|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
20.2.2005 0:37:48   
borovnička
Verjamem, da ste mnoge od vas imele krasne izkušnje v mb porodnišnici. Sama še nisem rodila, ko pa enkrat bo na tem, pa sigurno ne v to porodnišnico. Nočem nobene prestrašit, ampak vam bom samo povedala podatek, ki mislim, da je za vsako bodočo mamico še kako pomemben.

:rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica:

Pa vam najprej povem 2 zgodbi, 2 izkušnji. Imam nečakinjo, stara je 4 leta. Punčka je slepa in ima celebralno paralizo. Pri štirih letih je na stopnji par mesečnega dojenčka. Pa tako lepa punčka je. Ne morem ji kupit tistih krasnih igračk, ker jih ne vidi in tudi če jih občuti, ji tak občutek nič ne pomeni. Ne zaveda se dogodkov okrog sebe. Če je lačna, zaspana ali če se slabo počuti, opozori nase z jokom. Živi v svojem svetu. Ne more sama sedet, ker ima poškodovan center za ravnotežje. Ne upira se na rokice, še manj na nogice. Obrača se le na znane glasove. Punčka se je v maminem trebuščku lepo in normalno razvijala. Vse je bilo ok do poroda. Na dan poroda ji niso naredili UZ, imela je naravne popadke, oni pa so ji vbrizgali injekcijo za preprečevanje popadkov. Obe z mamico sta se dolgo matrale, ko je s carskim rezom prišla na svet. Punčka 20 minut ni dihala. Rodila se je takorekoč mrtva. Z oživljanjem in dovajanjem ali čistega kisika ali pa preveliko dozo razredčenega kisika, so naši punčki popokali živci na možganih, zato je danes takšna kot je. Najbolj žalostno pa je, da sta starša po enem letu sama ugotovila, da punčka ne vidi in da je tudi sicer nekaj narobe z njo. Zdravniki so molčali. Šlo je za malomarnost in veliko napako, ki si je zdravniki ne bi smeli dovoliti.

:rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica:

Potem pa je tukaj še moja kolegica. Rodila je malo pred novim letom. Pri njej pa so zdravniki zamešali rok in pravtako namesto pospeševanja popadkov, so ji dali za preprečevanje popadkov. Ženska se je matrala od 9 zjutraj pa do 10 zjutraj NASLEDNJI DAN! Ko so videli, da ne gre, so jo odpeljali v operacijsko in punčko je rodila s carskim rezom. In tako je minil še en dan, zaskrbljena starša pa svojega otroka še nista videla. Očka je hodil od oddelka do oddelka in spraševal, kje je njuna punčka in če je vse uredu. Zdravniki pa so mu vztrajno zatrjevali, da je vse ok in da je punčka samo tako utrujena. No, naslednji dan pa le pripeljejo njuno srčico in skoraj bi ju kap, ko je v njeni kartoteki prebral, da njuna hčerkica več kot 5 minut ni dihala in da so jo morali tudi njo oživljati. Zaenkrat jima zatrjujejo, da je s punčko vse uredu in samo upamo lahko, da ji ni pustilo kakšnih posledic, tako kot moji nečakinji.

Brat pripravlja tožbo bolnice in na Zavodu za varstvo bolnikovih pravic je izvedel podatek, da so v Mariborski porodnišnici zdravniki "zafurali" 10 otrok samo v enem letu!!!!!!!!

Drage prijateljice, mogla sem vam to napisat, ker se mi ne zdi nepomembno, da to izveste tudi ve.

:miska: :miska: :miska: :miska: :miska: :miska: :miska: :miska: :miska: :miska: :miska: :miska: :miska:

Srečkam :nosecka: pa želim čimlepšo nosečnost:rozica:, uspešen:rozica:, čim manj boleč porod:rozica: in zdrav zakladek:rozica:! :sloncek::sloncek::sloncek:

Pa brez zamere. :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
20.2.2005 1:22:32   
nejcko

GROZA!

