|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obupana in razočarana
10.6.2008 13:01:13   
nina
Ker enostavno ne vidim več rešitve iz položaja v katerem sem se znašla, vas prosim, da mi svetujete z vašimi predlogi in naveti, kako naprej. S partnerjem sem v zakonu cca. 4 leta, vendar ima on iz prejšnjega zakona hči, katero sem na začetku prav lepo sprejela in tudi ona mene. Bili sva kot najboljši prijateljicio, si vse povedali, se skupaj igrali in takrat me je imela za "nadomestno" mamo. In da otrok ne bi bil razdvojen, oziroma samo na eni strani staršev, sta se pred dobrimi 2 leti odločila za skupno skrbništvo, kar pomeni, da je punca en teden pri mami, drug teden pa pri očetu oziroma z nami in v tem tiči problem. Že dalj časa opažam, da punca laže, se obnaša neprimerno, je nesramna in skratka, prava upornica, za kar krivim tudi zgodnjo puberteto (10-11 let). In ker sem hotela svojemu možu, njenemu očetu dokazati, da imam prav, da vem kaj se dogaja, on pa si pred vsem zatiska oči, in ne verjame, kaj počne njegova hči, mi je to po letu muk in trpljenja, končno uspelo. Prepričala sem ga, da se je potrebno o tem pogovoriti z njejo mamo, z mano in seveda očetom punce. In šok, skoraj ni mogel verjeti ušesom, dobil je solzne oči, postal je nemiren ker si niti v sanjah ni predstavljal, česa vsega je njegova hči, njegova lubica, princeska zmožna. Jaz pa sem bila celo leto že tako daleč, da sem na kocko hotela postaviti najin zakon, ohladila sem se do moža, zaenkrat do njega ne gojim nobenih čustev in skratka, sem v dilemi kako naprej. Odločili smo se, da je edina varianta, da punco pošljemo k psihologu, ker sami ne vidimo izhoda. Kajti z njenim obnašanjem, s psovkami in lažmi je prišla tako daleč, da samo čakam, da se bo na vratih pojavila socialna in otroka vzela. Sem pa prepričana, da sta za ves šmoren kriva njena straša, ker se ne znata o ničemer pogovoriti. Ampak problem sem jaz, ker sem ponavadi skoraj vedno sama z njo, s tem, da imamo tudi malega škrata, pa je reakcija še zato bolj hujša. Želim, da je ne bi videla nikoli več, da bi jo lahko pozabila, vendar možu tega ne morem narediti, ne vem kako se naj obnašam do nje, kako se naj z njo pogovarjam, če pa nič ne pomaga. ne na lep način ne z povzdignjenim glasom. Od vseh staršev v šoli se slišijo same pripombe, klicala je tudi na telefon pomoč otrokom v stiski in si zmišljevala stvari, da jo tepemo s pasom, da potem ne more sedet, da se starša ločujeta, da je ne maramo... , širi laži o svojem dedku in babici, si na vsakem koraku želi pridobiti pozornost in potem vse skrega med sabo, en teden igra takšno vlogo, drug teden zopet drugačno in je zame"prekleto dobra igralka" in še in še.... torej zares sem se znašla v začaranem krogu. In iz njega ne vidim izhoda, zato prosim, svetujte mi, kako naprej....... hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 13:26:47   
Mišni
Itak ji mora pomagati psiholog, pa vam seveda tudi. Otrok očitno kriči, da je v stiski.

