|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 2:31:58   
pipipapapu
z partnerjem ziviva skupaj v (njihovem) stanovanju in imava 3 mesece starega dojenčka. tukaj ziviva že 3 leta in do sedaj je bilo vse OK. na obiske k njegovim sva hodila npr. 1x na mesec (niso se navajeni dosti pogovarjat, buljijo TV non stop), k mojim pa skoraj vsaj teden, saj zivijo v hiši (narava, zrak,...kar meni veliko pomeni). u glavnem, odkar sem rodila, bi si tašča kar prisvojila dojenčka. v porodnišnico je že prišla z fotoaparatom (tudi sedaj takoj ko ga vidi ima že fotoaparat v roki). ko sem prišla domov, je klicala non stop in kdaj lahko pride.... sedaj je ne spustim blizu -vsaj v stanovanje ne - ker takoj ko ji moj reče, da lahko pride, je pri nama točno čez 5 minut- kot da doma samo čaka na start. in sedaj se je začelo, sprašuje kolikokrat greva k mojim (sedaj mi je že moj začel to očitat), najraje bi mi kupila goro igrač, oblekc, plenic,.... to mi daje občutek da sem nesposobna. in ko vidi tamalega, se ji kar utrga: objema ga, lupčka, vedno ga nese v drugo sobo- kot da ga hoče nest stran od mene. z fantom se kregava non stop zaradi nje- rekla sem mu, da naj ji pove, da ne želim da se malega preklada cel dan v naročju. danes npr. ko ji je mali spal in ga bi seveda kar zbudila, da bi ga crkljala in je moj rekel, naj ga pusti pri miru, je pa rekla, da zakaj ga tako čuva, da bi ga najraš kar zadavla ker je tok zaščitniški.... in sedaj, želi, da prideva poleti na morje k njim...., tudi že ve, kje bova za prvomajske praznike in se mi že zdi, da bo slučajno poklicala ko bo šla mimo... in moj ji spet ne bo znal reči ne..... aja, seveda je pa vzgojiteljica po poklicu. u glavnem, vse kar sem si želela v življenju, je družina, ampak sedaj se mi vse ruši. to vmešavanje me ubija, partner se mi oddaljuje, premlevam v glavi non stop.. naj povem, da če ji bom karkoli rekla, bo to cela štala, ker oni so ena velika srečna družina!!! oni se nikoli ne kregajo, kot sem rekla- ima glavno besedo TV.... ko pomislim, da bom dala malega v varstvo k njim- bo cel dan v naročju in buljil TV, mi postane kar slabo!!! ne vem, kaj naj naredim.... mojemu sem že rekla (v najhujšem besu), da bom spokala kufre.... NA POMOČ!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 6:21:27   
lelaval
Tašča ista kot moja - zlata, dokler nisem rodila. Potem pa je bila najbolj pametna, vse vedela,.... moj pa isti, kot tvoj. Sem bila jezna kot user posted image  .
Jaz sem ga pustila, da sam pride do tega spoznanja, saj nisem želela, da je večno razpet med mano in mamo - ampak vedi - to lahko traja leta in lahko pripelje do razpada vajine zveze. Poskusita se čimprej pogovorit - dostikrat so stari starši takšni, ker hočejo nadoknadit to, za ka pri lastnih otrocih niso imeli časa - ampak to se ne da nadoknadit.
Svojemu pa le povej, da ste sedaj vi družina zase in želiš, da živite kot družina (tudi med prazniki) - tašča pa bo imela še veliko priložnosti, da bo lahko z vnukom, saj bo porodniške 123 konec in še kako boš potrebovala njeno varstvo.
Držim pesti, da čimpej rešite.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu pipipapapu)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 6:58:16   
srki
Bo treba, da tvoj s tabo potegne, če je tako hudo. Meni tudi ne bi pasalo, da mi malega non stop nekdo crklja pa nosi, pa kaj vem kaj še.

O tem, ali ga dam v vrtec ali k njim v varstvo, pa ne bi niti sekunde premišljala-glede na to, kar si opisala, bi ga dala v vrtec.

