|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamašitev mlečnih vodov
4.11.2006 11:24:49   
Tinka69
V času dojenje so se mi kar naprej mašili mlečni kanali – tudi na dva dni. Moram priznati, da na začetku sploh nisem vedela, kaj je to. Spodaj napisano je rezultat obširnega branja domače in tuje literature, različnih forumov in seveda lastnih izkušenj.  Upam, da bo kateri v pomoč.

Simptomi:
  • rahla do srednje močna bolečina v dojki
  • otrdela dojka
  • grudice v dojki

Preventiva:
  •  nedrček mora biti dovolj velik, da ne pritiska na dojke
  • ne spi na trebuhu oz. ne počni ničesar, kar bi lahko pritiskalo na dojke
  •  jemanje lecithina (trikrat na dan po 1200 mg)

Resnične preventive na žalost ni. Kaj torej storiš, ko se ti zamašijo mlečni kanali?

Namesto nakupovalnega seznama

Lekarna:
  •  sojin lecithin v kapsulah
  • hladno-vroči obkladek v velikosti dojke
  • Hepan gel
  • homeopatski zdravili Phytolacca in Hepar Sulfur (v avstrijskih lekarnah)
  •  Bonifen
  •  razpršilo Syntocinon, ki se dobi na recept

Trgovina:
  • sveže zelje
  •  skuta

Postopek

Med dojenjem in po dojenju si temeljito pretipaj dojke, tako boš že zgodaj zaznala morebitno zamašitev. Priporoča se čim bolj pogosto dojenje (vsaj na dve uri). Po mojih izkušnjah pa to ni najboljše, saj se s pogostejšim dojenjem tvori več mleka, zamašitev pa se še poslabša. Tudi izčrpavanje mleka iz zdrave dojke ni zdaj dobra ideja, saj je otrok dosti boljši sesalec kot črpalka. Sama sem dojila izmenično, to je pri vsakem obroku iz druge dojke, in pri tem sem tudi ostala.

Čim pogosteje se tuširaj z vročo vodo. Pri tem si obolelo dojko masiraj, in sicer od mesta zamašitve proti bradavici. Najvažneje je, da se stuširaš neposredno pred dojenjem. Pod tušem  bodi vsaj 15 minut. Če to ni možno, uporabi toplo-hladni obkladek, ki naj bo na dojki vsaj 15 minut pred dojenjem. Obkladek lahko najhitreje segreješ v mikrovalovni pečici. Obkladek naj bo čim bolj topel, vendar pazi, da se ne popečeš. Praktično je tudi, če si za obkladek sešiješ vrečko iz blaga. Vrečko z obkladkom daš pod modrček. Nekateri priporočajo po dojenju hladne obkladke, vendar se mi zdi, da to pride bolj v poštev pri vnetju dojk.

2 ali 3 minute pred dojenjem uporabi razpršilo Synocinon, ki razširja mlečne vode. Po mojih izkušnjah je najbolje, da pritisneš dvakrat in ne enkrat.

Tudi položaj med dojenjem je važen. Otrok naj ima brado ali nosek obrnjen proti zamašitvi. Idealno pa bi bilo tudi, da ti pomaga tudi gravitacija. Včasih pomaga, če sediš. Na kolena si daj vzglavnik, na vzglavnik pa otroka. Dojka mu visi nad glavo. Pri kroničnih zamašitvah mlečnih vodov postane ženska še bolj kreativna kot med seksom. Nekatere ženske dojijo tudi kleče. Pri tem seveda izgledaš kot krava, ampak če pomaga ...

Med dojenjem si dojko masiraj s Hepanom. Pazi, da ne pride otroku v usta. Masiraj od mesta zamašitve do bradavice.

Med podoji se priporočajo tudi obkladki iz zeljnih listov, te je potrebno menjati na dve uri. List daj za 5 sekund v mikrovalovno, ker je drugače neprijetno mrzel. Zelje zmanjšuje laktacijo. Na forumu sem prebrala tudi o skutnih obkladkih, ki so po mojih izkušnjah boljši, čeprav je z njimi neprimerno več packarije. Skutni obkladki delujejo protivnetno.

V času težav sem jemala tudi homeopatska zdravila, ki pa mi niso pomagala. Res pa je, da nisem imela pojma o homeopatiji in jih nisem pravilno jemala. Koristno je prebrati kako knjigo o homeopatiji, preden se lotiš samozdravljenja.

In še ena zanimivost: V ZDA zdravijo zamašene kanale z ultrazvokom.

Mlečni vodi se naj bi odmašili v roku 72 ur (do 6 podojev). Po mojih izkušnjah 48 ur (do 4 podoji).

Nujno je, da se z zamašenimi mlečnimi vodi ukvarjaš, ker lahko sicer pride do mastitisa.

Skrbelo me je, kako bom lahko zmanjšala dojenje, vendar je do sedaj to potekalo brez težav. Odkar dojim dvakrat na dan nisem imela nobenih težav.

Ta »manjša« težava z dojenjem mi je vzela ogromno časa in energije, ki sem ju želela nameniti otroku. Dojenje zame ni bilo ne enostavno in ne praktično, zato popolnoma razumem tiste, ki so odnehale. Pa vendar sem vesela, da sem vztrajala, saj predstavlja dojenje takrat, ko ni nobenih težav, najlepše trenutke materinstva.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zamašitev mlečnih vodov
4.11.2006 22:54:22   
Seven*
UAU!!! Carica si, ni kaj!! user posted image user posted image user posted image Super povzetek tvojih izkusenj!! user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Tinka69)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zamašitev mlečnih vodov
4.11.2006 23:29:50   
Anonimen
Si se pa res potrudila opisat!

Bravo, bravo!!

(odgovor članu Tinka69)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zamašitev mlečnih vodov
5.11.2006 9:25:22   
Seven*
Mic. Predlagam, da tole nekam na vrh pripnes. Pac nekam, kjer bo vidno ostalim.. 

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zamašitev mlečnih vodov
5.11.2006 9:27:37   
Anonimen
Ja, sem mislila, ampak je trenutno toliko teh opozarjamo....moram malo reducirat, da bo še imelo smisel user posted image .

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zamašitev mlečnih vodov
19.12.2006 16:00:30   
frufru
Hvala za tako izčrpne napotke, že pomaga.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?