|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   branje-ne vidi 1 črke
16.6.2006 11:14:28   
mala maja
Naš šolarček (9let) ima kar na enkrat težave pri branju.user posted image user posted image user posted image

In sicer ne vidi prve črke.
Nap. GOS prebere OS
       KUHINJA - uhinja
       MIš - iš

ma vse besede bere brez prve črke, kar na enkrat. Pa že full dobr je bral zdej pa touser posted image user posted image . sploh ne ve kaj bere. tud mikijev zabavnik je cel tako prebral pol pa za vsako besedo spraševal kaj to pomeniuser posted image user posted image .

Kaj bi to blo??? Pa kam po pomoč????
Bila sva 4 mesece nazaj pri pediatru pa so mu pogledal vid pa so rekl da dobro vidi. K
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: branje-ne vidi 1 črke
16.6.2006 11:21:35   
beti 1
K učiteljici, nato psihologinji in potem če bo treba k logopedu.
pa veliko uspeha pri odpravljanju težave.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: branje-ne vidi 1 črke
16.6.2006 11:35:37   
mala maja
ja beti vse lepo pa prav. Sam kaj ko se z njegovo učiteljico ne da kaj dosti zment. Hvala bogu da ej konc šoleuser posted image user posted image user posted image

Zgleda pa da mali slabo vidi. Sem že premišljevala da ima kakšno piko na zenici. a je možno da to pride od astigmatizma. namreč imamo dednega (imel ga je moj oči, ima ga brat in jaz)user posted image  pa da tolk čud škili?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: branje-ne vidi 1 črke
16.6.2006 11:38:48   
Anonimen
 Od astigmatizma po moje čisto možno. Ker to v bistvu ne vidiš robov dobro, zato npr. krog vidiš kot elipso. Ja, več kot možno. Pojdita čimprej do kakšnega v redu okulista.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: branje-ne vidi 1 črke
16.6.2006 12:34:46   
*pepelka*
Morda pa ima otrok zoano vidno polje. Pelji ga k zdavniku in naj mu da napotnico za okulista, ker so to lahko rsene zadeve.
Upajml, da ni nič hujšega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: branje-ne vidi 1 črke
18.6.2006 15:29:09   
Gina
Mala maja, a se meni zdi, ali si bila ti, ki si pisala že sem o tvojem fantku. No, lahko pa da sem zamešala. Ampak jaz sem takrat posumila na disleksijo, pa si se zelo branila. Tole s črkami je čisto tipična dislektična "fora". Vsi dislektiki to delajo. Zakaj ga ti ne bi dala testirat k šolski psihologinji za disleksijo? Če ona ne ve, kaj je to (marsikatera ve samo po imenu, v nulo pa tega ne pozna -žal), ji reči naj mu da pisat test "Matevža", ki je bil običajen za 2.r osemletke kot test na legastenijo. Glede na vse, kar si takrat pisala, bi jaz rekla, da je prej to, kot zožano vidno polje. Pri zožanem vidnem polju ali pri odstopu steklovine ali čem podobnem, kjer so pike v vidnem polju, človek še vedno vidi, če obrne glavo, tudi tisti del besede, ki manjka - sem doživela slednje, pa so me pozdravili.
Dobro opravi.user posted image