No, saj mogoče se bo izkazalo, da ko bo v varstvu pri njej, da ga bo začela čisto drugače obravnavat, konec koncev bo tudi otrok večji in bo mogoče on začel njo komandiratuser posted image .

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 7:27:36   
marsovcek
Odselite se, to se mi zdi najboljša rešitev. Tako boste imeli več časa zase in vas ne bo imela vseskozi pod kontrolo. Malega ti bo pa preveč razvadla inm bo imel vedno potuho pri njej.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 7:43:03   
živa
Hoj!

Ne zameri, samo razmišljam, ampak mogoče pa pretiravaš. Jaz sem namreč tudi imela občutek, da na začetku do svojega otroka sploh ne pridem, ker so ga vsi domači crkljali, če so le imeli možnost (res pa je, da ga niso jemali iz posteljice ali lupinice, če je spal!). Ampak tako kot si ti želiš na vse pretege mojčkati otroka, ga želijo tudi domači.

Midva celo nimava svojega stanovanja, ampak živiva v hiši moževih staršev, pa še moževa stara mama živi tukaj. Pri nas se je to, da je bil mali obkrožen z ljudmi, izkazalo za zelo dobro potezo, ker ga sedaj lahko brez problema pustiva v varstvu ali pri moji mami ali pri moževih starših. Gotovo mu ne bo škodilo, da ga čim več crkljajo (če le niso bolni). Pa tudi, če mu želijo kaj kupiti, tako malega tako ali tako ne moreš razvaditi z materialnimi stvarmi. Dobro je tudi, da je otrok čim več na morju, jaz bi izkoristila ponudbo - seveda pa bi šla tudi na morje tudi sama, torej ti, partner in otrok.

In če ga imajo radi - kot kaže, ga obožujejo - gotovo ne bodo z njim gledali TV.

Tudi meni gredo včasih vsi na živce, sploh zdaj, ko sem spet noseča user posted image , ampak če se ustavim in razmislim, vem, da nikomur ne želijo nič slabega, sploh pa ne malemu. Me pa včasih kar skuha od jeze, če se s čim ne strinjam user posted image ! Pogovori se s partnerjem, če te ta razume, potem se da ogromno rešit. Potegnit pa načeloma (samo načeloma!) mora s tabo, vsaj v javnosti, pa čeprav se potem zasebno na mrtvo spreta.

Lp,

živa

(odgovor članu marsovcek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 7:45:14   
Anonimen
sama sem doživela isto.
In kaj sem naredila: povedala sem ji direktno, kaj si mislim, kaj me moti, česa ne želim in zraven jasno in glasno, da če se ne bo držala mojih navodil, prišla ko bo vabljena (in nikoli drugače), bom enostavno spokala in odpeljala njenega vnuka.
Rezultat? 14 dni mulanja, nato pa vse kot sem želela. Očitno je v sebi premlela, da če hoče obdržati vnuka in sinovo družino, se mora pokoriti.
Poskusi!

(odgovor članu marsovcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 8:02:48   
Mavrična zvezdica
Tudi moja je bila taka. Potem sem pa postavila mejo: mojemu sem jasno in glasno povedala, kaj me moti in zakaj in preprosto zahtevala, da to sam uredi, ker drugače boma jaz potem bo pa seveda vse še huje. je trajalo nekaj časa, a je pokapiral, da je bolje, da sam uredi. Sicer je bila nekoliko užaljena, a jo je minilo.


