|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plavanje - oblikovanje telesa
24.8.2008 14:50:46   
Felicita
No, pri 20 in kusur letih se mi je zarad preveč dela in posledičnega pomanjkanja časa nabrala kar konkretna zaloga maščobe, predvsem po stegnih in riti. In ker nekak ne mislm met preveč kil (vsaj ne tok kot jih mam trenutno) v mojih najlepših letih, sem se namest za dieto odločla za mal rekreacije.
kot sem že v drugi temi pisala, sem neki časa tekla (mislm da je blo 3 tedne), potem so se pa spet začeli pojavljat problemi s kolenom - posledice stare poškodbe. user posted image potem je tut rolanje za neki časa odpadlo, poleg tega mi gre rolanje počasi na živce, ker nimam nobene pametne poti oz. samo precej prometne poti brez pločnikov.  Kolesa nimam in tut kolesarjenje mi ni preveč pr srcu iz istega razloga kot rolanje.

Pa sem zdej začela mal plavat. zaenkrat bolj 'u izi', da naberem mal kondicije, pa še gužva je na zunanjih bazenih trenutno. mam si pa namen kupit letno karto za tivoli al pa kranj, tko da bi potem hodila npr. 3x na teden.

Zdej me pa zanima - vem da nej bi vsako miganje kuril maščobe, ampak plavanje? mislm, ko stopim iz bazena me bolijo mišice hrbta (kar je še dodatna prednost - tudi poškodba, zaradi katere morm okrepit mišice in izboljšat držo), rok in nog (predvsem rame in notranje mišice stegen), tko da neki očitno se dogaja, samo je to dovolj za neko oblikovanje postave oz. celo hujšanje? Šlo bi pa to predvsem za vzdržljivostno plavanje (nabiranje dolžin), ne toliko za neke šprinte, pa večinoma bi plavala kr žabo, ker v ostalih slogih nisem ravno podkovana...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plavanje - oblikovanje telesa
24.8.2008 15:19:45   
Primoza
Ne verjamem, da boste z rekreativnim plavanjem prav posebno kurili kalorije. Po mojem je veliko bolje dodati kolesarjene, pozimi pa še kako vadbo na sobnem kolesu, ki je primerno za težave s koleni.

Aja pa še to: redno kolesarjenje ooodličnoooo oblikuje omenjene dele telesa.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 24.8.2008 15:23:18 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: plavanje - oblikovanje telesa
24.8.2008 15:27:35   
bumerang
Jaz pa imam ravno obratne izkušnje. Plavanje odlično oblikuje telo. Če seveda govorimo o plavanju, ki se izvaja vsak dan najmanj eno uro, uro in pol, in če je to plavanje enakomerno in energično.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: plavanje - oblikovanje telesa
24.8.2008 15:31:36   
Primoza
Ja samo to več ni zgolj rekreativno plavanje. In trikrat tedensko na rekreativnem nivoju plavati je toliko kot nič.

Pa še malo argumentov, poraba kalorij pri različnih športih:

http://www.fit-on.net/Preglednica_porabe_kalorij_pri_razlicnih_sportih-6835-4486-a.html

Pomeni redna vaja npr. 5 krat po eno uo na sobnem kolesu oz. ko je toplo na kolesu ti pokuri 3000 kalorij tedensko, plavanje 5 krat tedensko pa 2700. Če kolesariš po dve uri dnevno lahko pokuriš pol običajne porabe kalorij.

Res pa je, da s poštenim gorniškim pohodom mirno pokuriš v enem kosu kakih 10000 cal ampak zato moraš imeti dobra kolena.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 24.8.2008 15:43:59 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: plavanje - oblikovanje telesa
24.8.2008 15:35:32   
Anuška79
Sama sem z rednim plavanjem pred leti uspela kar lepo izboljšat postavo, da ne rečem, da sem se počutila odlično. Plavala sem pa žabico - dolžino za dolžino 10 min nenehnega plavanja, nato 2 min pavze in spet 10 min plavanja. Postopoma sem čas podaljšala na 15 min. Tak tempo sem imela kaki dve uri, vsak drugi dan (včasih tudi bolj pogosto).