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: branje-ne vidi 1 črke
20.6.2006 4:17:15   
Anonimen
Poleg disleksije in legastenije in astigmatizma pa povprašaj še o dispraksiji, ki jo je na tem forumu omenjala Nejcko. Zaradi vsega naštetega imam pojutrišnjem z Janom pregled na Polikliniki v Ljubljani. Saj sva že ugotovili, da sta najina mulca skoraj enaka. user posted image
Hiperaktivnost so pri Janu ugotovili tako, da je testiranje predlagal šolski psiholog (na prejšnji šoli) v povezavi z razredničarko. Predlagali so mi Svetovalni center na Gotski, ampak zaradi slabih izkušenj z njimi sem to zavrnila in so mi dali možnost, da si drugega specialista ali ustanovo izberem sama. Tako sem izbrala Center za klinično psihologijo v Ljublujani na Prulah in sem bila full zadovoljna. Od njih so me poslali na pregled (no, ne mene  - Jana) k sedmim (!) specialistom na POlikliniko v Ljubljani, od njih pa je potem preko Centra za klinično psihologijo vse romalo na Ministrstvo za šolstvo, ki je tudi izdalo odločbo, da je Jan hiperaktiven. Odločbo je od njih dobila tudi šola, ki je potem uredila, da je Jan preko Ministrstva za šolstvo dobil specialnega pedagoga za 5 šolskih ur tedensko (2x matematika, 2x slovenščina, 1x spoznavanje okolja). Ta odločba je veljavna do aprila 2007 (od aprila 2005).
Ko pa sem posumila na disleksijo, sem to najprej omenila razredničarki v novi šoli (specialna pedagoginja mu je bila dodeljena tudi tukaj, čeprav druga), ki naj bi bila diplomirana defektologinja. Poleg nje sem se pogovrila še s specialno pedagoginjo, ki mi je rekla, da lahko naredijo test za disleksijo, ampak da pa pri odločbi o učni pomoči to ne bo naredilo nobene spremembe. Pravzaprav mi je svetovala celo, naj je uradno ne poskušam spreminjati, ker se je spremenil zakon o dodeljevanju učne pomoči. Ko so odločbo izdali Janu, je bil maksimum 5 ur tedensko (kar je tudi dobil), zdaj pa je maksimum 2 uri. Če bi jaz zahtevala spremembo, bi jo dobila kvečjemu tako, da bi Jan dobil 3 ure pomoči manj. Bi pa to, da bi bila disleksija dokazana, pomagalo njej (specialni pedagoginji) pri delu z njim. Svetovala mi je, da naj se raje obrnem na specialiste, ki so Jana pregledali na Polikliniki, saj imajo oni zanesljivejše teste kakor šola sama.
Tako sem poklicala na Polikliniko. Komisija, ki je pregledala Jana, je: Urša P. Mrevlje (doktorica medicine), Milena Dražovič (specialistka klinične psihologije), Zvonka Rener-Primec (doktorica medicine), Angelca Žerovnik (defektologinja), Andreja Lončarič (učiteljica) in Irena Bovcon (socialna delavka).
Dali so mi datum pregleda pri dr. Dražovič in dr. Žerovnik. Pregled imava pojutrišnjem, 22.6. Naredili bodo test za disleksijo in tudi za dispraksijo, prosila pa bom še za vse možne dodatne teste in preglede (legastenija, astigmatizem, akalkulija, diskalkulija itd.). Tega je ogromno.
In vse to je lahko (posamezno ali skupaj s hiperaktivnostjo) razlog za vse težave tvojega (in mojega) sina. Jaz ti ne morem svetovati drugega kot to, da narediš enako, kakor jaz. Ljubljano imaš takorekoč za ovinkom, tako, da samo pokliči in se naroči.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: branje-ne vidi 1 črke
20.6.2006 9:48:39   
mala maja
ti Kerensa zdej je pa res cajt da se dobiva na user posted image  Mislm a sta si najinedva kaj v sorodu user posted image user posted image user posted image

Gldede tega kar omenjaš pa naš ima tudi sedaj pomoč in sicer 3 ure. (1xmat, 1 slo in 1x motorične vaje-ker ima probleme s motoriko)
Kar pa se tiče pogovorov v šoli glede česar koli pa sva do sedaj naletela na gluha ušesa. Ma se ne da kaj dosti zmenit.
Je pa še enkaj kar tud jaz sumim da je lahko tud kaj od tega(ma ne vse razumem da je hiper(mala štručkauser posted image ) ampak od kod vse to kar naeenkrat. Prej pa noben nič zdej pa je najhuje pa full problematičen pa vse. K pa rabiš pomoč je pa ne dobiš. Matr nej pa mene pa moža pošljejo na seminar da bova znala z njimuser posted image  tud dnoma ga mal krotit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: branje-ne vidi 1 črke
20.6.2006 17:18:04   
niki5
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Pravzaprav mi je svetovala celo, naj je uradno ne poskušam spreminjati, ker se je spremenil zakon o dodeljevanju učne pomoči. Ko so odločbo izdali Janu, je bil maksimum 5 ur tedensko (kar je tudi dobil), zdaj pa je maksimum 2 uri. Če bi jaz zahtevala spremembo, bi jo dobila kvečjemu tako, da bi Jan dobil 3 ure pomoči manj.


