Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka probaj narest kot pri recimo kakih "okuženih" stvareh - 14 dni na soncu in vetru pustit, da se fajn prezrači in prevetri ter da sonce sterilizira in pobije kar ma za pobit. samo ne na dežju to delat, to bo pa spet ist problem nastal. moje mnenje o takih cotah je, da so ble redno vlažne/mokre (od švica), puščene kje na kupu in se niso prej posušile preden so romale v perilni koš. in potem so se pajcale nekaj dni tako, preden si dala prat in evo - se not zažre ta vlaga. včasih znajo brisače začet tko smrdet, če so redno mokre in se vmes ne posušijo normalno. to prekuhaš in za teden-dva obesiš nekje na sonce, da se čist prezrači (imo ni treba glih stran metat oblek). bottom line - imho to dostikrat nastane zaradi stalne rahle vlage na oblačilu (od švica, kakor pravim - šteje tud ko jo odvržeš tako v koš) in zatorej bodi pazljiva, da daješ suhe stvari v koš za pranje. moj mož recimo svojo ful prešvicano majco obesi in posuši preden jo da prat - sem glede tega brez milosti. razen če daš prat še isto uro, samo to ni glih pogosto in takrat daš direkt v stoj, a ne.. Pr nas recimo tole ne pali, pa cetudi imamo 40-50 stopinj in sonce v 5 minutah posusi cunje. V bistvu ravno v tem obdobju je se najhujse, ravno zaradi visoke vlage v zraku in zato moram poleti obvezno susit v hisi. Jaz sem sprobala ze veliko stvari, pa je nekaj casa ok, pa vec ne pomaga. Od pranja na 90 stopinj, susenje v susilcu, alkoholni kis, ciscenje pralnega stroja.....Zdajle pa ze nekaj casa prakticiram,da v pralni stroj nalijem razkuzilo. Tole deluje, ampak moram vseeno parkrat na leto to naredit. Spet odvisno od poletnih casov (ker je stopnja vlage zunaj razlicna). In kot sem rekla, ce je zunaj vlaga susim raje v hisi- vcasih vklopim razvlazilec zraka. Imamo obdobje, ko je dopoldan super vreme, se pa vlaga dvidne popoldan- takrat perem in susim le dopoldan. Nekako sem dojela, da so najvecji krivec presvicane cunje- celo od treniranja, zato dajem razkuzilo v stroj. Sicer imajo prve cunje ob pranju mal vonja po razkuzilu, ampak nas ne moti- ni neke panike. Bolje to, kot tisti gnili vonj. Pa sprva so smrdele le presvicane cunje, debele brisace ali crne cunje nato se je smrad prenesel na vse cunje. Meni je bil vedno to velik misterij Drugi velik krivec pa vlaga v zraku v casu susenja- vsaj pri nas . Glede na to, da pa moji starsi cunje vedno susijo na podstresju, kjer je suho kot poper in cunje nikoli ne smrdijo, bi rekla, da tudi v slo to pomaga. .
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.8.2014 6:02:18 >
|