|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ni službe!!!
28.3.2007 12:21:27   
Anonimen
Mislim, da nas je kar nekaj ostalo po porodniški doma- brezposelne. S poklicno izobrazbo, diplomirane ali pa celo z doktorati. Včasih ti malo zapaše deliti občutja z drugimi, ki so v podobni situaciji ali pa s tistimi, ki ti prisluhnejo in te preprosto le razumejo. Kako se počutite?

Meni je včasih tako hudo. Pa tako bi rada šla delat. poslala sem že ogromno ponudb in prošenj in nič.
Seveda bi še ostala doma z otrokom, samo kaj če živimo pri starših in je oče alkoholik. Rada bi šla čimprej vstran, rada bi imela le svoj mir. Prej smo živeli na svojem in nam je res bilo lepo, ampak finančno nismo zmogli.

Zato res upam, da dobim čimprej službo.


Delite občutke- lažje nam bo!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ni službe!!!
28.3.2007 12:28:04   
srki
Držim pesti zate, da se vam čimprej uspe osamosvojit in da dobiš službo. Tisti, ki jo imamo, se sploh ne zavedamo, kako je biti brez službe in brez denarja.

Ne obupaj, tudi zate bo prišla služba, mogoče čisto na hitro, nepričakovano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ni službe!!!
28.3.2007 12:30:06   
lin
Te popolnoma razumem.
Meni je pogodba potekla med porodniško in valda mi je niso podaljšali tako da sem po končani porodniški ostala doma cca. 1 leto.
V tem letu sem več ali manj delala priložnostna dela(seveda na črno)ampak vsak dinar je pršiu prav.
V tem času sem bila zelo potrta,počutila sem se manjvredno in nisem imela volje za nič,še po hiši se mi ni dalom pospravljat od samega usmiljenja.
No pol sem vendarle dobila službo,še zmeraj ne v svoji stroki ampak bolje kot nič.
Zdaj delam že skoraj leto in se fajn počutim in upam da bom jutri tudi jaz dobila službo v svojem poklicu za katerega sem se izšolala do takrat pa bom opravljala delo ki ga sedaj.
Srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ni službe!!!
28.3.2007 15:28:37   
pinkiponki
V tem času sem bila zelo potrta,počutila sem se manjvredno in nisem imela volje za nič,še po hiši se mi ni dalom pospravljat od samega usmiljenja.


Tudi jaz se večkrat tako počutim. Sem že tretje leto doma, no res da sem že dvakrat rodila v tem času, ampak septembra, ko mi poteče porodniška, me ne čaka nobena služba. Me kar stisne, ko o tem razmišljam

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu lin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ni službe!!!
29.3.2007 0:29:42   
kala10
Zadnjič sem srečala bivšo sosedo iz otroštva v trgovini in me je pri srcu stisnilo, ko mi je omenila, da je zaradi dveh nosečnosti hkrati ostala brez službe. Delodajalec jo je po 13 - ih letih zvestega dela brez mislosti vrgel na cesto. Mi je bilo zelo hudo za njo, ker pravi, da bo težko dobila drugo službo, saj se bo morala zdaj še šolati na Zavodu poleg dveh hiperaktivnih in ljubkih deklic. Včasih težko razumem nekatera podjetja. Sama imam ravno nasprotno zgodbo. Sem redno zaposlena in sem si januraja močno želela zamenjati službo. Prišla je ena zelo mikavna ponudba za odgovorno delovno mesto, vendar sem februarja ugotovila, da sem nosečauser posted image . Mislila sem, da zdaj pa nič ne bo, ker temu podjetju verjetno ne bom zanimiva kot nosečnicauser posted image . Zgodilo se je ravno obratno. Z veseljem so me sprejeli in v četrtem mesecu nosečnosti začnem na novem delovnem mestu. Pogodbo imam za nedoločen čas z vsemi bonitetami. Mislim, da niso vsi pokvarjeni in izkoriščevalski, zato upam, da boste vse tiste, ki ste zdaj brez imele čim več pozitivnih izkušenj kot jih imam sama in našle super službe.

< Sporočilo je popravil kala10 -- 29.3.2007 0:32:14 >

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ni službe!!!
29.3.2007 13:32:52   
natalia
se pridružujem brezposelnim in te popolnoma razumem. Pošiljam ti eno user posted image .

