|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 8:46:27   
Timica
Pozdravljene.
Sem prečitala kar nekaj tem na vzgojo 3-letnic in mi vaši odgovori prav pridejo. Tokrat bi vas prosila, če me usmerite kako reagirat pri naši situaciji. Pri jutranjem obredu umivanje-oblačanje za odhov v vrtec imava včasih pravo polomijo. Ponavadi se to dogaja, ko sva oba z atijem doma. Bom napisala kar konkretni primer: danes zjutraj se zbudiva, pocartava in sledi odhod v kopalnico, obe dobre volje. Sledi umivanje zobkov, malo ona sama, malo mora mami pomagati. Ampak danes ne, sitnari, da si bo sama umila zobe. Itak, da je iz klubovanja enkrat potegnila ščetko sem ter tja in umivanje končano. Ji razložim zakaj ji moram še jaz pomagat (najmanj 5-krat) in ona še kar vztraja pri svojem in potem izgovori bo ati, ko pride ati bo mami itd.. Bolj kot ne jo nasilom umijem in uredim, jo pocartam, da se umiri in se zmeniva, da se greva oblačit. Ko sva se zbudili in je vidla kaj bo imela danes oblečeno v vrtec je bila ful navdušena. Ko se začneva oblačit ne te majce, ne teh hlač in ne čevljev, ki jih je sama pripravla, ker mami ni pravih nastavla. Ne, potem je želela tiste, ki jih je mami pripravla. Skratka zjutraj pol ure dretja, ne-jev, solz in ne vem kaj še vse. In ko jo ati vpraša, če pripravljena za odhov v vrtec, ona reče: mami je rekla, da se morem urediti. 
No, podobne reakcije, se pojavljajo tudi pri drugih situacijah. Zanima me, kako naj reagirava v taki situaciji (ne-jev, cmuljenja, upiranja, dretja) pri nekaterih opravilih, pri katerih zamene ne obstojajo odstopanja. Moram priznat, da sem karatker, ki mi takšne situacije kar pošteno poženejo kri po žilah in bi želela mirna jutra za vse tri.

Hvala za nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 10:50:05   
nuala
Ker sem bila jaz vedno veliko sama z mojimadvema, sen jutranji ritual pred vrtcem zmanjšala na minimum, drugače nebi nikoli prišli v vrtec.
Potekalo je nekako takole. Zbudila sem ju, ko sem bila jez že umita. Ju poslala v WC. Nato sem ju jaz sama oblekla v obleke, ki sem jih sama pripravila prejšnji večer. Med oblačenjem sem ju malo pocrkljala, vendar res minimalno. Ko sta bila oblečena sem jima dala v roke zobni ščetki, sama sem se medtem oblekla.
Potem pa vsakemu še čevlje in plašček ( pozimi ), v roke pol žemlje in v avto, pa v vrtec.
Za vso pripravo smo zjutraj za dva otroka ( takrat cca 2 in 4 ) porabili največ 15 minut.
Mislim da jutro ni pravi čas za debate in diskusije o tem, kako bomo umivali zobe, kaj bomo oblekli, zakaj to in ono. Lepo je otroka navajati na samostojnost, vendar se mi zdi da to zjutraj, ko se ti mudi v službo ni najbolj primerno. Pa ppotem razdraženega otroka oddat v vrtec, ti pa greš siten v službo...


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 11:33:55   
Nika v službi
Mi imamo sicer 2,5 letnico, ki hitro koraka 3. letu naproti in take situacije so mi zelo poznane.

Tudi jaz bi rekla podobno kot predhodnica - čim manj razpravljanja. Sem videla, da pri nas to še najbolj deluje. Bolj ko si demokratičen, večja je štala.

Zdaj sicer znova in znova poskuša, pogosto je tudi dretje, trmarjenje in solze, ampak na koncu ugotovim, da je rezultat enak ali še slabši, če stvar poskušam "zlepa" oz. demokratično. Enkrat je treba narediti rez.

