|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne pusti se krtačit
9.11.2008 8:30:48   
Nia30
Naš višavček (dobre 3 mesece) je dobesedno alergičen na krtačenje. Ko ga želim skrtačit, ponori - skače in se vrti, celo renči. Preden ga začnem krtačit mu dam en malo trši priboljšek, da se z njim zamoti, potem pa po itrem postopku krtačim. Pojma nimam kako ga naj naučim, da bo stal pri miru user posted image Pa saj za krtaćenje me ne skrbi toliko, bolj me skrbi kako bo, ko ga bomo peljali na trimanje, pa ne bo hotel stati pri miru, ali pa pri veterinarju.
Pri naši nemški ovčarki takšnih težav nisem imela, ker je oboževala krtačenje, pa tudi pri veterinarju je bila sama od sebe čist pri miru.

Imate kake izkušnje? Priboljški (nagrada) pali samo dokler jo grize; ko jo poje, je pa konec user posted image .

Lp
N. in user posted image Mai
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 9:11:01   
Hope2
user posted image
Naš je bil isti, ko je bil mali. Zdaj mu poveš česat se gremo al pa vzameš krtačo in on je že pod mizouser posted image . Izpod mize pol pride tak žalosten in prestrašen, kot da bi ga hoteli odirat, ampak pride brez prisile, zdrži tistih nekaj potegov. Res da ni čist pri miru in se še proba izmikat, ampak več ne renči in ne divja. S časoma tudi ti ugotoviš nekaj prijemov, kako ga držat, da je psiček bolj stabilen in pri miru. Pa s časoma se bo tudi psiček mal navadil na ta ritual.

Tudi kopat se ni maral in je jokal ter tresel. Pa sem ugotovila, da je ful boljše, če mu skoz neki govorim, tako imamo ob kopanju dojenčkasto govoricouser posted image . Začnem pa skoz s tačkami, nato telo, in ko je že ves čisti in splaknjen, pol na hitro še glavo zmilim in splaknem. Pa ušesa mu moram dol držat. Aja, pa toplota vode mu mora bit prijetna. Ne mara mrzle vode.

Pri veterinarju ima spet velik strah. Pa ne pri vseh, pri nekatreih samo belo haljo zagleda in renči, drugim pa pusti, da mu prste rinejo kamor hočjouser posted image . Ga pa vedno jaz ali mož drživa na pol v naročju. Če ne gre pregled v naročju, pol mu obvezno drživa samo glavo, ga božava in mu spet prigovarjava. Ma nekak gre, k sreči višavci niso velki psi, le velik ego imajouser posted image . V skrajnem primeru mu nataknejo nagobčnik. Našemu so samo enkrat, ko mu je nekdo čez ograjo kost vrgu in se mu je v riti ustavlauser posted image

S prva ni maral frizerja, spet jok, trepetanje in umikanje. Zdaj pa več tega ne dela. Očitno se je navadil. Lepo držiuser posted image . Če bi se dalo, bi še vedno najraje pobegniluser posted image

Kremplje in dlačice med blazinicami mu pa kar jaz doma zrihtam in je zadovoljen. Lepo se namestiva v njegov priljubljen položaj, ga malo čoham in prigovarjam, pa se sploh ne zaveda kaj se dogaja. Zobe si tudi najraje ne bi krtačil, ampak tudi tudi tu se preda usodiuser posted image
Drugače pa pri nas priboljški ne palijo ob takih situacijah, ker jih sploh ne pošnofa. Pri nas se torej dojenčkasto pogovarja, stalno prigovarja, boža, čoha, izbira ustrezne oz udobne položaje ter njemu priljubljene položajeuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 9.11.2008 9:20:07 >

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 10:46:39   
Mišni
Bistvo zdaj pri vas je  tem, da morate psa naučiti, da se vam podredi. Vi morate biti glavni in ne on. Renčat na vas nikakor NE SME. Tega mu ne smete piutiti in pika.

Menda je treba vsake toliko časa položit psa na hrbet in počakat, da se umiri. S tem mu pokažete, da ste vi nad njim. To vam mora pustit. To je en tak trening prevlade.user posted image  Jaz sem nekaj časa tako delala, mapka mi kmalu ni bilop več treba, ker sem videla, da to ptima, da ima razčiščeno, kdo je vodja krdela. Če je bilo pa včasih potrebno, sem ji pa pač po hitrem postopku to dala ponovno vedet.

Drugače pa se naša tudi noče krtačit, zato jo jaz s tem ne obremenjujem. Potrebe ni, dlake nima take, da bi jo bilo treba krtačit, vozli se ji ne delajo, trimamo je pa tudi ne, samo strižemo. Pri naši višavki se mi sploh zdi, da je blazno občutljica na bolečino, njo vse tako blazno boli. Ampak res. Zato je ne matram s tem.

So pa druge stvari, pri katerih se pa pač mora podredit.

