|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vse o laparoskopiji
5.1.2009 21:09:31   
vrtnica.m
Pozdravljene,
tudi jaz se trudim (oziroma z mojim se trudivauser posted image ) da zanosim. Danes sem dobila termin za laparoskopijo (19.1.2009). Ker nimam nobenih izkušenj oz. nobeni prijateljici ni bilo potrebno iti čez to, imam zato par vprašanj user posted image

Kako dolgo traja ta poseg in koliko časa ostaneš v bolnišnici? Rekli mi so, da me bodo drugi dan poslali domov, tukaj pa berem, da so ene ostale dlje časa v bolnišnici. A še pozneje po tem posegu ko te spustijo iz bolnišnice si še na bolniškem in koliko časa? A bom pozneje po laparoskopiji mogla jesti kake tablete? Po kolikem času je možnost da zanosim?

Imam še veliko vprašanj, vendar zaenkrat mi bo dovolj če mi katera odgovori na ta vprašanja.

Že v naprej hvala vam za odgovore in želim vsem lep dan !!! user posted image







< Sporočilo je popravil Eja RR -- 6.1.2009 16:51:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: laparoskopija 19.1.2009
5.1.2009 21:23:28   
kepica
Jaz sem bila na lpsc oktobra. Poseg je traja eno uro, domov sem šla tretji dan po posegu.  Vsega skupaj s posegom vred sem bila na bolniški 2 tedna. Po posegu sem morala počakat na prvo pravo M, potem pa sem že lahko začela z nezaščitenimi spolnimi odnosi in zanosila v drugem cikluuser posted image
Poseg ni nič posebnega, naj te ne bo strah, razen tistih dveh klanfic, ki jih imaš na trebuhu, ne boli nič drugega, pa še to se da preživet brez tablet. Dobro opravi, pa čimprejšnjo nosečnost ti želimuser posted image

(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: laparoskopija 19.1.2009
5.1.2009 21:28:23   
kaja02
pozdravljena!!

jaz sem imela lapro + histoskopijo pa sem šla domov cc.po 4.dneh, svakinja pa je sam po laproskopiji šla že drugi dan domov. Potem si na bolniški še en teden, meni je moja G predpisala 2 tedna ( odbisno od zdravnika), med tem časom moreš počivat ( naj bi, je priporočljivo), tablet nisem imela nobenih, otročka sva pa nardila po 2 mescih, svakinja pa še čaka na user posted image , tak da je zlo različno

upam, da sem ti kaj pomagala, pa upam, da kmalu zagledaš user posted image , srečno

_____________________________

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: laparoskopija 19.1.2009
5.1.2009 21:43:30   
TejkaPK
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica.m

Pozdravljene,
tudi jaz se trudim (oziroma z mojim se trudivauser posted image ) da zanosim. Danes sem dobila termin za laparoskopijo (19.1.2009). Ker nimam nobenih izkušenj oz. nobeni prijateljici ni bilo potrebno iti čez to, imam zato par vprašanj user posted image




Kakšne so pa priprave na poseg? Si mogla kakšne tablete jest? Koliko časa se že trudita za user posted image ?

Najbrž tudi mene čaka.

Hvala

(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: laparoskopija 19.1.2009
5.1.2009 21:55:49   
kepica
Priprave so ubitačneuser posted image pa ne se ustrašit. Sploh jaz imam fino izkušnjo. Prvi datum za lpsc sem imela v septembru. Pridem na nedeljo tešča tja ob pol 1h,lačna za umret, že dan prej pa moraš jesti lahko hrano. Takoj ob prihodu so mi za dobrodošlico postregli tri litre Donata in kozarec nekega nagravžnega grenko-slanega odvajala, ki sem ga morala spiti na eksuser posted image Potem smo se kot za stavo izmenjavale na wc-ju do večera. Za večerjo-luksuz-čista juhica. Zvečer smo imele britjeuser posted image . Čez noč pa ropotanje v črevesju in še občasen obisk wc-ja. Da o lakoti ne govorimuser posted image , piti pa nismo smele od večera naprej do operacije nič večuser posted image Zjutraj smo dobile še klistir, ko itak nimaš več ne v riti ne v želodcu, potem pa tuširanje in čakanje, da nas bodo poklicali. In kaj se mi je zgodilo. Pridem pred operacijsko in mi G pove, da so se zmotili v datumu in da nima smisla operirati, ker se ta poseg dela na začetku cikla in ne na sredini, kot sem bila jaz. In so me poslali domov. Znervirano od strahu pred operacijo in lačnouser posted image user posted image
No, drugič, čez en mesec, je bil postopek enak in so me spet skoraj domov poslali, pa ne zaradi napačnega datuma, ampak zaradi gužve, ampak sem težila, tako da so potegnili šiht in naredili operacijouser posted image Sej zdej mi je smešno, ko se spomnim nazaj, ampak takrat mi je bilo pa grozno, ko te dvakrat stradajo in klistirajo in nervirajo. Ampak, se da preživet z dobrimi cimrami in prijaznimi sestrami. Sploh pa, ko veš, zakaj greš na ta poseg, ni to nič, proti temu, kar te potem čakauser posted image Moja izkušnja je mogoče ena izmed slabših, pa vseeno ni bilo tako hudo. Srečno!

