|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vaš vsakdan
21.1.2007 16:36:29   
TANCA
Pozdravljene,

imam eno samo vprašanje: kako poteka vaš vsakdan - kako si s partnerjem porazdelita delo. Kdo kaj, ipd....
Ali v glavnem ženske naredite večino dela, koliko in kaj možje-fantje, ...?
Lp
Tanca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 17:38:35   
Primoza
Porazdeliva ga fifty / fifty pa paziva, da ga je čimmanj.

(odgovor članu TANCA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 18:33:25   
Laubica
JOJ kako bi to bilo fajn ja -fifti -fifti,to so samo moje sanje.Včeraj sem naprimer praznovala in imela rojstni dan,pa ni niti z prstom mignil da bi pomagal pri pripravah in potem pri pospravljanjuuser posted image .Ja nekoč pred 10 leti je bilo pa to drugače vse sva si delila-zdaj pa ni šans,kaj češuser posted image user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 18:55:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jaca

JOJ kako bi to bilo fajn ja -fifti -fifti,to so samo moje sanje.Včeraj sem naprimer praznovala in imela rojstni dan,pa ni niti z prstom mignil da bi pomagal pri pripravah in potem pri pospravljanjuuser posted image .Ja nekoč pred 10 leti je bilo pa to drugače vse sva si delila-zdaj pa ni šans,kaj češuser posted image user posted image


Se mi je zgodilo čisto enako. Še na otroka ni popazil, mu vsaj dal jesti. NIčuser posted image Vse sama ....in potem je hotel zvečer še seksat! Za pop***!user posted image

(odgovor članu Laubica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 19:05:26   
iva01
Kadar je doma, on pazi na otroka da jaz lahko v miru naredim svoje delo, oziroma jaz pazim na otroka da on opravi svoja dela, delo si deliva, in pomagava če je mogoče, lahk ga sam pohvalim, ni kaj. Ampak sva kr nekaj časa rabla da sva se tako vpelala, zdej mama vsak svoje dolžnosti ki jih čimprej nardiva, da smo pol lahk v miru vsi tri skupi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 19:12:05   
ankaa
Zjutraj pelje on Žana v vrtec, jaz odpešačim z Ajdo v šolo. Ko se vrneva iz službe greva isto po otroke, ker nama je tako na poti iz služb. On opravi večino nakupov in skuha, jaz spucam, perem, pomijem posodo, nadziram Ajdine domače naloge.

(odgovor članu TANCA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 19:36:19   
Mary Poppins
Nimava delitve del. Oba delava vse, kar je potrebno narediti v gospodinjstvu. Edino kuham v glavnem jaz, ker me to veseli. 

(odgovor članu ankaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 19:42:49   
Primoza
Delitve dela kot jih je opisala ga. ankaa so koristne iz čisto praktičnih razlogov - kdor npr. kuha je dobro, da še kupuje, da ni potrebe po raznih seznamih. Pa da tisti, ki mu je npr. šola ob pešpoti v bližnjo službo pelje tistega otroka, drug ki mu je vrtec ob smeri vožnje v malo bolj oddaljeno službo pa za drugega otroka.
Pa da je dobro imeti še kako snažilko kot jo imava midva enkrat tedensko za ta veliko pospravljanje.

(odgovor članu Mary Poppins)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 20:17:48   
lea23
midva živiva skupaj šele malo manj kot eno leto. na srečo sva v bloku v 55 kvadratih, da ni preveč za pospravljat in skrbet za okolico user posted image
enkrat na teden greva skupaj v mercator po nakupih, kuha večinoma on, posodo pomivam samo jaz ne glede na vse, cunje dam v pralni stroj in obesim jaz, pospravljava več ali manj oba čeprav moram pohvalit da ne rabiva veliko pospravljat. otrok zaenkrat še nimava za vrtec. nisva neka deloholika da bova s krpami letala po stanovanju ob sobotah cel dan user posted image


(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 20:28:40   
muki1
Vse si deliva razen kuhanja, ker o tem nima pojma.
Je pa res, da jaz več delam doma, ker je on več v službi.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 20:33:30   
Anonimen
 paziva, da ga je čimmanj.


