|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spet kuhinje (Newform ali...)
19.5.2008 11:34:09   
Sophie1
Živjo!

Nikakor se ne morem odločiti za kuhinjo...

Všeč so mi nekatere pri Luz karantanii (Newform) in nekatere v GA (Noblessa).
Ima kdo izkušnje s tema dvema znamkama?

V DC, kjer sem slišala kar nekaj pohval, nikakor ne morem najti nič takega...

Verjetno pa sploh ne znam kupovati kuhinj, ker ne vem, kaj naj gledam... Ko že najdem fronte, ki so mi všeč, se odločim za barvo, vidim, da nimajo zraven barve za kombiniranje ali pa všečnega pulta...
Aja, pa itak bi za 5 m prišlo tam nad 5000 EUR samo za leseni del. To se pa meni zdi že kar precej denarja za kakšen jajc...

Hvala, lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spet kuhinje (Newform ali...)
19.5.2008 11:54:47   
Anonimen
V tem primeru, bi jaz pogledala še pri drugih proizvajalcih. Ker za tak denar mislm, da bi se dalo dobit še kaj drugega.

(odgovor članu Sophie1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spet kuhinje (Newform ali...)
19.5.2008 12:27:08   
Anonimen
In Noblesa (nobilia- ista firma, samo drugo ime) in Newform imata kvalitetne kuhinje, oboje spadata v srednji višji cenovni in kakovostni razred, Newform so mogoče za odtenek boljše in imajo italijanski dizajn, medtem ko je pri Nemcih bolj pomembna tehnika user posted image .

S kakovostjo pa je tako, da velika večina podjetij, ki prodajajo kuhinje srednejga in višjega cenovnega razreda, kupujejo iverke, mdf in druge materiale, iz katerih delajo omarice, pri istih proizvajalcih. Razlika v kvaliteti (in seveda posledično tudi v ceni) se zaćne pri dodatkih - npr. kakšna vodila uporabljajo, koliko in kakšne dodatke imajo, koliko različnih postavitev omogočajo, kakšne so fronte (lakirane, kolikokrat, s kakšnim lakom, koliko je različnih barv...), ali je možna različna višina pulta, ali se lahko naroči omarice po lastni meri, ali so robovi abs ali zarobljeni,...
V salonih nimajo vseh možnih vzorcev barv pultov in front, to ima kvečjemu prodajalec na računalniškemu programu, mora ti izrisat, da sploh vidiš, kaj imaš možno.

Sicer pa ti svetujem, da greš nekam narediti izris in potem še do drugih ponudnikov
(pa še opozorilo: Ne nasedaj akcijam, ker niso vedno akcije, temveč "akcije" - spretni markentiški manevri in lahko isto zadevo dobiš nekje za isto ceno tudi brez akcijeuser posted image ).
Pri kuhinjah, ker gre za konkreten denar, je pomembna tudi sama storitev - kako hitro kuhinja pride, kakšni so plačilni pogoji (pazi, da ob podpisu pogodbe dobiš specifikacijo vseh omaric, nogic, dodatkov,...), pridejo na izmero oni in predvsem, kako rešujejo reklamacije (ali sploh jih in kako dolgo traja, da jih rešijo) in kdo jim montira, ali je montaža vključena v ceno.

Aja, pa za 5000 E dobiš že kar solidno kuhinjo, bi te pa opozorila, da masiva pomeni, da je rob narejen iz lesa, osrednji del pa iz vezane plošče, ker les v dolgih letih ne zdrži obrmenenitev (vlaga, toplota) in se začne ukrivljati. Se da sicer pri mizarju narediti, tovarniško tega ne delajo.

Če te zanima kaj podorbneje, me lahko kontaktiraš tudi na ZS.

(odgovor članu Sophie1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spet kuhinje (Newform ali...)
19.5.2008 13:19:22   
Sophie1
Hvala, Ankica, za pojasnila. Ti se pa res spoznaš na kuhinje.

Skoraj sem že bila odločena za Newform (kuhinja Tidra), pa sem potem na enem forumu brala, da imajo zelo zanič monterje in na koncu niso bili zadovoljni. Zračunali so nam ceno nekaj čez 5000 Eur, pa ni veliko predalov, tako da ne vem, kako ene pridejo, kakor trdijo, pri Dan Kuchen skozi z vsemi predali pod 4000 EUR za podobno dolžino.
Bom prosila, da mi izrišejo še Noblesso pri Kerin Povirku (tam imajo to znamko poleg GA ali še kje?).

Res se mi zdi, da bi za to ceno morala biti zares dobra kuhinja.

Hvala še enkrat in lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spet kuhinje (Newform ali...)
19.5.2008 13:34:03   
Anonimen
Nobilio imajo še v Rutarju, ampak ti ga zelo odsvetujem, lahko pa greš vsaj na izris, da imaš eno primerjavo cen.

Ja, italijanske kuhinje so načeloma malo dražje, ker imajo večji poudarek na dizajnu in drobnarijah, ni da ni, me pa npr. preseneča, ker skoraj nobena italijanska firma nima dvignjenega pomivalca (kar je meni osebno nepraktično, ampak enim je všeč) zato, ker njihov primarni trg (Italija, Francija, ZDA) tega ne mara. Je pa to zelo priljubljeno na tržiščih, ki gravitirajo k Nemčiji.

Kar se tiče cen pa je več stvari, ki vplivajo nanjo. Npr. dan kuechen imajo vsake toliko določene akcije na točno določene omarice in pošten prodajalec ti bo kuhinjo sestavil med drugim tudi iz teh omaric - pride dosti ceneje Ker pa je večina prodajalcev plačana po proviziji, potem raje dajo notri dražje omarice in predale in seveda več zaslužijo. Npr. ena finta pri večini firm je, da je 15 cm izvlečna omarica s košarami za steklenice dražja kot 30 cm. Potem se cena hitro dvigne z raznimi stranicami v barvah fronte, zgornjimi in spodnjimi senčnimi lestvami (po mojih izkušnjah ne rabiš nobenih, je pa res, da lepo izgleda),...  Ali pa barva front - če je steklo, je takoj dvakrat višja cena, razne malenkosti (mehko zapiranje, ki je sicer zelo fajn), lučke,... odvisno od prodajalca, kaj hočće prodat. Dober prodajalec bo upošteval tvoje želje, finančne zmožnosti in zraven dodal svoje znanje, izkušnje in naredil pposebno, izstopajočo kuhinjo. Moje mnenje je, da si vsak kupec, pa če kupi kuhinko za 1000e ali 20.000 € zasluži korekten odnos ter storitev.

Ti pojdi na izris in reci, da imaš na voljo npr. 4000€ za lesen del brez aparatov (pač, kolikor nameravaš dati, pa še malo si zraven pustiš), imaš take in take želje, kaj ti lahko naredijo. Razmisli, kaj delaš v kuhinji, kako kuhaš, kakšne so tvoje navade, a si bolj majhna, velika, imaš veliko kozarcev ali kupuješ na zalogo ali za vsak dan sproti,...  in na podlagi tega si sestaviš kuhinjo po svojih potrebah.

(odgovor članu Sophie1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spet kuhinje (Newform ali...)
19.5.2008 13:37:51   
Anonimen
Sem pozabila napisat še, da si lahko na internetnih straneh teh firm (Nobilia, Dan, Ewe, Alno, Nolte,... pa tudi naše) pogledaš marsikatero rešitev, gor je precej slikic, večina pa ima tudi že programe za načrtovanje, če se ti da igračkat in risat postavitve user posted image .

(odgovor članu Sophie1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?