|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   več vredni?
9.7.2006 23:05:02   
Anonimen
Ali mi lahko prosim nekdo razloži, zakaj imajo nekateri starši enega otroka raje kot drugega? In to očitno pokažejo. In tako obnašanje prenašajo tudi na družino naprej, na vnuke. Kako si lahko dovolijo tako ignorantsko obnašanje na eni strani in oboževanje na drugi. Zakaj? Tisti večni kaj sem narobe naredil, kaj mi manjka, kaj naj še storim, da bo morda bolje.... Po vrhu vsega pa še tisti priviligirani član svoj položaj s pridom izorišča. Kako najti duševni mir? Ne biti besen... Hudo mi je za partnerja, v meni vre, ko bo izbruhnilo, bo pesto. Tolažba v obliki "saj za vsakega palica raste" ne pomaga več.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: več vredni?
9.7.2006 23:12:51   
pot
Draga Anonimna: sprijazni se. Vem da boli ko user posted image . Ampak, dokler ne boš šla čez to, da si ti kaj narobe naredila in se čutila za karkoli krivo, boš vedno le psihično uničena. Ti sama pri sebi veš, da si super, da znaš tisto kar počneš dobro opravit... Delaj na svoji samozavesti in na svoji družini - partnerju, ki te ceni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: več vredni?
9.7.2006 23:16:40   
cukerček
Tudi jaz sem se to že večkrat vprašala, oziroma se sprašujem od kar pomnim, pa še nisem našla odgovora in mislim da ga ne bom. enostavno sem se z leti nekako sprijaznila s tem in se naučila živeti, bolj za sebe. prav zaradi tega se vedno umaknem za sebe in sem raje v družbi prijateljev in ljudi, ki ne delajo razlike, med njimi se počutim dobro in oni so moja tolažba.
verjetno ti nisem niti malo pomagala rešiti tvojih problemov, ampak ne se preveč obremenjevat, nič ne bo pomagalo, le srce še te bolj boli.