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu kala10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ni službe!!!
29.3.2007 23:19:39   
katkaF
Joj, draga moja, če govoriš o obupanosti in brezvoljnosti, evo mene. Pred nosečnostjo (sicer) sem živela brezskrbno diplo-mirujoče življenje post študentke, plačevala najemnino z denarjem iz priložnostnih del in me sploh ni motilo da včasih nimam za kufe in da jem sam rižote ves čas (sem bla vsaj suha). Pol sem pa spoznala svojga partnerja, in zelo hitro zanosila. Med nosečnostjo sem bila
-slabokrvna, pritisk 50/90 (sem komi prišla okrog hiše)
-na 40 jurjih socialke, partner me je pa skoz žrl da ne delam
-sem celo shujšala
-sem kazala vse znake depresije.
A misliš da mi je pomagal da sem se narisala pri psihiatrinji? (tako piše namreč v materinski knjižici, da če kažeš nevem osem od desetih znakov depresije, da se moraš na enem od teh pa teh naslovov javit...)user posted image
Dobro, tisto je vse minilo, zdaj je pikec star skoraj 9 mesecev, jaz sem se pa sprijaznila z biv. 60 tisoč.user posted image
Tašča nam je pred enim mesecem umrla, moja mati pa še dela in nimam nobenega da bi mi otroka vahtal, tud če bi mela kakšno zaposlitev. Manjka mi še eno poglavje pri diplomi in zagovor, do 3. julija sem itak s tamalim doma, potem pa SPET na 40 jurjih, do 1. septembra ko gre tamal (upam) v vrtec me bodo verjetno tu na vrhniki pa že poslali v kakšno proizvodnjo delat. --- a kdo razume kej iz tle venuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Spet se je tamal zbudu.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
30.3.2007 8:21:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katkaF)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ni službe!!!
30.3.2007 8:37:08   
žmož
Še ena, ki je na istem! Po 10 letih mi "šef" reče, da naj si začnem iskati drugo službo, ker baje ni več tolko dela. Sicer sem do avgusta še na porodniški, a mi to nič kaj ne pomaga. Sem bila ful razočarana, potrta, preprosto jaz nisem tip za bit doma. Mam rada svoje mulčke (2 porod), a rabim tudi družbo, nadgrajevanje same sebe.... Tudi jaz ne vem, kako bo po preteku porodniške, v našem kraju je ful švoh kar se tiče prostih del. mest. Da po preteku obdržim tamalo doma, ne morem, ker če se mi bo pokazala kakšna prilika za službo, je ne bom imela kam dat čuvat. Že tako sem za vrtec v čakalni vrsti že odkar se je rodila, pa še to smo komaj dobili mesto septembra. Sicer za enkrat še ne razmišljam kako in kaj, ker je še prezgodaj, a me misel na to, da sem "zvisela" mori vsak dan.  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ni službe!!!
4.4.2007 18:06:41   
mayflower
Jst sem po diplomi eno leto iskala službo.Pol sem jo dobila za določen čas enega leta. Na koncu sem zanosila in so mi šli tolk na roko, da so mi podaljšali  še za pol leta, da sem dobila polno porodniško (sej so nujno rabli moje delovno mesto, sam zarad pomanjkanja denarja me niso mogli naprej zaposlit). Zdej sem štiri mesece brezposelna. Ma na to raje ne mislim, raje pomislim, da moram ves čas, kar mi je dan, porabit za druženje s tamalim. Sicer pa sem z iskanjem službe "polno zaposlena". Ker iščem delo potnika, skoraj 2x na teden hodim v Ljubljano (100 km v eno smer) na razgovore. Glih prej sem bla na enem, drugi teden mi sporočijo al bom dobila službo al ne. Zdej pa sem začela s tečajem italijanščine, k mi ga plača zavod. Sej mam črne dni, ko me skrbi, kaj bo če mož zboli, k vse leži na njegovem hrbtu. Na take dni napravim tamalga in skočiva na vrt. Ob kopanju definitivno pozabim na vse črne misli. Priporočam!

