|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dolgotrajne težave
31.5.2007 22:22:07   
Anonimen
Pozdravljene,

prosila bi vas za vaše mnenje oz. kaj bi vi storile na mojem mestu. S partnerjem sva skupaj 10 let, oktobra pričakujeva 1. otroka. Bom poskušala biti čim krajša.
Drugače je partner vredu in zelo dobrosrčen šlovek, ampak ima nekaj za mene zelo slabih strani. Skratka, recimo nekajkrat letno ima "svoje izpade".
Na njega alkohol učinkuje zelo slabo. Ponavadi, ko pač gre s kolegi ali sodelavci na pijačo (sicer to ni pogosto), nima meje pri pijači, in potem sploh ne ve kaj dela. Zato sem ponavadi že tedne prej nervozna, ko vem, da kam gre. Pijan se vsede za volan, letos mu bojo vzeli za stalno izpit, grozi mu velika kazen (po drugi strani pa se jaz trdim privarčevati vsak euro), zelo se bojim, da se mu bo enkrat naredilo nekaj na cesti... Ko imajo kake piknike, zaključke, pride domov vedno med zadnjimi (pozno ), precej pijan....vse to me zelo moti! Tudi se včasih zgodi, da ga popoldan ni iz službe, pride bolj pozno, alkoholiziran in seveda z avtom. Pred parimi mesci je pijan razbil avto, hvala bogu njemu ni bilo nič, ampak škode pa kar nekaj. Ker je bil pijan, ga seveda sploh ni bilo domov, ampak je šel pit naprej do dveh zjutraj. Jaz pa doma nervozna, da sem skoraj umrla, na telefon pa se sploh ni oglaševal.  Skratka, lahko bi napisala roman o vsem tem.  Poskušala sem mu dopovedati na 10000000 načinov, da ne dela prav, da sploh ne bi smel piti alkohola, ker ga "zmeša", skratka ne vem kaj naj več naredim. Večno sem nervozna zaradi tega.. Skoraj sva že šla narazen , večkrat. Seveda z moje strani, on pa noče, pravi, da ve da ne naredi prav, in da ne bo več. Čez čas pa vedno isto...že 10 let!!!
Vedno sem v strahu, kaj bo, ko gre kam. Saj vedno ne naredi kake norije, ampak nikoli ne vem...
Dajte mi kak nasvet, kaj bi vi naredile na mojem mestu? LP

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 31.5.2007 23:44:03 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DOLGOTRAJNE TEŽAVE
31.5.2007 22:26:29   
eya
Poskusi ga napotit še v kakšno skupino anonimnih alkoholikov, ker očitno rabi pomoč, mogoče mu bo med sebi enakimi lažje spregledat, da dela narobe.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DOLGOTRAJNE TEŽAVE
31.5.2007 22:38:01   
ALEKSA13
Ne pije pogosto, da bi rabil alkohol. Ampak, ko ga pije, nima meje in kontrole nad sabo. On to ve.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DOLGOTRAJNE TEŽAVE
31.5.2007 22:38:20   
Anonimen
Če misliš, da bi kaj zaleglo, mu daj ultimat, ker potem bo pa še otrok trpel zaradi tega,...

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: DOLGOTRAJNE TEŽAVE
31.5.2007 22:46:17   
Slončica
Mogoče ga bo streznilo ko bo ostal brez izpita in glej da ga ne boš vozila okol pa da mu ne bi slućajno kak evro prmaknla pri kazni pa pol pr izpitu!!!To  je njegova neumnost pa naj jo plačuje.Pa življensko ga zavaruj pa povej da si nardila polico na otroka v primeru če se pijan razbije...bla bla bla mal mu nalož moški so ko otroc ,ustraš ga z najhujšo možno zgodbico.Pa oprosti za tak pristop,sam sem alergična na take fore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DOLGOTRAJNE TEŽAVE
31.5.2007 22:57:51   
lex
Moj je bil podoben, s tem da je ponavadi iskal problem ko ga ni bilo. No vozil ni nikoli, ker je še po starem zakonu dobil kazen in ga je vsaj to streznilo, da se ni vsedel za volan. Pri nama je bilo celo tako, da ko sva šla skupaj ven sva se 100% skregala. No ko je prišel Aleks se je vse skupaj nehalo. Mogoče se bo tudi pri vama takrat nehalo. Otroci streznijo dece.
Upam na najboljše!

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DOLGOTRAJNE TEŽAVE
31.5.2007 23:01:10   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: ALEKSA13

Ne pije pogosto, da bi rabil alkohol. Ampak, ko ga pije, nima meje in kontrole nad sabo. On to ve.


