|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zlomljen zob
8.11.2004 12:01:51   
Donja
Zlomila sem si prvi zob:hudicek: (1) in zdaj me čaka, da mi ga naredijo na "štift" - kako se pravilno slov. reče ne vem, zato me ne kregat. Zanima me kako to poteka in če boli. Pa kako dolgo moraš imeti štift da ti potem naredijo zob do konca. Svojega zoba nimam več čisto nič in se ful grozno počutim, ko moram usta odpret:((. V sredo grem k zobozdravniku in bi bila rada pripravljena na to kaj me čaka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zlomljen zob
8.11.2004 12:26:56   
TARA in MAJ
joj hudo. Boli nič saj mene ni narejeno sem pa imela v enem tednu se boš par dni man smejala čeprav pravijo da lahko za te dni ko boš imela štift dobiš nadomestni zob če te moti biti sm štoft. NO PA SREČNO:miska:

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zlomljen zob
8.11.2004 12:31:31   
Donja
Hvala in :rozica:. Sem že zdaj par dni brez vsega, ker se je morala rana zacelit, ko mi je zob izdrla.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zlomljen zob
8.11.2004 12:34:42   
ladeja76
Hojla, ali ti bodo potem pobrusili drugo enko in dvojko? Ali boš dobila implatant? Enak problem pri meni, le da je pri meni v igri trojka...Hvala,
lp

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zlomljen zob
8.11.2004 12:42:19   
Donja
Vsi ostali zobje ostanejo takšni kot so. Vsi so celi in zdravi.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zlomljen zob
8.11.2004 12:58:35   
malika
Zdaj pa nekaj ne razumem.Sem sicer iz zobarije in mi nekaj ne gre skupaj.Najbrž si morala narobe razumet.Ker če zoba nimaš(je bil izpuljen), ne moreš na tisto mesto dobit štifta(nazidek).Edino, če ga dobi soseden zob?In potem bo potrebno tudi zbrusit še najmanj enega soseda, da boš lahko dobila prevlekice(mostiček) gor.Ali dobiš implantat?(najbrž ne, ker se mora rana za implantat po puljenju celit 6 mesecev)
Drugače pa samo brušenje ne boli, ker itak dobiš injekcijo. Obrušen zob(če je živ seveda) je pa občutljiv na mrzlo in toplo.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zlomljen zob
8.11.2004 13:03:20   
Donja
Malika nimam pojma. Zob se je odlomil, korenina pa je še noter. Dala me je na slikanje in rekla naj v sredo pridem po štift. Da bi pa kaj z drugimi delala pa ni nič rekla. Bom videla kaj bo.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zlomljen zob
8.11.2004 13:07:43   
ladeja76
Malika, jaz se bom namreč odločila za implatant (se še odločava z mojo zobozdravnico), pa me zanima ali lahko potem, ko ti že dajo implatant, dajo npr. vsaj kakšen provizorij, ker če se ne motim, tudi po implatantu ne naredijo takoj prevleke...Pa še eno ?. KOliko stane približno implatant.
Hvala in LP
Ladeja:rozica::rozica:

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zlomljen zob
8.11.2004 13:09:28   
malika
Aha, to pa je nekaj drugega, če je korenina ostala in je cela dobiš štift in potem gor prevleko-krono.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zlomljen zob
8.11.2004 13:10:48   
Donja
Malika zdaj pa si me potolažila. Sem se že malo ustrašila, da mi bodo še druge brusili, ki so čisto zdravi. Hvala.
Kako dolgo pa to traja, da ti dajo prevleko gor?

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zlomljen zob
8.11.2004 13:16:21   
malika
To je čisto odvisno od zobozdravnika in seveda če plačaš ali greš preko socialnega zavarovanja.Ampak moralo bi biti gotovo v največ 14 dneh.če je zob seceda zdrav in ga ni potrebno še zdravit.V tem primeru pa je najbolje, da se z zobarjem zmeniš za kakšen provizorij(nadomesten zob )za ta čas, ker zna trajat tudi mesec dni ali več.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zlomljen zob
8.11.2004 13:21:35   
Donja
Se bom probala zmenit, da bo čimbolje zame. Koliko pa stane če sam plačaš? Je kvaliteta ista med samoplačniškim in tistim katerega krije zavarovanje? Še enkrat hvala za odgovore.

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zlomljen zob
8.11.2004 13:36:01   
malika
Jaz sem zdaj malo ven, ker sem na porodniški.Cene pa so se gibale(decembra, ko sem še delala) okoli 50.000 za oboje.Kvaliteta ni ista.Preko socialnega zavarovanja dobiš navadno prevleko, ki je iz kovine in bele barve je samo sprednja luska zoba, odzadaj je srebrn.Lahko pa doplačaš za boljšo keramično prevleko, ki je boljše kvalitete, boljših barv, boljše prilagodljivosti,...lahko se odločiš in imaš namesto tiste kovine spodaj zlato, tudi štift je dobro imet zlat(sploh pa prvih zobeh), ker pri tisti navadni kovini potem dlesen počrni in se grdo vidi.
Ampak vse to lahko dobiš preko zavarovalnice s tvojim doplačilom, kar te pride vseeno ceneje, kot pa če bi vse sama plačala.Ti se za čisto vse pomeni s tvojim zobozdravnikom in potem se odloči za najboljšo varianto. Bi bilo pa fino, če bi si vsaj zlato plačala(mogoče ga imaš celo kaj doma).Kam pa sploh hodiš?

(odgovor članu Donja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?