_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ni službe!!!
25.4.2007 23:05:26   
skokica01
Se pridružujem tej debati, ker sem danes tudi jaz precej na tleh. Ponavlja se mi zgodba, ki se mi je dogajala po diplomi. Ves čas sem delala preko študenta, potem pa nikjer nisem dobila redne zaposlitve. Poslala sem cca. 100 prošenj in nikjer me niso vzeli. Ratalo je šele takrat, ko je tast uporabil "veze in poznanstva" in me rešil. Tako sem si nabrala nekaj let mednarodnih marketinških izkušenj in sem mislila, da od tu naprej bo šlo pa lažje... No ja....

Zdaj se približuje konec porodniške... in iščem novo službo. Nikamor se ne premaknem. Ne razumem več kaj je narobe - sem popolnoma normalna, urejena oseba, ki nadvse rada dela, je lojalna, zanesljiva... celo tam kjer glede na izkušnje ustrezam delovnemu mestu, ne pridem naprej. Pa ne vem zakaj. Kje je catch? Da o karovskih agencijah sploh ne govorim. Ponavadi tja niti na razgovor ne pridem, ker me že prej izločijo. Ravno danes so mi tudi iz nekega podjetja sporočili, da se niso odločili zame, pa vseeno hvala za prijavo. Pa se niti srečali še nismo!
Enostavno ne razumem več kaj se dogaja. Ali je kaj narobe z menoj, z mojimi prošnjami? Ali je to, da imam majhnega otročička razlog, da ne pridem nikjer naprej?  Ali imajo vsi veze???
V glavnem ego zelo trpi in sem res down. Moja samopodoba je že čisto na psu. K sreči vsaj nimamo finančnih težav in vseeno lepo živimo. Je pa ful beden feeling, ko ti povsod pred nosom zaprejo vrata. user posted image user posted image

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ni službe!!!
26.4.2007 8:55:59   
Anonimen
Skokica,
vem, da ti ni v tolažbo, a na žalost nas je precej s takšnimi občutki in izkušnjami pri iskanju zaposlitve.
Vseeno verjamem, da bom dobila službo, ki mi je pisana na kožo.

Saj bo,user posted image

(odgovor članu skokica01)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ni službe!!!
26.4.2007 10:44:38   
Anonimen
Sama sicer nimam teh težav in ne morem vedeti, kako se počutite, je imela pa prijateljica podoben problem.
Med porodniško ji je potekla pogodba in so ji ves čas zatrjevali, da jo bodo vzeli nazaj. Ko je šla 3 tedne pred potekom PDP na pogovor, kako bo začela z delom, so ji povedali, da je v bistvu ne potrebujejo - za zjokat. Ko bi ji vsaj povedali prej in bi imela več časa za iskanje službe. 3 mesece je bila na zavodu, potem je pa le našla službo. Sicer za nižjo stopjo izobrazbe, kot jo ima, ima pa višjo plačo kot pred porodniško za svojo stopnjo izobrazbe, pa še lokacija delovnega mesta ji je veliko bližje domu. Vse se je uredilo.
Želim, da se tudi za vas najde priložnost.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
26.4.2007 16:08:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ni službe!!!
27.4.2007 11:28:46   
Maggie
Hvala, da si odprla to temo...

Sem že mislila, da sem malo čudna, ker sem precejkrat otožna zaradi brezposelnosti, čeprav mi po materialni plati praktično nič ne manjka... ...po drugi strani pa so moje sanje o svojem stanovanju ali hiški oddaljene svetlobna leta...

Imam univerzitetno diplomo in nekaj mesecev starega dojenčka, za katerega sem se odločila zavestno, čeprav sem vedela, da bom brezposelna. Čeprav v nobenem primeru sinčka ne bi zamenjala za službo, si nisem predstavljala, da brezposelnost tako zelo ni dobra za samopodobo.

Na mojem področju je kar težko dobiti zaposlitev, ker je tovrstnega kadra preveč. Drugi problem pa je, da še vsaj dve leti ne bom imela službe za nedoločen čas, ker moram prej narediti strokovni izpit. Med učenjem za izpit pa spet nekaj mesecev brezposelnosti... Torej me čaka še najmanj dve leti negotovosti. Kdaj bom torej zaposlena, da bo lahko sinček dobil bratca ali sestrico? Ker brezposelnosti in porodniške se -vsaj načrtno- ne grem več...

