|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brez komentarja
4.9.2008 10:14:52   
sanja nk.
Brez komentarja!

Imam prijateljico, ki ima tri sinove stare 11, 9 in 7 let. Ima jih zelo rada, vendar pa je do njih zelo skopuška in jim skoraj nič ne kupi, npr. v celem življenju jim ni kopila nič za obleči ali kaj podobnega, vse nafehta okol pri sosedih in prijateljicah pa pri sorodnikih. Ko se prične sezona hodi od dobesedno od hiše do hiše in zbira stare obleke, da potem v šolo in na morje nosijo par let stare stvari. Sej če ne bi imela denarja ne bi ničasar rekla, vendar pa zaslužita z možev skupaj okol 4000 eurov mesečno in privoščita samo sebi, ona nosi očala za 300 eurov(sončna), torbice po 500 eurov, in tako dalje saj hodi enkrat na teden po nakupih v lj. Njihov oče pa še zagovarja da je za otroke vse dobro. vsako leto jesen pa je potrebno kupiti šolske stvari sej jim kupi najcenejše ampak potem še jamra tri mesece koliko jo je to stalo. Aja edino kar jim kupi je , da vsakemu enkrat na leto kupi par parov nogavic , k jih znucajo pa potem še en teden govori kok so danes drage nogavice. Prejšnji teden pa jo je pred menoj najstarejši prosil za nove teniske ker ni mogel v strganih v šolo, ona ga je samo napizdila, takrat mi je pa prekipelo za vsa leta nazaj skregale sva se kot kaka mama je ,da je ni nič sram da hodijo kot berači okol onadva pa v samih znamkah in itd..........., no zdej sva prekinile vse stike, jaz sem samo  najstarejšemu prinesla nove teniske, ki si jih je tako želel ,k njih domov .......kaj bi pa vi storili na mojem mestuuser posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brez komentarja
4.9.2008 10:18:53   
Mišni
kaj bi pa vi storili na mojem mestu


Nič. Saj nimaš kaj narediti. Jaz bi verjetno isto naredila kot ti, tiho pač ne bi mogla vedno biti. Ampak kaj več od tega pa ne moreš.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: brez komentarja
4.9.2008 10:28:02   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

kaj bi pa vi storili na mojem mestu


Nič. Saj nimaš kaj narediti. Jaz bi verjetno isto naredila kot ti, tiho pač ne bi mogla vedno biti. Ampak kaj več od tega pa ne moreš.


Isto. S tem da bi prej premisla, ali je to vredno najinega prijateljstva. Ker take stvari si ljudje ne dovolijo govorit, tudi če misliš dobronamerno.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: brez komentarja
4.9.2008 10:29:42   
Anonimen
Jaz sploh nebi mogla bit prijateljica z takimi ljudmi.

Bi pa zihr rekla kaj. Dvomim da na ekstra prijazen način.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: brez komentarja
4.9.2008 10:58:30   
mala maja
Tale tvoja prijateljica je hudo bolna. user posted image user posted image Ima manično depresijo in za to bolezen je znano, da svoj denar zapravi za luksuz in se zraven še full zapufa, ko pa rabi denar za njune stvari pa joka in fehta.

pazi malo kaj se resnično dogaja v družini, ker pomoje je ves ta klič samo fasada, v resnici so pa revni ko miš.user posted image user posted image user posted image  in nimajo niti za hrano. Pa ne da ne zaslužijo dovolj, amapk vse zapravijo z brezvezne stvari. In ker je verjetno tudi precej nasilna, je mož lepo tiho in ji da vse prav namesto da bi poiskal pomoč.user posted image


In user posted image  da si zbrala toliko poguma da si sinu kupila superge, še več pa da si ji pogledala v oči in ji povedala svoje. In veš kaj malo jih opazuj, če en bo bolje pa pojdi in magari na CSD izpostavi problem.  Vem da je grdo amapk tako boš pomagala vsem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: brez komentarja
4.9.2008 11:02:22   
Primoza
Najbolje je pometati pred svojim pragom po načelu "razmišljaj globalno deluj lokalno"user posted image .