Sem pa mnenja, da so kupi oblačilc, ki jih otrok ne potrebuje in prtljažniki igrač, ki jih potem niti ne pogleda, odveč in potrata denarja - pri nas je prišlo tako daleč, da sva jim morala povedat, da igrač nakupljenih izven 'rd in novoletnih praznikov' ne bomo nosili domov in jih bomo striktno puščali pri njej. To smo storili dvakrat in potem je kmalu pogruntala, da jih mali res niti pogleda ne več. Tako so se tudi pohodi po trgovinah v stilu: No, izberi kaj bi rad imel, končali.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 8:17:58   
Marogica
Ko vas berem, mi gredo kar lasje pokonci. Komplicirate do kraja, v bistvu je pa takšča kriva za vse vaše muhe...user posted image  
1.Fotografiranje v porodnišnici-kje je tu problem? Ga vidva nista fotografirala?
2.Non stop sprašuje, kdaj lahko pride- A ni to lepo, da bi rada svojega vnuka videla, da ji ni vseeno? Saj ti ni treba vedno reči, da lahko.
3.Nakupovanje otroških oblačil- kaj pa je tu narobe? Zakaj pa te moti?
4......

Punca, ne želi si takšne snahe, kot si ti. In verjemi, čez kakšno leto boš srečna, če ga bo takšča kdaj vzela, otrok pa tudi....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 8:24:28   
Anonimen
se podpišem pod marogico. da nimate ve kake poporodne depresije? mislm kaj je narobe če pokaže da vas ma vse rada. če pa ne bi pršla pol mesca pogledat tamauga bi blo pa spet vse narobe da jim je mar za vas. dejte se no mal skulirat! tiste pol ure ko je na obisku zamiž mal na en uč pa kimej, k pa gre pa itak nardiš po svoje.
sploh tista s fotografiranjem je pa res močna??!!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 8:45:01   
HHH
Se strinjam z Živo, Marogico in Laro. Morda si samo malo preveč občutljiva, kar je popolnoma normalno za čas po rojstvu. Poskusi se malo nazaj držat in vzemi vse to za dobro. Saj samo dobro vam tašča tudi želi. Tudi jaz sem bila v podobni situaciji, in ko se danes ozrem nazaj vidim, da je bil problem v meni in ne v njej. Danes sem vesela, da imam taščo, ki mi toliko pomaga in na njeno pomoč lahko vedno računam. Pridejo dnevi, ko se ti vse povspne čez glavo, ampak če sešteješ pluse in minuse... Drži se in bodi vesela, da se imate radi. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 8:45:41   
SKORPION
Draga punca,

nekako te skušam razumeti, ampak v vsem pa vseeno nimaš prav.user posted image

Spomnila te bom samo na to, da boš tudi ti nekoč babica, imela boš vnike, otroke tvojih otrok, imela jih boš neskončno rada in jim želela vse dobro. "Zabremzaj" svojo jezo in se skuliraj. Poglej na problem malo bolj realno. A bi enako reagirala, če bi TVOJA mama bila takšna? user posted image  Ne...ali pa v vsaj malo bolj blagi obliki!

Poskušaj poiskati sredjno pot....vztrajaj pri svojem kar se tiče tvoje vzgoje (recimo ne otroka budit in ga nosit okoli) ampak pri vsem ostalem pa se malo navadi na to, da imajo tudi vsi ostali čustva do tvojega otroka. Ti boš njegova mama vedno, ena in edina in te ljubezni ti ne more nihče vzeti.

Je pa res, da boš čez čas celo vesela, če ti ga po hotel kdo popaziti, da boš lahko šla kam tudi s svojim dragim. Predstavljal si, da ga sploh ne bi hotela obiskati, je ne bi niti zanimal, vas ne bi nikoli poklicala??? Bila bi pravi user posted image  zate.

Srečna bodi in za tvoje zadovoljstvo ji tudi malo pokaži(na nežen način) do kje SME" iti user posted image .


Želim ti vse dobro!

_____________________________

Vedno je bolje obžalovati nekaj,
kar si storil,
kot pa nekaj,
česar nisi!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 8:53:41   
Mavrična zvezdica
Lara in Marogica:

Kaj je narobe pri dveh polnih prtljažnikih igrač - vsak mesec?
Kaj je narobe pri novem kompletu oblačil dvakrat na teden - oblačila so mu ravno prav in nato premajhna v tednu ali dveh? S tem, da ima otrok že več kot dovolj oblačil. Pa kaj, naj ga zdaj preoblačim vsaki dve uri, da bo vsaj enkrat oblekel oblačila, ki so v omari ali pa naj jih kar pustimo ležati v omari (zakaj so bila potem sploh kupljena)?
Vlačenja otroka po rokah vsak dan in vriskanje in lubčkanje in skakanje okrog posteljice, da sem jaz živčna, kaj šele otrok?