_____________________________

Naši spomini so edini raj iz katerega nas ne more nihče pregnati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: več vredni?
9.7.2006 23:22:18   
Anonimen
Jaz nisem tega nikoli razumela, zakaj nekateri starši to počnejo. Kar se mene tiče, so vsi otroci enakovredni za starše. Vsaj pri meni je tako. Jana imam z bivšim možem, vendar mi na kraj pameti ne pade, da Jana ne bi marala zato, ker pač ne maram več bivšega moža. Kaj pa je otrok kriv? Če je kdo, sem kvečjemu jaz, ker sem izbrala napačnega očeta za svojega otroka. Da pa bi to, da sem jezna sama nase, prenašala na nič krivega otroka, mi pa na kraj pameti ne pade.
Ampak edina možna razlaga, ki se je za tako početje lahko domislim, je ta, da je eden otrok pač bil zaželjen in načrtovan, drugi pa ne. Sploh pa zato, ker v prejšnjih časih (tudi še v generaciji naših staršev) kontracepcija ni bila tako splošno dostopna kakor sedaj, na nek način je bila tudi greh, splav pa sploh. In dolžnost žene je bila, da s svojim možem seksa, pa če ji je to prav ali ne. Hvala Bogu se je to spremenilo. V tem pogledu sem za emancipacijo. Morda celo nekoliko feministke.
Je pa to kljub vsemu zaostalo razmišljanje. Tudi če je tako, da je eden otrok zaželjen, drugi pa ne, bi moral vsak starš kljub vsemu vedeti, da sta oba otroka njegova in moral bi se zavedati, da ni otrok tisti, ki je prosil za to, da se rodi. Samo malce zdrave logike je potrebne, da prideš do te ugotovitve. Tisti, ki tega ne ugotovijo, so zame čustveni in duhovni reveži. In s takimi ljudmi se ne družim rada.
Kaj storiti v takem primeru? Kaj konkretnega se pravzaprav ne da, kajti če je eden od staršev (ali celo oba) npr. 30 let živel v prepričanju, da mu je "drugi otrok" uničil življenje, potem zdaj čez noč ne bo drugače. In verjetno tudi nikoli ne. Tukaj velja pregovor, da se starega konja ne da nič več naučiti. Najbolje je, da se človek s tem sprijazni. Jaz zase vem, da bi prekinila stike s tistim od staršev, ki bi bil tak. Saj če on mene ne mara, potem ne vidim nobene potrebe, da bi jaz do njega gojila kakšna posebna pozitivna čustva. Če sem mu v napoto, se mu bom umaknila. On bo več izgubil kakor jaz. Kako najti duševni mir? Pravzaprav točno tako. S sprijaznjenjem. Kajti če nečesa ne moreš spremeniti, se s tem sprijazni. Tako je bolje zate in za vse ostale, ki so morda vpleteni. Prepiri niso smiselni. Prekine se stike. In tisti od otrok, ki ga ima starš rad, s tem ne bo samo dobil starša, ampak tudi vse tisto, kar je s tem povezano, torej vmešavanja v njegovo življenje, običajne družinske prepire, kreganje za dediščino in podobno. Tisti otrok, ki pa se iz tega umakne, se mu z vsem tem ni potrebno ukvarjati.
In to je največji mir, ki ga lahko doseže. Živi sam svoje življenje. Od nikogar ni odvisen in nikomur ničesar ne dolguje. Kaj več pa si še lahko želiš?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: več vredni?
9.7.2006 23:22:33   
Gina
A veš, jaz mislim, da nihče tega ne počne namenoma. Vsak pa ima svoje razloge. Ne vem, če imaš otroke niti ne vem, koliko so stari. Vem pa nekaj, da ne glede na to , da imaš vse svoje otroke resnično iz vsega srca rad, jih ljubiš, bi zanje umrl.....jih ne razumeš vseh enako dobro, niti se z vsemi ne ujameš enako dobro. Eden reagira bolj po tvoje, te zna okrog obrnit, te ima v malem prstu, drugi pa te morda spravlja v obup, ker z njim ne znaš ravnati niti on s tabo, eden ti morda vliva energijo, drugi ti jo pa morda nehote jemlje....vse sorte različnih variant je. To je približno tako, kot če bi si naključno miže izbrala nekaj ljudi iz množice, pa če se še tako banalno sliši. Ja, res je, da so tvoji, res je, da imaš do njih poseben odnos, vendar je še vedno res, da ni nobene možnosti, da bi bil do vseh enak, pa če se še tako zelo zelo zelo trudiš. Imajo različne potrebe in vrednote. Vedno ti bo eden (ali celo več njih)rekel, da si bil do njega slabši. Vem, da je npr. moja mami bila prepričana, da so strica imeli rajši, stric pa, da so imeli mojo mami. Dokler nisem slišala stričeve zgodbe, sem imela mami za žrtev.Zdaj nimam pojma, kaj je res.
Aha, potem obstajajo eš starši, ki dejansko ne morejo imeti vseh otrok enako radi. Mislim v osnovi so bili vzgojeni tako, da je en spol večvreden. POznem kar nekaj starejših žensk, ki so o sebi menile, da niso kaj dosti vredne. Ampak one so občudovale in oboževale svoje sinove. Hčere so zanemarjale. Ampak jaz še vedno mislim, da si niso mogle pomagat. Bile so zmedene. Boge.
Potem obstajajo ljudje, ki nikoli ne morejo imeti svojih otrok res grozno radi. Mislim imajo jih radi, ampak ne toliko, kot bi si otroci zaslužili. Od nekaterih moških vrednota je njihova žena in od nekaterih žena vrednota je mož. Otroci so v drugem ali tretjem planu.