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: brez komentarja
5.9.2008 8:52:03   
simin
pri nas pa ravno obratno: vse za otroke, za naju pa (veliko) manj!user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: brez komentarja
5.9.2008 8:57:32   
pijja
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Najbolje je pometati pred svojim pragom po načelu "razmišljaj globalno deluj lokalno"user posted image .
  Tako  jauser posted image


pri nas pa ravno obratno: vse za otroke, za naju pa (veliko) manj!user posted image .enakouser posted image

_____________________________

Takšni, kot smo bili včeraj, nismo danes in tudi jutri ne bomo

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: brez komentarja
5.9.2008 17:07:55   
sanja nk.
sej to je to jst imam 12 in 14 let stara sina pa dava z možev ves denar skoraj za nju, za naju ostane bore malo sam otroci so na prvem mestu, to da sta vse mela ji je šlo zmeraj v nos , žal mi je sam za to danes da ji tega že prej nisem povedala...........kaj si mislem o njej

(odgovor članu pijja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: brez komentarja
5.9.2008 17:53:00   
Gina
Ne vem kaj naj ti rečem. Meni osebno sploh ni važno, kaj ima kdo oblečeno, celo ful bogi se mi zdijo otroci, ki hodijo v šolo z znamkami oblačil, ker si ves čas jasno predstavljam, kolk strašno zakompleksani morajo biti otrokovi starši in še bolj grozno, da bodo te komplekse prenesli na tega čisto nič krivega otroka. Moji otroci imajo ogromno pojerbanih reči, pa tudi nekaj novih reči, ki jih izbirajo sami. Tudi sama sem sposobna otroka nadret, če ga npr. celo poletje sprašujem, če rabi kakšne čevlje, on pa mi ves čas odgovarja, da ne (ker najbolj grozno mu je iti v šoping), potem pa pride kdo na obisk, on pa začne, kako naj mu vendarle že enkrat kupim neke čevlje, ker mu jih kao nočem. Uau, to se mi je že zgodilo. Hočem ti povedat, da slika, ki jo vidijo tujci, pa čeprav družinski prijatelji, ni vedno realna. Včasih nimaš pojma o tem, kako je v resnici. Kako veš čisto zanesljivo, da ona misli samo nase?

Še hujša stvar se mi zdi ta, da ti govoriš o ljubzeni izključno samo skozi denar. A tebi je to pokazatelj ljubezni? Meni oprosti, ni. Sama sem gor zrastla ob strganih oblačilih, ponošenih in prekratkih, pa se sploh ne spomnim na to, ker mi ni bilo glih važno. Pa ne le to, nisem imela niti kaj dosti izbire za jesti, za piti pa sploh nobene. Pa kaj? A je to pomembno? NIsem imela igrač, ko sem enkrat samkrat na lastno pest kupila bratu en mali plastičen avtomobilček, ker me je tolk prosil in prosil, pa sem si jaz želela, da bi ga imel, sem imela štalo s starši še celo leto, kako sem si lahko to drznila storiti iz maminega denarja, ko nimamo za putr! Pa kaj? A je to pokazatelj ljubezni?NI. Imela sem v resnici veliko ljubezni, pogovarjali so se z mano,mi vlivali samozavest, me naučili misliti, delovati, me crkljali in crkljali, se postavili zame, mi dali dovolj pozornosti, mi razložili svet in me vodili tam, kjer je bilo treba. Imela sem svobodno, zanesljivo, varno in in krasno otroštvo. Kaj so obleke v primerjavi s tem? Smešno mi je.  Kako lahko sploh od daleč govoriš o ljubezni v povezavi z denarjem? Ne, ne štekam.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: brez komentarja
5.9.2008 19:52:59   
sanja nk.
GINA sej imaš vse prav kar si napisala sam si me narobe razumela onadva zapravlata za sebe otroci pa nimajo kaj obleči ,sej imajo druge stvari, sam do svojih otrok jaz nebi morala biti skopuška pač taka sem in še 80 odstotkov staršev.