Pa si potem rečem, da se bo že vse zgodilo tako kot je treba in prav ter kot je namenjeno. Saj verjetno bo že tako. Ampak slabi občutki pa vseeno ne izginejo popolnoma.

Pa vse dobro vsem!


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ni službe!!!
30.4.2007 19:44:21   
karin412
Jaz se tudi pridružujem. Sem sicer med dvema porodniškima, otročka bom imela enega za drugim. Sicer sem pa pred prvo porodniško delala za podjetje kot s.p., kjer so mi stalno obljubljali, da me bodo vzeli, ko pa so izvedeli, da sem noseča, pa ni bilo nič iz tega. Potem sem si po porodniški zrihtala bolniško, da nisem zaprla s.p., da bom vsaj nekaj porodniške dobila (čeprav sem si morala plačati za 30 delovnih dni prispevkov). Po naslednji porodniški pa tudi ne vem, kje bom dobila službo. Za končati imam magisterij, samo še 2 izpita in nalogo, pa nimam ne volje ne motivacije - za kaj oz. za koga naj ga delam, če bom imela samo še en papir več, potem pa službe v mojem poklicu ne bo. No, končala ga bom vseeno, ker se mi zdi škoda, da bi pustila, ko sem plačala toliko denarja zanj.
Vsekakor moramo biti optimisti, enkrat se bo že kaj našlo. Če sem prvo službo dobila po 2 letih, z univerzitetno izobrazbo, bom pa tudi naslednjo.

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ni službe!!!
6.5.2007 14:51:45   
tassika
Pozdravljene,
v petek sem dala odpoved v službi v Ljubljani, gre se za računovodski servis, oglas za novo bo objavljen predvidoma v pon. na zavodu za zaposlovanje, če katero zanima naj mi pošlje mail na: tasa.lah@gmail.com in ji posredujem podatke.

p.s. služba ni idealna, plača je minimalna, ampak za prvo silo pa je.

lp Nataša

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ni službe!!!
7.5.2007 9:17:12   
Meggi
Ma kako ti pade vse,.. resno. Misliš da si za v prvi kontajner.......

  Meni je že skor nočna mora vse skup,....

Ok, dela ti itak doma nikol ne zmanjka. sploh če maš bajto, pa kr neki okolice za rihtat.. letno zamujena dela... sam kdo to bo za vse to plaču,...

        Jst res tud čist sesuta,.................


_____________________________

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje


http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/



(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ni službe!!!
18.5.2007 23:43:53   
mayflower
Jst se spet oglašam. Ta teden sem mela bolj črne dni.  Najhuj mi je to, kolk časa porabim za razgovor za eno delovno mesto, pol pa me niti ne pokličejo, da nisem izbrana. Z vsakim novim razgovorom mi je težje. Ne vem, kaj je narobe: pridem do razgovora s kadroviko (očitno mam dot zanimivo prijavo), pridem v ožji izbor kandidatov ( npr. pr zadnjem delovnem mestu sem pršla med tri od vseh poslanih prošenj, ki jih je bilo menda veliko). Na razgovoru mi gre v redu. In pol me vseeno ne izberejo.... Ma po takih dneh se počutim ko črv. Še dobro, da mam tamalga, da me spravi zjutrej iz postle ljubezen do njega.
Pa sploh ne bom pravla, kako vedno težje prenašam "dobronamerne "predloge znancev, kje bi se lohk zaposlila.... Pol pa ko koga konkretno prosim za kako konkretno pomoč, začnejo vsi jamrat, da ne zaposlujejo ....


_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ni službe!!!
18.5.2007 23:49:01   
lemavrica
Te popolnoma razumem ker sem sama v isti situaciji. Pridem do razgovorov, imam ful dober občutek ( zadnja dva razgovora ) pol pa nič. Včasih me to tako potre da si sploh ne znam pomagat. Zdaj sem se pa enostavno nehala sekirat. Mogoče bo bolje. Probaj se s čim zamotit. Jaz sem se s fax-om, ki ga bom probala čimprej zaključit, pa še neko delo sem si našla za par ur dnevno in to je to. Služba bo že prišla. Še vedno ko ssem na nekaj nehala ful mislit se je pol pozitivno uredilo.
Vem da je lažje govorit kot narest ampak vsaj neka vzopdbuda pa je.user posted image

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?