Tako da....vidiš...vrednote so meni se zdi bistvene za vse odnose. Kaj ti pomaga sekirat se, kadar imaš opravka z zmedenimi ljudmi. Če eden od otrok izpolnjuje njihovim vrednotam, pa kakršnekoli že so, ga bodo imeli rajši. Ti pa njihovih vrednot ne moreš zamenjat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: več vredni?
9.7.2006 23:36:18   
BLAŽIKA
Enostavno ne morem razumet,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image otrok je ja otrok kakšna razlika ??user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: več vredni?
10.7.2006 7:02:24   
Vesna
tudi jaz tega ne razumem.najbolje se je po mojem nehat trudit za pozornost staršev,saj karkoli narediš ne boš nikdar tako "fajn"kot tisti oboževani.če ti je lahko tolažba,bodi vesela,da ti nisi taka,in da zaradi tebe ne bo nihče trpel.

_____________________________

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: več vredni?
10.7.2006 7:41:41   
anitaz
Pri mojem je iiisto. In je meni ful hudo, ko gledam kako je brat bolj pomemben od njega. Ne vem kako lahko to starši kaj takega delajo, ampak žal se to dogaja. user posted image  

Trenutno so starši "skregani" z bratom in ženo in sva kar naenkrat midva (oz. mi trije) ful pomembni. Čeprav oba "žalujeta" za tem, ker ne govorijo in se ne vidijo že od novega leta....Pa kljub temu,da  moj veeedno priskoči na pomoč, vedno doma naredi kar je treba, on je pa "odseljen" in živi v sosednjem kaju z ženo in je revček??? V glavnem.....jaz tega ne bom NIKOLI razumela....Je pa zelo žalostno....in ni pomoči....

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: več vredni?
10.7.2006 9:17:46   
nina6
Ne razumem kako lahko imaš enega otroka raje kot drugega! Saj so vsi tvoji. Meni najbližja je Ginina razlaga.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: več vredni?
10.7.2006 9:41:55   
jasnika
anonimna te popolnoma razumem, starši od mojega so isti, za mojega se sploh ne zmenijo, druga 2 pa kujejo v zvezde, čeprav stauser posted image  in tako lena da si resnično niti kruha sama ne vrežeta

ampak tako pač je, bojo že prišli k pameti ko bo mogoče prepoznouser posted image

(odgovor članu nina6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: več vredni?
10.7.2006 10:36:17   
Mavrična zvezdica
Vem, da je to lažje napisat kot naredit, a mislim, da se bo moral s tem pač sprijaznit - zakaj? - ker drugače ne bo nikoli našel svojega mira. Jaz sem že zdavnaj pri sebi razčistila, da imam mami rada, da ima na določeni ravni rada tudi ona mene, a da je pri njej v prvem planu brat. In verjemi mi, da mi je od takrat življenje lepše in lažje - zdaj sem že tako daleč, da sem ji nedavno tudi sama povedala svoje mnenje in verjela ali ne, stanje je celo za 0,01 % boljše.

