|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   konec dojenja
9.11.2010 10:23:44   
palas
naša user posted image se je na hitro poslovila od joške kar naenkrat. Mleko sem si še črpala in ji ga dajala, sedaj ga ni skoraj nič več. Zmanjalo. Tako smo pri 7m samo na GH. Gledam da ji dam zvečer in zjutraj mlečno kašico oziroma ji skuham kaj na osnovi mleka. Mislite, da je dovolj? Ali bi ji mogla dajat še AM?
Hvala za vaše mnenje!


_____________________________

* Od 17.1.2008 naju osrečuje Leon *
*3.4.2010 je Leon postal starejši bratec Evi*
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: konec dojenja
9.11.2010 16:04:00   
izgubljena_ovcka
To je zelo nenavadno, da bi se otrok odstavil sam pred enim letom. Če protestira govorimo o doječi stavki ne o odstavljanju, škoda, da si obupala. Koliko časa pa ne dojiš več, mogoče bi se pa dalo vzpostavit dojenje nazaj? Vprašaj kakšno svetovalko na forumu dojenje. No, ja sicer pa če sprejme AM ni panike. Mislim pa, da bi morala količina mleka zadostovati (pod pogojem, da uživa dovolj mlečnih izdelkov čez dan).

Si pa nikakor ne predstavljam, da bi toliko star otrok jedel samo GH in nič mleka pil. Naš 7m ima tri obroke GH na dan pa se sigurno vsaj 4x čez dan še doji in najmanj dvakrat ponoči...

< Sporočilo je popravil izgubljena_ovcka -- 9.11.2010 16:06:11 >

(odgovor članu palas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: konec dojenja
10.11.2010 9:40:40   
palas
Tudi moj prvi user posted image se je sam odstavil pri 9m, se mi ne zdi to nič nenavadno!
Ja drugače pa ji ponudim joško vsak dan, ampak ni šans da bi zagrabla, se obrača stran! Je ne mislim silit če noče noče! Ponoči pa spimo(20h-6h), nima želje po hrani user posted image


_____________________________

* Od 17.1.2008 naju osrečuje Leon *
*3.4.2010 je Leon postal starejši bratec Evi*

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: konec dojenja
10.11.2010 13:50:26   
Grizo
Tudi moj starejši se je čisto sam odklopil od joške pri 5. mesecih. Sem ga dojila z nastavki in je kar naenkrat ugotovil, da je flaška bolj fajn, kot joška. Zgleda, da se je bilo tako treba manj matrat. user posted image Sem si še 1m črpala mleko, potem ga je pa zmanjkalo. Pa sem ga imela prej fuuul. Sem pač par mesecev še dodajala adaptirano. Kaj češ... glavno, da je imela tvoje mleko prve 3M, pravijo.

_____________________________

Ta teden knjižna nagradna igra na http://www.facebook.com/knjiznikoktajl . Nagrade: Nesbo & Juul.

(odgovor članu palas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: konec dojenja
10.11.2010 15:01:56   
Hope2
user posted image me je ven vrglo.

Naš se je odstavil pri 6 mesecih, postopoma v 2 tednih vse skenslal. Pa ni doječa kriza, ker te smo dali skoz in še zdaleč ni tako. Men je pravzaprav čudn, da bi se morali vsi otroci do 1 leta obdržat na joški, to mi je bolj nenavadno, kot pa odstavitev pred 1 letom. Z GH je začel pri 4,5 mesecih, brez bljuvanja, postiskanja z jezičkom ven....vse je takoj pospravil kot za šalo. Očitno mu je GH bilo dovolj in boljše od mleka. Ponoči pa ni rabil mleka od 5 meseca naprej.

Jaz sem mu po odstavitvi vseeno uvedla jutranjo flaško, večerno pa je že itak imel od 2,5 meseca (refluks). Takrat sem nekje prebrala, da otrok do 1 leta, rabi še vsaj 2dcl mleka, poleg mlečnih obrokov oz jedi.
Potem pa je še sam vrgel vstran flaško. Isto postopoma, najprej večerno, nekje okrog 14 meseca (nisem ziher), nato jutranjo pri 21 mesecih.




< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.11.2010 15:05:14 >

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: konec dojenja
23.11.2010 21:09:05   
alja83
Tako kot to pri nas zdaj izgleda, ne bomo nikoli nehali user posted image . Dojenje je res ena hecna zadeva...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: konec dojenja
24.11.2010 14:04:12   
charlyka
Tole pa tudi mene zanima, če lahko vprašam. Moja deklica bo ravno dopolnila 6 m, GH sem začela uvajati pri slabih 5 m. Hrano je takoj sprejela, poje vse kar dobi, zelenjava, sadje, kašice in poje veliiike količine - včasih se vprašam kam vse to da user posted image

Brala sem o postopnem odstavljanju, nama je uspelo 1 dojenje nadomestiti z GH že v nekaj dneh. Po enem mesecu imava 3 obroke GH (dop. mlečna kašica, kosilo zelenjava, pop sadje), dojim pa jo samo še zjutraj in zvečer (in seveda ponoči, ker se zadnje čase pogosto zbuja in jo uspava samo ziza). Naj še povem, da sem delno načrtno tako hitro zmanjšala dojenje, ker smo spet noseči.

Je takšno dojenje dovolj? Dobi dovolj mleka ali bi jo morala dojiti še več oz. ji dati kakšno flaško?

Hvala za vaša mnenja in izkušnje. Lp

(odgovor članu alja83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?