|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:13:27   
Anonimen
Tako kot sem napisala v naslovu, vsega imam že poln kufer in tako se počutim, da mi ni več niti za jokat. Mogoče sem s eže tako utrdila, tako navadila vsega hudega, da se lahko še le smejem. Ampak srečna pa nisem in nikoli ne bom - ali pač?

Z možem sva poročena komaj eno leto in že gre vse narobe. Saj briljantno s enekaj nisva razumela nikoli, vedno je prihajalo do nekih kiksov, ampak zdaj jih je vedno več in to samo zaradi njegovih besed, ki bolijo. Nič drugega. Mi pomaga, otroka ima strašno rad, je odprt, komunikativen, super za družbo, odkrit in zanesljiv! Ampak te njegove besede, zbadanja..........ne morem več! Jaz pa si to tako ženem k srcu - menda preveč - in ne najdem izhoda. Na osnovi čustvene inteligence bi se morala jaz spremeniti - odnos na splošno, da bi bil on tudi drugačen. Mogoče je teoretično to res, a v praksi je to vse tako hudo, prehudo, ker enostavno ne morem biti tiho, ko mi reče kaj žaljivega, mu butnem nazaj in ga še bolj užalim in potem žaliva eden drugega. Ko gledaš to vse skupaj, se zdi, da sva na tekmovanju, kdo bo koga bolj. Kolikor sem ga prokužila je tak tip človeka, ki se razburi in začne z žaljivkami takrat, ko se najino razmerje obrne, da "sem jaz glavna". Kot da naredi en klik v glavi ups, zdaj pa ona nekaj mene komandira, jaz pa že ne bom copata in se začne.......
Najbolj me boli, ko reče kaj preko moje mame. Res je, da moja mama nima zavidljivega karakterja, tudi njega je že enkrat v drek potisnila in to ji ful zameri, nikoli nas ne povabi tja, okrog hodi s kolegicami in si med vikendom ne kuha zase, gre ven jest, ker živi sama. Zaneljiva tudi ni, imela pa je sedaj enega prijatelja, s katerim sta skupaj, pa nista, pa sta....in moj mož ko se skregava začne, da je pr....in ku......(no, saj to je eno in isto), pa vse slabosti, ki jih ima, pa kako da me je vzgojila itd........Tudi jaz nimam najboljšega mnenja o moji mami, jo pač vzamem taka kot je, ampak še vedno mi je mama in ne dovolim, da mož govori čez njo. Potem pa pravi, da z mamo držim, ne z možem itd....
Včeraj pa sva se zgrabila za en banalen primer, ampak ker ni bilo prvič okrog podobnih stvari, imam že vsega tu gori. Namreč likala že res nisem en teden in se je kar nabralo, tako da "moj mož nima več kaj za oblečt". Bi likala med vikendom, pa moram skozi otroka imeti, ki še je majhen in zraven njega ne morem, ko pa spi, pa kuham...Včasih pa sem zvečer tako utrujena, da mi res ni, saj ponavadi kuham za en dan naprej in ko otrok zaspi ob osmih, grem kuhat, pa d abi še potem likala....no way.
No in včeraj si naredim plan, da vse pospravim popoldan, si operem lase in skuham (mož je z malim šel ven na sprehod za eno uro), potem ko prideta, dam otroka spat in grem likat.
Prideta domov in pravi mož, če sem zlikala. In sem mu povedala, kaj sem delala in on v zrak, da sem zanič, da nisem vredna pečenega groša, da kakšno babo ima, da bo mami nesel perilo in si sramoto delal, da mu žena ne lika itd.itd.
Pa sem pop.... in mu rekla, da zdaj pa mu iz inata ne bom zlikala, naj si sam ali pa naj odnese k mami, da sme imela v planu zdaj zvečer, zdaj pa ne bom, da bo videl, kaj je to ničvredna baba.
In mu nisem in mu tudi ne bom, čeprav me malo že danes muči, da bi mu, ampak ker sem takšen principelen tip, bi mi to bilo ful ponižanje. Pa še pred njim, ker likam v dnevni sobi - še to mi je muka, ker on leži na sedežni, gleda TV, še zaspi zraven, jaz pa likam. To me še bolj razkuri, ko me bolijo noge in sem že tako zmantrana zvečer, jaz delam, on pa leži, brrrr.

Kaj bi ve naredile na mojem mestu????
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:17:54   
total
Mislim,da rabita oba konkreten pogovor med seboj in pol poštimat stvari.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:20:27   
Anonimen
Klasika...