Lp, Barbara

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
10.7.2006 10:52:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: več vredni?
10.7.2006 11:57:33   
Anonimen
Ravno pred par dnevi sem postavila isto vprašanje in po odgovorih sodeč nas je ogromno, ki se počutimo tako. Sej ni bit v tem, al je res tako zelo hudo, glavno je, da se človek brezveze počuti, kot zadnji gnoj, ali kot peto kolo v družini, kar so meni tudi v fris povedali, in to takrat, ko sem bila celo v puberteti. Menim, da je res problem v tem, da jaz pač nisem bila zaželjena, ampak sem prišla na svet ker verjetno mama ni mogla it splava delat (je mela že mal pred mano enga) pa še v finančni stiski so bili.... V glavnem razumem, ampak vseeno nisem jaz kriva, da so me naredli? Kaj pa kontracepcija?
No in potem se to vleče že od ranega otroštva. Tak kot pravi Gina, se sicer strinjam, da z vsakim otrokom ne moreš vzpostavit istega stika, sam če si sposoben starš, se pa vsaj poskusiš vsakemu približat kolikor se lahko, ne pa da ti dol visi za njegova čustva, ko je prizadet, ker vidi, da se z drugimi otroci non stop ukvarja, s tabo pa ne ker se mu več ne da? Pa tudi pri materialnih dobrinah se da vse isto nudit, ne pa da enmu kupiš vse, drugmu pa niti najbolj zaželjenih stvari, eden gre na vse izlete...drugi je prikrajšan za vse, ker kao ni denarja!! Pri prvem je vse še zanimivo in daš vse od sebe, da bi bilo vse naj, naj, pri drugem to nekak sprot pometeš po liniji najmanjšega odpora, pri tamalem pa ker je zadnjič se potrudiš še bolj kot prvič????????!!!!!!!
Pa še, in še je tega. Sej tudi jaz vem, da se ne splača si energije jemat zaradi preteklosti, samo kaj ko včasih če se še tako trudiš ne moreš preko samega sebe in ti vse to privre na dan, pa si cel uničen od silnih čustev, potem pa še vse držiš v sebi, ker se ti ne zdi prav s takim zadevami obremenjevat drugih... HValabogu za tale forum in za anonimnost!!!!!!!!!!!
No v glavnem ravno pred kratkim sem bila tudi sama spet čisto na tleh, ker se je spet nekaj takega zgodilo, in sem se trdno odločila, da pa res ni nobene druge rešitve, kot tako kot piše Kerensa - pozabit na žlahto in imet čim manj stikov, al pa sploh ne . Mislim, da se bom odločla kr za slednje. Bo veliko lažje, ko se mi ne bo treba non stop spraševati ZAKAJ? in KAJ sem spet narobe rekla, al pa naredla?
BOm pa živela za svojo družino in vse prijatelje, ki mi stojijo ob strani že veliko let. Tak kot je rekel motivator Mori - druži se z ljudmi, ki ti dajejo energijo, in se ogibaj onih, ki ti jo jemljejo. Tak da - familija moja ZBOGOM vi in vaša hinavščina.
Anonimna ti pa naredi isto, in bova čez čas same pozitivne stvari pisali tule gor, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: več vredni?
10.7.2006 13:13:45   
Teni_
Eh ja, tako pač je in ne moreš nič za to. Samo sprijazniš se lahko, živiš svoje življenje in se na to ne oziraš. Pri nas oz. pri mojem je enako, pa se pač ne to več ne ozirava. Tako kot so hoteli, tako naj imajo, Če je njem prav, je nam tudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: več vredni?
10.7.2006 13:33:01   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
In tako obnašanje prenašajo tudi na družino naprej, na vnuke.

Ker jim ti to dovoliš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: več vredni?
10.7.2006 14:12:04   
piščanc
tako je bilo v naši družini vedno - moja mami je naredila to izjemo, da ima samo enega otroka - mene
pa to ni idealna rešitev

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: več vredni?
10.7.2006 14:22:00   
Anonimen
Se strinjam z Gino. Le še to bi dodala, da včasih pa starši tudi mislijo oz. vidijo, da je kdo od otrok šibkejši in mu zato pač bolj pomagajo. Pa se drugi počuti zapostavljenega, ker si mislijo, ta se bo že znašel. In tudi se. Le boli ga sem in tja. Ampak najbolje je na take stvari čimmanj mislit. Saqj včasih se ne da drugače in boli, ampak večinoma se pa to da potiosnit nekam zadaj, v kakšen majhen predal.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: več vredni?
10.7.2006 14:27:25   
VERONICA
Jaz pa mislim da dokler ljubezen je, je vseeno koga starsi vec ljubijo. Problem je ko ni ljubezni. Takrat mislimo da je ni ker jo je sorojenec vso pobral, v resnici pa je starsi niso zmozni dati. Zdi se mi logicno tako. Toliko je slabih ljudi na svetu, tudi oni imajo otroke??!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: več vredni?
10.7.2006 15:29:32   
hubi
Tehnofil, kako naj vzpostavim normalen stik s staro mamo, ki me ne pozna več, ne cesti se stran obrne, ko jo pozdravim, odkar se je moja mami postavila za svojo družino (mož, midve s sestro) in je zaživela svoje življenje. Svojega vnuka tudi pogledala še ni (morda skozi okno, ker stanuje zraven), ker je pač od "nehvaležne" hčere.

