|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kolesarjenje v prvem trimesečju
13.3.2006 18:14:43   
krfjolca
Pozdravljene. Bliža se pomlad (vsaj upam), dvignile se bodo temperature, jaz imam čisto novo kolesarsko opremo ... in dve črtici user posted image user posted image
Zanima me, ali je kolesarjenje (zmerno rekreativno) v nosečnosti, predvsem v prvem trimesečju, primerna telovadba?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
13.3.2006 18:31:53   
Anonimen
Mislim da je .
Jaz sem v prvi nosečnosti kolesarila do 8. meseca. Seveda ne pohribih, bolj lažji tereni. Drugič pa zaradi rizične nosečnosti nisem skor nič, le prva dva meseca.

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
13.3.2006 19:02:38   
LARIKA
Joj krfjolca nisem pričakovala da vama bo že v prvo uspelo, in vama res iz vsega srca privoščim to srečouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
13.3.2006 21:51:39   
mami od Filipa
Moje prevozno sredstvo je kolo in tudi med nosečnostjo tega nisem spremenila.  Do zadnjega dne nosečnosti sem kolesarila - 14 dni po roku do porodnišnice na pregled. Le roditi nisem mogla it s kolesom, ker ne vem kdo bi ga potem domov peljal. Res pa je da sem kolesarila samo po ravnem in sem imela nosečnost popolnoma brez težav.

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
14.3.2006 11:34:38   
krfjolca
No super. Ker sem ravno 100 jurčkov zmetala za kolesarske cunje in orpemo user posted image

LARIKA, jaz tudi nisem mislila. Kaj čmo. Zdaj je šele za mano prišlo, da se to res dogaja. Včeri sem bila še ful navdušena, danes zjutraj sem že jokala, kaj bom s poročno obleko naredilauser posted image  . Pa tako je lepa (in draga) - pa nikakor se ne bo dala prilagodit, ker je tak kroj. Pri 5 mesecih se pa že kar pozna ...user posted image

(odgovor članu mami od Filipa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
14.3.2006 11:42:11   
Anonimen
Krfjolca ti moram povedat, da je mene v petem mesecu kar naenkrat razneslo in sem že ful okrolga. Tako, da začni razmišljat kako boš priredila poročno obleko.
Da si pa enkrat ful navdušena drugič pa jokaš ni pa nič čudnega. MEn se to non stop dogaja. Trenutno se lahk smejim, čez dve sekundi se že jočem.
ne vem kak se temu reče, pride pa v nosečnosti.

Kar se tiče pa kolesarjenja.Če se vredu počutiš in če si že prej kolesarila, ti ne bo škodovalo. Samo ubiraj ravne in gladke poti.

Veli sreče s poročno obleko

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
16.3.2006 8:04:09   
Billi
Jaz sem imela podoben primer. V predsezoni sem kupila 10 smučarskih kart, potem pa user posted image user posted image . Pa se nisem preveč sekirala, enkrat sem šla še bordat, potem pa ne več, ker sem imela ful čuden filing, da bom padla ali pa kaj podobnega. Ostale karte sem prodala. Zdaj sem v 3. mesecu in komaj čakam, da bo toplo, da začnem kolesarit. Menda je to ful zdravo, samo ne pretiravat. Kolesari bolj po lažjih terenih in zmerno. Čestitam za user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
17.3.2006 7:42:55   
A_A
Kaj pa recimo, če slučajno padeš s kolesa in si zviješ nogo? A veš, da potem ne smeš na rentgen, niti jest tablet proti bolečinam? No, če si pripravljena na takšno požrtvovalnost ..  user posted image

Priporočam zamenjavo takšne rekreacije za manj rizično: npr. sobno kolo user posted image

_____________________________

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
17.3.2006 16:54:14   
krfjolca
Že, ampak če tako razmišljaš, je bolje, da se uležeš v posteljo in se 9 mesecev ne premakneš. Padeš namreč lahko tudi, če si peš, če hodiš po stopnicah, s stola itd. Jaz recimo s kolesom nisem padla že odkar sem se učila vozit kot otrok.
Če pomislim, da sem danes čistila kuhinjo in pri tem stala na stolu ... Kako požrtvovalno od mene user posted image  user posted image  

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
20.3.2006 8:00:29   
A_A
sej če si dobr prebrala moj post, jst nisem rekla, da moraš v user posted image  nehat telovadit in športat!

gre se samo za to, da zamenjaš "bolj tvegane" športne aktivnosti za bolj nosečnicam primerne user posted image