(odgovor članu nina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 13:42:54   
Gina
Ne vem ti svetovat. Ogromno je vzrokov in možnosti. En vidi tako, drug drugače. Otrok je najbrž res nevzgojen ali izkorišča situacijo, pojma nimam, samo predpostavljam iz tvojih videnj vsega skup. Jaz bi tudi težk to prenašala, samo tukaj moraš najti skupni jezik z možem. Vsekakor so najbrž tudi odnosi med vami z bivšo krivi situacije, morda tudi otrokov karakter. Kaj pa dvojna vzgoja? Zakaj otrok to počne? Nima mej, ali se ničesar ne boji, ali ima česa premalo? Zakaj izsiljuje, zakaj se tako vede? Kaj delate vi vsi trije narobe, da se tako vede? Zakaj ima sploh potrebo lagat ali delat neumnosti? Mogoče bi se obrnila na posvetovalnico za starše, ki je v se mi zdi da se reče domu Prevzgojni dom Jarše v LJubljani - ful dobri strokovanjaki, naj te ime ne ustraši. Ali si pa preberi knjigo Odgovarjanje (Ricker, Crowder) ali pa kakšno knjigo od Bogdana Žorža, tega lahko najdeš tudi osebno, če se bolj potrudiš - v bistvu vse troje predlagano govori o enakih strategijah, samo da ob knjigah šele spregledaš, ko pa te nekdo vodi, usmerja, ap je te reči lažje rešit v praksi. Samo problem je tudi v tem, da je včasih odrasle ljudi težko menjat. Sploh kadar je vsak prepričan v svoj prav in noben ne popusti. Kaj pa vem. Vsekakor je fajn, če sploh začnete reševat reči. pa kakorkoli, samo da se premika.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 14:24:51   
~Biba~
lih danes sem tu na RR brala temo o ljubosumju otrok.. ker si omenila, da imaš sama malega škrateka..mogoče tudi tukaj tiči vzrok? prej sta bili prijateljici, zdaj pa se ona počuti manjvredna, saj ima njen oče, s tabo skupnega otroka. POskusi se glede tega pogovoriti z njo.  Malo pa seveda tak pripomore puberteta; mala je pač vun z vragauser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 14:57:21   
ksenija12
živjo,
ta situacija ni enostavna, vzrokov zanjo je najbrž več
v kakšnih odnosih pa sta vidva z možem in njena mama (njegova bivšo?) - v dobrih, slabih?
A se pri mami tudi tako vede?
Kakšen odnos pa ima do vajinega 'škratka' ?
Deklica je več kot očitno polna negativnih čustev, ki jih sprošča na ta način. Kljub vsemu pa je samo otrok, ki mu je treba pomagati.
Jaz bi predlagala, da stopite skupaj vsi trije (ti, mož in dekličina mama), se pogovorite, kako naprej, določite meje (če ni pridna, ne sme gledati televizije, ali karkoli početi, kar ima rada..) Seveda pa to ni možno, če se ne razumete z njeno mamo.
Je pa zanimivo tole s skupnim skrbništvom. Osebno ga ne podpiram. Če bi deklica hodila k očetu samo na obiske in z vami ali samo njim preživljala skupne počitnice, bi imela deklica občutek doma (pri mami), za očeta pa zagotovo ne bi bila prikrajšana, saj bi si on takrat, ko bi prišla na obisk (recimo 2krat na teden) zagotovo vzel čas zanjo.
Če imaš svojega partnerja rada, ga ne zapusti v takšni situaciji, saj se bo brez tebe še težje znašel. Stoj mu ob strani, pa resnično razmislite o tem, da ima skrbništvo nad otrokom recimo mama, k očetu pa deklica hodi na obiske (lahko tudi prespi) dvakrat tedensko in recimo en vikend na mesec. Menim, da je to najboljša rešitev za vas in za deklico, da se deklica najde.



(odgovor članu nina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 15:08:29   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nina

..... In iz njega ne vidim izhoda, zato prosim, svetujte mi, kako naprej....... hvala.


Psiholog je prvi korak naprej. Sicer pa, premisli, kako bi se sama pocutila oz. kje bi bil tvoj dom, ce bi en teden bila doma na enem koncu, drug teden na drugem. In tu in tam, ne tu ne tam. Ni na nebu, ni na zemlji. Tam naj se prilagaja enim pravim, pri vas pa drugim - iz tedna v teden. In to 10,11 let star otrok. Se vam ne zdi, da malo prevec pricakujete od nje? Kaj rece ta deklica, ce se jo vprasa kje je doma?