Sem sicer iz Lj, kjer sem tudi 2x rodila, sem pa zasledila že kar veliko pripomb nad MB porodnišnico. Me pa prav zato zelo čudi, da nisem še v nobenem mediju zasledila kakšnega prispevka, ki bi omenjeno problematiko obelodanil. Zakaj?

Punce, jaz vam verjamem in zato vas tudi pozivam, da nekaj ukrenete. Dajte v javnost, da ne bo še več takih primerov!!!

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
20.2.2005 10:27:23   
mika
Mb porodnišnica budi v meni strah od kdaj vem za sebe. Zaradi slabih izkušenj moje mame, tete in njunih prijateljic. Ko sem pa zanosila, sem pa bila presrečna da sem zvedela za SG porodnišnico. V Mb sem šla enkrat na CTG, ker nisem dobro čutila gibov(je bilo vse v redu z :duda:) in sem slišala pogovor med sestro in nosečnico. :nosecka: se je prišla dogovorit za carski rez Rekla je, da je prvega otroka rodila z vakumom in je imel posledice na možganih in da je njen ginekolog rekel, da ji bodo odobrili. Da ste samo slišale sestrino reakcijo:hudicek:. da to sploh nima veze in je vprašanje če ji bodo odobrili, da carski rez se ne dela po naročilu, skratka drla se je ko:hudicek:. Mene je skoraj kap. jaz sem samo možu rekla, bognedaj take sile da bi tukaj morala rodit. Iz zdravega otroka ti naredijo prizadetega, pa se drzne še pol tak obnašat.
Moja patronažna mi je sama rekla da dobro da sem šla rodit v SG .

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
20.2.2005 12:00:31   
borovnička
Ja to so res grozne stvari. V javnost pa ne pride, ker se ljudje zgleda bojijo al pa si govorijo ah bo že nekako. Brat gre sam v tožbo, no seveda z odvetnikom, ker mu pri Varstvu bolnikovih pravic, ne sme dajta podatkov al kakor koli posredovat. Ne vem kje bi dobili te starše, teh ubogih otrok...

Ta iztoženi denar nikakor ne bo prinesel zdravja tem otrokom, bo pa staršem dal vsaj pikico zadoščenja, porodnišnico fajn udaril, otrokom pa vsaj malo olajšal življenje (pripomočki za takšne otroke so obupno dragi! Npr. samo prilagojen voziček pride čez 600.000 sit pa nič posebnega).

Tega se ne bi smelo dogajat. Nobeden mi ne bo rekel, da niso krivi, če je z otrokov vseh 9 mesecev vse super, ko pa prestopi mama porodnišnico, pa otrok pride na svet ... no, saj veste...

Mi smo že hodili po porodnišnici in zahtevali dokumente pa izvid iz UZ, ker trdijo da so ga naredili. In kaj se je zgodilo. Upsi, ravno te izvidi so se nekje čisto ponaključju izgubili. Če jih ni, se ne morejo izgubit a ne?

Se opravičujem, ker sem se spet razpisala, ampak sem tako jezna :hudicek: in hkrati tako žalostna:(. Enostavno to bi mogle štajerske srečke nosečke vedet. Sama vem, da me žive ne dobijo tja noter. Raje rodim med potjo pa kar v avtu, kot pa tam.

Samo upam, da se nisem kateri zamerila. Vem, da vas je ogromno s krasnimi izkušnjami, ampak sama nočem bit ena izmed 10-ih naslednje leto.

Pozdravček! :sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
20.2.2005 23:25:45   
frutka_
Jaz sem iz MB pa sem rodila v SG....mislim, da to pove vse!

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 5:39:17   
anajmad
Grozno!!!!!Že tako se dandanes dogajajo tako hude stvari,da ni ne konca ne kraja.Tvoj brat bi moral to zgodbo dati v javnost.Saj to je čisto kontra zdravniški etiki.Ma,kaj se dogaja po teh prodnišnicah????Niso oni bogovi v belem,da si kr neki grejo.Tudi pri meni večji del krivde nosi bolniško osebje izolske porodnišnice,ravno zaradi takih malomarnosti.Pri meni se vsaj malo premika,samo vprašanje,kdaj in kako se bo rešlo.
en lp:morje:D.