Torej, jaz delam tako, da ji na prijazen, a odločen, neomejen način povem in pokažem, da tu ni pogajanja. Obleko občasno pripraviva skupaj že prejšnji večer, torej ima takrat možnost pripomb, eventuelno ji občasno dam na izbiro še eno majčko, ampak to je maksimum. Zobe je tudi treba umit in to brez pardona. Najprej si jih ona sama in potem mamica oz. očka. To ve in tako mora biti, tu ni pogajanj. Tudi ni pogajanj, med tem, kdo bo to opravil. Če "postopek" začneva midve, bova midve tudi dokončali oz. obratno, če gre za moža.

To je naša izkušnja in se dokaj obnese.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 12:02:44   
honey
Jaz ga sicer ne vozim v vrtec, ampak se potem ubada z njim moja mami user posted image . Imamo pa podoben primer čez vikend, ki meni že požene kri v glavo, kaj šele, da bi bilo to vsako jutro, ko sem že tako vsa zlimana user posted image  Jaz mu tudi sama pripravim oblačila, ki naj bi jih oblekel in če me drugače ne uboga, primem in postavim na previjalno mizico in ga oblečem. Če ne gre zlepa, tudi zgrda. Pač ga primem za noge in mu oblečem hlače, majico potegnem čez glavo in potem nekako uvidi, da ni pardona in sam roke noter vtakne. Zobe je itak treba umit, tudi če se pregovarja, da jih ne bo, mu primem glavo in umijeva zobe.

Žal so tile naši 3-letniki res taki user posted image  in polni energije in poskušajo, do kje lahko grejo, da se mi zdi, da je potrebno nastopit z avtoriteto ne s pogajanji.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 12:22:24   
frutka_
Glede umivanja zob je skoraj mus, da mu jih umivaš sama do OŠ. Predvsem zaradi tega, ker si sam zobkov ne more umiti temeljito. Ti mu jih lahko.
Glede oblačenja ti prioročam, da ohrani hladne živce in se že vnaprej dogovorita kaj bo otrok oblekel. Ne odstopaj in tisto kar želi obleči (ko si spet premisli) pusti na postelji in obljubi, da bo lahko oblekla, ko prideta domov.
Ohrani hladne živce, točno določi čas, ki ga imata na razpolago (recimo; pogledaš še eno risanko in potem se greš oblečt). Bodi dosledna in ne obupaj!
Naš ima tudi podobne popadke. user posted image

(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 13:05:13   
lenika
Naš je star dobri dve leti. V vrtec hodi že eno leto in do sedaj še nikoli nisva imela težav. Vstanem se pol ure prej kot zbudim njega in sebe popolnoma uredim in spravim k sebi. Nato zbudim njega in se lahko posvetim samo njemu. Gotova sva v petnajstih minutah.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 13:15:29   
lex
Pri nas imamo tak ritual: ati se zbudi in se spravi, prinese kakav, ki ga mulc spije v postelji. Ati ga odnese v dnevno, jaz pa pridem zadaj z njegovimi oblačil. Lepo leži na kavču ga oblečem spodnji del, nato še zgoraj se malo požulima in greva do kopalnice, kjer si umijeva zobe (mu jih umijem jaz), poje fluorovo tabletko (brez te se ne gane iz kopalnice), na hodniku ga pričaka ati z čevlji, jaz mu nataknem kapo in jakno in lubčka od obeh in čav bav.
Tud pri nas so se pojavili ne-ji glede oblačil. Včasih če vem, da je tisto oprano in v omari mu ugodim, če je pa umazano pa itak ne more dat gor. Mi pa točno pove kaj hoče imet na sebi. le kaj bo pri 15 letihuser posted image .
To je naša rutina, če pa se podre, je pa cel user posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 13:33:14   
Seven*
Zobe jim perete zjutraj? Vsaka čast. user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 17:49:18   
Anonimen
Ko se začneva oblačit ne te majce, ne teh hlač in ne čevljev, ki jih je sama pripravla, ker mami ni pravih nastavla.


Pri nas imamo prave modne revije...user posted image . Vse, kar si ne zmisljuje drugje, nadoknadi pri oblekah, duplo in se z dodatkom.

