|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mačji aids!
2.4.2007 22:06:17   
ma-ja
Danes sem našega muca peljala k veterinarju. Ima 41C vročine in test je potrdil mačji aids. Dobil je antibiotike in naj bi mu bilo bolje. Drugače je bil muc potepuški in skupaj z bratcem sta se še majhna zatekla k nam, verjetno pa sta to bolezen dobila že v leglu. Zdaj sta pa stara okrog dve leti.
Vprašala bi, če ima kdo izkušnje s tako bolanim muckom. Veterinar mi je sicer rekel, da lahko kljub temu še dolgo živi in upam, da bo tako.
Vseeno pa bi vprašala ali lahko še kaj naredim za njiju, da bi jima podaljšala oz. olajšala življenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mačji aids!
2.4.2007 22:07:38   
Anonimen
user posted image  prvič slišim, rada pa bi prebrala kaj več o tem oz. izkušnje kakšne tu gor.Je kakšna?

(odgovor članu ma-ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mačji aids!
2.4.2007 22:18:56   
Anonimen
Dve pogosti MAČJI bolezni (ne prenašata se na človeka ali druge živali) , ki pa sta še bolj zastopani med nekastriranimi mačkoni/ mačkonkami:

MAČJA LEVKEMIJA (LEVKOZA)

Je virusna bolezen, ki slabi obrambne mehanizme mačk. Prenaša se predvsem med mačkami, ki živijo skupaj, lahko pa se od matere okužijo še nerojeni mladiči ali pa stari nekaj dni s pitjem mleka. Bolezen ni prenosljiva na človeka. Od okužbe do bolezenskih znakov lahko minejo tudi tri leta. Bolna žival je apatična, nima pravega teka, pogosto je slabokrvna. Zaradi oslabele telesne obrambe je zelo občutljiva za številne druge bolezni. Pogosto zboli za rakom. Bolezen ni ozdravljiva, neokuženo zdravo žival pa lahko proti levkozi cepite (zelo priporočljivo, če je muca na prostem). Bolezen se prenaša samo med mačkami in ni prenosljiva na druge živali ali na človeka.

FAIDS

Je virusna bolezen mačk, povzroča jo virus (soroden virusu humanega AIDS-a) ki slabi imunski sistem. Bolezen ni ozdravljiva in tudi ni cepiva proti tej bolezni, bolezen ni prenosljiva na človeka. Prenaša se s slino, z ugrizi, s pretepanji… Virus se nahaja v krvi in slini. Nekastrirane/ nesterilizirane živali so procentualno bolj zastopane. Edina delna preventiva je, da se mačke sterilizirajo in kastrirajo in s tem preprečimo širjenje tega virusa.
Pri veterinarju lahko opravite test svoje muce na bolezni Levkoza in Faids.
Za več informacij o boleznih mačk in cepljenju povprašajte veterinarja.


Upam da vam bo kej pomagalo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mačji aids!
2.4.2007 22:32:40   
*zvezdica*
Naša mačka je imela mačji AIDS, odkrili so ga, ko je dobila pljučnico. Na žalost ji ni bilo pomoči.

_____________________________

Marcel in Zarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mačji aids!
3.4.2007 8:23:24   
ma-ja
Hvala za odgovore. Naša muca sta kastrirana in redno cepljena proti levkozi in mačji kugi. Dobila pa sta aids, pred katerim ju nisem mogla obvarovati. Danes zjutraj je malo jedel, vsaj toliko, da sem mu lahko dala antibiotik. Zaenkrat je veterinar rekel, da se bo pozdravil, ker smo dovolj hitro prišli. Pozdravil se bo glede bakterijskega vnetja, vem da mu bo aids ostal in je samo vprašanje časa kdaj bo konec.
Mi je pa prav hudo, ker smo pred enim tednom morali evtanizirati psičko zaradi kostnega raka. Res imamo smolo. Sem si pa včeraj obljubila, da ne bom več imela nobene živali, ker me preveč boli, ko se morajo posloviti.

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mačji aids!
3.4.2007 10:29:52   
Anonimen
Tudi zaradi tega da se česa ne nalezeta imam jst svoja mucka samo v stanovanju. Ker bi mi srce počlo da se jima zunej kej zgodi ali pa da zbolita.

Ma-ja vi imate pa res smolouser posted image . Ampak verjemi da so bile živali vesele da so bile pri vas in si jim vsaj omogočila lepo življenje(čeprav kratko).

(odgovor članu ma-ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mačji aids!
5.4.2007 20:54:11   
goda13
Če ga odkrijejo ko je mucek mlad, se lahko pozdravi. Naš ga je dobil pri 16-ih letih in mu ni bilo več pomočiuser posted image user posted image user posted image . Sem bla pa kar šokirana, da imajo lahko tudi živali aids.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mačji aids!
6.4.2007 9:14:10   
Kalamaki
Ja, od kolegice muc je imel mačji aids. Ravno prejšnji teden je šel na žalost v mačja nebesa, ampak od diagnoze je minilo kar nekaj let in imel je že prav častitljiva leta. Od takrat, ko so izvedeli, da je bolan ga niso več  spuščali ven, prej je včasih bil na vrtu, pa tudi sam ni kazal interesa, da bi hodil ven. Sicer pa je živel popolnoma normalno. Pogum!
Ma-ja, pa še enouser posted image za tvojo kužiko.

(odgovor članu goda13)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?