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 9:04:00   
Seven*
Prvega otroka sem rodila v Mb in imam se zdaj travme zaradi tega. Drugega grem definitivno rodit v SG ali Ptuj. Odvisno koliko bo casa.. :)-:)-:)-:)-

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 10:38:56   
Žaža
Tudi jaz imam slabo izkušnjo z MB in po nekjamesečnem razmišljanju sem se definitivno odločila za Ptuj (je najbližje).
Pa ko sem še bila v dvomih če bi vseeno šla tja rodit, me je pa moja g. posala na neke dodatne preiskave v porodnišnico. Seveda sem šla v MB, ker sem pač blizu odoma in iz kušnja je potrdila mojo odločitev.
Še tistih par ur niso zmožni biti profesionalni, kaj šele če greš rodit!

Žaža

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 10:40:30   
KIRA
jaz sem imela CR, katastrofa ti povem. pa ne v šok sobi - pač pa operacija samain še pol na oddelku!
ti pošljem na privat, če te zanima.
sam pri nas v MS pa ne grem niti pod razno, tu je ena velika umazana luknja. čist resno, grem raje še enkrat v MB.

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 11:35:14   
Willson
No pa , da še jaz nekaj dodam. Tudi jaz sem razmišljala, da bi rodila kje drugje,ker ko sem brala določene stvari po internetu sem bila naravnost zgrožena. Ampak sem se nato vseeno odločila za MB in ni mi bilo žal, saj imam kljub temu, da je bil porod dogotrajen in težak lepe spomine na bolnišnično osebje. Sestre in zdravniki vsi so bili zelo prijazni in tudi svoje delo so opravljali na strokovnem nivoju vsaj po mojem mnenju. Je pa takole,da se z UZ vidijo samo telesne nepravilnosti :duda:, ne vidi pa se ali vsi organi delujejo pravilno, tako, da ne more noben G na podlagi UZ zagotoviti , 100% ,da bo z :duda: vse vredu. Rečem, pa lahko tudi to, da še Bog ni za vsakega in je nerealno pričakovati, da pa so vsi zadovoljni z neko bolnišnico, saj se povsod nekdo najde, ki ima slabe izkušnje. Tako, da se lahko :nosecka: brez skrbi odločijo tudi za MB porodišnco saj je zelo zelo malo vejetno , da bo med samim porodom šlo kaj narobe. Zato:nosecka: ne se prestrašiti, ko berete kakšne zgodbe, saj je v resnici lahko čisto drugačna, bilo bi pa dobro slišati obe plati zgodbe( tudi strokovno mnenje) LP

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 12:00:00   
borovnička
Wilson, zelo sem vesela zate, da imaš tam tako prijetno izkušnjo, kar je za vsako srečko :nosecka: pomembno.:bravo: Tisto kar sem napisala, sem napisala samo zato, ker se mi zdi, da je to treba povedat. Vsakič ko pogledam nečakinjo me zaboli. Vse kar ji lahko damo, je ljubezen, čisto nič drugega. Ker tiste prekrasne stvari katere lahko ostale mamice s svojimi dojenčki počnejo, jih mi z njo ne moremo (beri vse lepe, puhaste igračke, prvi koraki, prva beseda, prvič sama na wc....).

Za vse to so pa krivi v porodnišnici Maribor. A veš kaj je njihova plat? Da je vse potekalo normalno. Opravili so kup preiskav tik pred porodom ampak so se žal vsi tisti izvidi in papirji čisto po naključju izgubili. Tiho bodo ko riti in skupaj držali, kot vedno. Samo, da pa takih in podobnih primerov naredijo 10 samo v ENEM LETU, to je pa višek. To se pa mora nehat.

Wilson, jest se opravičujem, upam, da ne boš to razumela kot napad nate, ker v resnici ni. :rozica: Samo to so težke stvari in bi se človek kar :(( včasih.

