|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samo služnostna pravica do stopnišča
1.6.2008 14:06:02   
hugolina***
Moja tašča Živi v večstanovanjski hiši, kjer so 3lastniki. Najprej sta bila lastnika 2 spodnji del in zgornji je pripadal enemu prvo nadstropje pa moji tašči. Takrat sta imela ona in drugi lastnik skupno stopnjišče znotraj hiše, ki pa ga je on podru, da si je lahko naredil svoje prostore, zunaj pa je naredil nadomestne stopnice, ki vodijo do stanovanja moja tašče in do njegove mansarde. Pač po stopnicah prideš na podest potem pa sta 2vhoda.
To je bilo 10let nazaj. Lansko leto pa je prodal mansardo in novi lastnik jo je obvestil, da skupno stopnjišče s podestom pripada njemu, da ga je kupil zraven stanovanja. In, da ima samo služnostno pravico do uporabe. Prejšnji lastnik tašče sploh ni obvestil in si je stopnišče kar prisvojil in ga dal zarisati v zemljiško knjigo.
Do tega je prišlo, ker si je želela narediti nadstrešek nad vhodnimi vrati in ji lastnik mansarde tega nepusti, ker je menda vse njegovo.
Kam se lahko obrne kaj lahko naredi, ker to u bistvu ni možno, da si ti prisvojiš skupno stopnjišče in ga nato prodaš?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Samo služnostna pravica do stopnišča
1.6.2008 14:23:52   
Anonimen
v zemljiško knjigo se vpisujejo pravna dejstva in pravice. Stopnišča praviloma spadajo pod skupne prostore in so lastniki vsi stanovalci vsak do deleža glede na delež lastništva celotne hiše na m2.

Preveriti naj gre na GURS, tam imajo tudi načrte in vse potrebno iz česar bo lahko tvoja mami razbrala kaj komu pripada, lastništvo pa lahko preveri na zemljiški knjigi.

(odgovor članu hugolina***)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?