To je zato, ker sta se samo vidva porocila.. Saj skoz govorim, da je treba ustanovit skupnosti.. ne pa parcke..
V sedanji organizaciji familij se da cist simpl izkoriscat en drugega.. tko da ce sta pac taksna karakterja.. tko bo..
Ce se pa zelita spremeniti se pa bosta.. vsak sebe..

A mislis, da se to drugim ne dogaja? Phhhh... to je tisto glavno, kar zakon skupi drzi.. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:22:02   
ona
Oprosti,samo tak odnos ne pelje nikamor!Če je že zdaj tako,ne bo boljše,saj taki tipi nikoli ne odnehajo z žaljivkami!Jaz sem imela takega bivšega,ki je znal samo kritizirat in me žalit.Drugače pa je bil ful dober,je kuhal,likal,pospravljal,samo kaj potem ko mi je očital,da on vse dela,čeprav sem jaz dosti več delala.Dopoldne v službi,popoldne nekje privat,tako,da včasih nisem im emela časa niti živet!En dan mi je pa počil film in semga dobesedno vrgla iz stanovanja(sva bila v najemu).Čez nekaj let sem dobila partnerja s katerim sem zdaj že 4 leta in v celem najinem življenju nobeden nobenemu ni še rekel žaljive besede,pa tudi sva se že kdaj skregala!
Punca,ne dovoli si ponižanja,še posebej od osebe s katero živiš,saj take besede bolijo bolj od udarca!Enkrat ti bo sigurno prekipelo in ne boš več zdržala!V glavnem misli nase in na otroka!Boš morala dobro pretehtat kako naprej,čeprav ga imaš rada?! Vso srečo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:23:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

in to samo zaradi njegovih besed, ki bolijo.



EEEEEEE... Napacno... Poiskusite ponovno: (napisite odgovor na crto..)

_________________________________________________________________

Pa drugace? Si ok?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:24:54   
Anja**
Povej mu, da sem jaz tudi na porodniški in da si moj stari vse sam spegla user posted image  

Vparašaj ga zakaj je sploh s tabo, a zato, da mu peglaš pa kuhaš? Za kuhanje je menza, za likanje pa likarca user posted image

...on leži na kavču, ti pa peglaš zraven?

ccccccc, bi prdel po kavču, ja user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:26:31   
Anonimen
 
Najprej reces..

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Mi pomaga, otroka ima strašno rad, je odprt, komunikativen, super za družbo, odkrit in zanesljiv! 


Pol pa....

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ker likam v dnevni sobi - še to mi je muka, ker on leži na sedežni, gleda TV, še zaspi zraven, jaz pa likam. To me še bolj razkuri, ko me bolijo noge in sem že tako zmantrana zvečer, jaz delam, on pa leži, brrrr.



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:27:01   
*goldfish*
Praviš, da imata majhnega otroka...user posted image


...privajanje na novo življenje, utrujenost, malo živčkov,...

In to je to!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:27:04   
FERBEC
Probi z pismom. Napiši kaj te moti kaj si želiš.
Tko bo imel čas, prebrat se zamislt.
Iz teksta je razvidno, da sta v pogovoru dva ki se tekmujeta kdo bo koga bolj prizadel.


(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:36:38   
Anonimen
Tjazy logično razmišljaš.....

Jaz sem tud zvečer likala, on pa je ležal na kavču...drugače mi zvečer ni mogel pomagati user posted image   Sej likanje oz.cunje počakajo, sam ne v nedogled user posted image  žal. Malo heca no...

Anonimna ...  zbadanje in kritiziranje ne pelje nikamor.....vidim pri nama.... Bolj se derem nanj, slabše je,... Bolj me provocira, bolj ga jaz nazaj. Pa kaj imava od tega. Nič.....Nezdrav partnerski odnos.....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:37:27   
Anonimen
V partnerstvu dobimo to, kar dopustimo, da dobimo. Dobro in slabo.¸Če smo poročeni ali ne. razlika je samo ta, da se poroki slabo samo še malo poslabša in postane še bolj očitno.

Ti očitno partnerju nisi postavila meje, do katere lahko gre v svojih "poniževanjih". Ne bom te obsojala in ne bom ti delila nasvetov.