Predvsem to.

Za pospravljanje naju priganja Mičica, ker mora biti vse na svojem mestu, skuhamo tudi. Še kaj ostane?

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 20:41:40   
Marogica
Pri nas je tako, da se dan začne nekje ob 6.30. Jaz oblečem in pripravim otroka za v vrtec, mož ju pelje. Vse ostalo je stvar dogovora, prilagajanja in časa, ki ju imava midva na razpolago. Kadar jaz delam v piceriji 12-14 ur, takrat opravi mož vse ostalo (torej gre po otroka v vrtec, skuha, po vrhu pospravi). Kadar je dan bolj "normalen" (beri-redko), pa mož pripelje otroka iz vrtca, jaz skuham, pospravi tisti, ki se mu dauser posted image , nato se do večera skupaj ukvarjava z otrokoma. Ko je vreme bolj toplo in smo zunaj, takrat vmes mož pokosi in sem jaz z otrokoma, če pa jaz kakšna dela delam na vrtu, pa se jima posveti mož.

V bistvu nimamo nekega ritma v porazdeljevanju dela. Kdor lahko, ta naredi.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 20:45:56   
Anonimen
oba delava vse, dela ki jih delam izključno jaz je zgolj peglanje, 1x na mesec, ostalo samo zložim, on pa ima v 98% na čez sesanje. se zgodi, da pride domov iz službe pa je bajta boooom, pa on pospravi - jaz sem doma na porodniški ampak z 2,5 letnico in skoraj 9 mesečnico in enostavno ne znese pospravlat, oz gremo raje ven. včeraj je imel roj dan in doma kar nekaj ljudi..skoraj več je naredil kot jaz, sploh potem pospravil in pomil vso posodo!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 22:05:43   
babylove
NIč Vse sama ....in potem je hotel zvečer še seksat! Za pop***!



user posted image  Pri nas so tudi taki dnevi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 22:24:32   
tulip
Narediva tisto, kar je  nujno, jaz ali on, tisti ki je pač na volji in ima dovolj energije. Drugače tudi to počaka in gremo raje vsi trije ven, tudi jest.user posted image

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vaš vsakdan
21.1.2007 22:33:02   
Anonimen
Oba s Kamikazo večinoma delava, tako, da kakšnega posebnega življenja niti nimava. Al' pa se samo nama tako zdi, ker sva že vsega hudega navajena. user posted image
Zjutraj pridem iz nočne, zbudim Kamikazo in oba otroka. Sledi kava, previjanje, hranjenje, oblačenje, priprave za vrtec in šolo. Med pol osmo in osmo uro zjutraj od doma. Starejši sin sam v šolo, mlajšega midva peljeva v vrtec. Jaz grem potem spat (če nimam drugih opravkov), Kamikaza gre delat. Okrog enih vstanem, pokofetkam, pa kopalnica in oblačenje, potem pride Kamikaza pome in greva kam ven jest. Okrog treh po mlajšega sina v vrtec in domov. Starejši pride okrog štirih, Kamikaza gre še nazaj delat. Popoldan ukvarjanje z mlajšim, domače naloge s starejšim, kakšna malenkost gospodinjstva (ampak čisto nič več, kakor je res nujno user posted image ), pa televizija včasih, skočimo v City Park (starejši gor v igralnico, jaz z mlajšim dol v Spar-a in na kofe). Enkrat do osmih zvečer nazaj domov, takrat pa tudi že Kamikaza pride. Sledi večerja, pa spravljanje otrok v posteljo, nato midva kakšen večerni klepet o minulem dnevu. Okrog devetih kopalnica, okrog pol desetih pa nazaj na šiht.

That's my day - n'č posebn'ga...