Ga že zagovarjašuser posted image

Jaz mislim, da bi rabil pomoč in taka v obliki skupine je že pomagala enemu mojemu sorodniku, čeprav tudi ni bil hud alkoholik.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu ALEKSA13)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DOLGOTRAJNE TEŽAVE
31.5.2007 23:02:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
S partnerjem sva skupaj 10 let, oktobra pričakujeva 1. otroka.
.......

Čez čas pa vedno isto...že 10 let!!!


Te skrbi šele po 10-ih letih? Zakaj? Ker pričakujeta otroka?
Predvsem mi ni jasno kar sem te vprašala prvouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Dolgotrajne težave
31.5.2007 23:08:33   
Anonimen
Alkoholik je vsak, ki nima kontrole nad alkoholom, vseeno če 2x na mesec, redkeje ali pogosteje kot to..
Problem je, da se tip zaveda svoje slabosti, vendar je prešibek, da bi kaj ukrenil. Tvoje govorjenje o tem, ga gane, vendar premalo, da bi naredil temu konec (zdravljenje, 100 % izogibanje alkohola...)
Postavi ga pred dejstvo: ali alkohol ali vidva (vi trije)... (Vem, da je lahko to reči, vendar edino učinkovito na tak ali drugačen način)!
Ko bo otrok tu, ti bo še huje, saj boš energijo in živce, ki jih potrebuješ za otroka, neplodno trošila na moževe probleme...
Stvar je v tem, da on sam ne bo nič napravil, ti boš morala vleči glavne poteze! Ne bo ti lahko, sploh ne z otrokom! Poskušaj večino problema rešiti pred porodom!
Govorim iz lastnih izkušenj! Moj bivši mož se je odločil za alkohol, meni in otroku pa je s tem naredil uslugo, saj zdaj živim z normalnim moškim v normalni družini...
Želim, da se tudi pri tebi dobro konča!!!


< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 31.5.2007 23:44:33 >

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dolgotrajne težave
31.5.2007 23:57:16   
Anonimen
Ojej.. To pa ni vredu.. Poskusi ga prepričat, da se vklopi v skupino alkoholikov, že zaradi vajinega user posted image in zaradi svoje varnosti.. Vedno več nesreč je, ki jih zakrivijo pijanci.. Verjamem, da se vsa treseš, ko ga ni in ko se ne javi, vem, da občutek ni dober... Jaz bi znorela na tvojem mestu.. Lepo, da si močna, ampak kaj ti to pomaga? Kaj če se nekega dne močno zaleti?? Dopovej mu, da pričakujeta otroka, da se naj vsaj za otročka potrudi, če že ne zase in zate... Držim pesti, da se uredi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 5:40:00   
Anonimen
velika verjetnost je, da se bo spremenil, ko bo postal očka..poznam kar nekaj premirov, ki so bili hujši kot je tvoj..tk da, js ti držim pestke, da se bo spremenil z rojitvom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 7:13:25   
ključek
zakaj pa misliš, da se bo spremnil, ko pride  user posted image  ? na žalost ( imam izkušnje v družini) pri nas ni bilo tako (moj oče). on je pil preden sem se rodila, in tudi potem ni nic zmanjšal zadevo. žalostno se mi zdi, da je ta alkohol razlog za toliko nesreč, razpadlih zakonov, nesrečnega otroštva....lej, jaz ga ne bi zagovarjala (ti žal ga) in ga postavila pred dejstvo - vidva z otrockom ali alkohol. ker če ti to dela že 10 let, verjemi da po 1. oktobru  ne bo kar prenehal.
pošiljam ti velik user posted image  in ti želim vse najboljše, da čimprej rešita zadeve, že zaradi user posted image , ki bo vsak čas prišel k vama.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 7:25:22   
Anonimen
Ja otrok tudi verjetno ne bo nič spremenil.. Moj dedi je tudi pil, in ko so se rodili trije otročki, mislite, da je nehal? Žal ni... Je postalo bolj huje, babico je pretepal, včasih tudi otroke.. Je pa v vsakem primeru drugače, eni se spremenijo eni pa ne.. Anonimna, verjetno ne želiš, da bi otrok trpel tepeže, prepire, ..... Pogovori se z njim, če ne gre drugače, pojdita začasno narazen.. Če se v tem primeru tudi ne popravi, pa ga skenslaj.. Meni je otrok bolj pomemben kot partner, ki pije, tepe, itd... Saj si naredila otroka, da boš zanj skrbela, mu nudila ljubezen, nisi ga naredila, da bo trpel ob pijanem očetu, ....

