|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vzorci iz otroštva
8.5.2008 11:23:11   
Mandek
Tema, ki sme jo odprla, mi že nekaj časa roji po glavi. Pri 25. letih sem spoznala, kaj vse sem prenesla v moje dosedanje odnose in kako te vzorce omilujem ali pa jih poskušam odpraviti.
Gre za precej moteče stvari, ki sem jih bila primorana ponotranjiti v otroštvu in ki so tako živo prisotna še danes. Zahvaljujoč mojemu ljubečemu partnerju sem prišla do spoznaj, da istih trikov in vzorcev ne rabim več uporabljati, saj mi v prvi vrsti bolj škodujejo kot koristijo.
Moja starša sta različnih narodnosti, kar se je pokazalo tudi pri njunem medsebojnem odnosu in pri njuni vzgoji mene in moje sestre. Odkar pomnim je bil oči nagle jeze, povzdigoval je glas za vsako neumnost in se znašal nad mano in nama s sestro. Šlo je za verbalne obračune, nič, kar sva naredili, ni bilo dovolj dobro. Ne morem reči, da ni bilo lepih trenutkov. Vzgojena sem bila tako, da nisem nikoli zapadla v droge, nisem bila problematična in v šoli sem se vedno najboljše odrezala.Zalomilo pa se je pri odnosih.
Nekje vmes je moja mami malo zašla s poti dobrih in kvalitietnih vzgojnih ukrepov. Da ni bilo nepotrebnega vpitja, smo začele vse prekirvati pred očetom. Mami je večkrat reklaa, da naj kaj storimo, ampak da ni treba, da on to zve. Obrambni mehanizem. Sčasoma se je pojavljalo vedno več stvari, ki jih ni smel vedeti, kljub temu, da sem sama hotela,da bi mu jih povedala. O svojem odnosu s fantom, bivšim in sedanjim, nisem nikoli govorila pred njim, ker me je mami zatrla že v kali. Da ne bi kaj narobe rekla pred njim. Z leti sem tudi sama prišla do spoznanja, da ga zanimajo stvari o nama in da je res mogoče navzven mogoč in neranljiv, ampak, da je tudi on človek in ima srce.
Kakorkoli, v mojem partnerskem odnosu so se sprva stvari nadaljevale po ustaljeni poti. Prikrivanje za banalnosti. Če sem si kaj kupila s svojim denarjem, sem raje skrila. Dokler si nisem prišla na jasno, da jaz noče takšnega življenja in da je to veliko bolj naporno kot zdrav in odkrit odnos. Do tega prideš z dobro podporo partnerja. Dal mi je vedeti, da sama razpolagam s svojim življenjem, da sprejemam svoje odločitve in da zanje odgovarjam. In potem sem zmogla.
Sem na začetku 4.meseca in z dragim bova jesena prvič starša. Veliko se pogovarjava o tem, kar pa je kontra zadevi pri meni doma. Vsi so veseli, ampak o tem molčimo. Četudi vidim, da očeta zanima in se veseli, je njun celotni odnos tako skrhal te vezi zaupanja in odkritosti, da se na obiskih menimo o bedastih stvareh. mami včasih kaj omeni, ampak ne za dolgo. Tema se nikoli ne razplete ali se konča z zadovoljstvom. Kljub vsemu ne bi bilo prav obtoževati le enega izmed njiju. Za takšen razplet sta v končni fazi kriva oba in najbolj oba. Bila pa bi skrajno krivična in nepoštena, če bi rekla, da nismo drugače dobro funkcionirali. Bili smo povsem običajno družina, kjer ni bilo večjih zapletov in še teh vzorcev se ne bi zavedala niti sedaj, če ne bi s partnerjem izoblikovala povsem drugačnega odnosa.