Lep pozdravček in pa čuvaj svoj zakladek :sloncek::bravo::sloncek::bravo::sloncek::bravo:

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 13:26:22   
Petra P.
No, itak je povsod mala verjetnost, da bo šlo kaj narobe. Ampak ponekod je še manjša. In ponekod osebje ni zoprno. Par mojih prijateljic je rodilo v MB, pa so njihove zgodbe kar srhljive. Pa je z otroci vse o.k. Ne vem kake bi bile zgodbe šele sicer.

Kar se pa tiče male verjetnosti pa še tole: meni nič ne pomaga, če se to zgodi le v vsakem 1000. ali pa 10000. primeru, če sem jaz tisti primer!

Sem tudi mariborčanka, ki pa je kar lepo rodila v Postojni. In vam rečem tako: ko sem šla iz porodnišnice, sem rekla: no, tole bi pa lahko vsaki teden! (jasno, če odmislimo šive :( )


(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
21.2.2005 13:32:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu borovnička)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 13:41:29   
Petra P.
Aha, v LJ. Ampak hkrati z mano je bila tam še ženska iz Ruš, pa je prišla direkt. Sploh ni bilo panike, je rodila za mano.

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 13:44:25   
Metuljčica04
V Mb porodnišnici sem rodila 2x ni bilo problemov,kolikor jaz vem nobena porodnišnica ni brez "madeža",samo marsikaj nekateri ne veste ali pa ne vemo.Zato,pa lahko tisto kar najbolj hvalimo, je v ozadju čisto drugače.Življenje je nepredvidljivo!


L.P.!:rozica:

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 14:30:24   
Willson
Draga Borovnička resnično mi je zelo žal:((:(( za tvojo nečakinjo, saj sem v času študija imela obvezno prakso tudi z:duda:, ki so telesno in duševn manj razviti in si lahko samo predstavljam žalost, ki doleti takšne starše. Vidim pa tudi, da si srečka nosečka in si seveda upravičeno še bolj zaskrbljena za zdravje tvojega otročka. Seveda glede na svoje izkušnje pač ne boš šla rodit v MB, tudi jaz verjetno ne bi šla, sploh pa če bi bila prepričana, da so Dr. naredili napako. Ampak jaz pač kot nevtralna oseba menim, da pač ni vse belo in ne črno in da tudi vsi DR. niso nesposobni, valda pa se najde tudi kakšna sestra in Dr., ki sta človeška, pa tudi specialista na svojem področju, saj drugače bomo SLO res izumrli, ker nobena ne bo več upala roditi:duda: Jaz sem trdno prepričana, da bo s tvojim :duda: vse vredu, pa neglede na to za katero porodnišnico se boš odločila. Za to kar pogumno in poskusi razmišljati o lepih rečeh, ki te čakajo v prihodnosti, čeprav verjamem, da je to v tvojem primeru težko. Moje mnenje je pač takšno, da smo ljudje pač takšni,da veliko raje kritiziramo in obrekujemo, pohvale pa nam gredo bolj težko z jezika , pa ne mislim to na tebe Borovnička, ampak nasplošno na vse ljudi. Veliko krat iščemo krivca za svojo nesrečo saj se nam zdi , da se bomo potem lažje sprijaznili s svojo usodo, ki nas včasih prav neusmiljeno preizkuša. Za tvojo nečakinojo pa:sloncek::sloncek::sloncek:, zate pa:rozica::rozica::rozica:a. LP

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 15:23:44   
Blink1
Damn!:hudicek:

Je hudič, ja...So takšne zgodbe in so drugačne zgodbe...Jaz bi pogledala takole...10 so jih zafurali...koliko pa jih je OK:zmeden: Vem, da ni opravičilo.... Ampak tudi drugod se dogajajo take stvari...

Ne morem govorit, ker nisem noseča in sem imela super izkušnjo v porodnišnici MB...

Punce, odločite se s svojo glavo.