Ja verjetno smo res nekatere preobčutljive. Pa da ne bo pomote, obiski so še kako dobrodošli, tudi tašča, če pri tem ne sili vame in v otroka, da še sama ne vem, kje se me glava drži. Tudi crkljanje otroka je ok, če se ga med spanjem pusti in ne vleče sem ter tja.

Ene bi pa rade imele prve tedne mir, da se družina navadi na nov ritem. Zakaj pa ne? Nekaterim pač odgovarja stalni džumbus in ropot, druge imajo rajši mir - z umirjenimi obiski ali brez obiskov. Mar nimajo do tega pravice?

Lp





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 8:58:09   
kalbo
Poskušaj poiskati sredjno pot....vztrajaj pri svojem kar se tiče tvoje vzgoje (recimo ne otroka budit in ga nosit okoli) ampak pri vsem ostalem pa se malo navadi na to, da imajo tudi vsi ostali čustva do tvojega otroka. Ti boš njegova mama vedno, ena in edina in te ljubezni ti ne more nihče vzeti.


Se absolutno podpišem pod tole in dodajam, da boš mogla kar sama zaropotat, ker tvoj ne bo.

(odgovor članu SKORPION)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 8:58:24   
Anonimen
Marogica in Lara! Ne vem sicer koliko sta stari in če živita s taščo ali pa v bližini nje, mislim pa da če bi tako živeli bi si tudi želeli kdaj imeti svoj mir! Meni se zdi pretirano vmešavanje v nas mlade velika katastrofa, saj  nam naredijo veliko prepirov v odnosu - družini! PIPIPAPAPU tebi pa predlagam, da se s taščo pogovoriš takoj, da ne bo predolgo trajalo tako živciranje! Tako kot je že malo pred mano omenil ANONIMEN-A povej ji kaj te moti in da želiš imeti svoj mir, da ji ne prepoveduješ obiskov... ampak v meji normale... Naj omenim, da jaz živim v svoji hiši,( otrok mi niso pazili nikoli) pa vendar na istem dvorišču in da je bilo pred leti velikokrat težko, pa smo tudi velikokrat zaropotali in imamo sedaj mir!Kdaj pa kdaj kaj pride zaradi otrok, pa včasih povem, včasih se obrnem in požrem, tako pač je! Veliko sreče in ugodno rešitev ti želim!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:03:31   
kalbo
BarbaraC, pretiravaš. Vlačenje otroka po rokah, ko spi, nebi dopustil pod nobenim pogojem. Kar se pa oblekc pa igračk tiče, je pa tu gor gotovo kaka mamica, ki bi ji oblekice in igračke za otroka zelo prav prišle. Napokaj vse, kar je premajhno in podari naprej.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:05:43   
kalbo
Marogica in Lara! Ne vem sicer koliko sta stari


Dovolj, da zagotovo govorita iz lastnih izkušenj in na vašem mestu bi njuno mnenje upošteval.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:09:15   
muška
Jaz imam občutek, da pretiravaš. Če bi se isto obnašala tvoja mama, pa te ne bi motilo a ne?
Punce malo spoštovanja do tašč, saj so vendar mame vaših partnerjev! In potem se še čudiš, da je partner drugačen , da se ti odmika, ja ljuba duša zakaj le? Malo se zamisli. Sama odrivaš njegovo mamo, se z njim kregaš zaradi nje in potem pričakuješ harmonijo. To ne gre skupaj-no pa to tako ali tako že doživljaš, žal a ne?



