|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 9:33:39   
karinka
V vseh letih najinega zakona sva imela z moževo mamo precej hudih pripetljajev. Če bi želela vse napisat, rabim en dan. Vmes smo se že skregali na smrt, bilo je veliko vpitja, solza, pol leta se nismo niti slišali po telefonu...skratka nič.

Zdaj so odnosi sicer za silo zakrpani, ampak jaz se pa ne znam "uredit".

Priznam: enostavno je ne prenesem. Že če jo mož samo omeni, jaz dobim kar pike. Ne želim jo videti, ne slišati skratka nič.

Pa ne živi z nami, ampak jaz imam tak odpor do nje, da je groza. Sama pri sebi vem, da to ni prav, in da me vsa ta mržnja do nje samo ubija. Enostavno samo čakam kdaj bo spet kaj ušpičila.  Tudi mož ve kako težko je z njo, samo on pač gleda drugače na njo, kar je logično, ker je njegova mama. Ve, da je ona kot tempirana bomba, ki samo čaka kdaj bo spet počilo, a ne more nič. 

Kako naj "prevetrim" svojo glavo in neham s tem ?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 9:44:37   
Netopirčy81
Če bi meni tašča ful skos neki nagajala (namerno seveda) in delala šaro v moji zvezi z njenim sinom, najbrž sploh ne bi razmišljala o tem, da bi hotla bit pol enkrat v dobrih odnosih. Sem pač človek, ki nikoli ne pozabi, kakšni so drugi do mene, kako se obnašajo in podobno.

Ozadje zgodbe bolj sama poznaš, jaz sem iz napisanega razbrala, kokr da je ona taka, da je kriva za kreg...Mislim, da more le tvoja tašča dobiti klik v glavi, ne ti.

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 9:50:17   
Naja30
Ona bo vedno tvoja tašča, neglede na tvoje filinge. In od tvojega mama.
Če je ne preneseš, se pač čim manj druži z njo. Tistih nekajkrat na leto na RD ipd. se pa vzdrži. Druga ti ne znam svetovat, ker je ne moreš kar izbrisat.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 9:50:24   
oka
Bodi boljša kot je ona. Poskušaj se dvigniti nad te prepire. Vem da je težko, sploh če imaš za sabo leta in leta prepirov in zdrah in rabila boš nekaj časa, da si boš dopovedla, da ona ni tisti faktor, ki je pomemben za tvoje srečno življenje. Tašče ne boš spremenila in čisto brez veze je, da se obremenjuješ z njo. Je taka kot je, spremenila je ne boš. Enostavno, z njo imej tisto malo stika, ki ga pač zaradi moža in otrok moraš imeti, več pa ne.

< Sporočilo je popravil oka -- 3.11.2008 9:51:06 >

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 11:05:22   
BrankaO.
jaz pa ti bom rekla le.....čimdlje od nje!!!!!
če je takšna kakršno si opisala na hitro -čimdlje!
mi smo se zaradi taščinega nenehnega vmešavanja in kreganja odselili in to kar daleč!
v tem času smo dobili še eno članico v naši družini in vem da ji je to največja kazen-ve da je videla pa je še ni!
zato ker sem podobne izkušnje dala skozi ti rečem le čimdlje in ne sekiraj se če pač tako čutiš.....
kako pa prenaša tvoj mož vse to?
no če nisem preveč radovednauser posted image


_____________________________

18.12.1998se nam je rodila prva sončica-Ksenja
17.09.2001 se nam je rodila druga sončica-Sanja
20.1. 2008se nam je rodila zadnja a vseeno zelo ljubljena sončica-Milenca----
ati blažen med ženami :))


(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 11:31:09   
ronja
Kako naj "prevetrim" svojo glavo in neham s tem ?