Seveda pa je poleg tega potrebno paziti tudi na prehrano: manj sladkorja in sladkarij, več zelenjave in sadja.

Kolesarjenje pa... kolesarila sem veliko: za vikende daljše ture, med tednom pa sem tudi preživela na kolesu od ene do dveh ur. Zaloge so se me pa kar držale. Verjamem, da pri kolesarjenju stegenske mišice delajo 100/h, ampak se sprašujem po koliko km se vidijo kake  spremembe?

< Sporočilo je popravil Anuška79 -- 24.8.2008 15:36:45 >

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: plavanje - oblikovanje telesa
24.8.2008 15:35:56   
Anonimen
Zdej me pa zanima - vem da nej bi vsako miganje kuril maščobe, ampak plavanje?


Tukaj najdes okvirno preglednico porabe kalorij po posameznih sportih: Kalorije ; ta je bila prva, ki jo je nasel Google.

Poraba kalorij je odvisna od intenzivnosti vadbe, tudi pri plavanju. Razlika pri meni je ta, da mi je pri intenzivnem plavanju vroce v glavo, pri rekreativnem plavanju, ki je bolj namakanje user posted image , pa ne. Sicer pa je to sport, ki meni najbolj pase in po katerem sem zgolj prijetno utrujena (in sladko zaspim), in ki me ne izcrpa popolnoma kot me naprimer enaka kolicina (v casu in intenzivnosti) teka, naprimer. Jaz ti ga absolutno priporocam, ne vem pa, kako hitro ti oblikuje telo, ker nisem nikoli plavala, da bi bila cez noc oblikovana user posted image .

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: plavanje - oblikovanje telesa
24.8.2008 15:55:25   
Felicita
kot prvo ne pričakujem tega čez noč, po mojem mnenju bi se prvi rezultati pokazal čez recimo 2 do 3 mesce intenzivnega plavanja.
pa tut zavedam se, da tuki ne bo šlo za neko upokojensko namakanje, ampak za konkretno športanje. to sem nekoč že izvajala, pa sem bla recimo po 20 dolžinah (50 m bazena, da ne bo pomote) tok fertik, da se nisem mogla iz bazena potegnit.
hvala vam vsem za pomoč, mislm da bo to kar to. zdej se morm samo še za ceno pozanimat, da me ne bo na rit vrglo. user posted image
aja, pa še prehrana - načelno sem precej zmerna, včasih se s čim sladkim pregrešim, drugač pa nikakor ne pretiravam. problem je, ker dejansko nism nič migala, zato se je začel nabirat na vseh možnih koncih...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: plavanje - oblikovanje telesa
24.8.2008 16:00:31   
Anonimen
kot prvo ne pričakujem tega čez noč, po mojem mnenju bi se prvi rezultati pokazal čez recimo 2 do 3 mesce intenzivnega plavanja.


To je realno pricakovanje, ceprav se bos (po moje) bolje pocutila ze po slabem mesecu redne vadbe.

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: plavanje - oblikovanje telesa
24.8.2008 16:26:32   
bumerang
Ne vem kako je s kalorijami, vem pa, da plavanje postavo, ki ima preveč kg, lepo oblikuje, mišic pa pretirano ne napne. In da se rezultati vidijo že po par mesecih.
Če se jaz spravim teč ali vozit kolo, potem bom ob enaki ali malenkost bolj pazljivi prehrani pridobila kak kg, mišice na stegnih in mečih se mi bodo pa tako napele, da mi hlače, ki sem jih do takrat nosila, ne bodo več prav. Tudi kasneje, če je kg manj.
Če grem pa plavat, pa se mi to ne bo zgodilo niti ob enaki teži.
Koliko ti je vroče v obraz pa je, po mojih izkušnjah, bolj odvisno od temperature ozračja v bazenu in temperature vode v kateri plavaš. V morju se nikoli ne spotim pa plavam skupaj tudi dve uri, v bazenu pa se lahko spotim po dveh dolžinah.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?