_____________________________

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
21.3.2006 6:24:25   
krfjolca
Vem, vem.
Samo meni zmerno kolesarjenje ne sodi med nevarne športe. Ja, če bi vozila Downhill, če pa počasi "po babje" brcaš po razmeroma ravnem, niti ne tako prometnem, pa še gre. user posted image

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
21.3.2006 7:09:36   
Anonimen
Ko sem bila jaz nosečna mi je G odsvetovala  kolesarjenje, jahanje in druge podobne športe pri katerih obremenjuješ spodnji del. Zelo priporočljiva pa je hoja oz. kakšni sprehodi po svežem zraku. Jaz ki sem takrat mislila da vse vem sem še naprej tekla, kolesarila..... do trenutka ko sem v 6/7t nosečnosti začela krvaveti. Takrat sem res pošlihtala v glavi ali naj zaradi svojih brezveznih muh dopustim da se otročku kaj naredi ali naj raje najprej donosim saj bo za kolo in podobne športe še veliko časa po nosečnosti.
Slišala boš veliko zgodb tudi take kjer so delale vse pa ni bilo nič narobe (takega mnenja sem bila namreč tudi jaz) samo nikoli neveš kako bo pri tebi zato bolje paziti kakor zdraviti!!!!!

Lepo nosečnost še naprej!!!


(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
21.3.2006 8:28:53   
Billi
Tudi jaz sem slišala že vse živo, tudi take, da so ene v 6. mesecu smučale, pa ne vem v kakšne hribe hodile. Jaz imam zelo rada športe, tudi takšne malo bolj ekstremne, ampak da bi zaradi tega tvegala user posted image , pa ni šans. Včeraj sem šla že na kolo, do mesta in nazaj - počasi in po ravnem in sem se ful dobro počutila. To bo zdaj nekaj časa moj edini ekstremni šport user posted image , dokler se ne bom začela pri poganjanju s koleni v trebuh suvat user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
21.3.2006 19:13:01   
krfjolca
Očitno je res toliko mnenj, kot je strokovnjakov user posted image , vsak pravi drugače. Jaz sem recimo prejšnji teden govorila z dvema aerobičarkama, ena je rekla, da ni problema hodit na  recimo TNZ in blažje aerobike, kolesarjenje pa sploh OK.  Druga (pa ji bolj verjamem, ker vodi aerobiko za nosečnice, pa vem da je to imela tudi za specializacijo na DIFU), je pa rekla, naj nič ekstra ne telovadim. Nobene aerobike, kolesa, teka, edino hodit je priporočljivo, pa še to ne preveč. Šele po 4. mesecu priporočajo telovadbo za nosečnice.

Raje ne bom tvegala. Bomo pa več hodili, še dobro, da imam hiperaktivnega psa user posted image

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
21.3.2006 22:18:39   
miši
krfjolca, ne vem če si mislila mene, imam licenco, vodim vadbo za nosečnice.
no saj ni važno.
Hočem le povedat, da v kolikor nosečnost NI rizična, potem vadba ne more biti vzrok za krvavitve in spontani splav. To, da naj bi vadili šele po 4 mesecu se meni zdi smešno, če se normalno počutiš, lahko tudi normalno migaš, saj nisi invalid. Potrebno je le pazit, da pulz ni previsok, ker potem ni dovolj kisika v krvi pa da ravno ne izvajaš akrobatskih gibov. Res pa je, da zaradi začetnih sprememb nimaš fajn občutka pri telovadbi, vsaj jaz ga nisem imela zaradi raztezanja maternice, potem se je umirilo in smo že veselo migali.

Jaz osebno od sprehoda nimam nič koristi, razen to,da sem na svežem zraku in da je fino biti zunaj, želim in potrebujem nekaj več, več za zdravo telo, za zdravje in predvsem koristne vaje, ki se mi bodo obrestovale pri in po porodu. zame je to aerobika, za druge kolo, smučanje, nekatere celo tek, sprehodi, orbitrek....Res je,da so nekateri športi bolj tvegani, meni je kirurg rekel, da rentgen ni tak problem, da se le toliko bolj vse zaščiti, večji problem je potem morebitni mavec, še posebej na nogi.

Kmalu bom začela 6. mesec, počutim se odlično, moje srce dela kot šparovček, pritisk super, kri super, spim brez problemov, nikjer nobenih bolečin v križu, sem okretna, polna energije, po stopnicah grem kot raketa, s kilami sem še v minusu, ker sem nekaj izgubila zaradi slabosti. Moje delo pri vadbi se je že obrestovalo, verjamem v to, zavedam pa se tudi, da bo morda čez 1 mesec že precej drugače, bo pač kot bo.