Kadar se mi mudi, ji dam na izbiro dve stvari, kaj lahko oblece in od tistega izbere eno, to je se najhitreje.
Ko ji pustimo, da sama izbere, je to ponavadi svetska kombinacija...user posted image , ali pa pol ure kombiniranja in razlaganja, kaj pase skupaj.

(odgovor članu Timica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 17:50:17   
Anonimen
In ko jo ati vpraša, če pripravljena za odhov v vrtec, ona reče


To ni vprasanje za jutranjo filozofsko razpravo, ampak dejstvo. Ko je ura cas, se gre.

(odgovor članu Timica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 19:25:24   
rainbow
seven, user posted image user posted image  dobra siuser posted image

v tem obdobju so raznorazne zadeve. meni se še ne zdi tak hudo, če si nekaj noče oblečt, ok, morda ji daš na izbiro še eno majico ali pa kaj. Čevlje pa primerne vremenu, če ima na izbiro dva para za isto funkcijo, ok.
Moja je do nedavnega imela finto, da se sploh ni hotela oblečt, ali pa da sploh ni hotela it od doma. se je vlegla na tla in fertig.

MičII, tvoja pa je napredna, to si zmišljuje moja skoraj petletnica. ta mala še hvalabogu ni izbirčna.

je pa res, da je težko ostat miren zjutraj, pa bit poln domislic in fint, ko se človeku mudi. tako da morda izbereš nekaj bitk, nekje popustiš, kar pa se ti zdi pomembno, tam pa vztrajaš.
recimo, če sta navajeni tudi zjutraj temeljito umit zobe, ji boš pač umila, četudi na silo. jaz sem to delala zvečer, zjutraj pa ne.

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 22:56:25   
Timica
Hvala vam, da ste delile svoje izkušnje z mano. Pri nekaterih odgovorih sem se mogla kar nasmejat. Kaj si vse ne domislijo ti naši malčki. Zjutraj sem bila res zelo razburjenja, zdaj me je že minilo.  Saj vem, da vse to spada k razvoju otroka, samo umetnost je ohraniti mirno kri - sploh zjutraj.


(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
11.6.2008 22:57:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Timica

Saj vem, da vse to spada k razvoju otroka, samo umetnost je ohraniti mirno kri - sploh zjutraj.


Res je....user posted image .

(odgovor članu Timica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
12.6.2008 0:13:14   
Tempera
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Zobe jim perete zjutraj? Vsaka čast. user posted image user posted image user posted image  

Saj se hecaš, a ne? user posted image
Itak, da jih peremo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
12.6.2008 10:17:25   
bambam
Naša 2.5 leti stara, je tudi v obdobju največjega lišpanja. Zjutraj ji pač oblečem oblekce, ki so pripravljene(imeli smo že orng boje, ampak ker je vedno obveljala moja, včasih reče samo: nnn......user posted image ) Zobke umijeva tudi zjutraj. Če pa jih resnično hoče umit sama, ji pustim. Tudi če jih ne počoha čist u nulo(saj jih itak umijeva zvečer). Pri tem ne kompliciram rada, sam da se zognem jutranji slabi volji.
Saj veste: po jutru se dan pozna!user posted image

Čez dan je pa čisto druga pesem. Takrat ji pa pustim da se obleče kokr hoče. Se bo vsaj hitro naučila samostojnosti.

Lep deževen dan!