Hotela sem reči, da sem srečna, da imam tako dobro podporo in da lažje premagujem vzorce, da se začenjam pogovarjati in ne samo govoriti. In medtem, ko mnoge druge pišejo o napakah svojih partnerjev (in, ja, tudi moj jih ima!), imam jaz v podzavesti in zavesti misel, da se nanj lahko zanesem kadarkoli. In končno sem srečna, da se počasi otresujem negativnih dejstev vse od mojega otroštva dalje...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vzorci iz otroštva
8.5.2008 12:02:31   
ženska
Ful lepo. Meni je pa hudo, ker dostikrat svojega partnerja po krivem obtožujem čisto banalne stvari, ki jih v bistvu sploh ni zagrešil user posted image oz. vem da ne misli tako, kot mu jaz zabijem user posted image  user posted image user posted image . In vse to so vzorci iz otroštva. Mama je velikokrat očetu kaj očitala, za kar vem da ni imela razloga ampak zgolj ljubosumje. Pa mi ti Mandek povej kako ti je to tako fajn uspelo. Moj možek ni ravno za tako odkrite pogovore user posted image . Jst se hočem tega znebit, ful delam sama na sebi in mi ratuje, ampak recimo enkrat na dva tri mesece mi kr vrže ven in si kr nekaj brezveze predstavljam (čeprav vem, da to ni tako) in mu očitam.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vzorci iz otroštva
8.5.2008 12:05:09   
vesel
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek

Sem na začetku 4.meseca in z dragim bova jesena prvič starša. 

Hotela sem reči, da sem srečna, da imam tako dobro podporo in da lažje premagujem vzorce, da se začenjam pogovarjati in ne samo govoriti. In medtem, ko mnoge druge pišejo o napakah svojih partnerjev (in, ja, tudi moj jih ima!), imam jaz v podzavesti in zavesti misel, da se nanj lahko zanesem kadarkoli. In končno sem srečna, da se počasi otresujem negativnih dejstev vse od mojega otroštva dalje...




Najprej iskkrene čestitke za vajinega otročka in vse dobro in veliko zdravja še naprej v nosečnosti in seveda tudi dalje.user posted image


Seveda vesela sem zelo zate,ker imaš zelo dobrega partnerja,ki ti v tako ključnih zadevah stoji ob strani in zelo pohvalno.
Stojta si ob strani in veliko se pogovarjajta in bodita srečna še naprej!!

_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vzorci iz otroštva
8.5.2008 12:41:20   
Mandek
Najprej tebi, Ženska...Kako mi ratuje? Uf, sama sem precej nagle jeze in težkega karakterja, vešuser posted image ...in jaz se nikoli nisem pogovarjala. Potem pa mi je enkrat kliknilo, da imaš vedno več možnosti. Izbereš pač tisto, s katero lažje preživiš. Misliš, da se midva ne skregava? Najbrž bom kdaj napisala kaj o najini kregarijiuser posted image je pa res, da se veliko manj kregava, odkar sva razumnejša in strpnejša drug do drugega. jaz sem razčistila pri sebi in počasi so se stvari začele odvijati v pravo smer. Enkrat sem mu rekla, da če bi bil v isti situaciji kot sva midva (pri nekem prepiru) in bi namesto mene tam stal njegov kolega,  ali bi tudi takrat ubral isti ton glasu kot ga ubira, ko se prepirava midva? seveda sem se tudi jaz drla nanj, ampak v tistem trenutku sva se oba zavedala absurdnosti obtoževanja in lovljenja na besedah.Mi je pa precej ostalo od odnosa z bivšim. Nanj sem se vedno znašala, čeprav mi nikoli ni rekel žal besede. Ko sva šla narazen, sem si obljubila, da si tega ne bom dovolila nikoli več. Sprva je bilo precej težko, sedaj je lažje. Ko hočem reči kaj neprimernega, si mislim, da je molk najboljši obrambni mehanizem in tudi če bi nadaljevala na istem nivoju prepira, ne samo, da bi prizadela njega, še sama bi se klavrno počutila. In potem nehaš...Kot hujšanjeuser posted image Ko boš na tem, da rečeš kaj neprimernega, se spomni na kakšen izjemno dober trenutek, ki sta ga imela ali na moment, ki vaju je nasmejal. Nezavedno se nasmejiš sama pri sebi in omiliš svojo jezo. Saj bo šlo! Vedno gre, če želimouser posted image