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 10:41:21   
TejkaPK
Kaj pa preden si dobila datum? Mislim postopek pri ginekologu pa to. Ker midva veselo user posted image  že skoraj eno leto brez zaščite (res da čist nebremenjeno in nisva gledala na plodne dni; pač ko bo bo). Imam pa zadnje čase (zadnjih par let) neredne cikluse; v maju sem bila pri ginek. ker sem bila že skoraj 100% da sem user posted image , ker M ni bilo že kar dolgo, pa od vsega ni bilo nič. Sem dobila tablete za sprožitev M in to je to. Zdaj je zgelda isto, ker mi M spet zamuja; sam zdaj me je malo začelo skrbet. Nekoč davno nazaj mi je G neki omenjal kar se pregrade tiče, zgleda bo treba malo zatežit. Grem pa počasi proti 30im tako da ...

lp

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 11:18:10   
oktoberka
Laparo sem imela marca. Operacija je trajala 45 min. Odstranili so mi cel levi jajcevod. Domov sem šla po 12h urah. Ampak to zato, ker me je doma čakala 4mesečna dojenčica. Drugače pa mislim da si notri 3dni.

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 15:44:25   
Anonimen
No pa še jaz povem svojo izkušnjo z laparo.
Jez sem pa šla k svoji G zaradi tega ker me je v spodnjem delu trebuha nekaj ful bolelo, sem mislila da imam vnete jajčnike. Sledil je pregled pri katerem pa je nekaj zatipala. Bila je cista takoj mi je naredila UZ in se je potrdilo. Potem mi je priporočala še specjalista v Lj. ki je njeno tezo 100% potrdil in me naročil na laparo.
Rekel je da me bodo za datum pisno obvestili in res po dveh mesecih sem dobila pošto naj zadnji teden v septembru pridem na priprave za operacijo ( UZ, EKG, kri, voda,...) te izvidi ne smejo biti stari več kot 14dni, po pripravah so me poslali domov in rekli da me pokličejo. Čez en teden se šla na laparo v KC. Sprejeta sem bila ob 14ih, sledilo je pitje neke grenke tekočine ki ti pospeši prebavo, zvečer tableta za spanje in britje. Zjutraj pa operacija.Laparo je trajala 3ure ker se je cista že zajedala v črevo. Potem pa sem bila še štiri dni v bolnici in šla domov. Bolniške sem imela z operacijo vred 20dni.
Naj te ne skrbi. Če bi jast za to stran vedela bi šla bol mirna laparo. ker tukaj punce dost povejo.

Če te pa še kaj zanima pa kr z besedo na dan.

lpuser posted image

(odgovor članu oktoberka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 19:16:57   
tweety83
hello punce,
najprej srečnga pa zdravga in seveda plodnega :)

Jaz pa imam laparo in histero 14.01. tak da me že mal živčki najedajo. Danes pojem zadnjo tabletko, jutr grem k svojemu zdravniku dat kri in vodo in te izvide potem nesem s sabo v bolnico. Men je rekel G da bi naj šla dan po operaciji že domov in da naj bi imela teden dni bolniškega staleža. je pa seveda od vsake posameznice odvisno kako vse skupaj preživlja. Rekel mi je tudi da bi naj 3 mesece mogla paziti pri odnosih - tak da - to je zaenkrat kar vem.

Upam da se še kakšna najde in nam še kaj več pove!
Mene je strah narkoze in bolečin - upam da ne bo prehudo!


LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 19:24:42   
Anonimen
OK za histero ne vem, jest sem mela sam laparo pa sm po prvi M že lahko začela delat na user posted image . Men je tut reku G da bom šla nasledni dan domol pa sm bla štiri dni not. Je pa odvisno kje ti bodo delali, ker v LJ elajo tko v KC(greš domov 3-4dni) in pa v stari porodnišnici k pa spustijo naslednji dan.
Sam jest ti povem da paše kak dan še mal poležat ker ne smeš kej dost dvigovat prvih nekaj dni samo 1Kg se kmal doma pregrešiš.
To drugač ni kaka grozna operacija tko k G nočjo nč povedat pred posegom.
Mene niti em dan ni bolelo.
user posted image  za srečo

(odgovor članu tweety83)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 19:36:20   
tweety83
Hvala za pujska - mi bo prav prišel!

Malo me je strah narkoze....
A briti se moraš v bolnici? Pa ti tam dajo klingice????
Uf - upam da bo vse ok in da bo to pot do dojenčka.
17.01. imam pa rojstni dan tak da bi bilo to lepo darilo - da bo vse ok!

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 19:48:50   
Anonimen
Ja narkoze je blo tut mene strah pa itak ne dajo maske ampak kr v žilo, men je blo sicr poj mal slabo ampak je šlo.
A to sm ti pozabla napisat da ko greš prvič lulat po operaciji da lulaš modro. Zaradi neke tekočine da oni boljš vidjo na ekranu, da se ne boš prestrašla.
Ne lahko se doma v nulo spedenaš pa bo,je pa treba bit obrit 2-3 prste pod popkom.

(odgovor članu tweety83)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 20:35:00   
kepica
Jaz sem pa 12 ur po operaciji imela kateter. Zgleda, da v vsaki porodnišnici drugače delajo. Kar se pa narkoze tiče, sem pa dobila masko in v žilo, pa mi je bilo prav hecno, ker sem bila čist zadeta, naprej se pa itak ne spomnim, ker me je zmanjkalouser posted image Bolečine so pa tako minimalne, naj vas ne skrbi. Če pa že ne bo za zdržat, pa prinesejo tablete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 20:37:51   
Anonimen
kepica kje si pa bila to?
Ja od nrkoze sm bla pa jest tut čist zadeta tko da sm spala cev dan.
Zvečer sm mojga poj klicala pa mi je reku da itak ne vem kaj mi je govoru.

(odgovor članu kepica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: laparoskopija 19.1.2009
6.1.2009 21:44:38   
vrtnica.m
Odgovor Tejka PK

ja z mojim se trudiva že več kot 2 leti in to je vedel tudi moj G. Ko sem prišla k njemu da bi rada zanosila mi je za začetek dal tabletke Tifol katere sem jedla dobrih 6 mesecev. In ker ni uspelo mi je dal moj G napotnico za LJ - oddelek za reprodukcijo in tako sem poklicala ter se naročila pri dr. Bokalovi (nisem vedela kateri so vse zdravniki zato sem se odločila za njo, ker sem lahko najhitreje prišla na razgovor k njej). Da sem prišla na razgovor k njej sem mogla čakati dobra 2 meseca. Vendar sedaj po razgovoru z njo mi je dala napotnice za pregled krvi, za ultra zvok in za laparoskopijo. Kri sem dala, ultra zvok imam sedaj 13.1. in tudi na laparoskopijo grem 19.1.

Tako da kar pogumno do svojega G in mu povej koliko časa se že trudita.

Želim veliko uspeha in da vama uspe user posted image



IZVIRNO SPOROČILO: TejkaPK

Kaj pa preden si dobila datum? Mislim postopek pri ginekologu pa to. Ker midva veselo user posted image  že skoraj eno leto brez zaščite (res da čist nebremenjeno in nisva gledala na plodne dni; pač ko bo bo). Imam pa zadnje čase (zadnjih par let) neredne cikluse; v maju sem bila pri ginek. ker sem bila že skoraj 100% da sem user posted image , ker M ni bilo že kar dolgo, pa od vsega ni bilo nič. Sem dobila tablete za sprožitev M in to je to. Zdaj je zgelda isto, ker mi M spet zamuja; sam zdaj me je malo začelo skrbet. Nekoč davno nazaj mi je G neki omenjal kar se pregrade tiče, zgleda bo treba malo zatežit. Grem pa počasi proti 30im tako da ...

lp

(odgovor članu TejkaPK)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: laparoskopija 19.1.2009
7.1.2009 7:14:33   
kepica
IZVIRNO SPOROČILO: ula23

kepica kje si pa bila to?
Ja od nrkoze sm bla pa jest tut čist zadeta tko da sm spala cev dan.
Zvečer sm mojga poj klicala pa mi je reku da itak ne vem kaj mi je govoru.