Aja, to s polaganjem na hrbet so meni svetovali vzreditelji, pri katerih sem Mišo kupila. Ker že npr. pri eventuelnem vzrejnem pregledu pes mora pustiti, da se mu zobe pogleda, sicer dovoljenja ne dobi.

Pa tudi pri vseh drugih stvareh pač mora vedet, da on ni glavni, drugače imaš res lahko križe in težave. Predvsem to z renčanjem meni niti malo ni všeč. U, to bi jaz TAKOJ izkoreninila, mulcu!

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 11:17:20   
Hope2
Zanimivo tole s polaganjem psa na hrbe, fajn nasvetuser posted image . Nisem še slišala in zato nismo prakticirali. Naš ima polaganje na hrbet kot nekaj najlepšega, najboljšega. Še sam se večkrat pride do nas in se vrže na hrbet, včasih še celo zaspi na hrbtu....sem mislila da se v tem položaju počuti varnega in da ti zaupa. Podrejenost smo mu kazali z glasnim NE ali z žuganjem prsta in oštrimi besedami.
Na zobe so tudi nas opozorili in smo že s prvim dnem večkrat na dan trenirali. Nima problema pokazat zobe, krtači pa si jih vseeno ne z velikim veseljem.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 11:28:45   
Arwenko
Skoraj noben pes se ne pusti krtačit sam od sebe (razen res izjem), treba ga je naučit da krtačenje ni noben bau bau. Na krtačenje ga je treba privajat počasi, ampak vztrajno, na začetku čisto malo, kakšne pol minute ali minuto, pa raje večkrat na dan, potem pa počasi podaljševat. Na koncu ko zaključite pa ga fejst pohvalit. Nardite iz tega ritual. Česanje uporabljat za trening poslušnosti pa ni priporočljivo. Raje se posvetujte s kakšnim inštruktorjem, da vam pomaga prebrodit zimo do pomladi ko se začnejo tečaji.

Priznam tudi naši ne obožujejo ne krtačenja ne trimanja, so pa naučeni da potrpijo in se z njim sprijaznijo. Sicer pa pri višavcih ni potrebno ne vem kakšno krtačenje, maksimalno 1x na teden recimo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 11:33:51   
Hope2
Arwenko a lahko prosim še enkrat napišeš imana pasjih psihologov 8tudi telefon če gre), pa če je kak v LJ. Pričakujemo namreč dojenčka in za vsak slučaj se že zdaj pripravljamo na vse možnosti, saj psu nikoli ne zaupam.  Hvala! Pa opravičujem se Nia30, da ti smetim temouser posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 12:02:15   
Nia30
Hope2, ni problema, tud men bodo tel.št. od pasjih psihologov prišle prav user posted image



(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 13:01:25   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Zanimivo tole s polaganjem psa na hrbe, fajn nasvetuser posted image . Nisem še slišala in zato nismo prakticirali. Naš ima polaganje na hrbet kot nekaj najlepšega, najboljšega. Še sam se večkrat pride do nas in se vrže na hrbet, včasih še celo zaspi na hrbtu....


Eno je, če se sam vleže, ko mu paše, to tudi naša ful počne, drugo pa se, če ti to od njega zahtevaš. Takrat mu pa ni prav preveč fino.user posted image  Ampak ... kar je treba, ni težko.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 15:01:51   
hmm...
Naš se tut ne pusti krtačit. Ker to krtačo lovi po sebi ko ga krtačim, tako da tudi pri nas je težje. Ampak gre.user posted image

_____________________________

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 16:25:12   
Nia30
Mišni, a to ga položiš na hrbet ko ne uboga, kaj pa pol? A pol mora nekaj časa ostat na hrbtu in kako dolgo oz. kako ga prepričaš, da ostane na hrbtu user posted image
Ja, to z renčanjem mu moram čim prej iz glave izbit, čeprav je zdaj še smešno, ko še ne zna prav renčat in se mu včasih malo zalomi user posted image Ko bo večji pa ziher ne bo več smešno user posted image .

Drugače je pa trmast ko user posted image . Že naša ovčarka je bila svojeglava ampak našmu Maiu po trmi niti do kolen ne seže user posted image Pa tak klovn tud ni blauser posted image

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 16:45:38   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Nia30

Mišni, a to ga položiš na hrbet ko ne uboga, kaj pa pol? A pol mora nekaj časa ostat na hrbtu in kako dolgo oz. kako ga prepričaš, da ostane na hrbtu user posted image
Ja, to z renčanjem mu moram čim prej iz glave izbit, čeprav je zdaj še smešno, ko še ne zna prav renčat in se mu včasih malo zalomi user posted image Ko bo večji pa ziher ne bo več smešno user posted image .