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu nina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 15:10:37   
nina
Hvala vse za vaše razmišljanje in odgovore. Situacija, ki jo imamo res ni enostavna, s tem, da smo se včeraj z dekličino mamo že dobili in izvedeli smo, da vsak teden manipulira z enim ali drugim, odvisno kje pač je. Tudi pri mamici je dobila dojenčak, in sta iste starosti z našim škratom, vendar kot sem izvedela, je na mamicini strani še hujša, slabša, je maščevalna do punčke, grdo rava z njo, tako da nista nikoli sami, tega pri nas še ni naredila, boljše da ne.
Gina, vse knjige ki jih navajaš, sem že prebrala pa še nekatere druge, ker imam dostop do njih, vendar niti to ni pomagalo.
Ksenija12, tvoj odgovor mi je bil nekako najbolj blizu...hvala.... mož in njegova bivša sta se skoraj 3-4 leta prepirala glede tega otroka, ker se je mama na začetku odpovedala punčki in je vso skrb prevzel oče, potem pa so jo začeli na njihovi strani podkupovati s stvarmi, igračami, oblekcami, itd. in situacija je bila čez noč drugačna. Tudi sama prihajam iz ločene družine, ostala sem sama z mamo, ker naju je zapustil moj oči, ker sem se pač rodila jaz "punčka" in tega si ni mogel odpustiti, in sem imela stike z njim 1x-2x na mesec, ker sem komaj čakala da grem k njemu. Punca pa obena trdi, da si želi takšnega življenja, vendar jim jaz še zdaj ne morem dopovedati, da si naj vsak sebe predstavlja en teden v eni postelji, ena vzgoja, ene navade, drug teden pa čisto kontra. Tako da, bom sama, če ne drugače jaz tista, ki bom zaradi tujih otrok, pristala v psihiatrični bolnici.





(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 15:54:41   
mateyka
jaz bi stopila tudi do psihologa. ene stvari se res bolj razčistijo s tretjo osebo. poznam primer moje dobre prijateljice, ki je imela pogoste težave s svojim sinom in so odkrili da je fant hiperaktiven (adhd). zdaj, ne pravim da je mala tudi, samo, da nič ne škodi pogledat stvari še iz drugega zornega kota. nikoli ne veš, kaj lahko še bolj pomaga.

(odgovor članu nina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 16:01:53   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nina
Bili sva kot najboljši prijateljicio,....Kajti z njenim obnašanjem,...vse skrega med sabo,

Ne mi rečt, da si mislila da vsega tega ne bo. user posted image user posted image user posted image
Ne mi reč, da te na to nikoli nihče ni opozoril.

Samo prepričana si bila, da si bolj pametna od vseh. Sedaj te pa to tepe. Če tega nisi sposobna prenest, potem se že v začetku ne bi smela zapletati v takšno situacijo.

(odgovor članu nina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 16:09:09   
mateyka
Samo prepričana si bila, da si bolj pametna od vseh. Sedaj te pa to tepe. Če tega nisi sposobna prenest, potem se že v začetku ne bi smela zapletati v takšno situacijo.


sploh ne vem kaj hočeš s tem povedat. a da vse druge žene z otroci iz prvega zakona to tepe al kaj?

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 16:17:58   
nina
TEHNOFIL, hvala za tvoje napisane besede, si na tem forumu zato, da bi mogoče s svojimi besedami želela koga žaliti ali mu vtepsti svoje mišljene, hvala tega nihče ne potrebuje. Smo pač ljudje takšni in drugačni, eni kljub izobrazbi iščemo načine da bi našli pot iz začaranega kroga, drugi pa spretno kritizirate vse kar je napisano.
Hvala, pa lep dan ti želim še naprej!


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 17:24:25   
Skratek46
   Ej ne se sekirat za take neumesne-jst sm jih tudi fasala po dolgem in počez-vem, da ti je hudo-lahko si samo zamislim. Ne vem pa kako naj ti pomagam.
Mam primer od druge žene od mojega očeta-ima punčko iz prvega zakona(ima 12let) in meni res krvavi srce za tamalo-vsi jo odrivajo in sama tudi ne ve kam spada-sam nima nobenih izpadov-tako kto si ti za deklico od tvojega opisala. Sam vem, da bo zaradi tega kar zdej doživlja imela travme sigurno potem in sama se pa čutim nemočno, ker ji ne morem pomagat-včasih bi jo najraje posvojila, ker vem, da bi imela vsaj neko stabilnost, ki jo potrebuje in je nima. Težke so to stvari...probajte imeti malo trše prijeme(pa ne mislim absolutno na nasilje-ampak vzgojo) in jo umestit v neko okolje kjer bo ona doma...Kje je to? Kje je sploh njen dom? Dejte ji probat malo vravnovesit zateve za katere sama ne more poskrbet. To je moj nasvet-težko ti pa karkoli pametujem, ker še sama ne vem kako bi jst v dani situaciji reagirala.
Srečno

(odgovor članu nina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 18:05:01   
mateyka
ne vem če to spada sem in če kaj pomaga, ampak vseeno..
naša mala pupa se že od 1 meseca naprej skoz neki seli po celi evropi (sicer smo planiral, da bomo bolj mobilni, samo takole in toliko pa niti približno ne) in jaz sem zaradi teh selitev in menjave okolja uvedla eno stalnico, ki se je držim ko pijanc plota - mamo določene rituale, ki se izvajajo ne glede na to kje smo. in te so naša rutina in tam je dom.
mogoče bi se morali z mamo dogovorit in določit rutine/rituale, ki bi se metodično izvajali v obeh gospodinjstvih? da bo povsod za določene stvari isti red.. (npr. kosila ob istem času, isti čas spanja, vrstni red kaj se dela preden se gre v postejo - kopanje/tuširanje, zobe umit, pol ure tv in spanje.. itd.)