par možnosti je, nobena ni lahka, najboljše je po moje kombinirat vse:
1.) sprejmi, da v življenju pač naletimo na dobre in slabe ljudi; večinoma so ljudje okoli nas ok, se pa najde kak, ki non stop dela štalo, nimaš kaj. Ker ne živiš z njo, ti ni treba imet nekega vsakodnevnega stika z njo, se lahko distanciraš od nje. Moraš pa sprejet, da ona še vedno obstaja in da bo pač to prineslo svoje posledice.
2.) osredotoči se na dobro, ne na slabo: torej, osredotoči se na svojega moža, ne nanjo. ko začne govorit o njej, ne misli nanjo kot na osebo, ki vama dela preglavice, ampak misli nanj, da pač ne more čisto izbrisat mame iz svojega življenja in da mu je hudo in mu poizkušaj stat ob strani (kot je on tebi, če sem prav razumela).
3.) vpiši se na kak borilni šport ali kaj podobnega in tam zboksaj tisto vrečo do onemoglosti, da daš ven vso jezo, ki jo čutiš do nje. Na Japonskem imajo v veliko podjetjih lutke šefov, da jih lahko podrejeni zbrcajo, zboksajo,... in se na ta način sprostijo in lažje funkcionirajo - sicer ne bi zdržali v tistem sistemu, kjer je avtoriteta veliko bolj absolutna kot pri nas...
4.) verjemi da se da in misli nase - sovraštvo ubija tebe, ne nje. Njej se mogoče še fajn zdi, da lahko nagaja, da se zato sekiraš - eni pač nimajo nič drugega od življenja kot to... Ne pusti ji, da zmaga.
5.) zavedaj se, kaj imaš ti in česa vsega ona nima. Najlažje je premagat sovraštvo s pomilovanjem: ona nima nikogar, ki bi jo imel resnično rad (če bi bilo tako, ne bi bila taka in tudi take nihče ne more imet resnično rad, ker vse odžene). si predstavljaš tako življenje? Grozno! Ti imaš ljubečega moža, otroke, ki te imajo iskreno radi, ki bodo z veseljem prišli k tebi, ko boš starejša... Ona tega nima in nikoli ne bo imela. Ima samo zbadanja in nagajanja... Po svoje je res boga (čeprav si je seveda sama kriva zato)...

Da ne boš mislila, da govorim čisto na pamet: imela sem dedka, ki je bil pedofil, sadist in je najbolj užival v tem, da so se vsi skregali zaradi njega. Sovražila sem ga v dno duše. Znal je skregat vse svoje otroke in ko je umrl, sem na njegovem pogrebu razmišljala, da bi se spomnila vsaj eno lepo stvar, ki bi jo kdajkoli naredil v moji prisotnosti - komurkoli... Pa se nisem niti ene spomnila (res nismo bili veliko skup - hvalabogu - ampak vseeno, babi po očetovi strani je umrla 20 let prej, pa bi lahko listo dobrih del pisala 3 dniuser posted image ).
Zdelo se mi je grozno, da bi živela tako živeljnje - si predstavljaš - za sabo ni pustil ničesar (materialnih stvari ne štejem, ker se itak prenašajo iz roda v rod in me niti ne zanima, ker to ni tisto, kar šteje). Le malo ljudi je jokalo tam, na sedmini so bili že vsi zelo veseli, še predno je prišlo vino na mizo, nikomur ni bilo res hudo, celo njegovi otroci so rekli, da se bojo zdaj verjetno boljše razumeli...

Ampak zdaj ga ne sovražim več - ravno zato, ker je bil v bistvu bogi, reven v vsem svojem imetju... V resnici ni imel nič! Nikogar, ki bi ga ljubil, iskreno, močno in dolgotrajno! Nikogar, ki bi mu lahko zaupal najtemnejše strahove... Nikogar, ki bi mu pustil nasmeh vsakič, ko bi se spomnil nanj... V bistvu res čisto nič od tega, kar šteje... In meni je zdaj lažje, ko ga ne sovražim več.
Sovraštvo je dobro spustiti od sebe, ker razžira tistega, ki sovraži. Dedek si še vedno zasluži sovraštvo, ampak jaz si ga ne! Nič me ne boli, če se pogovarjamo o njem, če moja mami govori o njem (bil je njen oče), tudi če noče videt resnice (kar je večinoma ne). Ker pač ona še ni pripravljena - če kdaj bo, super, če ne bo, škoda zanjo... Vendar jaz sem tu zanjo, da bi ji bilo lažje, ne da ji še otežujem situacijo, ne? Saj jo imam kljub vsemu rada... To se mi zdi podobno kot ti svojemu možu...