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:10:41   
muška
ko ji je mali spal in ga bi seveda kar zbudila, da bi ga crkljala i


no tukaj pa se strinjam s tabo, jaz tega tudi ne bi dopuščala; ostalo pa se ti že napisala

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:11:38   
Anonimen
Draga Pipipapapu,

popolnoma te razumem in prav nič ne pretiravaš!!! Ko sem brala tvojo zgodbo, sem se grenko spomnila, da je bilo pri nas enako kar se tiče "uletavanja"med dojenjem, kopanjem, spanjem... Mi 3-je živimo v zgornjem nadstropju, gor ima sobo še možev brat in njegova punca, tako, da vsi uporabljamo Wc, kopalnico, pospravljam pa jaz. Ko onadva prideta ponoči z žura, ta malga velikokrat zbudita, potem pa dopoldan spita in jaz takrat ne smem sesati-navodilo tašče!
Pri nas, ko je prišla patronažna na 1. obisk, sva z možem stala ob njej, ko je kazala previjanje otroka. Ko je prišla tašča, se je vrinila med naju in med patronažno-meni se je kar zameglilo-halo, ženska-komu pa kaže previjanje??? Tudi jaz sem se počutila tako, kot,da sem jim prinesla dolgo pričakovano darilo - otroka. Pri nas je bilo isto kar se tiče cunjic itd., naš otrok ima Armanijeve cunje (še jaz jih nimam). Ko bo star 18 let, ga bo babi verjetno vprašala, če želi Mercedesa ali Jaguarja. Da ne govorim, da znori z njim, da naš ta mal gleda, kot bi se ji zmešalo, tuli, ku-ku-ka...Noro, po moje si sosedje mislijo, da se kregamo.
Tudi mi2 z možem sva imela že ornk borbe, ker ji on ne upa nič rečt, so družina, ki se ne pogovarjajo odkrito. Sem tudi jaz že rekla, da bova spokala. Jaz mojim staršem povem, da naj nekaj ne počnejo, če mi ni všeč, oz. zdaj že ne dovolim.
Naj povem,da sva bili midve s taščo pred rojstvom malega full prijateljici, vem to je bila moja napaka, ker sem jo preveč pustila do sebe, ampak ona me je ob dveh sinovih, vzela za "hčerko", tako je večkrat povedala.
Tudi pri nas so mislili, da bomo vikende kar vedno skupaj, da bo ona kuhala za vse-big happy familly, potem je bilo pa narobe, če nismo prišli dol, ali če smo šli kam po svoje. Sedaj je moj sin star 2 leti in se je odvadila prihajat gor kadar ji zapaše, ta malga ji nesem dol kadar jaz hočem, čaprav ves čas poslušam, da ga nič ne vidijo (dol je skoraj vsak dan po 1-2 uri).In še bi lahko pisala...

Res je,da ti bo čez kakšno leto pasalo, da ti bo tašča vzela malega za kakšno uro, ampak sedaj pa verjamem oz. vem, da je grozljivo. Kar sama ji povej. Ker moj mož ni hotel nič reči svojim staršem, sem jih poklicala gor na kofe in začela. Sicer težko, s tresočim glasom, tudi kakšna solza je padla, ampak povedala sem pa vse. Pa je sedaj boljše. Tako, da zberi pogum, reci, da bi ji rada povedala, kako čutiš in da upošteva tvoje mnenje. Sedaj si ti mama,ona je dala to že skozi, sedaj si ti na vrsti, pri 1. otroku bolj kompliciraš, kot boš pri 2. in tako je tudi ona.

Punca, glavo pokonci ,tvoja beseda šteje in to ravno pri tvojem otroku!!!
Srečno!
(Anonimna)

(odgovor članu SKORPION)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:16:17   
Naja31
Jaz bi se tudi prej strinjala z Marogico.

To, da je slikala dojenčka v porodnišnici, se mi zdi pa smešno, da sploh omenjaš. A to ji zameriš, al' kaj?
Bolj se mi zdi, da ti gre čisto vse kar tašča naredi, na živce.
In hvala bogu, da kupuje oblekice. Saj jo bo s časoma minilo. Večji otrok, dražje oblekice, in tudi ona ne bo vsakič ko bo šla v trgovino, v košaro vrgla kompletek. Takrat boš to še pogrešala, ker se ti zdaj še sanja ne, kako hitro se ti lahko 1-letnik umaže, in ga je treba večkrat na dan preoblečt.

