|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Parket klasika ali gotov
17.3.2008 7:48:20   
pika_b
Kaj priporočate? Jaz se ne morem odločit med klasičnim in gotovim parketom.
Položili ga bomo v jedilnici, dnevni, kuhinji in hodniku.

Kako je kaj z obrabnostjo med klasiko in gotovim parketom?

lp 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Parket klasika ali gotov
17.3.2008 9:50:20   
ona
Jaz bi dala klasični parket,ga pa pod nobenim pogojem ne bi dala v kuhinjo,ker se na njemu poznajo vsi padci in sčasoma postane prav grd!
Zakaj se pa ne odločiš za laminat,ker je vseeno bolj vzdržljiv?

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Parket klasika ali gotov
17.3.2008 9:59:23   
Anonimen
Klasičen parket. Laminat pa niti v najhujših nočnih morah nikol več.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Parket klasika ali gotov
17.3.2008 10:00:35   
sazi
Midva bova dala gotovi parket, dvoslojni, ker bomo imeli talno gretje. Glede primerjave s klasičnim nisem prepričana, ampak mislim, da je gotovi 7x lakiran, kar se pri klasičnem ponadavine izvaja.

Bomo pa tudi mi imeli parket povsod. Mene ne moti, če bo nekoč pač malo bolj obrabljen ali pa kje kaj poškodovan. Itak ga bodo otroci tudi v dnevni sobi kaj poškodovali in se zaradi tega pač ne smemo sekirati in obremenjevati. Je pa parket veliko bolj prijeten material kot laminat, zato zagotovo ne bi dajala laminata v kuhinjo samo zaradi manjše občutljivosti, sploh, če so vsi trije prostori v enem in je vse povezano.

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Parket klasika ali gotov
17.3.2008 10:04:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ona

Jaz bi dala klasični parket,ga pa pod nobenim pogojem ne bi dala v kuhinjo,ker se na njemu poznajo vsi padci in sčasoma postane prav grd!



To je pa čisto odvisno od tipa lesa (kakšno trdoto ima - Brinnelli količnik) in s katerim lakom je premazan. Npr. oreh ima količnik 2.5, oljka pa 5.9 in je zelo trd les. Večina tropskih lesov ima zelo veliko trdoto. Na smreki pa se seveda vse pozna, ravno zato se lipe npr. uporablja le za izdelavo kakšnih žlic, ker z nohtom naredičrto...

Pri nas bo gotov. Ne maram lakiranja, brušenja in vsega prahu.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Parket klasika ali gotov
17.3.2008 10:18:00   
janjja
Mi bomo dali klasičen parket, laminat imamo sedaj pa ga nikoli več ne damo, lam parket pa ni tako kvaliteten ker ima samo zgornji sloj lesen, spodaj pa je isti kot laminat.

Torej še vedno dobri stari klasičen parket - mi bomo dali hrast ki ima trdoto po brinelu 4,9

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Parket klasika ali gotov
17.3.2008 10:29:22   
robinzon
Janjja, kakšen hrast pa je to? Gledam tukaj lestvico  trdote, pa ima hrast le 3,7.
http://www.alpod.si/program/parket/lestvica.asp


(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Parket klasika ali gotov
17.3.2008 12:34:20   
Drnula
Zakaj se pa ne odločiš za laminat,ker je vseeno bolj vzdržljiv?


Parket je lahko zelo vzdržljiv, bistveno bolj kot laminat, precej odvisno od njegove trdote.

Tudi mi bomo imeli povsod parket. Se bo zdelal, to nam je jasno ... odvisno od okusa in pričakovanj, meni je mnogo bolj prijeten ... ko bo čas ga bomo prebrusili.

Midva sva se tudi odločila za hrast, veliki 1,8m dolgi kosi, trdota mislim da 4,7

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Parket klasika ali gotov
17.3.2008 22:11:16   
ona
Ok,saj mi imamo tudi že 20 let parket,pa je razen malih udrtin še vedno super!Ga pa imamo v dnevni,ker je posebej,v kuhinji pa ploščice,ker smo pač v hiši in je tole najbolj praktično!
Meni se osebno tudi laminat ne dopade,samo idejo sem dala,ker ga "kao"vsi zelo hvalijo,ampak vidim,da to niti ni res,pa,da ste kar proti!user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Parket klasika ali gotov
18.3.2008 5:51:17   
Lunca1
IZVIRNO SPOROČILO: janjja

Mi bomo dali klasičen parket, laminat imamo sedaj pa ga nikoli več ne damo, lam parket pa ni tako kvaliteten ker ima samo zgornji sloj lesen, spodaj pa je isti kot laminat. To pa ni res, razlika med lamom in klasičnim parketom je samo v debelini ploščice. Lam je debel 1 cm. Tak kot ti govoriš pa je panelni oz. gotovi parket, ki ima samo zgoraj plas željenega lesa. Midva imava položen lam in se v redu obnese. Imava položenega tudi v kuhinji.


(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Parket klasika ali gotov
18.3.2008 9:17:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

razlika med lamom in klasičnim parketom je samo v debelini ploščice. Lam je debel 1 cm. Tak kot ti govoriš pa je panelni oz. gotovi parket, ki ima samo zgoraj plas željenega lesa. Midva imava položen lam in se v redu obnese. Imava položenega tudi v kuhinji.



Pa tudi to je samo delno res user posted image . Najboljši gotovi parketi so v vseh plasteh sestavljni iz istega lesa. Večina pa je res narejena tako, da je zgornja plast iz želenega lesa, spodaj pa je nek drug, cenejši les. Ni pa zato zmanjšana kvaliteta tega parketa, zgornji sloj je še vedno tak, da dobro prenaša vse obremenitve, spodnji pa lepo prenaša raztezke, toplotne spremembe zaradi talnega gretja in se lepo lepi na podlago (če se ga prilepi, seveda)

Laminat pa je plastik fantastik, mi ga imamo sedaj kot prehodno varianto, mi je sicer OK, ampak na dolgi rok bi pa vseeno rajši imela parket.

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Parket klasika ali gotov
21.3.2008 9:27:57   
T.A.Y.A.
Če se boš odločila za gotov parket, ga ne polagaj na klik, ampak se odloči za lepljenje. Gotovi parket na klik ne moreš obnavljati. Prednost pri gotovem parketu je seveda v tem, da ga ni potrebno brusiti in lakirati. Tako v hiši ni nobene umazanije, pa še hitro je položen. Moja prijateljica se je odločila za klasičen parket - hrast. Rekla je, da je ta vrsta lesa najbolj trpežna, pa še 3 otroke ima. V dveh letih so ji otroci uničili parket. Ni važno samo to, kako je les trden, najbolj je važna kvaliteta laka in število nanosov. Prijateljica je seveda gledala na ceno, kar pa je pri nanosu slabega laka bolj ugodna, zdaj pa ima uničen parket.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Parket klasika ali gotov
21.3.2008 9:37:34   
Anonimen
Res je, lak je zelo pomemben, pa ne samo lak, tudi pri kakšni temperaturi in vlagi se ga nanaša in v koliko slojih ter koliko časa se posamezen sloj suši.

Če hočeš nameravaš gotov parket čez 10 let zbrusit in prelakirat, se to da, vendar mora biti, kot je napisala moja predhodnica, prilepljen. Če je samo skupaj zložen kot klik sistem, se ga ne da pobrusit.

(odgovor članu T.A.Y.A.)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?