Ni ti treba hodit k tašči, če se slabo počutiš v njeni družbi, zakaj bi se matrala, mož bo verjetno po vsem tem razumel. Vendar pa moraš poslušat moža, ko govori o njej. Ona je njegova mama in on rabi tebe, da mu stojiš ob strani, kadar se mu kaj zgodi, kadar ga kaj muči, kadar se o čem rabi pogovorit - tudi če je tema zoprna. sicer škodiš svojemu zakonu in njej še bolj rata delat štalo! ne ji pustit!

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 11:32:16   
Piruri
Ma kot je že Naja napisala, čim manj stikov, samo kar je NUJNO potrebno...drugo pa naj ureja tvoj mož z njo...ti pa si privošči čas zase... Pri nas situacija ni še tako kaotična, je pa bilo kar težko...delimo si isto dvorišče in moja tašča se zelo rada vtikava v tuje zadeve in zelo rada ima nadzor nad vsem...tudi nad najinim otrokom...na začetku je bila to samo moja "fobija"...kasneje pa je tudi mož opazil, kaj in kako gre...in smo sedaj zelo na distanco...k njim gremo samo ob RD in kakšnem prazniku...če hočejo videt otroka, naj pridejo k nam...jaz si izmenjujem samo par vljudnostnih izrazov...vse ostalo pa mož komunicira in rešuje z njimi...ker v končni fazi, meni niso nič in jima nisem ničesar dolžna...
Je pa bilo obdobje vmes, ko sva celo razmišljala o selitvi v tujino, zaradi odnosov z žlahto...moram priznat, da od kar smo tako na ignor (ene pol leta), se imamo prav fajn...za njo vem, da "trpi", ampak, to pa res ni moja stvar...jaz imam svojo družinico in to je edino kar me briga...

< Sporočilo je popravil Piruri -- 3.11.2008 11:34:13 >


_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu BrankaO.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 11:34:28   
karinka
Ronja hvala tebi in tudi vsem ostalim. Vse, sploh pa Ronja, ste mi tako lepo napisale, da si bom kar sprintala in večkrat prebrala.

Hvala vsem !

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 11:37:37   
karinka
Branka mi ne živimo z njo. Deli nas 40 km. Vsaj to. Če bi živela z njo, bi bilo pa...user posted image

(odgovor članu BrankaO.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 13:52:42   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: karinka
z moževo mamo precej hudih pripetljajev. ....Zdaj so odnosi sicer za silo zakrpani, ampak jaz se pa ne znam "uredit". Priznam: enostavno je ne prenesem. .....Kako naj "prevetrim" svojo glavo in neham s tem ?

Dokler ne boš odpustila, tega ne boš rešena. In odnosi niso za silo zakrpani - zgolj na zunaj tako izgleda, v resnici pa so čisto enako - skregani.

IZVIRNO SPOROČILO: karinka
bilo je veliko vpitja, solza, ....samo omeni, jaz dobim kar pike. Ne želim jo videti, ne slišati skratka nič.
...Sama pri sebi vem, da to ni prav, in da me vsa ta mržnja do nje samo ubija.

To vse je sad zamere (upravične ali neupavičene) in dokler boš zamero gojila, boš s tem zalivala "da me vsa ta mržnja do nje samo ubija."

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 14:38:46   
t5t6
Preberi roman z naslovom Tašča, jaz sem ga sluičajno prebrala, nimam problemov s taščo ampak se mi zdi, da ti vseeno odpre nek drug pogled.