(odgovor članu ključek)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 8:18:24   
Marogica
Anonimna, tvoj partner je nezrel do amena. Kaj ti naj drugega rečem, po tem kar si napisala? V bistvu je "mali pijanček", ki mu je potrebna družba, očitno podobnih in najbrž drug drugega bodrijo, kakšni frajerji so. In z vsakim pirom so močnejši in bolj pametni....user posted image  Žalostno.

Kar se obljub tiče, da ne bo več, si jih lahko za uho vtakne, ti pa tudi, saj vidiš, da se vedno ponavlja. Kar pomeni, da se tudi s prihodom dojenčka ne bo spremenil. To je definitivno. Oz. še huje bo. Otrok bo jokal, treba se bo vstajati sredi noči, ga hraniti, tolažiti, prilagajati svoje življenje otrokovemu. In kaj misliš, kaj se bo zgodilo. Tvoj nezreli partner bo še več od doma....in še večkrat bo pil, saj bo imel še dodatne razloge za to-v njegovi glavi.

Anonimna, začni se počasi pripravljati, da boš še več sama in predvsem sama za vse. Veš kako se temu reče? Mati samohranilka..na nek način. Zato je čisto vseeno oz. še bolje, če greš od njega vstran, kajti haska od njega nimaš nobenega.

Če bi te imel zares rad in bi pri njemu igrala prvo violino, bi se spremenil. Vendar je pri njem prva violina alkohol in družba. Še enkrat...žalostno.

Odpri oči, počasi. Pa fajn fant ali ne. To ne bo moški tvojega življenja, pa tudi oče ne bo...

Upam, da se motim, za tvoje in otrokovo dobro...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 8:23:49   
Anonimen
Se podpišem pod Marogico.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 8:31:34   
Anonimen
Meni tudi ni jasno kako si o tem začela premišljevat šele sedajuser posted image

A te preden si zanosila 10 let to njegovo početje ni motilouser posted image

In če te je....zakaj si zanosila z njimuser posted image

To da se bo spremenil z rojstvom otroka je pa pravljica, sori. Če bi se hotel bi se sedaj, oz. že zdavnaj.

Otrok mu bo samo izgovor da se ga bo že takoj po rojstvu nasekal k norc, pol se ga bo nasekal k bo zmatran od nenehnega joka otroka, pol boš ti tečna, pa bo spet rabu pit,.....

Aja, pa izpit mu bodo vzeli?! Halo! Kako te bo pa v porodnišnico peljal, pa otroka k zdravniku....?

Kot ti je marogica napisala, boš sama za vse v vsakem primeru. Sam da če boš z njim si boš živce parkrat letno kurla zaradi njega, več cunj boš prala, za več ljudi kuhala, ..... njemu pa itak dol visi za vse. Ker če mu nebi pač tega kar počne nebi počel.

In zame to ni dedc! Sploh pa ne dedc ki ima rad svojo partnerko in otroke. Je en sebičen, razvajen, neodgovoren smrkavec, ki se ne zaveda, da imajo njegova dejanja posledice ne samo zanj ampak za celo družino!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 8:32:33   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 8:37:03   
kalbo
Dokler v Sloveniji ne bodo policisti pijanega voznika potegnili iz avta in ga položili na haubo, nataknili lisice in ga peljali direktno v zapor, bo vožnja v alkoholiziranem stanju še vedno nacionalni šport, na žalost. Pri nas se večini ljudi vožnja pod vplivom alkohola še vedno ne zdi nič takega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 8:37:36   
Marogica
Kot dodatek pa še to: Čisto prav, da je brez dovoljenja, ker take butle ni za spustit  na cesto. Ker resno ogrožajo predvsem druge. Za njih osebno mi je pa čisto vseeno, če sem odkrita. Upam, da izpita še nekaj časa ne bo mogel delati.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 11:20:08   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Anonimna, tvoj partner je nezrel do amena. Kaj ti naj drugega rečem, po tem kar si napisala? V bistvu je "mali pijanček", ki mu je potrebna družba, očitno podobnih in najbrž drug drugega bodrijo, kakšni frajerji so. In z vsakim pirom so močnejši in bolj pametni....user posted image  Žalostno.