Nikoli nisem imela idealnega partnerja. Nikoli ga ne ne bom.
Vedno pa sem bila (in sem) v zvezi z moškimi, ki nad mano ne izvajajo fizičnega nasilja. Od verbalnega nasilja sem bila v vseh letih deležna samo besede "packa". Imela sem zelo različne partnerje, "resne" fate in priložnostne ljubimce, Slovence in Neslovence, za nekaj noči.
In nihče od njih me ni niti približno poniževal, zasmehoval, opravljal ali karkoli iz tega besednjaka. Z vsemi od njih še danes z lahkoto popijem kavo, če se slučajno vidimo. Čudno, a ne, v današnjem svetu?

Kar ti hočemo povedati je samo to, da dobimo tisto, kar dopustimo in za kar smo sami zreli in kar sami v svojem življenju živimo. In svoje življenje lahko pilotiramo samo sami ne glede na to, da se nam v določenem trenutku zdi, da vse komande upravljajo drugi.



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:53:07   
Anonimen
To je vse lepo in prav, potem takem bi ga morala zapustiti, ko mi je prvič rekel žaljivo besedo....takrat sva že bila poročena!

Dopustiti? Jaz mu ne pustim, ker se uprem, ampak to nič ne pomaga, ker on takšen je in pika! Jaz pa se ne znam "nesekirat". Verjetno bi morala biti bolj flegma in si ne jemat k srcu, ampak tiho ne morem biti, ker bi to pomenilo, da se ponižujem.

Če se ločiva, on definitivno kratko potegne, saj mu nič ne ostane, pa še slabšo plačo ima. Ampak otroka mi ne bi dal, pa četudi ga zakonsko dobim jaz, ker gre preko trupel (mi je že rekel). Ampak jaz se ga ne bojim, le razmišljam, kaj je bolj pametno zame, saj s emi zdi, da nekih čustev ni več med nama, vsaj iz moje strani. Že dva meseca nisva sexala, ker ne morem s takim idiotom. On pa ne sili, ker niti ni taki tip, da bi mu to nekaj ekstra pomenilo. Mogoče pa je siten zaradi tega user posted image

Ne vem, včasih se pač sprašujem, če sva za skupaj, kako je v drugih družinah, če se tudi tako kregajo in spotikajo....Meni se skozi zdi, da s evsi tako lepo razumejo, razen naju..........


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 13:58:48   
Anonimen
Otroka ti ne bi dal? Saj ni njegov.. in tudi tvoj ne... Rajs si kupta liziko in jo posedujta..

Sej drugi tudi zate mislijo, da je vse fajn, ce vas kje vidijo.. Kao.. kako lusna super druzinca.. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:18:53   
Anonimen
Bi mu zlikale danes ali bi še ga pustile malo pacat?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:19:06   
Anonimen
Nasilje kar vre iz tvojih besed.....logično, da si, kjer zdaj si......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:20:34   
BLAŽIKA
i svetujem da si za par urc na teden privoščiš gospo , ki bo prišla pospravit in polikat stvari , če si le lahko privoščiš ti to toplo svetujem in bo vseh zbadanj in žaljivk konec. To je danes že vse pogostejše in ti ni treba biti nič nerodno.user posted image




_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:23:31   
PIAF
Uh, te bi še imel kaj za povedat, da drugi morajo likat namesto mene, kako pa druge ženske sfolgajo????
Jaz pa nobene pomoči od nikoder, ne mama, ne tašča, vse sama, kuhat vsak dan, pospravljat, itd........Saj mi pomaga mož, a on lika in kuha ne, ostalo pa ni problema. Kaj še pa ostane? user posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:25:27   
Anonimen
Tako kot pravi Piaf, sigurno bi se zapičil v to, ko bi se kaj sprla....bi me še bolj užalil, da ne likam, da morajo drugi, pa še finančni položaj družine bi trpel........

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:26:58   
soncece24
Jao, jao kake borbe se eni greste... ko v osnovni šoli, kdo je večji as... povej mu, da je peglanje najbolj odurno gospodinjsko opravilo na svetu. no, vsaj meni. midva mava v sobi, kjer je pralni stroj in pegl miza en veeelik kup opranih cot s katerega si vsak zjutraj vzame kar bo oblekel in vsak sam spegla. Ma ni šanse, da se bom matrala s tem, on pa tudi ne. zakaj, če pa ni treba.

Poskusita sklenit nek kompromis, al pa pakt o "nenapadanju"user posted image ker vidva se očitno gresta neko živčno vojno, ki ne vodi nikamor.

