|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 11:02:55   
Anonimen
Moj otrok je star 1 mesec in še vedno je najino dojenje en hojladri.

Edino zvečer ga podojim okoli 21h in spi do 2h recimo.

Čez dan: nonstop dojenje, pol pa ful spije in podre kupček in spet bi bil gor.

Če ga nosim, cartam ne zaspi, zaspi samo na zizi.

Dude noče, ga z njo silim že 1 mesec.
POMOČ?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 11:07:13   
April
sej bo minilo.....pa bo boljš.
vesela bodi, da ti vsaj ponoč malo spi. Moj je bil vsako uro na joški.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 11:11:40   
petja
Prvih 6 tednov je groznih, pol je pa bolš. Se bo uredilo kar samo od sebe. Obljubim!

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 11:17:29   
bskrle
Ne biti tako stroga do sebe in otroka, saj ima šele en mesec in se še oba učita.
Saj bo, kar pogumno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 11:28:41   
HuAnita
poznam to, pa verjamem, da si na trenutke povsem obupana, ampak ne oziraj se na druge. Se bo pa uredilo, res!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 13:11:40   
muki1
Jaz sem tudi imela probleme. Prvih nekaj dni sploh ni znala, niti hotela prijeti bradavice. Potem smo potuhtali, da bi bilo lažje z nastavkom. Četrti dan po rojstvu, se je prvič dojila. Bradavice so me bolele, da so mi kar solze tekle ob vsakem podoju, krv mi je tekla, da se je mali cedilo iz ust krvavo mleko. Sem bila čisto in totalno obupana. Morda še nekaj dni, pa bi vrgla puško v koruzo. Pa še premalo se je v prvem mesecu zredila. Borih 500 gramov,pa skoraj nonstop je bila na joški. Res je prvi mesec hud. Ampak potem je nekak steklo in punca bo čez teden dni stara dve leti, pa sva šele sedaj prenehali zaradi moje II. nosečnosti.
Nikar ne obupuj, se bo uredilo, skoraj vedno se.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 13:30:49   
kati*
Priznam, da sem jaz začela uživati v dojenju šele pri 3m - po 1m je bilo precej bolje, pri 3m pa je steklo vse tako kot naj bi. No, pa tud danes še ima kakšne izpade med dojenjem , začne tuliti ko žival user posted image , a se jaz ne obremenjujem več user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 14:15:02   
lelaval
To obdobje traja en čas, potem pa mine. Ko se ne bo nehal dojit, pa ti bo žal, da je že mimo.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 15:08:20   
Anonimen
Nič se ne sekiraj. Pri meni je bilo tako kot je opisala Muki. Pa so mi tudi govorile, da bo nehalo bolet in da bom potem uživala. Priznam, da sem bila malo skeptična in si mislila, zakaj bi morala trpeti, če mu lahko dam flaško, pa bova oba mirna? No jaz sem trmasta in sem vztrajala, čeprav je bolelo kot hudič in je tekla kri. POtem pa še desne joške ni hotel vzeti. Parkrat sem mu celo dajala dodatek (pri preskoku rasti) in ni mi žal, ker je zdaj vsaj navajen flaške. Z dojenjem sem pa vztrajala naprej. Uživati v dojenju sem začela šele nekje po 3. mesecu, ko je vse steklo.

Zdaj pa uživam vsako sekundo in ga med dojenjem non stop gledam in občudujem ta usteca, pa nosek,..ga božam, mu govorim... In ni mi več težko počakati, da zaspi na joški. Ni mi niti več težko vstati vsako noč po 5 x za hranjenje. Dojim ga pa kjer in kdaj je pač lačen. Nikoli nisem gledala na uro, saj tudi jaz ne jem točno na uro.

Na začetku sploh 1. nosečke smo utrujene in nervozne, ker nam nikakor takoj ne rata vse. Vzemi si čas za podoj, spij pred podojem vodo, sprosti se in boš videla, da bo vse OK. Tudi ponoči. Tvoje telo in tudi tvoj user posted image  se bosta slej ko prej navadila eden na drugega in našla skupni ritem, le ubupati ne smeš.

Čas bo prinesel vse, boš vedela. POtem pa uživaj tudi ti vsako sekundo, ker bodo en, dva tri zrasli in se ne bodo hoteli več cartatiuser posted image .

< Sporočilo je popravil URSKA -- 6.4.2006 15:12:48 >

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 18:30:18   
niki#
joj ženske, jaz pa ne moram verjet, da lahko s krvavo, hrastavo dojko dojite... a mislite, da ste zato boljše mame? halo? Res je da malo potrpiš ..,. ampak mislim, da ste žrtve pretiravanj kako pomembno je dojenje za vsako ceno! Marsikatera mama je lahko boljša pa hrani po steklenički!!!! Če dojenje po mesecu dni ne steče a morate res v depresijo past zaradi tega, ker ne boste dojile? lepo vas prosim.... Res ne morem verjet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 18:54:08   
Anonimen
niki, če bi jaz nehala dojiti takrat, ko mi je tekla kri iz dojk, bi bila mogoče enakega mnenja kot ti. Zdaj pa nikakor ne. In sem zelo hvaležna tistim, ki so me v tistem času podpirale in vzpodbujale k dojenju.