Pa to o tem kaj je blo včasih, tut jaz sem rasla v teh časih in ni nam bilo z rozcam postlano vse vem in ne ne govorim o denarju saj se z svojimi otroki ogromno ukvarjava res ogromno sam sta pa zdej že kar odrasla in nočeta več najine družbe pretirano, hodimo pa na izlete, morje in se veliko pogovarjamo , samo poglej danes so drugačni časi in otroci predvsem gledajo kaj imajo, so pač taki časi danes ne morajo več v mesto v hlačah treh generacij za nazaj, in tut če se boš ukvarjal z njimi pa če bodo potem šli v straganih teniskah v šolo pa bo kmal minila ljubezen do staršev , ti zagotvaljam pa tut če niso materialisti.........

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: brez komentarja
5.9.2008 20:26:45   
nanč
Grozno,grozno...user posted image

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: brez komentarja
5.9.2008 21:42:16   
Gina
Saj jaz nisem rekla,d a se ti ne ukvarjaš z otroki. Samo to sem rekla, da nisi napisala, al se ona dva ukvarjata, o katerih pišeš, da ne privoščita otrokom novih, firmastih oblek al ne. A veš, moj ta velik je star 13, pa je čist zadovoljen, če mu kupim kaj, kar sploh ni nobena firma. Pa če kaj dobi, tudi pogleda, al mu je všeč al ne. Če mu ni pač da proč, če mu je, pa nosi. IN ne, tega okol znamk ne razumem. Če me otrok zato ne bo maral, potem je bilo pa res nekaj narobe z mano, da sem mu privzgojila, da so firme merilo. In potem mi je tudi vseeno, če me zato ne bo maral, njegov problem, na to nimam vpliva, svojih meril zato pa tudi ne mislim spreminjat. Ker družba mu tega skoraj ne more privzgojit, dokler jaz nimam te vrednote v srcu, glavi, dejanjih in besedah, bo težko ratal snob. Jaz mislim,d a so to kompleksi staršev. Jaz privoščim otrokom glih tolk kot sebi. Ne več ne manj in se nič krivo zato ne počutim. Vsi skup pa nimamo nekaj ekstra, ampak noben od mojih otrok se ne pritožuje zaradi tega. Tudi ko jih vprašam, če bi še kaj, bi oni vse kaj drugega, od fotoaparata do prenosnika, oblek pravijo imajo dovolj, čeprav mal starih, mal novih, pa nič znamk.
 Daj razloži mi, kako je lahko človek potem srečen, če kupi ene čevlje za 500eur, al pa kako je lahko srečen, če kupi eno dizajnersko obleko za 3000 ali več eur? A je možno ob tem srečo doživet? Jaz ne štekam. No, seveda pa lahko zapravim kolk češ za rože. IN to v enem šusu. Tudi moj sine bi rajši 5 malin in 1 jabolko kupi za posadit, kot ene hlače. Hči bi raje sladkarije in cd-je, ta mali pa bager ali kamion. Enemu obleke pomenijo veliko, drugi nismo glih fanatiki v to smer. Pa da nauš mislila, smo zmeraj urejeni in lepo oblečeni. Samo za to ne rabiš premoženja. A veš, hočem ti povedat, da so vrednote različne.
 Ni treba da se ti smili nekdo, kateremu morda obleke niso vrednota. A pa si ti zihr, da je to vrednota teh otrok? Saj če je otroku to res vrednota, je res hudo, samo katastrofa pa tudi ne, če pa to ni vrednota, potem pa je vse skup brez veze.
 
Lahko pa se ti smili nekdo, ki ima starše, ki mu ne dajo dovolj ljubezni. Kar se tega tiče, pa ne vem, kako je s tem dvema otrokoma, še kar nisi napisala. To je edini pomemben podatek.