Bila sem v Kranju, ker imam tam tudi G.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: laparoskopija 19.1.2009
7.1.2009 14:18:42   
Anonimen
kepica katerega G pa imaš?
Si zadovolna z njim?
Mal me zanima ker sm tut iz teh koncov in moram nujno zamenjat G ker moja je mal ne natančna.

Hvala lp

(odgovor članu kepica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: laparoskopija 19.1.2009
7.1.2009 18:10:26   
TejkaPK
Hvala za odgovor.

(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vse o laparoskopiji
7.1.2009 18:41:36   
vrtnica.m
Najprej bi se vsem zahvalila za vaše odgovore oz. opisane izkušnje. 
Ker grem namreč prvič v bolnico me zanima še samo to, kaj vse si moram vzet s sabo? Zobno ščetko, brisačo, za tuširat, spalno, copate,.....??? Mogoče za ene malo čudno vprašanje, vendar vseeno user posted image .

Hvala že v naprej in lep dan želimuser posted image

(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vse o laparoskopiji
7.1.2009 19:05:17   
tweety83
Pozdravček vrtnica,

tud jaz grem prvič v bolnico v svojem življenju (no ja,razen takrat ko sem se rodila :) ). Moja botrca dela v bolnišnici pa mi je rekla, da je fajn če si vzameš svoje copate - ker imajo tam tiste neudobne plastične, in pa haljo ter seveda vse ostale stvari za osebno higieno. Jaz že mam pripravljeno dvojno spodnje perilo -(eno za tja in eno za nazaj), tople zokne, haljo, copate, gel za tuširati, kremo, glavnik, labelo, zobno ščetko, kalodont, vložke - obvezno!!!!, in pa seveda ene križanke in mp3. Mislim da je to vse in da drugega ne rabim.

Bom držala pesti zate, ti pa jih daj zame. Strah me bo itak ampak vseeno!

Lp

(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vse o laparoskopiji
7.1.2009 19:16:02   
vrtnica.m
Živjo tweety83 

hvala ti za hiter odgovor, ker namreč sem kar malce nervozna (to je verjetno čisto normalno).

Želim ti iz vsega srca da ti/vama uspe čim prej zanositi.
Kam pa greš na laparoskopijo? Jaz grem v staro porodnišnico (leonišče - ali kako že pravijouser posted image ).

Lp

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vse o laparoskopiji
8.1.2009 16:47:11   
tweety83
živijo

nič bat - je mene tudi samo fejst strah in datum se mi zelo zelo hitro približuje. jaz grem v celjsko bolnišnico in upam da bom imela kakšne fajne cimre.

In hvala za lepe želje tudi jaz tebi želim čimprejšnji plusek. Iz vsega srca!!!!

Se pa javim ko bom v varnem zavetju moje domače postelje!!!!

Lp


(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vse o laparoskopiji
8.1.2009 22:21:33   
Anonimen
Punce nč bat vse bo OK.
user posted image

(odgovor članu tweety83)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vse o laparoskopiji
9.1.2009 8:51:25   
*Flower*
Jaz sem eno laparaskopijo že dala čez, konec meseca me čaka druga.
Punce ne se bat, ker res ni nič strašnega..
Po prvi laparo sem zanosila v drugem ciklusu in imam 3 leta starega miškolina ! Tako da kar hrabro v boj.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vse o laparoskopiji
9.1.2009 10:06:53   
matki
pozdravljena za mano je tudi operacija ki te čaka..ni nič kaj prijetno..v bolnici sem bila skupaj 4 dni....prvi dan imaš vse priprve na operacijo, drugi dan si operirana in tisti dan preživiš na intenzivni negi, potem drugi dan greš na oddelek in če je vse o.k. greš nasledni dan domov. Operacija ni nič kaj hudega, razen jaz sem imela močne bolečine v ramenih ko ti plin začne pritiskat gor. Na bolniškem sem bila 3 tedne, ker imaš 10 dni šive. Jaz nisem dobila nobenih tablet, pa zanosila še tudi nisem pa je zaj že 6 mesecev po operaciji, tak da me zaj čaka umetna oploditev. Nič se ne boj vse bo o.k.

(odgovor članu vrtnica.m)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?