(odgovor članu TANCA)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vaš vsakdan
22.1.2007 6:20:24   
mmijau
Zjutraj odhajam prej kot mož zato se rihtata sama. Seveda pripravim stvari. V vrtec gre po malega tašča in pri njej poje kosilo in gre počivat. Potem pridem jaz iz službe, prideta še moška domov, pojemo kosilo, ki ga skuham največkrat jaz, mož ščisti solato, olupi krompir ali kaj pač in skupaj pojema.
Popoldan pa imamo čas za nas, zvečer pa običajno rekreacije in takrat malčka spravi v posteljo tisti, ki je doma ali pa se zrihtamo skupaj.


_____________________________

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vaš vsakdan
22.1.2007 10:06:26   
Anonimen
Stvar dogovora in medsebojnega razumevanja.user posted image

(odgovor članu mmijau)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vaš vsakdan
22.1.2007 10:42:28   
Sita
Pri nas tudi ni delitve dela, razen v grobem. To pomeni, da ob delovnikih moj mož dela skoraj cele dneve v delavnici in na terenu, jaz pa doma približno skrbim za red, da je približno čisto in pospravljeno, berem, tule gor tipkam, redno hodim na bližnji hrib, kuham in popoldne pomagam otrokom pri šoli - če je treba. Žal se mi je trenutno vse postavilo na glavo, ker je najstarejša hčerka totalno nehala delat za šolo in ji jaz dopoldne rešujem delovne zvezke in se ponovno učim zgodovino, geografijo, kemijo, fiziko .... da ji potem vse razlagam in se vse vikende in popoldneve posvečam večinoma njej.
Jaz kot mati in žena nekako lovim ravnotežje v naši družini, če komu zašteka, ali ponoči pomagam možu v delavnici, kadar je dela čez glavo ali pa učim otroke, jih sprašujem in se učim vse od glasbene teorije, ki se je nikoli prej nisem učila, do nekaj osnov klavirja, nemščino, pa vse do likovne teorije ....
Zdajle pa rešujem delovni zvezek zgodovine in študiram obdobje Kraljvine SHS in stare Jugoslavije, včeraj sem pa ponovno ponavljala organsko kemijo, kar sem že zdavnaj pozabila, zdaj pa spet znam formule aldehidov, ketonov, kislin .....
Sem doma, pa vendar tista, ki tako rekoč rešuje ostale člane pred krizami, ko jim že voda v grlo teče in tako se moram vsestransko učiti in izobraževati .... user posted image , kar pa mi tudi ne škodi.   

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Vaš vsakdan
22.1.2007 11:30:39   
romy
Pri nas pa vse čaka mene!

Vse kar se tiče otroka, kuhe, pomivanja, nakupovanja, pranja, likanja, čiščenja,... skratka VSE in še več!!
Je pa res da začne delat zjutraj ob sednih in do sedmih, osmih zvečer!!
Ampak tud jaz delam po 8 ur na dan!!

In pol bi rad imel še najmanj dva otroka user posted image   

(odgovor članu TANCA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Vaš vsakdan
22.1.2007 13:25:30   
ronja
Midva sva še v tisti fazi, ko si vse deliva. Imava to srečo, da oba misliva, da drugi naredi več. On vozi psičko ven, odnaša smeti, sesa in/ali pomiva po tleh, - to jaz sovražim in sem mu neskončno hvaležnauser posted image , v klet mi gre iskat, kadar kaj rabim, skratka vsa bolj umazana dela ima on čez. Jaz kuham in pečem, hranim psičko in perem oz. pere stroj, jaz obešam in zlagam perilo:), pa pospravljam tudi v gl. bolj jaz. V pomivalni stroj navadno vse sproti zložim, vendar on tudi pri kuhanju dostikrat pomaga, pa kadar je kak zažgan pleh za umit, se ga on lotiuser posted image .