S tistim "bo šel prek trupel itd." - a je tvoj en mal primitiven??


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:28:28   
Anonimen
Ajoj!

Predlagam ti naslednje:
1. ne odgovarjaj na provokacije
2. delaj točno to kar on (če on gleda tv, se usedi zraven)
3. a likati je treba? pa daj ti, če te moti

Jaz sem ene dvakrat tako naredila in pustila umazanijo za kak teden, potem pa je utihnil. Seveda sem vmes poslušala, ampak takrat odklopiš ušesa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:32:47   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy
V sedanji organizaciji familij se da cist simpl izkoriscat en drugega..


Posameznik = ni izkoriščanja;
Mala skupina = malo izkoriščanje;
Velika družba=veliko izkoriščanje.

Če bi bili organizirani po načelu še večjih družb bi bilo izkoriščanja še več. Za izkoriščanje si je vsak kriv sam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:35:26   
BarbaraO
Mogoče sta res šla že predaleč. Zdaj bosta težje vzpostavila pravilen odnos (ki naj bi bil med zakoncema), nikakor pa ne nadaljujta v tem ritmu. Ko te bo začel žaliti, mu JASNO povej, da takšnih besed ne boš več poslušala niti ne dovoliš, da ti jih govori (povedati moraš s čim bolj mirnim, vendar razločnim glasom), popokaš ta malega, se obrneš in greš stran (v drugo sobo, če bo pa še kar težil za teboj, pa najbolje, da ven). Še prej mu reci, da takšnega odnosa ne boš več tolerirala in naj med tem premisli, kaj namerava narediti v tej smeri. Da te njegove besede prizadanejo, da ga imaš sicer zelo rada in si se z veseljem poročila z njim, vendar pa ne boš več dopuščala takšnega odnosa z njegove strani. Naj premisli, če mu pomeniš dovolj, da bi te lahko toliko spoštoval, da bi prenehal s stvarmi (besedami), ki te bolijo in prizadanejo. Seveda se boš morala tudi sama kontrolirati, da mu nikdar več ne boš rekla besede, ki bi bolela tebe ali morda boli njega. Če se boš lahko toliko skulirala, vama bo morda uspelo. Če bi beseda zopet nanesla na tvojo mamo, ga ustavi, še preden gre predaleč. Daj mu vedeti, da sta jo 'premlela' že tolikokrat, da točno veš, kaj si misli o njej in da si je žal nisi mogla sama izbrati. Kar pa ne pomeni, da si enaka kot ona (kar si mu verjetno v tem času že dokazala). Če ne bo nehal, se prav tako umakni. Včasih umik ne pomeni vdaje, ampak pusti obema stranema, da premislita, se umirita in po povratku lažje pogovorita. Ponavadi je to veliko težje, kot pa drugega 'nadreti' v prostem slogu.

Poskusiti ni greh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
23.5.2006 14:37:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:38:34   
mamči
kAJ BI naredila na tvojem mestu? par dni ziher ne bi likala, pa ne zarad njega, da bi mu nagajala, ampak zarad sebe. Zakaj se zdaj mučiti z nečim, kar ti smrdi, če bo čez par dni šlo lažje?

O zbadanju pa to....kako se vama ljubi? Res, to je taaaaak brezveze. Men se več ne da user posted image

Delo si pa le malo zorganizirajta, maker kako ženskico najami - in klinc te briga kaj si drugi mislijo, važno da se ti dobro počutiš. Ker on te tak lepo zbada z smrčanjem, ti pa peglaj....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ne morem več tega poslušat!
23.5.2006 14:49:32   
Sita
O jej!
Še dobro, da meni ni treba nikoli likat, ker imamo samo taka oblačila, ki jih ni treba. Vse obesim lepo, da je vse napeto in potem samo zložim v omaro. Pa sem včasih cel dan doma in ne skuham nič, ne pospravim nič, pa me ni zmerjal niti enkart samkrat, pač pa se je sam lotil kuhanja po celodnevnem delu.
Nikdar niti en sam očitek.
Kako različno živimo!
Vprašala sem ga, ga kaj moti, če ni nič narejeno, pa pravi, no ja, lahko bi bilo več reda, vendar meni to ni bistveno. Važno je, da sem spet pri tebi.

Če je pa pri tebi tako, kot pišeš, je pa zame preveč siten moški in tega ne bi mogla nikoli prenašati.

A res ne moremo pustiti drug drugemu dihati v njegovem ritmu? 

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?