|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za nasvet
21.2.2007 11:03:37   
PIAF
Z možem in dvema otrokoma bomo prodali stanovanje in si uredili pritlične prostore pri mojih starših, ki so trenutno v zelo slabem stanju, nafunkcionalni...Pač pridobili bomo malo na prostoru in za otroka si želiva zelenico. S tem, da odkupujeva spodnji del za 10 mio., nama za adaptacijo ostane le 8 mio.
Ker nimava nikakršnih izkušenj z gradnjo, vas lepo prosim za vaše mnenje, ali bo po vašem zadostovalo za obnovo:
Naredila bi si prizidek cca. 30 m2, vse vodovodne inštalacije bi se morale malo prestavit oz. v prizidku dogradit, nove elektroinstalacije le v prizidku, streha prizidka, gradbeno dovoljenje (koliko sploh to stane vsaj približno??), vsi novi podi, ometi, PVC okna (5 oken) ter notranja oprema s kopalnico.

Jaz imam kot laik občutek, da je to ogromno dela in da 8 mio. ne bo dovolj. Sploh ne vem, če se splača? Če gledam montažne hiše, ki jih dobiš že za 20 mio., sploh to ni primerljivo, da greš staro obnavljat. Kaj pa vemuser posted image , čisto sem izgubljena user posted image .

Poleg tega glede na to, da se bi delal prizidek, bi potrebovala za ta del sigurno arhitekta, da izriše načrt, kajne? In na podlagi tega potem komaj vse predračune? Koliko pa stane približno arhitekt, ki ti izriše prizidek? No, vsaj neko približno ceno mi povejte za predstavo?!

Vem, da je veliko vprašanj, a vsak nasvet bi mi prav prišel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 11:16:35   
Anonimen
zdravo!

ja pri starih bajtaj je vedno fintav tem, da ne veš kaj te čaka, ko boš nekaj podrl al pa hotu nelaj samo mal popravt se bo pa pokazalo še o in to. nič te nočem sicer strašit pa bolje da si na to pripravljen

ja za pridobitev gradbenga dovoljenja (za to plačaš samo cca 50 jurjov sit, če ste mlada družina ste takse upravičeni) no rabiš načrt in arhitekta in en kup soglasij od elektro, komunala... kolk bo računal arhitekt ne vem ker se cene ful razlikujejo od arhitekta do arhitekta, ne vem al bo treba kako statiko prej dat zračunat al pa kej. to ti priporočam, da poiščeš ene 3 arhitekte in naj ti dajo ponudbe.

pozanimaj se če morš plačat še kak komunalni prspevek za prizidek??!!

pol pa delo ( za vse boš najbolje zvedla po predračunih :)

okna-odvisno od velikosti okna. pa materiala pvc, les, alu (je najdažji) pol pa kaka zasteklitev...recimo eno tako navadno okno pvc te pride okoli 40 jurjov na uč recimo..poglej malo strani proizvajalcev, nekateri imajo cenike clo objavljene za standardne dimenzije.

ometi - strojni recimo so men delalali po 8€ kvadratni meter
tlaki - so od 1600 sit kvadrat dalje to je 5 cm tlaka.
centralno tut mata za nardit?

elektrika in voda - dobi predračun. (js sem dala cca 500 jurjov za vodno razplejavo a 1 wc, 1 koplanico, kuhinja, pa lijak v garaži. samo je ful odvisno kaj vgradiš js mam 2 geberit kotlička kar je skor 100 jurjo naprimer. pa odvisno kak material so cevi..js mam plastiko ki je najcenejša...itd itd. ) za eletiko pa ne vem točn, k nama dela en znanc.

naju bo koplnica in wc in ostale ploščice po stanovanju (garaža, utility in shramba) prišle cca 1 200 000 sit. pa se nič kaj ne preseravava. spet odvisno od kvadratur, koliko bosta dala za ploščice al jurja al pa 20 jurjov.

pol pa vmes pride še en kup kao malih stvari k so velike :) rcimo talne obloge, talna izolacija, streha, izolacija strehe, malanje, itd itd. je pa zelo odvisno kake kvalitete in sorte materialov bosta izbirala.

veliko je tudi, če bosta kaj delala sama ali bosta za vse najemala obrtnike.

priporočam tudi obisk foruma www.podsvojostreho.net  dobiš res veliko informacij







(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 11:18:02   
mimikimi
Hojla!
Moj dragi pravi (arhitekt), da bi te načrti prišli sigurno okrog 2000 evrov. user posted image


_____________________________

Angeli smo,
a le z enim krilom.
Da bi mogli poleteti,
se moramo objeti.


(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 11:25:07   
Anonimen
Mah, s temi 8. milijoni se bi dalo marsikaj sčarat.
Se je treba spravit k delu, potem pa gre. In tudi če gresta čez ta budget, ki ga imata, vzameta nekaj kredita. Še vedno bo to precej manj, kot večina ostalih ljudi, ki se morajo za celotno gradnjo zakreditirat.

Ko bosta iskala kakšnega koli izvajalca del, si pridobita čim več predračunov, pazita tudi, da bodo predračuni izdelani čim bolj podorbno in da ni notri kakšnega hakeljca, kot npr. "dodatna dela". Ker pod ta dodatna dela ti lahko obesijo masikaj, kar potem izvedbo podraži.
Pod svojo streho tudi jaz priporočam. Zelo uporaben forum.