(odgovor članu Tempera)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
12.6.2008 21:47:52   
Lu
Mi se tudi na hitro spedenamo zjutraj. ( stara sta 20 mes, in 3,5 leta ). Najprej umijem, oblečem sebe, nato me že mali kliče- se oblečeva, umijeva, nato zbudiva Majo in samo gas. Mogoče imamo problem, ker pravi da ne gre lulat, pa da bo šla v vrtcu. No v 20 min gremo od doma. Nič ne sprašujem a boš to oblekla, To boš in pika. Si še ne zmišljuje. user posted image

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu bambam)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
12.6.2008 22:46:21   
Pikca
Vidim, da  nismo osamljen primer... kar traja, da se naša gospodična (3,5 leta) zjutraj zrihta. Hoče sama izbrat oblačila in to ji dovolim, tudi, če je bolj čudna kombinacija - nekajkrat je šla v vrtec kot Pika nogavička (zatežim samo, če ni vremenu primerno ali če je umazano). Z umivanjem zob zjutraj ne kompliciramo preveč, opravimo bolj na hitro.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
13.6.2008 21:21:58   
diva 4
Jaz tudi vsako jutro sama uredim hči( 5 let) in sina ( 3 leta).Preden ju zbudim poskrbim zase.Nato ju zbudim , se v postelji malo pocartamo nato pa gre eden na wc , drugi pa si tačas umiva zobe (dokončam seveda jaz).Potem se zamenjata.Vsakemu dam na razpolago  kompleta oblačil (po moji izbiri - vremenu primerno) . Ana se sama obleče , Davida jaz.Ani še uredim pričesko (čopki, kitice , špangice) po njeni želji in že smo v spodnjem nadstropju , kjer pozdravita še babico in dedka in smo že v avtu.Zelo redko imamo "napeto" jutro. Glede oblačil sploh ni nobenega kreganja , ker jima že kupim take stvari , ki so jima všeč .Močno upam , da ne pridemo v tako fazo jutranjega kreganja in slabe volje. Saj smo v 30 ih min vsi trije pripravljeni za odhod.

< Sporočilo je popravil diva 4 -- 13.6.2008 21:24:26 >

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
13.6.2008 22:21:17   
Gina
Jaz zjutraj nisem niti sebe sposobna organizirano zrihtat. Vstanem skoraj celo uro, preden grem, in v tem času najprej 15 minut k sebi prihajam, potem 15 minut kavo pijem, potem šele se začnem tako na pol zavedat, kaj je okol mene. Vmes grem sicer zbudit ta male in to traja tistih 15 minut, kar kavo pijem, da vstanejo. POtem se pocrkljava s ta malim in ga odnesem k očitu, ki ga vsako jutro zrihta, potem ko se pocrkljata. Ponavadi imata pol ure na razpolago. 10 minut ali več se crkljata, 10 minut rihtata, 5 minut je pa v kopalnici sam s svojo ščetko. Jaz v tem času 15 minut stojim pred omaro, kaj bi oblekla, ker nisem razpoložena prav za nič, 10 minut pa porabim v kopalnici. Edinih 5 minut, ko rihtam otroka, sem čist živčna, ker si ne obuje še čevljev dosti hitro, jaz bi pa že šla. V avtu sem bolj ali manj tiho, ker še vedno ne funkcioniram. Obup, pa ta čist preveč zgodnja jutra. Še dobro, da imam daleč službo, ker do tja se pa že k sebi spravim. Pravzaprav sem zjutraj res asocialna in čisto te razumem. Kadar meni zjutraj kdo teži, v mislih z njim delam reči, ki jih sicer nikdar ne bi. Ampak veš, mislim da je res tako, da preveč demokratcije škodi. Pa nervoza zjutraj tudi škodi. Najboljše je otroka postavit pred dejstvo, kar se oblačil tiče, potem ko si ga prej seveda že dobro pocrkljal. Aja, pa da te potolažim, te reči minejo. Vsja pri naši bejbi so. Se kdaj ponovijo, ampak niso tako hude, kot neko določeno obdobje.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
15.6.2008 21:46:35   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Tempera

IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Zobe jim perete zjutraj? Vsaka čast. user posted image user posted image user posted image  

Saj se hecaš, a ne? user posted image
Itak, da jih peremo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Še ena potrditev, da smo res cigani. user posted image user posted image