(odgovor članu niki#)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 21:01:59   
renan
Draga Niki!

Moj sinček tako lepo napreduje in je tako zadovoljen, srečen in zdrav otrok, da mi niti za trenutek ni bilo žal tistih prvih dveh tednov razbolelih bradavic!!!!! Zato ne mislim, da sem boljša mama od tistih, ki ne dojijo. Je pa verjetno mojemu otročičku, ko se hrani,  lepše na prsih kot tistim na flaški. In če še pomislim na ceno adaptiranega mleka, so začetne bolečine tisočkrat poplačane.

LP,
Renan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 21:14:46   
Seven*
Niki, noben ne govori o boljsih ali slabsih mamah. Govorimo o tem, da se je vredno potrudit. Mislim, cemu taksna napadalnost? A nisi dojila? Ne razumem..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
6.4.2006 22:49:04   
natalia
Draga Niki!

Moj sinček tako lepo napreduje in je tako zadovoljen, srečen in zdrav otrok, da mi niti za trenutek ni bilo žal tistih prvih dveh tednov razbolelih bradavic!!!!! Zato ne mislim, da sem boljša mama od tistih, ki ne dojijo. Je pa verjetno mojemu otročičku, ko se hrani, lepše na prsih kot tistim na flaški. In če še pomislim na ceno adaptiranega mleka, so začetne bolečine tisočkrat poplačane.

LP,
Renan



moja tudi tako lepo napreduje, stara je 2 meseca, zbuja se enkrat na noč, takrat jo hranim in se cartama na tiho, podnevi se smejčka in igra, opazuje ropotuljico - in takrat  sem tudi jaz najsrečnejša, ker vidim da ji nič ne manjka, čeprav jo hranim na stekleničko že en mesec in sem naspana, ona pa sita. pa nič ne pogrešam dojenja - roko na srce.

to je samo moje mnenje, ne me zdaj popljuvat.

je pa res, da je hrana draga, imam srečo, da jo plača občina.

lepo prespano noč vam želim

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
7.4.2006 10:59:40   
niki#
Zdravo Seven!
Mi je žal da ti je moj odgovor zvenel napadalno....nisem bila napadalna ampak dobesedno zgrožena kaj vse zdaj počnete ženske samo zato da bi dojile ?!? Res mi ne gre v glavo... Ja lepo je če dojiš in pri tem nimaš problemov, za otročka, za mamo in v končni fazi tudi zaradi denarja... pa vendar.... Jaz sem dojila 4 mesece in sem komaj čakala, da bom prenehala z dojenjem saj je imel močan sesalni refleks in je bil kar naprej priklopljen.... jaz odkrito povem meni dojenje ni bilo v nevem kakšen užitek. Mislim, da nas preveč napumpajo s tem kako POMEMBNO je dojenje. In če katera, ki ima težave z dojenjem bere tele poste kako je lepo trpeti s krvavečimi in bolečimi bradavicami samo zato da dojiš ....ali tista ki nima mleka pa si ne more pomagati.... le kaj naj si misli ? Da je slaba mama ker ni dovolj trpela? Ne vem ... mogoče sem res nestrpna ampak nestrpna do tistih, ki govorijo, da moraš za vsako ceno vstrajati pri dojenju, da kako bo lepo, da kako je to dobro pri tem pa zanemarjajo psiho mamic, ki pač ne morejo dojiti ali si tega ne želijo (iz takega ali drugačnega razloge in ne "kapric")!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
7.4.2006 12:03:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu niki#)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
7.4.2006 12:13:28   
PiaM
Punce so ti lepo napisale, sploh Nalin, tako da nimam kaj dodati.Le to, da je meni dojenje nekaj najlepšega, pa čeprav smo stari šele 3 tedne in še tudi ni vse naj naj. Tudi mi smo imeli nekaj dni dodatek, sploh zvečer pred spanjem, a po dojenju, sedaj pa že gre brez dodatka 10dni.  user posted image
Naredi po svoje, tudi ti Niki, pa bosta oba z user posted image  zadovoljna...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
7.4.2006 23:11:37   
Seven*
Vsaka mamica si pri otrocku naredi neko vrednostno/prioritetno lestvico, kako bo obravnavala svojega otroka in kaj ji bo bolj pomembno. Ene dajo dojenje zelo visoko, enim je pa bolj pomembno kako bodo otroka vzgajale, ipd. V tem primeru ni pravih ali napacnih poti in ni dobrih ali slabih mamic.

Meni se zdi, da se v danasnji poplavi znanja da marsikaj postoriti, da se mamici pomaga, ce ima zeljo dojiti. In v takem primeru lahko ob krvavecih bradavicah v roku treh dni zrihtas zadevo. V takem primeru se seveda splaca potruditi. Sem pa v zivljenju ze dosti dosti hujsih stvari dozivela kot pa krvaveco bradavice.