Z montažnimi hišami pa je tako, da tista cena 20 mio. ni čisto realna. Zraven moraš vračunat še klet, ploščo, tričetrt papirjev, pa je takoj še nekaj milijončkov zraven.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 11:35:17   
Anonimen
ja pa še to...če je le možno pejt pogledat kako nek izvajalec dela predno ga najameš. kak njegov izdelek si oglej!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 12:18:54   
PIAF
Hvala vam za vsaj malo vzpodbude. Kredit si pa itak morava vzeti, ker sva stanovanje kupila na kredit in sva še dolžna 8 mio, zato bova te kredite izplačala s prodajo stanovanja (18 mio), za 10 mio. pa kupila spodnji del hiše.
Za tako majhen prizidek in malo spremembe prostorov bi morala arhitekta plačati 2000 eurov? To se mi zdi ful dosti! Bova morala pri materialu in vseh zadevah na splošno varčevat, da ne bodo najboljši. To nama ni pomembno.
Dala bova itak laminate skoraj povsod, ponekod ploščice, ostalo bova probala s kakšnimi "fušarji" zaflikat, ki ne bodo preveč računali, samo najprej si morava poiskat veze.
Če gremo v obstoječe brez prizidka, izgubimo dva prostora, ki ju nujno potrebujemo (otroška soba) in kopalnico, ki je sedaj tako majhna, da gre noter ena mala banjica in umivalnik, nič elementov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 14:12:16   
kalbo
Če misliš delat prizidek rabiš prav tako projekt za gradbeno dovoljenje. To se pa plača in 2000 evrov niti ni tak strošek. Moraš pa vedet, da adaptacija ni dosti cenejša od novogradnje, tako da bi se vama splačalo malo razmislit o novogradnji. Mal se splača preračunat, pa pogledat za kako cenejšo parcelo, al pa kako staro hišo.

Če se pa odločita za adaptacijo je pa 8 mio kar lep buget, sam je treba dosti stvari narest po sistemu naredi sam. Kle se ogromno prišpara. Recimo štromarju ti štemaš, pa s tem prišparaš pol cene inštalacije. Pri vodovodu enako ITD.


(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 14:21:02   
corfu
Kakor vzameš 8 milijonov je lahko veliko ali pa zelo malo. Midva sva lani v kompletu renovirala stanovanje, s tem, da je centralna napeljava že bi bila, menjala sva radijatorje, ometi, brušenje sten, pleskanje, razbijanje sten v kopalnici, novi tla, zavese,nova vrata v sobah...komlet nova kopalnica, pohištvo sva samo preselila je staro komaj tri leta, pa sva dala krepko več kot osem milijonov, s tem, da kuhinje nisva menjala.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 14:24:50   
kalbo
Če bi recimo stene sama porušila, pa stare plošice dol stolkla, pa stene pobrusila pa poštrihala, pa še kaj, bi prišparala marsikak milion.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 14:31:28   
Anonimen
Ja to pa drži.Ogromno prišparaš,če veliko sam delaš ali ti pomagajo prijatelji ali znanci.
Moj mož zna veliko sam narediti,tudi njegovi sodelavci so se javili,da bodo pomagali.Vodovodarja imamo v žlahtiuser posted image ,električar je sosed,zidarja sva dobila,ki ni drag(dela na črno)vendar kvalitetno.Kar se lesenih stvari tiče in pohištva bo naredil mož(mizar) tako,da bomo res veliko prišparali z lastnim delom.
Jaz bom pa zadolžena za dobro kuho in pijačo,da ne bojo lačni in žejni.user posted image Pa seveda za organizacijo,ker znam težit in priganjat.user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 14:35:46   
kalbo
Že če si čisti lajik lohk ogromno sam narediš. Že štemanje, pa podiranje, pa malanje veliko nanese (za ta dela ne rabiš bit glih usposobljen). Če znaš pa še kaj drugega pa sploh.

Sam sem pri sebi recimo vsem majstrom razen vodovodarju pomagal, pa me je prišlo dosti manj, pa še izkušnje sem si nabral. Pri svaku smo te moje izkušnje uporabili in je lahko prihranil še mnogo več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prosim za nasvet
21.2.2007 14:37:37   
Anonimen
Midva sva v celoti obnovila stanovanje ko sva ga kupila. Vodovod, centralno, kopalnico, notranja vrata...so nama vse nardil oz. zmontiral "brez računa", knauf smo se kar sami lotl pa izolacije(sicer je ful dolgo trajal sam je blo pa več kot pol cenej), pleskali smo sami, laminat smo sami položil, elektriko nama je edino delal na račun, vtičnice ipd sva sama namontirala. Pri pohištvu in beli tehniki sva kupovala sproti v akcijah...

Vse skupaj pa naju je prišlo približno 6 miljonov.

Tako da če boste dosti delali sami in poznate kkšnga mojstra vam lahko znese. Je pa sigurno cenej k pa da bi šli novo zidat itak. Razen če imate parcelo. Pol bi pa jst šla zidat. Pa čeprav bi dlje trajal in bi se rabla zapufat.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Ime
bušyka

Katero ime za deklico vam je najbolj všeč?

Sanja (11%)

Viktorija (13%)

Eva (52%)

Mila (24%)


Število vseh glasov: 324

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!