Felicita
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 IZVIRNO SPOROČILO:  mateyka      IZVIRNO SPOROČILO:  juniorka      Jaz tudi pogresam skuto... uporabljam creme fraiche, ki pa je itak kot kisla smetana, je pa maskarpone narejen iz nje (creme fraiche). Laicno pa je blo men razlozeno, da skuta je slana, maskarpone pa neslan, zato je bolj za sladice, ce noces skrite soli. Uspesno peko vsem.        juniorka, creme fraiche JE kisla smetana na švedskem. tako da skuta ziher ni      se pa strinjam da je najbolj blizu po okusu riccota sir. tega se da dost izi dobi, je pa malce manj kompakten kot skuta, pa isto nizkokaloričen. to bi imho bila najbolj ekvivavlentna zamenjava za skuto..       mascarpone slan ali neslan - ful bolj je masten od skute. wikipedia pravi: triple-cream cheese made from crème fraîche, denatured with tartaric acid. torej, totalno mastna smetana s citronsko kislino.                       vinsko         sicer pa cottage cheesa ne morš primerjat s skuto, sploh pa ga ne morš uporabljat za sladice, ker je premalo 'povezan' - pri cottage cheesu gre namreč za male delčke sira (oz. iz tega bi sir nastal), vmes je pa tekočina, zarad česar se ga težko uporablja v sladicah, ker nič ne 'veže'. jest ga sicer obožujem, ampak na žlico, medtem ko mi je skuta za na žlico premočna (premastna). pa pri nas nimam občutka da je slan, celo precej bolj blagega (manj kislega okusa) je kot skuta.      pomoje je ricotta še najbližje skuti... mogoče bi jo pa sama probala delat?    skuto, seveda.    
			
								
			
			 
  _____________________________
  Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will   philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize   that when you were young prices were reasonable, politicians were   noble and children respected their elders. 
				  	
		  
		  
		  
		 |