne bo. Verjetno je eden tistih ambicioznežev, ki jim je edina religija kariera (in ulizovanje šefom), družina pa pač paše k uspešni karieri.

Spremeniš lahko samo sebe. Počni stvari, ki te veselijo. Uživaj, kadar lahko z otrokom. In otroka mu kar pusti, kadar imaš ti svoje "obveznosti". Se bo že naučil, kako delati z njim. Tudi ti ga nisi dobila na svet skupaj z navodili za uporabo, tako kot on ne, in naj se nikar ne izgovarja, da ne zna....

Če ne bo hotel biti z njim, pa tudi prav. Bolje, da danes izveš, da nikakor ne moreš "računati" nanj, kakor čez mesece ali leta, ko bo še slabše.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Se res lahko spremeni??
30.5.2006 19:40:40   
anitaz
Sita - user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?