(odgovor članu Skratek46)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 18:34:06   
Freycha
mateyka a niste več na severu?

sicer pa se mi zdi, da je punca res padla v eno grozno obdobje, iz katerega boste sami težko prišli. Tudi sama predlagam psihologa......  upam le, da niso še kake droge posredi, ker je potem še težje začaran krog. Se mi pa zdi, da je to iskanje pozornosti. Ona se tega ne zaveda, a nekaj jo mori, je nezadovoljna in ta jeza v njej se le kopiči.  Začnite reševati problem, preden postane prevelik.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Obupana in razočarana
10.6.2008 22:36:29   
lelaval
ker si omenila, da imaš sama malega škrateka..mogoče tudi tukaj tiči vzrok? prej sta bili prijateljici, zdaj pa se ona počuti manjvredna, saj ima njen oče, s tabo skupnega otroka. POskusi se glede tega pogovoriti z njo. Malo pa seveda tak pripomore puberteta; mala je pač vun z vraga


To sem tudi jaz najprej pomislila ob prebiranju tvojega posta. No, navajaš, da ima tudi njena mama isto starega malčka - verjetno je tukaj vzrok - pri obeh starših nov otrok, ona pa ni več tista najpomembnejša.
Zavoljo tebe in nej ti predlagam psihiatrićno pomoč - vam bodo najbolje svetovali, kako postopat v teh stvareh.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 12:03:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
...s tem povedat. a da vse druge žene z otroci iz prvega zakona to tepe al kaj?

Vsaka odločitev ima posledice. To vrstne odločitve imajo toliko večje posledice. Te posledice danes čuti. Zelo težko boš našla primer, da takšna situacija ne vpliva na odnose v družini, odnose med partnerjema. Gre za precej zahtevno situacijo. Tudi rešitve iz te situacije ni. Vsaka rešitev vpliva na vse odnose.

In hočem reči da je bila odločitev sprejeta lahkomiselno v kolikor ni vsega tega že predvidela.

Pa naj razume kot kritiziranje ali pa kaj drugega.

Situacijo je tako zapletla, da rešitve iz nje brez rezanja ne bo. Kjer pa je rezanje je vedno bolečina in prizadene vse vpletene.

Zato pravim, da težko verjamem, da je na čistem začetku njenega odnosa nikoli nihče ni opozoril na tovrstne probleme.

Rešitve:
1. Pogovor s punco
- uspešnost tega je možna samo ob skupnem delovanju matere, očeta in nine. Ampak tega ni ravno za pričakovati, a ne.
2. Ločitev od te punce
- postaneš tista, ki je očeta oddaljila od hčerke
3. Ločitev od očeta
- razdor lastne družine
4. prenesti, pretrpeti
- edina realna rešitev, ampak ta ji ne gre.

Na, pa ji pomagaj če moreš. Več kot nekega vzdihovanja se tu ne da pomagati.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 12:18:51   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nina
pa spretno kritizirate vse kar je napisano.

Ne kritiziram napisano. Kritiziram lahkomiselno odločitev.

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval
, ona pa ni več tista najpomembnejša.

Ja, obstaja ena rešitev. Ampak ta je najtežja. Punca se počuti zavrženo (le zakaj, a ne?). To so posledice ločenih staršev za katere pa v neki drugi temi takoj trdite, da imajo čisto normalno zdravo otroštvo in da  zrastejo v čisto normalne zdrave otroke.

Bom povedal drugače. Če je bila prej punčka in sta bili prijateljici je ta punčka malo zrasla in začenjala drugače razumeti odnose. Za njo nina predstavlja razdor med njenim očetom in mamo, ne glede na to kaj,kdaj in kako je do tega prišlo, kdo je kriv in kdo ne. Enostavno predstavlja udejanjenje ločitve njenih staršev. Zato je njena jeza, nagajanje in nesramonst le posledica njene bolečine.