Drugače je pa trmast ko user posted image . Že naša ovčarka je bila svojeglava ampak našmu Maiu po trmi niti do kolen ne seže user posted image Pa tak klovn tud ni blauser posted image



Ne, ni treba takrat, ko ne uboga. Mogoče takrat tudi ni čisto pravi trenutek, ker je že itak ves narobe.user posted image  Raje kar tako, iz ljubega miru. Ker pes s tem, ko se ulčeže na hrbet, ali ko ga "prepričaš", da se uleže na hrbet, prizna, da si močnejši. In ja, poleži ga na hrbet in naj potem bo tako, kodler ne da miru, da lepo na miru leži na hrbtu. Toliko časa ga tiščiš dol in govoriš, naj da MIR. Saj tukajle se mogoče grozno bere, ampak ni tako. Tisto mali živo kepo pač malo prizemljiš, malo umiriš, to je pa tudi vse.user posted image  Pa večkrat to izvajaš, da res vidi, kdo ima tu prevlado.
So pa res svojeglavi ti psi, ja. Naša Miša je včasih res kar nadnaravno pridna, to ni stvari, ki je ne bi razumela in tudi tako naredila, kot ji rečeš. Še skoraj da kaj je levo in kaj desno razume.user posted image  Ona nas na razpotju npr. počaka, pogleda, pa ji samo z roko pokažem smer, ampak čisto nirno, v katero smer naj gre, in gre. Ampak to je včasih. Ali pa ko gremo mimo parkirišča samo rečem: Miša, gremo z avtom, pa zavije proti avtu, če ne, gre pa naprej. Ali pa ji, ko pridemo do bloka, rečem, pojdi še lulat, pa naredi tri korake na travo, se polula in pride k meni, da greva gor. Pa ponoči, npr., če ima kdaj kakšne trebušne težave, jo peljem ven, pred blok, odprem vrata in jo kar samo pustim zunaj, da išče travo in jo muli. Potem pa, ko ima dovolj, me pred vrati bloka pokliče (1-krat visoko zalaja), jo slišim čez balkon in grem dol lepo ponjo.
Po drugi strani pa včasih dela, da je totalno gluha, kot da nima pojma o pojmu, kdo sploh sem in kaj od nje hočem. Pač kakor ji paše. To so res taki psi.

Ali pa tisto mi je hecno, pa vidim tudi druge višavce, da so isti. Na sprehodu na vrvici, če se to nekaj spomni, da bi npr. kaj vohal, to se upre z vsemi štirirmi kar nalepem, kot kak osel.user posted image  In niti pod razno ne gre naprej, dokler ne povoha tistega, kar se je namenil. No, O.K., razen če RESNO nimam časa in jo steram naprej, ampak mi jo je kar hudo, ker tako prepričljivo igra osla.user posted image

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 16:47:13   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Nia30

Mišni, a to ga položiš na hrbet ko ne uboga, kaj pa pol? A pol mora nekaj časa ostat na hrbtu in kako dolgo oz. kako ga prepričaš, da ostane na hrbtu user posted image


Aja, kakoga prepričaš? Ja tako, da ga dol držiš, on se pa zvija pač kot ena glista, ampak tista 5-centimetrska prsa ti vendar uspe držati na mestu,user posted image

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 18:27:13   
Anonimen
Naš maltežan se tudi najprej ni maral česat, a smo ga ukrotili ... Sprva ga je vedno oči (njega ima za alfo in omego v družini) trdno držal, jaz pa sem ga nežno česala. Na gobčku pa je imel nagobčnik. No potem sčasoma očijevo držanje ni bilo več potrebno. Vedno mu pred česanjem damo glavniček za povohat, pa potem nagobčnik gor (sicer ne grize več, ampak imamo to kot nek znak, da zdaj mora pa počakat in dat mir, da nehamo česat) in potem tudi po pol ure brez problema zdrži ... vmes se non stop lepo pogovarjamo z njim, da ga tudi malo zamotimo, na koncu pa obvezno dobi priboljšek. No pri nam gre tako 2-3x na teden in je veno lepo brez vozličkov, ki se pri maltežanih precej hitro pojavijo, če ni redno negovan.

Kar se pa ležanja na hrbtu tiče, smo ga pa mi naučili, da če se postavimo predenj in mu pokažeš dlan obrnjeno navzdol in na to navzgor in zraven rečemo 'Oto mrtev', potem se sam vrže na hrbet in v tem položaju ostane ... no pa me zanima, ali je to samo igra ali smo ga s tem res tudi naučili kdo je gospodar?

< Sporočilo je popravil Otika -- 9.11.2008 18:30:34 >

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 19:44:03   
Arwenko
Sabina Stariha Pipan in Metoda Mikuž Bratkovič, telefonskih nimam, pomoje se jih da poguglat, obe sta v Lj, no Metoda je delno v Lj, delno pa mislim da živi v tujini.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ne pusti se krtačit
9.11.2008 21:13:37   
Nia30
Mišni, hvala. Bom probala in poročam.
Ja, uno z oslom mi je dobro poznano - se naredi kot da te ni user posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?