Ti pa lahko povem primer moje sodelavke, ki je imela grozno taščo, tašča jo je dobesedno sovražla, ona se je vedno nekaj trudla ampak nič ni pomagalo. Vsako leto ji je za roj dan poslala rože, otroke je spodbujala, da hodijo k njej, možu nikoli ni težila.. Stikov z njo ni imela nobenih. Lani je tašča hudo zbolela, želela ji je pomagati s kuhanjem.. pa je pomoč odklonila. Pred kratkim je tašča umrla, moja sodelavka ima čisto vest in mirno živi naprej, pri tašči verjetno ni bilo tako.

Jaz ti priporočam, da se probaš zbrat, uredit misli, ti z njo ne rabiš imet nobenih stikov, moža v nič ne sili in mu ne govori proti njej, otrok ne šuntaj proti njej, delaj kar misliš da je dobro, ne spuščaj se v konflikte, izogibaj se takim situacijam in vse to ti bo poplačano, ker se boš ti počutila dobro.

Srečno

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 16:51:29   
Skratek46
Jst po moje z mojo komuniciram sam zaradi tega ker molčim-velikokrat sm tiho in KAO preslišim-nimam energije se kregat-razlogov pa je kr precej-važno da me mož res razume in podpira. Kako pa se otresti občutka da jo preziraš?? Ne vem, ker jo sama preziram vsakič ko me prizadane-par dni se sploh ne morem pomirit, ker ne vem kako lahko en človek tako strupene besede izgovori brez razloga. Tako pač je...se sprijazneš, jo skušaš videt čim manj in nikoli ne smeš nehat bit oprezna, ker kot sama praviš prej ali slej pride do explozije strupa in pol je res hudo...
Srečno!

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
3.11.2008 20:44:38   
kamilija
Se podpišem pod besedilo od Ronjeuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Skratek46)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
4.11.2008 21:25:20   
onka
Tud jaz si bom sprintala. Hvala, Ronja.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
5.11.2008 19:36:36   
Pikicapokica6
Ja grozno. Poznam občutke, mi na žalost živimo še pri tašči in vsak dan je ena živčna vojna. Vem pa, da ko bomo odšli (kar nameravamo v kratkem času) je ne bom klicala, ne razmišljala o njej, ampak se bom veselila vsakega dneva brez nje po isto streho.
Enostavno odmisli, da obstaja. Ne obremenjuj se z njo, raje usmeri energijo v svojo družino.  To jaz delam že zdaj, ko smo še vedno pod njeno streho.
Verjemi mi, mržnja in sovraštvo  ubijata tebe, ne taščo.  Kaj imaš ti od tega? Čisto nič, lahko pa si boš pridelala kakšno depresijo. Ne splača se.

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
6.11.2008 12:47:11   
kimsy
Enkrat prejšn tedn je bil full dober članek o taščah v Žurnalu. A je kera brala?  Piše, da smo si ženske same krive za tak odnos, ker hočemo tašči v začetku v vsem ugajati, pazimo, da se ji ne zamerimo in blablabla. Potem pa ni več poti nazaj. Se s tem kar strinjam. V štartu je potrebno postavit meje. Pa tud če potem nisi tanartabolša snaha! user posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
8.11.2008 11:49:22   
Solero
Zmanjšat komunikacijo na stopnjo novoletne voščilnice.

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
8.11.2008 12:03:42   
ronja
Piše, da smo si ženske same krive za tak odnos, ker hočemo tašči v začetku v vsem ugajati, pazimo, da se ji ne zamerimo in blablabla. Potem pa ni več poti nazaj. Se s tem kar strinjam. V štartu je potrebno postavit meje.