In proti bolečini se lahko boriš le z ljubeznijo. Ja. Tu je mesto, ko se ljubezni izkazuje z "nastaviti še drugo llice". Tu je mesto, ko se nesramnost in nagajanje ne vrača. Tu je mesto ko se dejansko izkaže ali si zmožen iz ljubezni do te punce prenesti. Jo imeti rad kjub temu. In tu padeš. In ko tu padeš, takrat ta punca ve', da je bilo vse zlagano. Samo lepe besede. Ker mati ljubi svojega otroka, ne glede na to kaj naredi. Na nek način bi to njeno obnašanje okarakteriziral: Preizkušanje ljubezni do nje.

Zato pravim, rešitev 4, prenesti, potrpeti. Ampak to gre samo če je ljubezen, samo prijateljstvo ni dovolj.



(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 12:24:23   
jazzz27
No sama ne vem, kaj bi naredila na tvojem mestu.....po vsej verjetnosti bi jo pritisnila po ušesih, da bi vsaj opravičeno klicala na pomoč....(čprev vem, da to ni prav)

...ni mi pa jasno zakaj ima tvoj mož samo solzne oči....in ta problem ne reši in se že končno enkrat postavi v vlogo starša. Če pa beži pred njo pa naj jo ima potem mama in jo boš ti rešena!
Ja marija, saj na konc bo še kako večjo laž ven privlekla! user posted image  

nina....železo se kuje, ko je vroče in ne zamudi, da ti spolzi iz rok! Zadeve se bodo samo slabšale. Dlje ko čakaš, slabše je! Ne vem, mogoče bi se morali pomeniti tudi z njemimi prijateljicami, morda v sklopu šole, ker ta otrok je zelo problematičen! Izpostavite problem ravnatelju in psihologu. Kako pa gre punci v šoli?
Predvsem pa se pogovorite z njeno mamo na prvem mestu.

Veliko sreče! 

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 12:44:41   
sneška_
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: nina
Bili sva kot najboljši prijateljicio,....Kajti z njenim obnašanjem,...vse skrega med sabo,

Ne mi rečt, da si mislila da vsega tega ne bo. user posted image user posted image user posted image
Ne mi reč, da te na to nikoli nihče ni opozoril.

Samo prepričana si bila, da si bolj pametna od vseh. Sedaj te pa to tepe. Če tega nisi sposobna prenest, potem se že v začetku ne bi smela zapletati v takšno situacijo.





Jao Tehnofiluser posted image

Punca rabi nasvet ker hoče otroku pomagati.Najmanj v tem trenutku kar rabi je obsoja. Ker smo ljudje različni obstajajo tudi take ko nočejo vedeti kaj se dogaja okrog nje in najmanj kar se dogaja z otrokom iz prvega zakona od moža.

Nič je ne tepe ampak klic po pomoč in volja da bi pomagala otroku. Saj ti tudi ne veš kar bo naprej v življeju in kaj se bo zgodilo z tvojim lastnim otrokom tako da zelo redko se dogaja  da bi  kakšen predvidel situacijo. Na koncu vsi  kar imajo otroke ne vedo kako in kaj se bo odvijalo naprej. Ti otroku lahko pokažeš smernico ampak vprašanje je koliko te bo upošteval pogotovo v teh  pubertetniških letih.

Saj ne rabiš biti toliko ironičen  user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najdojenček

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 13:09:57   
čipka
elo težko boš našla primer, da takšna situacija ne vpliva na odnose v družini, odnose med partnerjema.



ja tehnofil ti si pa res pametna...evo moj primer je, da že 6 let živim s partnerjem in njegovim sinom, ki je zdaj star 16,5 let.in kaj? nič tazga ni bilo, jaz ga celo silim naj se večkrat pogovori in z njegovo biološko mamo in očetom...je pa res da meni največ zaupa-pa tudi če imam otroka z njegovim očetom, ki je by the way že pokazal da ima tega (pol)brata najrajši na svetu-že 6 let-je nerazdružljiv z njim. Tko da...ne vse metat v isti koš!!