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: brez komentarja
5.9.2008 22:04:54   
sanja nk.
Gina brez zamere sam si čisto zašla jaz sem samo povedala kaj vse se dogaja danes od družine do družine kdo je rekel da treba otroku kupovati znamke to jih onadva sebi da še enkrat povem saj ne rabeš kupovat znamke ne vem zakaj bi jih k naprimer meni osebno se ljudje ki kopujejo samo znamke smilijo in ni treba kupovati otrokom samo znamke da postanejo nato snobi , jst govorim da ne kupujeta niti neznamk štekaš, pa ta tema ne govori samo o oblekah sam pač to sem izpostavla npr. tut elektronike nimajo kot drugi otroci imajo pa kot praveš ljubezen pa hrano ........ če je to danes dovolj potem pa v redu.....

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: brez komentarja
7.9.2008 12:07:03   
pijja
tut elektronike nimajo kot drugi otroci imajo pa kot praveš ljubezen pa hrano ........ če je to danes dovolj potem pa v redu.....


ni dovolj ,je pa na prvem mestu...user posted image
Bolje je bilo včasih ,ko ni bilo računalnikov.

_____________________________

Takšni, kot smo bili včeraj, nismo danes in tudi jutri ne bomo

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: brez komentarja
7.9.2008 21:52:16   
Pobalami
sanja nk.
Tudi jaz vem za ljudi, ki ogromno zaslužjo, furajo visok standard, se lepo oblačijo za otroke pa zelo malo zapravijo. Sicer tega ne razumem, samo kakor jaz vidim stvar jim je za otroke škoda. Otroke, čeprav jih imajo radi ne vidijo kot sebi enakih ljudi ampak na neke pomanšane ljudi, osebe ki imajo manjše "pravice", zahteve ker so pač majhni.
Tako kot včasih, ko je ata dobil najboljše meso, ker služi kruh, otroci pa samo ostanke oz. drugorazredno hrano. V sedanjem času so otroci več vredni. Dajemo jim boljšo hrano kot sebi, če drugače ne gre. nekateri po mojem še imajo tak odnos do otrok kot je bilo v navadi včasih. zato se nam pa zdi čudno.

Mi je pa res čudno, da fehtari po bajtah, kot da je res bolna.

(odgovor članu pijja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: brez komentarja
8.9.2008 16:57:29   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami

V sedanjem času so otroci več vredni. Dajemo jim boljšo hrano kot sebi, če drugače ne gre. nekateri po mojem še imajo tak odnos do otrok kot je bilo v navadi včasih. zato se nam pa zdi čudno.

Mi je pa res čudno, da fehtari po bajtah, kot da je res bolna.


Jaz ne poznam niti enega samega samcatega starša, ki bi svojemu otroku privoščil manj kot sebi. NIti enega samega. Vsi, ki jih poznam, imajo otroke za "več vredna bitja", kot si napisala ali pa vsaj za enake. Da bi pa kdo res otroke jemal za manj pomembne....tukaj pa je eden na milion po moje pri nas, v slo. Tako da jaz tega, da tale dotična oseba fehta po bajtah, sploh ne verjamem. Da pa vzame, če se ji ponudi, pa mi je logično in fajn. Jaz tudi vzamem, če mi kdo da. In sama dajem oblačila naprej od otrok k drugim otrokom. In ja, meni se zdi ljubezen daaaaleč več vredna od oblačil. Tudi dandanes. Nismo tolk drugačni, kot smo bili včasih.

Lahko otroku daš še ne vem koliko materiala, dokler boš delal z njim grdo in mu ne boš nudil drugačnih oblik varnosti, katerim rečemo ljubezen, se bo razvil v čustvenega invalida. Amen iz moje strani.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: brez komentarja
8.9.2008 17:02:23   
Anonimen
Ti pa si na tekocem z vsemi podrobnostmi sosedovega zivljenja user posted image .


Pa kaj te briga, ce nosi ze nosene obleke? Saj je tudi nova obleka po prvem pranju ze rabljena.

(odgovor članu sanja nk.)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?