Vsaka čast. Pa le glejte, da se ne pahnete med nevrotike, ker bo več škode, kot neoprani zobje. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Tempera)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
17.6.2008 17:18:17   
racman2
Naš je bil marca 3 leta star pa ful komplicira kar se oblačil tiče. Tko da zvečer ga zdej pokličem v sobo in mu pokažem kaj bo zjutraj oblekel. Včasih se ne strinja pa potem kaj zamenjava, ampak zdej mu zjutraj ne dovolim se več zmišljevat. Samo rečem, včeraj si rekel, da je v redu. Tuki smo kar napredovaliuser posted image , pa nekako gledam kaj bo mož zjutraj oblekel, da potem malemu tudi dam take hlače in tako barvo majice, če ne je spet hudič. Noro. Upam, da mala ne bo tako komplicirala.
Drugač greva pa zjutraj v kopalnico, gre lulat, jaz ga medtem počešem, mu stisnem fiziološko razt. v nos, se vsekne. Nato gre dol iz školje in mu jaz operem zobe in še s kremico po obrazu namažem. To je vedno isto in nič ne komplicira. Čevlje mu pa tudi skrijem, odvisno kakšno vreme je, ker on bi šel v dežju v Teva sendalih, v soncu pa v škornjahuser posted image user posted image
Me res zanima kaj bo čez 10 let.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
17.6.2008 18:14:26   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: racman2

Čevlje mu pa tudi skrijem, odvisno kakšno vreme je, ker on bi šel v dežju v Teva sendalih, v soncu pa v škornjahuser posted image user posted image
Me res zanima kaj bo čez 10 let.


Jaz pa dovolim, da se uredi po svoje. Saj če se narobe, potem ugotovi da ga zebe. Tudi sandale smo že imeli v čist napačnem vremenu. Razložim vzgojiteljici kako in kaj.. Enkrat je šel s štumfi na rokah (namesto rokavic).  Meni so všeč, ko so tako ustvarjalni. 

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
17.6.2008 21:07:59   
ozziebo
IZVIRNO SPOROČILO: racman2

Čevlje mu pa tudi skrijem, odvisno kakšno vreme je, ker on bi šel v dežju v Teva sendalih, v soncu pa v škornjahuser posted image user posted image


Enako!!!

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
18.6.2008 10:47:32   
zita
No pri nas so bila jutra do 2 llt in pol idealna, potem se je pa začela trma. Problem ni v izbiri oblačil ampak v tem, da se hoče sam obleči in se seveda ne zmore. Kako naj 2,5 letni sam natakne pleničko, pa zapne bodi... ok hlače in majčka že gredo, pa štumfi in čevlji tudi... Potem pa se začne vedno ista pesem: ne jaz bom sam, potem začene ne morem, pa pomagaj, ko pa mami hoče pomagati je spet po starem: ne jaz bom sam... In to se vleče, vleče... Če ga oblači oči potem gre, pri meni je pa vedno taka kriza, da si prav odahnem ko sva na stopnišču  bloka oblečena in zrihtana za v vrtec.

O umivanju zob zjutraj... ob res dobrih dnevnih, zvečer pa vedno temeljito (najprej sam, potem pa mami ali oči)


(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Usmeritev pri vzgoji 3-letnice
18.6.2008 10:55:59   
Mišni
Jaz bi se na tvojem mestu s tamalo zmenila, da prejšnji večer izbere, kaj bo oblekla, potem pa zjutraj vztrajala, da se premisliti več ne more in pika. Brez razpravljanja.
Zobe se umije po sistemu "kar je treba, ni težko" in basta. No, pri nas je to šlo s smehom skozi, ker se mu je ta izrek zdel pač smešen, ko sva ga skupaj med umivanjem ponavljala.
Pri ostalih nujnih zadevah pride v poštev tudi edino ta sistem oziroma rek. Torej, držite se načela: Kar je treba, ni težko.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 18.6.2008 10:56:19 >

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




odnosi med spoloma(prosim odgovorite saj potrebujem za šolo hvala že v naprej)
tina152

Kakšni so odnosi z partnerjam pri vas doma?

slabi (6%)

dobri z občasnimi pepiri (32%)

dobri (20%)

zelo dobri (36%)

nimam partnerja (6%)

drugo (0%)


Število vseh glasov: 142

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!