Mamino mleko je edinstveno in zato je tudi tako pomembno. Samo mama lahko naredi tocno taksno mleko, ki bo optimalno ustrezalo otroku. Zato je dojenje tudi tako pomembno. In lahko se nevem kako tolazimo, da je adaptirano mleko enako. Dejstvo je, da ni.

Ampak, tako kot ni idealnih mam, tako gre enim tezje pri dojenju, drugim se pa zatakne kje drugje. Slej kot prej se komu kje zatakne.

Dojenje? Zelo naporno, zelo utrujajoce, zelo bolece. A vredno.

< Sporočilo je popravil Seven -- 7.4.2006 23:12:48 >


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
8.4.2006 8:30:03   
kati*
kakšne razprave izzove dojenje user posted image

menim, da nobena mama nima pravice obsojati ali soliti pameti drugim. Lahko pa vsaka izrazi svoje mnenje.

Sicer pa za koga je pravzaprav dobro, če mama trpi več mesecev, da vztraja pri dojenju. Otrok je lahko popolnoma zdrav, če se hrani po flaški. Po drugi strani, pa ti otrok ne bo nič bolj hvaležen, če mu bo mama celo življenje govorila ali pa mu le dala vedet: kako sem se matrala, da sem te rodila ... kako sem trpela, ko sem te dojila ...
Jaz dojim že 6m in bom še nekaj časa, a priznam, da bi takoj odnehala, če bi več kot mesec dni imela težave in trpela zraven. Materinsvo naj ne bi bilo matranje, že tako ali tako imamo in bomo imele dovolj drugih težav. Zakaj bi se mama obremenjevala še tam, kjer lahko najde drugo rešitev!!

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
8.4.2006 9:12:56   
jasnica
Meni se je na žalost dojenje že v porodnišnici zasralo! Bradavice imam čisto ploske in ni mogla potegnit, z nastavkom je pojedla več zraka kot mleka, jokala je non stop ker je bila lačna. V porodnišnici pa kakšne podpore nisem bila deležna, poslušala sem samo očitke sester, dojke sem imela nabito polne in boleče, ko pa sem prosila za črpalko pa so mi povedale da mi jo ne bodo dale, ker je dojiti pač NUJNO! Moja user posted image je jokala od lakote, jaz sem bila pa živčna ker sem imela polno glavo očitkov in porodnišnice. Doma sem še nekaj časa vztrajala, noči so bile neprespane, dnevi naporni. Ampak zakaj!? A sem mogoče zdej zaradi tega slaba mama, ker si mleko izčrpam in ji ga dam po flaški, na koncu pa sva obe zadovoljni. Enkrat na dan pač malo visi na meni in pije dokler teče, bolj da se crklja- pa kaj!! Ne vem zakaj se za vsako ceno forsira dojenje, če ne gre pač ne gre! Raje sem sproščena, kot pa živčna zaradi tega dojenja, otrok pa dobi enako mleko, samo drugače teče!


_____________________________

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
8.4.2006 10:20:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
8.4.2006 14:04:38   
hanita
Joj, spet ta debata. No, ja za nekatere je seveda prvič.

Boleče bradavice minejo, tudi meni je šlo od bolečine prav na jok in skoraj nisem verjela moji sosedi v porodnišnic, ko mi je rekla, da to traja enih 10 dni in pol mine.

Probat ni greh, se splača potrudit, ne se pa uničit zaradi tega.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
8.4.2006 14:52:03   
jasnica
Nalin- jaz sem v porodnišnici poslušala samo o dojenju, potem patronažna- niti slučajno črpat in po flaški, sem prišla k zdravnici zaradi mastitisa- ista pesem! Povsod eno in isto, pa čeprav je otrok lačen, mamica pa z živci na tleh!

_____________________________

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ah to dojenje..naj bi bilo lepo?
8.4.2006 14:58:14   
niki#
Vidiš Seven .... jasnica zagotovo ni edini primer..... zamalo se mi zdi predvsem to ker nekatere tako "poveličujejo" dojenje... Jaz mislim, da dojenčku bolj škodi kri ki jo popije in slaba volja ter bolečina matere kot steklenička adaptiranega mleka! In če smo čisto odkrite če bi ljudje okoli nas (materinske šole) medicinske sestre hvalile adaptirano mleko in govorile (ne poveličevale) o njegovih dobrih straneh mislim, da bi nas več kot polovico začele že v porodnišnici hraniti na steklenički! Še to: promocija dojenja se je začela ravno zaradi tega ker se jih je zelo malo odločalo za dojenje (ravno zaradi prednosti hranjenja po steklenički)!
Aja in še nekaj: berem tudi, da nekatere vstrajajo pri dojenju tudi do enega ali dveh let ko otroček mamo že sleče..... no in to je zame še eno pretiravanje!!!! Ko pride tako daleč da mama postane odvisna od svojega dojenja in ne otrok!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
8.4.2006 16:24:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?