Punca rabi nasvet ker hoče otroku pomagati.Najmanj v tem trenutku kar rabi je obsoja. Ker smo ljudje različni obstajajo tudi take ko nočejo vedeti kaj se dogaja okrog nje in najmanj kar se dogaja z otrokom iz prvega zakona od moža.-BRAVO sneška_ 

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 13:28:59   
nina
(Za njo nina predstavlja razdor med njenim očetom in mamo, ne glede na to kaj,kdaj in kako je do tega prišlo, kdo je kriv in kdo ne. Enostavno predstavlja udejanjenje ločitve njenih staršev. Zato je njena jeza, nagajanje in nesramonst le posledica njene bolečine)
Tehnofil, napisala sem, da se je mama odpovedala dekilci, ko ji je bilo 3 leta, jaz pa sem moža spoznala, ko sta živela sama s punčko že 3 leta, torej nisem mogla biti tisti "krivec" ki je razdrla njihovo družino!
Vseeno hvala za tvoje mnenje (prenesti in potrpeti), vendar se to enostavno ne da, ne zato, ker si tega nebi želela, ampka zato ker je že vsa stvar obema staršema, tako očetu kot mami izpolzela iz rok. Jaz pa sem tista, ki sem opazila da je s punco nekja zelo narobe in jima to po letu dni šele lahko dokazala, ker sta si oba zatiskala oči pred resnico. In sedaj sem jaz tista "črna ovca" ki je po tvojem mnenju kriva za vse??

Vsem ostalim pa, hvala za vaše vzpodbudne besede in mnenja..... punčko smo že naročili pri psihologu, obiskala pa ga bosta tudi mama in oče in upam, da bomo potem lažje prebrodili čez to razburkano morje!  

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 13:35:11   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nina
Vsem ostalim pa, hvala za vaše vzpodbudne besede in mnenja..... punčko smo že naročili pri psihologu, obiskala pa ga bosta tudi mama in oče in upam, da bomo potem lažje prebrodili čez to razburkano morje!  


Srecno!

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu nina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 14:05:34   
rija
definitivno vsi k psihologu....kar jaz sicer nisem, vendar kaj za vraga pa si maš ti biti z njo prijateljica?

ravno tak bi ji morala biti starš vsak drug teden.

pa ne zdaj to vzet kot kritiko, ampak mulčki začnejo taka "prijateljstva" zelo hitro izkoriščati, potem pa jim enkrat ne ugodiš, pa je ogenj v strehi in hitro postaneš hudobna mačeha....

< Sporočilo je popravil rija -- 11.6.2008 14:06:03 >


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu nina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 14:19:20   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: čipka
Punca rabi nasvet ker hoče otroku pomagati.

No in. Kaj si ji svetovala?

IZVIRNO SPOROČILO: sneška_
Punca rabi nasvet ker hoče otroku pomagati.Najmanj v tem trenutku kar rabi je obsoja.

Pa dobro. Kaj si ji pa ti svetovala?

Razen komentiranja.



(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Obupana in razočarana
11.6.2008 14:29:52   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: nina
ki je po tvojem mnenju kriva za vse??

"Kriva" si le toliko, da si se v takšno situacijo spustila. Sploh ne gre za krivdo. Preberi si še enkrat odgovor. Gre za ranjenost, za bolečino ... ki se pogosto izrazi kot hudobija do ostalih - še posebej bližnjih. Ti sama osebno nimaš ni s tem, ne glede kakšna oseba si. Dovolj je to, da si tam vmes. In tistega, ki je vmes stiska - tepe.

Pogovro s psihologom. Ja. Tehnično. Verjamem pa da to lahko premaga edino ljubezen do nje. Tvoja, očetova, mamina.

"Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen, ni nevoščljiva, ljubezen se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne išče svojega, ne da se razdražiti, ne misli hudega. Ne veseli se krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. Ljubezen nikoli ne mine."

Brez "nastavi drugo lice", tu ne bo šlo. Vse drugo se le besede. Besed pa punca ne išče. Razumeš. user posted image Iščete instant izhod, kot da gre za nekaj kar se da dobiti na policah Mercatorja.

In še dosti tega ima punca na zalogi. Gre za nek način prevpitja bolečine. Nekaj globoko boli in vsaka druga bolečina, ki preusmeri pozornost s te globoke bolečine je "dobra". Zato sedaj toliko nakopanih problemov, laži, hudobije. vse, da le prikrije tisto največje, kar boli od znotraj. Brez tega da ozdravite bolečino zavrženosti - ne bo šlo. Žal ali pa na srečo. Žal, ke je boleče in težko, na srečo pa ker vsi udeleženi iz te izkušnje pridobijo nekaj neprecenljivega - v kolikor se reši.




(odgovor članu nina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?