če se počutite dobro, migajte kot vam paše, privoščite si kak dan lenarjenja, uživajte v svojem počutju. Samo to želim povedat.
Tiste, ki ste bolj za preventivo, se ognite kolesarjenja in takih športov, tiste, ki pa v tem uživate in boste te športe izvajale bolj previdno pa se verjetno zavedate odgovornosti in jih boste ravno zato še prakticirale. Logično ane.

Fajn migajte user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
21.3.2006 22:21:41   
miši
Takole pa je svoje mnenje simpatično izrazil dr.Pušenjak:

"Skoraj vedno namreč zapišem, da fizična aktiuvnost nosečnice ne povzroči splava niti krvavitev ne, vsaj v prvih dveh tretjinah nosečnosti ne, potem pa morda (ni dokazano) v točno določenih primerih, kot je predležeča posteljica ipd. Vaša krvavitev v zadnji nosečnosti ni imela nobene zveze z vašo dejavnostjo. Dokler se boste torej počutili v redu ob dejavnostih, ki jih sicer opravljate, lahko to počnete tudi v nosečnosti. Prekinitev z njimi priporočamo le ob pojavu krvavitev ali znakov grozečega prezgodnjega poroda. Pa ne zato, ker bi to bila posledica gibanja temveč zato, ker bi pretirano gibanje po že spremenjenem stanju morda lahko kaj pospešilo (spet nedokazano).
 ---------
Med dogajanjem na ravni potovanja spermijev po rodilih ali ovulacije v jajčniku in med fizično akrivnostjo (kakršnokoli) je približno takšna povezava kot med gibanjem atomov na primer v nekem kamnu in med gibanjem celega kamna, če ga vržemo v zrak ali ob tla. Skratka nobene povezave!
Torej lahko počnete karkoli želite brez vpliva na sposobnost zanositve.


--------
Na zarodek v maternici delujejo vsaj 1000 krat močnejše "adhezijske in druge sile, ki mu omogočajo obstanek v maternici" kot je še tako povečana sila težnosti, ki pri poskakovanju v najhujšem primeru lahko doseže faktor 1,5 G (pospešek zaradi zemljine gravitacije). Zato je očitanje ženskam, da so "preveč poskakovale" in s tem povzročile splav neumnost brez primere, ker bi sicer človeštvo že zdavnaj izumrlo. Ginekologi za "umetni splav" pri tistih, ki bi slučajno "preživeli nosečnost", pa sploh ne bi bili potrebni, saj bi ženske, ki nosečnosti ne bi hotele zadržati enostavno "močno poskakovale" in bi splavile. Tako preprosto pa to na srečo ni, brez skrbi. Zdrava nosečnica torej lahko počne vse kar želi če se ob tem dobro počuti."

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
20.4.2006 10:17:56   
Monika79
halo miši user posted image

jaz bi te malo povprašala kake vaje pa so to, ki jih lahko opravlja user posted image , ker tudi jaz nebi rada vso user posted image  preležala in nebi se rada polenila, pa bi kar doma kake vaje izvajala, mi lahko kako knjigo priporočiš, kak DVD ali kako stran na internetu?

Sedaj pa bo treba začeti malo migati, ker sem res čisto brez energije, kar se mi popolnoma nič ne dopade user posted image  (pa se mi zdi da se vse prime na ta zadnjo user posted image user posted image user posted image  za njo pa bi bila najbolj vesela kake vaje user posted image user posted image )

haval ti že vnaprej in polno user posted image user posted image user posted image user posted image  za lepši dan


lp Moni user posted image



_____________________________

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kolesarjenje v prvem trimesečju
11.1.2016 9:52:23   
Saša105

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ko sem bila jaz nosečna mi je G odsvetovala  kolesarjenje, jahanje in druge podobne športe pri katerih obremenjuješ spodnji del. Zelo priporočljiva pa je hoja oz. kakšni sprehodi po svežem zraku. Jaz ki sem takrat mislila da vse vem sem še naprej tekla, kolesarila..... do trenutka ko sem v 6/7t nosečnosti začela krvaveti. Takrat sem res pošlihtala v glavi ali naj zaradi svojih brezveznih muh dopustim da se otročku kaj naredi ali naj raje najprej donosim saj bo za kolo in podobne športe še veliko časa po nosečnosti.
Slišala boš veliko zgodb tudi take kjer so delale vse pa ni bilo nič narobe (takega mnenja sem bila namreč tudi jaz) samo nikoli neveš kako bo pri tebi zato bolje paziti kakor zdraviti!!!!!

Lepo nosečnost še naprej!!!



_______________
Kolesarska oprema

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?