|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sistemi za uporabo deževnice
14.4.2009 6:55:52   
gg
POzdravljeni!

Mene pa zanima, če ima kdo že izkušnje s črpalnimi sistemi za deževnico  - mislim te sisteme, ko imaž zunaj tank za deževnico in jo potem uporabljaš za zalivanje vrta in za splakovanje WCjev ter pralni stroj. Odločamo se med potopno črpalko ter zunanjo črpalko, pa me zanima, če ima kdo že izkušnje s temi sistemi. Načeloma smo bolj za zunanjo črpalko, ker naj bi se manj kvarile, vendar nas skrbi zaradi hrupa.
So še kakšne "skrite težave", ki jih je pomembno vedeti, preden se odločimo in stvar vgradimo?
Je kdo "doma" na tem področju?
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sistemi za uporabo deževnice
14.4.2009 7:40:56   
mika
Mi smo ravno prejšnji teden prvič uporabili deževnico za zalivanje. rezervoar imamo vkopan v zemljo. Okrog hiše smo morali naredit drenažo, ker smo naleteli na vodno žilo in smo jo speljali v rezervoar-betonske cevi. Potem pa smo noter še speljali meteorno vodo.
Mož je kupil zunanjo črpalko in sem dobila rahli ****is, ker nočem, da se vidi. Res pa je močnejša od potopne.
Rešitev smo našli, tako da se črpalka ne bo videla.
Ni pa ti treba skrbeti zaradi hrupa, ker ni moteče.

(odgovor članu gg)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sistemi za uporabo deževnice
14.4.2009 8:07:13   
rija
mi imamo te rezervoarje na vsakem oglu hiše in potopno črpalko. ampak detajlov ti pa ne vem povedat, ker se s tem nisem hecalauser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu gg)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sistemi za uporabo deževnice
14.4.2009 10:35:26   
matejkov
Pri nas doma smo cisterno za olje preuredili v zbiralnik deženice. Cisterno je blo treba kemično očistiti - to nam je opravil nek servis. Potem pa je bilo treba čimbolj preprosto speljat deževnico iz žlebov v cisterno. Za črpanje vode iz cisterne imamo hidrofor in iz njega potem speljano cev na vrt. Če je cisterna prazna pa je v cisterni nivo meter in hidrofor takrat ne deluje.
Če take cisterne nimaš potem jo je potrebno še vkopat ali pa je vidna.Najlažje je zbiranje deževnice iz žlebov, saj enostavno povežeš žleb z cisterno in priklopiš črpalko (potopno ali zunanjo).
V primeru,da šele zidaš hišo in že razmišljaš o takem sistemu zalivanja in uporabe dževnice pa lahko uporabiš drenažni sistem, kot ga ima že članica zgoraj. Drugače pa je ta drenažni sistem veliko bolj kompliciran in zahteva veliko več dela, če se to dela ko imaš že hišo in tudi marsikaj postavljeno na svojem zemljišču.  

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sistemi za uporabo deževnice
14.4.2009 11:40:54   
mala maja
mi imamo zidano kapnico in premazano z eno rečjo za kapnice, da ne pušča.
Potlej pa zraven  črpalko in hidrofor, ter vse skupaj napeljano v hišo. Pred kapnico imamo filter iz kama in filca ter oglja, predno gre pa iz sistema v hišo pa še en filter.
edini problem takega sistema je da pozimi lahko hitro kaj zmrzne, če nimaš vse skupaj v hiši. Seveda se tudi sliši po ceveh ko se črpalka vklopi ampak mene sploh ne moti več. Mi imamo sistem trenutno na vikendu, vodo pa uporabljamo za vse, razen za pitje ne. Tudi za kuho jo uporabljam, razen za kakšen čaj ne. letos baje dobimo vodovod, samo bomo imeli samo tolk vodo da če nam jo zmanjka zaradi suše, uporabljali je ne bomo. Ni lepše kože kot tista ki je umeta s kapnico, da en govorim o lepo umitem perilu.
Dela  pa vse skupaj tako kot vodovod.
Lahko pa imaš samo hidropak, ki je sicer prav tako dober samo ima manjši pritisk voda.

(odgovor članu matejkov)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sistemi za uporabo deževnice
24.4.2009 13:15:26   
grezilo
V kolikor ste sami nakoliko mojstri , je najcenejša varianta bet. cevi premera 120mm. Postaviš eno na drugo ali za zaporedno , še kakšno morda. Črpalke za zalivanje je kvalčitetna "hidropak" izvedbe, saj imaš zadovoljiv pritiska za zalivanje in dovod v sanitarije.
GG, ti pa potrebuješ se sekundarni vodovod oz. sekundarno napeljavo za uporabe le-te. Uporabite ogljeni filter.

LP

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sistemi za uporabo deževnice
29.4.2009 8:50:58   
k1
mi smo skopali zemljo in sami zbetonirali cca 9000 litrski bazen. sedaj je pokrit z zemljo in travo in sploh se ne ve, da imamo "skrite" rezerve. tu so še črpalke, filtri in n vem kaj še vse... to je imel mož preko. ampak zadeva laufa in hvala bogu za to vodo, drugače ne vem koliko bi je plačevali.

(odgovor članu grezilo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sistemi za uporabo deževnice
25.5.2009 11:24:34   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: k1
mi smo skopali zemljo in sami zbetonirali cca 9000 litrski bazen.

user posted image Mi imamo 30.000    K enkrat betoniraš ni več dosti razlike ,meter gor al dol user posted image . Pričakujem da bo vode  v času suše vedno manj. Filter (ali filtra) z granulacijami in ogljem bo pred vtokom v hranilnik , da ostane voda čimbolj čista - opcija za priklop pralnega stroja.

Kjer pride cev iz hranilnka vode v hišo (ob terasi) bom izkopal in zabetoniral in izoliral prostor v zemlji (nekje 1,5x1,5x1,5m) v katerem bo prostor za hidropak - ker v hiši ni zanj prostora. Prostor bo toliko velik, da bo lahko vodovodar zlezel vanj in kaj popravil. Do zidu hiše bo 2cm dilatacije stirodurja zaradi hrupa in tresljajev.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 25.5.2009 11:25:38 >

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sistemi za uporabo deževnice
8.7.2009 14:36:57   
wyanet
Pozdravljeni
Ravno kupujemo hišo in smo naleteli na "težavo", saj ogledana hiša ni napeljana na vodovod, ampak uporablja kapnico in sicer iz betoniranega vodnjaka na dvorišču. Hišo bi morali prenoviti, s tem pa verjetno tudi zamenjati črpalko in namestiti filtre (zgrajena je bila leta 1920, ne vem pa kdaj je bila nameščena črpalka). Ker nismo navajeni na uporabo deževnice, me zanima nekaj stvari:

- kako je z uporabo deževnice v sušnih obdobjih - ali bi v primeru suše ostali brez vode?
- količina vode je verjetno omejena? npr. dnevna poraba
- okvirna primerjava cen nove napeljave vodovoda oz. prenovitve obstoječega zbiralnika vode, torej kaj bi se po vašem mnenju bolj splačalo?

Hvala za vse odgovore user posted image





< Sporočilo je popravil wyanet -- 8.7.2009 14:39:21 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?