Nakupujeva skupaj, 1x na 14 dni v veliki trgovini in 1x na teden greva na tržnico, več navadno niti ne rabiva, ker sama pečem kruh in delam jogurtuser posted image . Dostikrat mu naredim malico, za kar mi je pa on hvaležen. Pa ko mu naredim pico ali čokoladno torto, hehe...

Najbolj mi je všeč to, da če je en živčen in mu vse iz rok leti, potem ga drugi potolaži in pošlje stran in pospravi za njim  to se mi zdi res fajn, ker je najhujše, ko ti nič ne gre spucat za tem, kar si ga posral. Za drugim je veliko lažjeuser posted image

upam, da bo vedno tako!

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Vaš vsakdan
22.1.2007 17:14:28   
plenicka
Trenutno sem na porodniški in na žalost si dela nimam s kom deliti, ker z otročkom živiva sama. Kar pomeni, da sem za popolnoma vse sama, tudi za tista dela, ki sploh niso primerna zame, kot npr. nošenje težkih polic iz trgovine...skratka cel dan se vrti okrog tega, kdaj bo otrok jedel in spal...vse se vrti okrog njega. Od jutra do večera. Ko bo dopust za nego in varstvo otroka potekel, pa bo najino življenje drugačno. 60 km vožnje do službe, od šestih zjutraj do šestih zvečer me ne bo, za otročka pa bo skrbela varuška...upam, da se kmalu najde kdo, s katerim si bom lahko malo porazdelila delo...

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Vaš vsakdan
24.1.2007 21:34:53   
tadruga
mož dela zvečer nekje od petih, šestih, sedmih, odvisno od dneva. konča tudi zelo različno, včasih je doma že ob desetih, včasih ob enih zjutraj. vsak dan, razen ob nedeljah. jaz delam doma, zvečer, ko mali zaspi. v trgovino gremo skupaj, s pospravljanjem in kuhanjem ni panike, kuham rada, pospravi se pa itak hitro, če imaš majhno stanovanje in če na razmetavaš preveč. za likanje sem pa že takoj povedala, da se mi zdi brezzvezno in tak ne lika nihče.

mož se ubada s perilom - žehta, obesi, pobere, zloži s stojala v omare, ker jaz to sovražim, njemu pa se očitno dopade. ravno tako grem jaz plačat položnice in v trgovino po male stvari, ki jih sproti zmanjkuje, ker grem rada, on pa ne.

in tako dalje, vsak naredi tisto, kar rad počne, pa je. načeloma je tako, da če te nekaj moti, tisto pač urediš in ne težiš ostalim, ki jim zadeva ni v napoto, razen če ne moreš.

aja, on spuca hladilnik, jaz pa mačko.

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Vaš vsakdan
24.1.2007 22:01:39   
Micy
IZVIRNO SPOROČILO: iva01

Kadar je doma, on pazi na otroka da jaz lahko v miru naredim svoje delo, oziroma jaz pazim na otroka da on opravi svoja dela, delo si deliva, in pomagava če je mogoče, lahk ga sam pohvalim, ni kaj. Ampak sva kr nekaj časa rabla da sva se tako vpelala, zdej mama vsak svoje dolžnosti ki jih čimprej nardiva, da smo pol lahk v miru vsi tri skupi.



Točno takole kot je napisala iva01.

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Vaš vsakdan
25.1.2007 6:58:13   
CUKRČEK
Koker je....med tednom grem jaz 1. v službo in zato mora moj možek zjutraj porihtat tamalo in jo odpeljat k tašči. Pride pred menoj domov, zato gre po tamalo in tudi skuha kosilo. Ko pridem domov pojemo in jaz pospravim. On gre zatem nazaj v službo in popoldne sva s malo sami. Zvečer jo ponavadi jaz poštimam za spat.

Za vikend pa ponavadi jaz kuham in pedenam dete. U glavnem je tako, kakor nam čas in službi dopuščajo. Se pa kar znava zmenit, da je za vse OK.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?