Kdaj pa so to sprejeli?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: branje-ne vidi 1 črke
20.6.2006 21:02:17   
mala maja
z novim letom. naš je že po novem in zato ima samo 3 ure. Šola je hotla po vsej sili 5 ur pedagogi pa da ne in da hvala bogu da je nov zakon da ne morjo več težit.user posted image

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: branje-ne vidi 1 črke
20.6.2006 23:40:29   
Anonimen
Mala maja - za kofe pa kar pokliči, kadar hočeš. Sem vedno nekje okrog BTC-ja in s tvojega konca moraš tako ali tako mimo mene, če hočeš priti do poliklinike. user posted image
Kar se pa najinih mulcev tiče - mejčkn dvomim, da sta v sorodu. user posted image  In veš, zakaj? Ker dvomim, da bi ti dopustila, da je tvojemu otroku oče tak norc, kakor mojemu Janu. user posted image  Kam sem gledala in kaj sem mislila, pa ne sprašuj. user posted image

Vse te težave pa nastopijo (večinoma) na pragu najstniških let, kjer najina mulca z 9-imi leti pravzaprav sta. Saj se to dogaja tudi prej, ja, ampak je manj izraženo (kakor so meni razložili). Ampak pri mojemu Janu je bilo fejst izraženo že prej in se nič kaj pretirano ne umirja z leti, kakor naj bi tudi se. Nisem dohtar, ampak bom ga pa kmalu jaz rabila, če bo šlo takole naprej. Čeprav sem full proti, sem resno začela razmišljati o tabletih Ritalin, ki naj bi jih predpisovali hiperaktivnim otrokom. Ne morš dihat drgač, no!

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: branje-ne vidi 1 črke
21.6.2006 19:31:48   
mala maja
ja no meni še pusti dihati az enkrat.user posted image user posted image user posted image

Samo da nekaj šraufa pa tolče pa uglavnem ustvarja. pride domov zvečer usran od nog do glave da ga morm prvo ornk pogledat če je res naš prišel domov.user posted image user posted image user posted image

za kofetka pa velja prvi dan ko bom imela kaj časa, pa volje trenutno je nimam. lahko veš zakaj ti tudi verjetno ne da bi danes o tem razmišlala.user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: branje-ne vidi 1 črke
21.6.2006 20:08:42   
Anonimen
kaj če bi vi tele svoje otroke probal zdravt pri kakemu alternativcu? nekje sem brala da baje homeopati zdravijo tut hiperaktivnost naprimer. sej zgubit nimate kej. js bi probala

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: branje-ne vidi 1 črke
21.6.2006 22:30:42   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

kaj če bi vi tele svoje otroke probal zdravt pri kakemu alternativcu? nekje sem brala da baje homeopati zdravijo tut hiperaktivnost naprimer. sej zgubit nimate kej. js bi probala


probat ni greh.user posted image user posted image  Ma sej bomo vidl kako bo drugo leto. sej naš je drugače čist OK samo malo bolj živahen je pa vedno hoče met besedo pa bit v pozornosti. To ga pa nese. taki tečni nadležni ljudje(se opravičujem izrazu-govorim nasploh ne samo o mjem sinu) pa ljudi odbijajo od sebe. ne najdejo stika z okolico. Vse to pa potegne za sabo cel kup posledic.

Mah bo že bolje. Važno je da smo zdravi. če pomislim na malo Ajšo user posted image user posted image so naše težave kapšljica v morju.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?