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
21.2.2005 15:29:18   
kofetek2010
Sem že napisala zakaj ne v MB porodnišnici, pa zakaj sem 8 let zbirala pogum, da sploh rodim v kateri porodnišnici.
Saj to je najhujše, da ne moreš sam nič vplivat na to, tudi, če delaš vse po njihovih navodili lahko gre kaj narobe. In to, da te ne jemljejo resno in ti ne pomagajo.
Najprej so lastne izkušnje, potem naših bližnjih in šele potem statistika.


lp
jana

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
28.2.2005 2:13:35   
borovnička
Ja, tale mb porodnišnica...:zmeden: saj človek ne ve kaj bi še rekel, na koga bi se še obrnil, kaj bi še naredil, da se take stvari ne bi več dogajale...:zmeden::zmeden::zmeden:

sama vem, da ko bom jaz na tem, da grem rodit, se teden dni prej namestim k staršem na notranjsko in ko bo pikec hotel na svet, črta v lj porodnišnico. Nič ni 100%. Tudi lj porodnišnica ni brez madeža, ampak nekako bi se boljše počutila tam, kot pa v mariborski.

Vsem srečkam :nosecka: pa želim še naprej lepo nosečnost:rozica:, še lepši porod:rozica: potem pa samo še solze sreče:rozica:. Tiste, ki pa že imate svoje zakladke v naročju pa čim lepše materinstvo.:rozica::rozica::rozica:

:angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel:

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
28.2.2005 8:50:25   
Teni_
Borovnička, kaj ša če te preseneti? Napisala si en teden prej, da greš k staršem. Meni, na primer, to ne bi nič koristilo, ker sem rodila 4 tedne prej, pa kam drugam kot v MB tudi ne bi upala, ker mi je odtekla voda. Bi sicer imela čas, ker se popadki še niso začeli, ampak vseeno. Pa ne, da ti to želim. Če imaš strahove pred MB porodnišnico, se mi zdi prav, da se odločiš za drugo.

LP,
Mojca:rozica:


(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
28.2.2005 13:09:43   
borovnička
ja mojca, sej to maš prav.:bravo: nikol ne veš kako te zakladek preseneti. Lahko samo upam, da bom imela dovolj časa, da se prikotalim do notranjske.:zmeden: Če me pa preseneti, bom pač morala v mb porodnišnico in samo :miska::miska: skup tiščat, da bo vse uredu.:zmeden:

Sicer pa ne smemo negativno razmišljat in bit črnogledi že v naprej.:sloncek:

pozdravček :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
28.2.2005 16:58:58   
mika
Jaz sem se tud bala, da mi ne bi voda odtekla in sem vprašala svojo g če se lahko peljem 82 km do SG, pa je rekla da se peljem lahko. Pa tudi če je otrok v pravilni legi (z glavico navzdol) do izpada popkovine ne more prit.

Borovnička :pujs::pujs::pujs: za lep porod

Mika
:sloncek:

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
28.2.2005 21:25:25   
borovnička
Uff mika, malo si me pa potolažila, veš. :bravo::bravo::bravo:

mi na :duda: še delamo, tako, da preden pride do poroda, bo verjetno še trajalo :zmeden:

ti si že rodila, al še nosiš svoj zakladek pod srčkom?

pozdravček :rozica::rozica::angel::rozica::rozica::angel:

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
1.3.2005 11:37:41   
Lana_s
Zdaj pa si me prestrašla. Na zadnjem pregledu mi je G rekla, da če se otroček ne bo obrnil (vodoravno leži), da bo potreben carski rez. Že prej sem se odločla, da bom šla na Ptuj rodit, po tem (za CR), pa več nisem vedla, če bi res šla, ker ne vem kako so na Ptuju usposobljeni za CR. Mogoče katera ve kako je?

LP

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Zakaj ne v porodnišnici Maribor...
1.3.2005 17:55:22   
frutka_
Tina moja babica je pred 29-imi leti rodila mojo ljubo teto Petro, ki so jo prav tako porezali pri CR. Še danes ima na obrazu, kjer so ličnice tako dolgo brazgotino...rodila ja na Ptuju. In veš kaj ji je rekel dr. ko je moja babica vpr. kako se je lahko to zgodilo?


Rekel je : "Kaj se sekirate saj pa imate že 4 doma....????"


(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?