|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi pregled
10.10.2007 10:00:51   
lidijajenko
ojla.
sem nova na tem forumu in sem v 6 tednu nosečnosti. 18.10 imam prvi pregled pa me zanima če mi lahko katera opiše potek pregleda.
Ali greš v prvo samo na uz, in se potem naročiš na 2 pregled kjer te stehtajo,dobiš materinsko...?
Ali takrat opraviš vse to skupaj?
Ali že dobiš slikico?

lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi pregled
10.10.2007 10:06:46   
anonimna thumbs up
Pri mojem G prvi pregled izgleda tako (no, vsaj v preteklosti je, kako je zdaj, bom poročala konec meseca user posted image ), da te stehtajo, izmerijo pritisk, G opravi še bris (če je od zadnjega minilo več časa), opravi vaginalni UZ (če prosim, ponavadi dobim tudi slikico user posted image ), pokuka v nožnico skozi račji kljun in te vpraša en kup vprašanj, ki se jih zdajle niti ne spomnim user posted image  Dobiš napotnico za v laboratorij. Materinsko knjižico moj G izdaja šele okrog 12. tedna, torej pri drugem pregledu.

lidijajenko, vso srečo user posted image

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu lidijajenko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2007 10:49:12   
SašaR
Mislim da pri nas (je tudi že kar dobri dve leti od prvega pregleda) prvi pregled izgleda kot ostali pri g, samo da naredi še UZ da se vidi če je vse OK in da se vidi srček. Potem te pa kar on naroči za naslednji pregled. Pri drugem pa dobiš materinsko, pa te stehtajo, pa kri vzamejo pa v laboratorij greš,...

Upam da sem ti kaj pomagala.

LP Saša

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu anonimna thumbs up)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2007 11:08:08   
Naja30
Moja G dela tako, da ti prvič pogleda na UZ pikico - potrdi nosečnost, vzame bris, če je treba in ti da materinsko. Pogovori se s tabo o družinski anamnezi, boleznih in podobnem. Aja, sestra ti pred tem zmeri pritisk in te stehta. Kri in vodo pa daš ali takoj ali naslednjič. Sem bila 2x noseča in 2x je bilo drugače.

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.10.2007 15:25:41   
Soncnica Sandra ***
Živijo!
No lahko ti povem, kako je pri meni iugledal prvi pregled (imela sem ga včeraj :-)   ). Najprej me je sestra stehtala in mi izmerila pritisk, potem sem se z zdravnico malo pogovorila, nato je sledil običajen gin.pregled (ugotovila je tudi, da imam vnetje in mi predpisala zdravila), potem mi je naredila notranji ultrazvok (sem v 10t5d), kjer se je prav lepo videla glavica, rokice, nogice, tudi sreček že veselo bije :-). Potem pa mi je naredila še zunanji ultrazvok, vendar se je videlo zelo zelo slabo (tako je pač v začetku pri nekaterih puncah), tako da je delala še enkrat notranji ultrazvok, da mi je lahko naredila slikico za domov. Potem mi je izpolnila materinsko knjižico, povpraša te o morebitnih boleznih, družinskih boleznih, ... ti malce svetuje kako in kaj, ti napiše napotnici  za laboratorij (kri in voda takoj ali naslednji dan, ter voda še enkrat: dan pred naslednjim predledom ali pa na dan pregleda). Potem mi je sestra dala še prijavnico za materinsko šolo in predavanje za v zgodnji nosečnosti, in tako sem opravila za naslednjih 5.tednov.
No upam da sem ti vsaj malce pomagala,...

Želim ti čim lepšo user posted image  in veliko smeha
Sandra

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2007 19:24:10   
ataner
...sem v 6 tednu nosečnosti. ...

Alo. pozdravljena lidijajenko.user posted image
Tudi jaz sem v 6 tednu! Kdaj maš rok? Verjetno si si kaj računala, ali? Jaz sem delni pregled imela, ker sem mela vnetje, tistega ta pravega pa mam 29.10.

V TREBUŠČKU JE MAJCENA, DROBCENA PIKA, KI POSTAJA VEDNO VEČJA IN VELIKA!
ZDAJ JE PA ŽE OD 15.06.2008 OB MENI!

Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
18.10.2007 20:35:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ataner)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2007 15:40:06   
ataner
lidijajenko!!!!!!!
Kako je bilo na 1. pregledu???? Poročaj!

V TREBUŠČKU JE MAJCENA, DROBCENA PIKA, KI POSTAJA VEDNO VEČJA IN VELIKA!
ZDAJ JE PA ŽE OD 15.06.2008 OB MENI!

Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tega ne govorite noseči partnerki
Dragi moški, če je vaša partnerka noseča, obvezno upoštevajte pravila, ki jih delimo z vami. Za vaše in splošno dobro! ;...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Spolnost med nosečnostjo
pikpiki

Kolikokrat na mesec ste imele/imate spolne odnose med nosečnostjo?

0_x_ mesečno (29%)

1x mesečno (14%)

2x mesečno (17%)

Do 5x mesečno (17%)

Do 10_x_ mesečno (9%)

Več kot 10_x_ mesečno (14%)

Število vseh glasov: 90

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!