Morda kakšen namig?!user posted image

Ko sva bili s sestro majhni, sva dobivali za rojstni dan jedilno čokolado, bratranca pa cele vreče daril. Si predstavljaš majhnega otroka, ki mu je hudo, ker ne ve, zakaj on ni dovolj dober? Nikoli naju ni povabila na kosilo, njiju vedno in še danes je tako. Moje starše je vrgla ob mojem rojstvu iz hiše, ker je bila mami "****", ker je zanosila pred poroko. Mojemu stricu je pa opremila stanovanje, čeprav jo redno klofa.

Edina razlaga do katere smo prišli, je bila ta, da je mami pač ženska in zato nič vredna. Ali pa je bila sama tako vzgajana. A veš, kakšne probleme je mami preživljala zaradi takega odnosa. Trajalo je 30 let, da je razčistila, da sama ni kriva.

Moževa družina je pa malo milejša različica, jupi, sam da tukaj nastrada moj mož.

< Sporočilo je popravil hubi -- 10.7.2006 15:35:34 >

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: več vredni?
10.7.2006 16:57:17   
Gina
Hubi, saj tukaj ne govorimo o tem, da je to opravičljivo. Samo ugotavljamo vzroke in tudi to, da najbrž drugega človeka težko na silo spremeniš. Sebe pa lahko, če le dovolj hočeš. In to je edina rešitev, sebe spremenit. Vem, daleč najtežje je, kadar gre za starše. Čisto preveč ljudi je bilo ali je prizadetih s strani svojih staršev. Vsak otrok se bori za starševsko ljubezen - vsaj do njihovega groba. Skoraj nemogoče je čisto odmislit. Lahko pa, kot pravi splišni, vendarle omiliš reči in jih spraviš v kak stranski predal, da ti ne grenijo prav vsakega dne. Kako to naredit je pa pri vsakem človeku drugače. Meni ignoranca ne pomaga niti tega ne znam. S tem ne rešim nič. Jaz moram razumet. Ko razumem, mi je lažje pri vsaki stvari. Vsekakor pa je pametno ozavestit, da ne rastejo nujno prijatelji v isti familiji. Seveda je luštno, če je temu tako, vendar pogosto pa vseeno ni. IN če temu ni tako, potem je boljše, da tvoja sreča ni odvisna od tega, kako se mama ali oče vedeta do tebe. Tega, da si kljub temu lahko srečen brez starševskega odobravanja in ljubezin, pa se vendarle da naučiti....čeprav se sem pa tja zgodi, da se stranski predal odpre....

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: več vredni?
10.7.2006 19:26:06   
Anonimen
Mislim, da smo ljudje različni in v tej svoji različnosti se tudi do drugih ljudi vedemo do vsakega drugače.

Še sami sebe ne sprejemamo vsak dan enako, se ne razumemo na enak način in težko je pričakovati, da bomo v tem svojem vedenju "pravični" do vsakega otroka posebej.

Zdi se mi, da je bolj normalen vsaj nekoliko različen odnos do vsakega od otrok. Ljudje nismo stroji, ki bi se sprogramirali na obnašanje A do svojih otrok, B do svojih prijateljev,....Polni smo čustev, preteklih in trenutnih izkušenj in vtisov in nemogoče je pričakovati, da se bomo enako vedli do vsakega od naših otrok. Tudi oni so med seboj različni in že zaradi tega v odnosu do nas niso nikoli popolnoma enakopravni tudi kadar mi to zavestno najbolj želimo.