Se strinjam, da je tudi to problem, vendar je še bolj to, da na začetku pač ne težiš dragemu za vsako malenkost, ker je pač malenkost... Pa še drugi problem je, da se ljudje dejansko dostikrat spremenijo po rojstvu vnukov. Žal, ampak se in to zelo zelo močno!
Meni je bilo na začetku dosti vseeno, kako bo ona gledala name, sem kakršna sem, itak nisem mislila, da bo najina veza trajala tako dolgo, bolj da bo ena romanca... Tako da nisem mela teh problemov. In tudi ko sva že vedela, da bova ostala skup in sva se skup preselila, ni bil problem, se ni nič vtikavala - najprej je sicer hotela, da bi pri njih jedla, pa sva hitro povedala, da ne in ni mela kaj, nobenih problemov, ni hodila k nam na obisk, še ko sva jo vabila ni hotela prit...

Po rojstvu tamale pa obrat za 180 stopinj! j*** ga, jaz sem bila paf, tega sploh nisem pričakovala, nisem bila na to pripravljena, pa še vsi so mi govorili, da se to itak umiri, pa da  gledam stvar preveč čustveno oz., da ni tako hudo (kaj pa oni vejo, kako hudo je, saj niso v moji koži...), pa da so to še hormoni (klinc pa hormoni, danes isto mislim, pa ko nisem bila noseča tudi...), pa da se bo že vse zrihtalo, pa brezveze težit, pa da naj nič lubiju ne težim, ker ga bom samo v neprijetno situacijo postavila, da je pač njegova mama, pa da se noben noče zamerit mami...

Zdaj vem, da bom vse dobrohotne nasvete lepo poslala tja, kamor spadajo! In ni šans, da bi še kdaj dopustila kaj takega! Če je ne, je ne, pa pika! Če kdo ne bo na moji strani glede tega, da smo svoja družina, ve, kje so vrata, tu pa ni pogajanja. Potrpljenje pač včasih vodi v samo večje in večje zamere...

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
8.11.2008 12:07:29   
Anonimen
Po rojstvu tamale pa obrat za 180 stopinj!


Zgleda, da se je samo nasa mami na bolje obrnila user posted image .

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Tašča - kako umiriti mržnjo
8.11.2008 12:20:03   
ronja
Zgleda, da se je samo nasa mami na bolje obrnila .

Hehe, no, saj moram priznat, da se je moja mami tudiuser posted image . Samo ona ma taka nihanja, da nikoli ne veš, kaj je tista realna vrednost, ker se pač skoz spreminjauser posted image . Ampak v povprečju, se mi zdi, da je zdaj boljše, kar se nje tiče.
Oče je konstanta, vedno je in je bil vesel, če pridemo, nikoli ne teži, da moramo, vedno pokliče, če bo v Lj., nikoli to ne pomeni, da moramo bit takrat doma (pa smo radi), nikogar si ne lasti, skratka čisto ok (nima ravno prav dosti pojma o rokovanju z malimi otroki, ampak to ni tako moteče), pride na obisk in gre - podobno je pri tastu, samo da je ta malo manj fleksibilen glede tega, ali imamo takrat čas ali ne - to je pač posledica tega, da mojadva vedno nekaj počneta in vesta, da ni fino, če te kdo zmoti (in vesta, da tudi jaz vedno nekaj počnem in me lahko zato obisk zmoti), njegovadva pa seveda ne in njun obisk torej ne moti (po njunem mnenju)... Ampak tast pride, poje kupo, ki mu jo naštimam, se malo poigra s tamalo in gre - torej nobenega problema.
No, saj če tako pogledam, mamo srečo: 3/4 se jih ne vtikava (ne mojadva ne tast), ampak vseeno ti lahko včasih 1/4 naredi pekel, če to dopustiš... Zato se zdaj pripravljam na ruker, ki nas čaka, ko se rodi še tadrugauser posted image . Pa vi nasrkate, heheuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




učitelji oš jožeta moškriča
popi

Anketa za vse na oš Jožeta Moškriča.

Sabina Mattersdorfer (65%)

Marko Popit (7%)

Damjan Košir (9%)

Mojca Štangar (2%)

Klavdija Rudolf Voje (7%)

Barbara Jordan Fleten (9%)


Število vseh glasov: 54

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!