Kar se obljub tiče, da ne bo več, si jih lahko za uho vtakne, ti pa tudi, saj vidiš, da se vedno ponavlja. Kar pomeni, da se tudi s prihodom dojenčka ne bo spremenil. To je definitivno. Oz. še huje bo. Otrok bo jokal, treba se bo vstajati sredi noči, ga hraniti, tolažiti, prilagajati svoje življenje otrokovemu. In kaj misliš, kaj se bo zgodilo. Tvoj nezreli partner bo še več od doma....in še večkrat bo pil, saj bo imel še dodatne razloge za to-v njegovi glavi.

Anonimna, začni se počasi pripravljati, da boš še več sama in predvsem sama za vse. Veš kako se temu reče? Mati samohranilka..na nek način. Zato je čisto vseeno oz. še bolje, če greš od njega vstran, kajti haska od njega nimaš nobenega.

Če bi te imel zares rad in bi pri njemu igrala prvo violino, bi se spremenil. Vendar je pri njem prva violina alkohol in družba. Še enkrat...žalostno.

Odpri oči, počasi. Pa fajn fant ali ne. To ne bo moški tvojega življenja, pa tudi oče ne bo...

Upam, da se motim, za tvoje in otrokovo dobro...


Se strinjam z vsem. Še z vejicami in pikami.

In bojim se Marogica, da se ne motiš. Če se ni spremenil oz. prišel k pameti v 10-ih letih, ne bo nikoli.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 11:42:03   
tatam
Že to da tolko pije se mi zdi neodgovorno in neumno,ker pa še pijan sede za volan,pa žal nimam zanj nobene lepe besede!!!Skrajno neodgovorno!!! A se zaveda kolko življenj s tem ogroža?In on bi se naj spremenil,ko pride user posted image ?!
Ne sanjaj!Kruto za slišat,a po moje resnično!!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 11:44:57   
Zahi
tudi sam sem podobno kot tvoj partner naredil kako tako neumnost..

ker me še nikoli niso dobili sem to tudi počel in počel.. vse besede so bile zaman.. sam sem vedel, da delam narobe..

vendar sem to še naprej počel.. saj ni nič slabega sem si mislil.. saj sem za moje pojme vozil izredno pažljivo in varno..

to da sem pa to prenehal počet sem moral pa sam prit do tega.. v glavi se mu more premaknit in ti ne otrok tega ne bosta storila..

če tega ne bo prenehal delati.. bo slej ko prej končal v vreči poleg avtoceste.. v najboljšem primeru bo pa le zasvojen z alkoholom..

tako, da.. če se tega ne bo zavedel.. se bo to tudi zgodilo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 11:52:36   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Anonimna, tvoj partner je nezrel do amena. Kaj ti naj drugega rečem, po tem kar si napisala? V bistvu je "mali pijanček", ki mu je potrebna družba, očitno podobnih in najbrž drug drugega bodrijo, kakšni frajerji so. In z vsakim pirom so močnejši in bolj pametni....user posted image  Žalostno.



vem.. kakorkoli se vam to zdi neumno in nezrelo.. je pač to tako.. ampak zdaleč ni to neko dokazovanje in frajerstvo..

ne me narobe razumet.. še zdaleč ne zagovarjam tega.. samo greš na drink.. in se včasih zgodi, da se stvar zavleče.. blebetaš.. stvari se razvijejo.. in kar naenkrat je ura 23h.. in ti jih maš 8 v riti.. potem se šele zaveš, da moraš še domov.. in potem počasi na pot..

verjemi pa da ni to neko dokazovanje al pa biti frajer user posted image



Kar se obljub tiče, da ne bo več, si jih lahko za uho vtakne, ti pa tudi, saj vidiš, da se vedno ponavlja. Kar pomeni, da se tudi s prihodom dojenčka ne bo spremenil. To je definitivno. Oz. še huje bo. Otrok bo jokal, treba se bo vstajati sredi noči, ga hraniti, tolažiti, prilagajati svoje življenje otrokovemu. In kaj misliš, kaj se bo zgodilo. Tvoj nezreli partner bo še več od doma....in še večkrat bo pil, saj bo imel še dodatne razloge za to-v njegovi glavi.



popolnoma se strinjam.. NIČ ne bo drugače.. dokler sam tega ne vidi.. sam mora dojet.. sam mora rečt, da je to neumno in da bo prenehal..
noben ga ne bo odvrnil od tega, razen samega sebe..



(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 11:56:35   
kalbo
če tega ne bo prenehal delati.. bo slej ko prej končal v vreči poleg avtoceste..


Še v slabšem primeru bo namesto njega v vreči končal kdo drug

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dolgotrajne težave
1.6.2007 12:02:54   
muška
Zakaj pa enostavno ne vzame taksija, ko ima svoje pohode? Poskusi ga prepričat v to!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?