Vsi imamo svoje napake, nihče ni idealen, niti tvoja tašča, niti ti, niti jaz, niti moja tašča, ampak je treba najti nek kompromis, da smo vsi zadovoljni.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:17:35   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Ko vas berem, mi gredo kar lasje pokonci. Komplicirate do kraja, v bistvu je pa takšča kriva za vse vaše muhe...user posted image  
1.Fotografiranje v porodnišnici-kje je tu problem? Ga vidva nista fotografirala?
2.Non stop sprašuje, kdaj lahko pride- A ni to lepo, da bi rada svojega vnuka videla, da ji ni vseeno? Saj ti ni treba vedno reči, da lahko.
3.Nakupovanje otroških oblačil- kaj pa je tu narobe? Zakaj pa te moti?
4......

Punca, ne želi si takšne snahe, kot si ti. In verjemi, čez kakšno leto boš srečna, če ga bo takšča kdaj vzela, otrok pa tudi....

user posted image user posted image user posted image
se podpišem

pipi.....tvoj problem ni tašča, ampak dejstvo da je enostavno ne moreš. pa naj naredi še ne vem kako dobro stvar, bo v tvojih očeh slaba.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:18:19   
Naja31
Jaz imam občutek, da pretiravaš. Če bi se isto obnašala tvoja mama, pa te ne bi motilo a ne?
Punce malo spoštovanja do tašč, saj so vendar mame vaših partnerjev! In potem se še čudiš, da je partner drugačen , da se ti odmika, ja ljuba duša zakaj le? Malo se zamisli. Sama odrivaš njegovo mamo, se z njim kregaš zaradi nje in potem pričakuješ harmonijo. To ne gre skupaj-no pa to tako ali tako že doživljaš, žal a ne?
[

Dobro napisano.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:21:30   
Anonimen
da je bilo pri nas enako kar se tiče "uletavanja"med dojenjem, kopanjem, spanjem...


Zakaj pa vrat ne zaklenete?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:33:57   
Marogica
Vidim, da ste dotične brale moj post tako, kot razumete probleme s taščami. TOrej tako, kot želite in ne tako, kot je bilo napisano. Kot prvo se je moj odgovor nanašal na post od pipipapapu, torej na konkretne primere te osebe in ne na splošno.

Kot drugo verjamem, da so ene tašče pravi zmaji, kot tudi verjamem, da znajo biti snahe prav tako veliki zmaji. Vendar je vedno odločilno, kje so "zdrave" meje človeškega razuma. Eno je pretiravanje v tri krasne, eno so resni problemi. In tu nastane velika razlika.

In ena je dobro napisala. Se punce kdaj zavedate, res zavedate, da so to mame vaših partnerjev? Da s tem degradirate partnerje, če tako govorite o njihovih mamah??Predvsem če gre za "obtožbe", ki to sploh niso.

Vedno obstajajo problemi in "problemi". Ve same odločate s svojim obnašanjem v katero kategorijo spadate.



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tašča - ne morem je več!!
10.4.2007 9:46:32   
BAMBINA_
user posted image Uf, dokler nisem prišla do Marogičiniga posta, sem se že bala, da je z menoj kaj narobe. Ker sem pač najprej pomislila, da ima tašča svojega vnuka nadvse rada. Me pa zanima, ko imaš toliko povedati čez taščo, ali potem takem tvoji starši ne pridejo tolikokrat na obisk? Ali ga oni ne želijo cartati? Ali mu ne kupujejo igračk, cotk? In ali ne bi bila tudi ti užaljena, če bi kar naprej hodila k njegovim, k tvojim pa ne? Pa ni važno ali imajo možnost posedanja na sončku ali ne. Postavi se malo v partnerjevo kožo in pomisli, da je tvoja tašča njegova mati in da mu je verjetno težko, če vsako njeno dejanje prešinfaš. 

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?