Vesel, hvala za čestitke ob pričakovanju in za lepe misli naprejuser posted image

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vzorci iz otroštva
8.5.2008 14:13:12   
*tajda*
Mandek čestitam ker si se poglobila vase in delaš na sebi,vem da je to zelo težko,bravo zate user posted image  

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vzorci iz otroštva
8.5.2008 14:27:53   
baguSka
sem srečna, da imam tako dobro podporo in da lažje premagujem vzorce, da se začenjam pogovarjati in ne samo govoriti. In medtem, ko mnoge druge pišejo o napakah svojih partnerjev (in, ja, tudi moj jih ima!), imam jaz v podzavesti in zavesti misel, da se nanj lahko zanesem kadarkoli. In končno sem srečna, da se počasi otresujem negativnih dejstev vse od mojega otroštva dalje...


Enako.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vzorci iz otroštva
8.5.2008 22:36:21   
andie
Vidiš, lepo zate.
Pri meni je pa situacija kontra.

ati je za mene vse. Vedno je bil in je najbolš človek, kar jih poznam. Ima ful dobro službo, pa najraj hodi v pošvedranih šuhih in 20let starih majčkah okol bajte in sadi drevje, kosi in sedi na sončku. Nikol ni rekel, kaj bi kdo moral naredit in kak se obnašat, nikoli vsiljeval nobenega mnenja. Nikoli ne (od)govori naravnost, ob njegovih besedah se vedno zamisliš. Je miren in spokojen, mislec in topel človek.
Mamo razvaja ko kraljico, nikol ju še nisem slišala, da se bi skregala. Ne obremenjuje se z ničemer, živi zdravo, nikol ne pije in nikol nikol ni do nikogar neprijazen, saj je nenormalno notranje miren. Vsakega impresionira. Sam pere, lika srajce, perilo, uživa v vsem, kar počne...
Lahko bi v nedogled tko pisala in čist nč ne pretiravam.

Ne bom nikol pozabla, ko sem pri 18ih razbila avto, nardila totalko in sem bla js kriva. Pa sem ga klicala in bla čist fertik, kaj sem nardila, on pa je mirno reku, če sem poklicala fanta, da pride po mene. KO sm rekla, da ja, je rekel, naj grem lepo domov, si skuham kavo in skadim cigaret, potem pa bo že on prišel domov in bo vse v redu...
V glavnem, ni takega kot je on.
Vidiš, js sem živela s tem in moj fant je nasprotje vsega tega.
Nikakor ne vem, zakaj sma se našla in ostala skupaj, se pa ne razumeva, ker enostavno vrjetno se meni ne bo nikol zdelo dosti dobro. Veš kaj mislim? Ne da bi kdo bil preslab zame, ne mislim,da sem js oh in sploh, ampak tega odnosa sem bla navajena doma, zato se z manj ne morem sprijaznit.
Me veseli, da ti gre tko lepo.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vzorci iz otroštva
9.5.2008 0:02:14   
* Mateja *
Vse se nese naprej. jaz sama sebe velikokrat zalotim, ko kaj rečem al pa naredim kot moja mama, tata, celo nona. Da pa oo mojem možu niti ne govorim, kaj vse je prinesel s sabo, pa v negativnem smislu, ker je imel bolj tako čudno ( za moje pojme ) vzgojo.