Ne verjamem, da bom imela do (mogoče) kakšnega prihodnjega otroka enak odnos kot ga imam trenutno do male Mič. Do nje danes čutim nekaj, se obnašam na "njen" način in vem, da se do nekega drugega otroka nikoli ne bi mogla obnašati ravno tako. Nemogoče se mi zdi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: več vredni?
12.7.2006 14:14:54   
Anonimen
Zamalo se mi zdi, da mora biti vedno en in isti tisti bedak, ki more vse potrpet in čim gre kaj s tistim "več vrednim" navzkriž najdejo strelovod. Kako se naj sprijaznim, da smo za taščo in tasta drugorazredni oz kako naj to odmislim, če je to na tapeti vsak dan, ker živimo zraven. Najraje bi se odselili, pa kaj ko smo vse v hišo vložili. Ta pridne se ne obsoja, pa naj kar koli naredijo, tudi izkoriščajo. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: več vredni?
12.7.2006 15:56:21   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: hubi
Tehnofil, kako naj vzpostavim normalen stik s staro mamo, ki me ne pozna več,

Univerzalne rešitve ni.

Govorim pa o naslednjem. Kdor otroku ne dela dobro mu dela slabo. In kdor mu dela slabo, ne bo v njegovi bližini in tako nima priložnosti mu delati slabo. Še zlasti, če je v moči staršev, da se lahko kam umaknejo.

Na nek način pa je vse to tudi del učenja za življenje. V šoli bodo vedno eni bolj priljubljeni. Enako v družbi po šoli. Vedno bodo eni bolj priljubljeni na fakulteti, v službi in še celo pri zdravniku. S tem se moramo naučiti živeti, ker okolja ne moreš spremeniti.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: več vredni?
12.7.2006 19:40:19   
Anonimen
Kaj pa če so ljubosumni, ker ste si uredili življenje, sezidali hišo? Pa vam morajo malo "nagajat", da vam zbijejo občutek vrednosti? Ker ste sami po sebi "več vredni" zato, ker ste več ustvarili?

Poskusi ne slišati in nevideti, predvsem pa poskusite živeti svoje življenje. Če vidijo, da vam s svojimi pripombami ali obnašanjem sežejo do srca, imajo še več veselja z "nagajanjem".


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: več vredni?
13.7.2006 17:34:10   
niki5
Prvo pravilo je, da drugih ne moreš spremeniti in tudi ne moreš spremeniti tega kar čutiš, lahko pa vplivaš na to kaj boš naredil s tem in kaj si boš mislil. Vse to je pa samo od tebe odvisno.

Jaz sem svoje starše sprejela takšne kot so, obenem pa sem določila meje oz sem prenehala se boriti za naklonjenost, ampak biti to kar sem. Povrnila sem si samozavest in pričela verjeti, da jaz nisem storila nič takega, da imajo oni pravico delati razlike med otroki. Avtomatično je pripeljalo do tega, da sem se distancirala.
Kar je pa najpomembneje sem povedala staršema kaj čutim, vse kar se mi je nabiralo skozi otroštvo, čeprav ju nisem premaknila, sem pa zato sama zase naredila korak naprej. In ne dopuščam jim več manipulacije z menoj.

Zdaj sem na točki, ki mi je vseeno in se tudi ne primerjam z nikomer več, temveč sama živim življenje kot si ga želim in ne dopuščam da  mi oni krojijo srečo, temveč sem sama svoje sreče kovač. To je moje načelo. In moja družina so moj partner in moja dva sinova in to je zame najpomembneje.

Pač ni bilo lepo kar so počeli (počnejo), zdaj pa da bi o tem razmišljala dneve in leta pa je čisti nesmisel. Izgovarjanje za svoje trplenje je zgolj prelaganje krivde na drugega.. Ti imaš moč, da spremeniš svoje življenje, ki naj ne bo odvisno kaj drugi počnejo, temveč kaj si sam želiš. Kot odrasla oseba sprejmeš odgovornost sam zase.

Anonimna, verjemi mi, da razmišljanje zakaj so taki ne privede pravih rezultatov. Treba je vzeti življenje v svoje roke in začeti živeti tako kot si želiš. Kakšni so pa drugi, čeprav so to starši pa je pristransko in nepomembno. Če ne gre pač ne gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?