|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali se kdaj "družite" z osebami, ki...
12.3.2009 22:10:25   
Naja31
No,to bo mogoče zvenelo čudno,ampak vseeno.

Imam eno sošolko s faksa,s katero sva bile včasih kar prijateljici, potem pa so se nama poti nekoliko razšle. Dokaj redno sva bili v stikih, ampak sva se razšle v smislu, da nimava več veliko skupnega. Ona nima ravno sreče ne s službo, ne s splošno življenjsko situacijo (slaba plača, partner še slabša plača,...) Tako v osnovi se mi zdi zelo nesrečna in nezadovoljna, ampak navzven pa to pokaže tako,da je vsem drugim, ki jim gre bolje kot njej, fouš. Občasno je tudi do mene dala kakšno tako pripombo, da nisem vedela kaj naj si mislim.
Nekako imam občutek, da ona meni "zameri", da mi gre "vse kot po maslu", njej pa ne, štartale sva pa iz istega položaja. S tem mislim, da sva obe končale isti faks. Samo njej v vseh teh letih (8 let od diplome)ni uspelo dobiti službe "iz foha", in že nekaj let dela v službi ki jo sploh ne veseli,ampak nič drugega ne najde, in je zato vsa nesrečna. Plačo ima bedno, njen partner ima ravno tako zelo nizko plačo, komaj se vlečeta iz mesec v mesec,... Pa sploh to ni problem, da me ne boste narobe razumele.Ampak to njeno nezadovoljstvo se odraža na čuden način v sovraštvu do drugih, ki so bolj uspešni.

In vsake toliko me pokliče. Večinoma se je izogibam, ker je po pravici povedano  niti ne maram preveč,ampak je problem ker živimo zelo blizu skupaj, najina otroka hodita v isti vrtec, in se pogosto srečujeva, tako da se ji niti ne morem vedno izogniti. Ona me pa kliče pa kdaj se bova kaj videle ,pa se jaz zmišljujem neke izgovore, ampak v končni fazi se potem vsake toliko z njo dobim na kavi in potem sem sama na sebe jezna ker nimam "jajc" da ji rečem naj me pusti pri miru, da si jaz sploh ne želim njene družbe.

Po drugi strani pa nočem,da mi zameri, samo ne vem kako naj se iz tega ven izvlečem.

In tako sva zmenjene za jutri popoldan. In potem si bom spet nekaj časa zmišljevala izgovore do naslednje kave.

Po moje zlepa ne bo šlo, a ne?
Kaj mislite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 22:16:00   
frutka_
Joj, kako mi grejo na živce ljudje, ki mislijo, da gre vsem ostalim vse kot po maslu medtem ko se njim godi največja krivica. Kaj pa vem. Jaz se ne bi družila z njo in ob priliki bi ji to nekako tudi povedala. 

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 22:16:43   
tweed
Jaz se s takimi osebami odkrito pogovorim in jih ob takšnih pripombah naravnost vprašam, kaj s tem mislijo.

Je pa sicer "foušarija" nacionalna pomanjkljivost tega naroda; izjava mojega tasta: najhujše pri toči pa je, da ti stolče vinograd, sosedovega pa ne...
Če ne gre drugače, ji pa odkrito povej, da ne želiš biti v njeni družbi, če se tako obnaša. Rajši imam "prijatelja" manj, kot pa da se moram pred njimi pretvarjat in igrat hipokrita...

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 22:21:17   
gita10
ne vem ampak jaz ji ne bi povedala če ji je že itak celo življenje slabo. Vsake toliko te pa ta kava ne bo uničla. kadar imaš čas ji pač prisluhni saj ni treba da pa  vse kar pove jemlješ toliko resno. Mogoče pa ona potrebuje to kavo in če ji samo s tem polepšaš njeno bedno življenje ji ga pa polepšaj.
Ne kompliciraj tam kjer ni potrebno komplicirati.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 22:21:51   
Tina 28
Te čist razumem...včasih ni le to, da se boš zameril...ampak, da ne boš koga prizadel...pol ti je pa hudo. Pa še, če seotroci poznajo. K sreči mene ne nadleguje za kavo nobena taka, ki mi ni všeč. Saj čez čas vsak ugotovi, da nekaj tiči za izgovori. Tako ne boš več zanesljiva kofetkarica...pa si bo našla novo. do takrat, pa naj se malo spuca pri tebi...ti pa bodi nepristranska.