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vzorci iz otroštva
9.5.2008 7:26:17   
LoCa
pri  nas doma se tudi nismo nič pogovarjali. moj tata je bil vedno zaprt tip človeka, da bi pa kaka čustva preveč izražal pa so ble lahko samo sanje. mama se je baje trudla vzpostavljat komunikacijo in da bi onadva že sama kaj skupaj preživljala čas (ne vem, preprost sprehod zvečer), pa tega ni blo. v resnici se jaz globine teh problemov nisem zavedala do nekje prve polovice faksa, ko sm zapadla v tako depresijo, da sem pač začela krivit tistega, k katerim sem imela zgleda velik konflikt, torej do fotra. čeprav morem rečt, on je mene absolutno podpiral v moji atletiki, recimo, dobila sem vso opremo, ki sem jo rabla, in mogoče zaradi tega nisem čutla kakega pomanjkanja - to se je izražalo skozi mojo nesposobnost globljih odnosov z drugimi itak. neko osnovno nezaupanje me je vodilo (on je stalno trdil, da se nobenemu ne sme zaupat). zdej ko sem to depresijo zazdravla sem se sama začela več pogovarjat, predvsem z mamo in sestro, pa tut se ful trudim da bi s kako prijatlco resne probleme predebatirala, to mi manjka. da resnih problemov ne pometem pod preprogo. al pa da jih ne zakamufliram v neko banalno embalažo, ker se pol zgubi relna težava (in pride nazaj kasneje v še hujši obliki).
ja, NA SEBI je treba delat. najtežje je pa pol z osebo, od katere človek vzorce pobere, vzpostavljat nek normalen odnos, ker naši starši so že stareji in njim al ne potegne al pa če jim, so spremembe večinoma le minimalne.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vzorci iz otroštva
9.5.2008 11:36:43   
Anonimen
Meni je pa za marsikaj žal, da se v otroštvu nisem uprla materi. Samo kaj, ko je pa za otroke starš bog. Verjame v njega. Imam pa veliko vzorcev naučenih, saj se trudim, ampak kaj, ko marsikdaj ne morem iz svoje kože. Jaz pravim temu "vgrajen program". Pa mi je zdaj dosti boljše, ampak ob določenem ta program vseeno začne delati sto na uro. Sem včasih prav jezna nase zaradi tega, pa si ne morem nič. Najbolj se vedno bojim, da izvisim, kot sem skoraj vedno. Po mami pa lahko rečem da imam negativno mišljenje o moških. LP

< Sporočilo je popravil decembrka -- 9.5.2008 11:44:03 >

(odgovor članu LoCa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vzorci iz otroštva
9.5.2008 14:11:03   
mojamura
hm.....kolikokrat sem si rekla, da ne bom takšna kot mama, pa saj mi v večini uspeva, ampak se zgodi, da izrečem nek stavek točno tak, kot če bi ga ona rekla....in me kar spreleti...
na koncu vsi nekaj prinesem iz svojih primarnih družin, finta je v tem, kako vemo s partnerji uskladiti neka svoja merila , načela ali vzgojo otrok. moramo se naučiti ''voziti skupaj''.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vzorci iz otroštva
11.5.2008 7:57:41   
ključek
hm.....kolikokrat sem si rekla, da ne bom takšna kot mama, pa saj mi v večini uspeva, ampak se zgodi, da izrečem nek stavek točno tak, kot če bi ga ona rekla....in me kar spreleti...
na koncu vsi nekaj prinesem iz svojih primarnih družin, finta je v tem, kako vemo s partnerji uskladiti neka svoja merila , načela ali vzgojo otrok. moramo se naučiti ''voziti skupaj''.


se strinjam!!!user posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vzorci iz otroštva
12.5.2008 16:49:02   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek
Moja starša sta različnih narodnosti, kar se je pokazalo tudi pri njunem medsebojnem odnosu in pri njuni vzgoji ...

Mislim, da kar si pisala nima veze z mešanim zakonom. Takšni so mnogi starši. Še veliko veliko slabši. Lepopa je, da si boš znala ustvariti takšne odnose v svoji družini, kot si jih želiš. user posted image

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?