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
12.3.2009 22:23:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 22:31:42   
Naja31
Ja, tocno to je "energy sucker". Super naziv .

Resnično nisva na isti valovni dolžini.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 22:43:59   
end1
ja meni pa zahrbtneži gredo na živce, če ti ni všeč pa se z njo ne druži in je, saj na kavo pa te ne more prsilt, al ja?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 22:44:57   
Tina 28
Saj ji ni treba rečt...meni pa nisi všeč...povej kaj misliš o njenih izjavah...pa mal jo negiraj...se boš boljš počutla. On bo pa tud mal oladila z jamranjem.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 22:56:55   
Kerensa*
Take osebe so bile v mojem življenju, a sem se jih uspešno znebila. Seveda se občasno še vedno pojavi kakšen energy sucker user posted image , ampak očitno imam srečo, da naletim na take, ki relativno hitro dojamejo, da mi ni do druženja z njimi - GSM zvoni v prazno, na SMS-e in e-mail-e ne odgovarjam, na MSN-ju nisem dosegljiva, na FB-ju jih izbrišem,... Če se slučajno kje srečamo, nimam časa za postanek (za kavo pa sploh ne), če gre pa za osebo, s katero sem takorekoč prisiljena biti (npr. sodelavec), potem pa uberem drugo taktiko - ne pogovarjam se čisto nič več, kakor je službeno potrebno, druženja izven delovnega časa gladko odpadejo, ne delam nobenih uslug (npr. nadomeščanja) in ne opravljam nobenega dela namesto te osebe (tudi plačanega ne).

Tako ljudje hitro dojamejo, koliko mi "pomenijo"... Razlog, zakaj nekdo je (ali postane) energy sucker, je pa vedno.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 23:03:06   
Jelcy
Jaz naceloma recem kar si mislim, ampak ce se toliko casa poznata in sta bili vcasih dobri, ji JAZ nebi mogla kar v faco povedat "da ti gre na zivce". Jaz bi se je izogibala, cez cas bo ze razumela, sicer pa lahko ob kavici poves, ko bo spet zacela z "njenimi forami", kar si mislis o tem. Vendar pazi, ce ti je fous, ti zna tudi skodovat, zato pazi, da ji ne zaupas prevec.

Jaz sem imela eno podobno izkusnjo z eno "prijateljico", ki se sicer nisva dolgo poznali, ampak vseeno sva bili zelo dobri. Pa sem opazila, da je "fous" mojemu partnerskemu odnosu in je zacela primerjat najini vezi, tudi v prisotnosti vseh 4. Npr...je rekla njenemu...zakaj jo nikoli ne prime za roke, kot mene moj, zakaj jo v javnosti nikoli ne poljubi, ce mene moj vedno, zakaj ji ne kupi tako darilo kot meni moj, da si je prav to zelela, zakaj onadva nikoli ne gresta sama na pijaco, ce midva greva.....itd...itd
vse je bilo ok, dokler mi ni izjavila, da naj pazim, da ne zanosim z njim, ker on ni tip zame in si bom unicila zivljenje z njim, jaz pa sem takrat bila noseca, ampak ona tega ni vedela, ker sem 2 dni pred tem sele nardila test...no pa sem jo vprasala ce mi je fous, zakaj ga skozi hvali, pol pa rece da ni zame da sem predobra za njega...ampak z mirnim tonom in nisem imela namena se skragat z njo, pa se je vzalila ces kako si lahko mislim kaj tkega o njej....in sva izgubili stike.....do 8.meseca nosecnosti, ko sva se po nakljucju znasli na kavici s skupnimi prijatelji in po 8 mesecih, ko se nisva videli, mi pove da je prijateljici od njenega v 8. mesecu umrl otrok in da ona sploh ni vedla....to je pa bla pika na i....po tolikih mesecih gre ona noseci zenski govorit take bedarije....nisem ji rekla vec nic, pa tudi videla je nisem, niti slisala! In sem vesela, da je tako......UFF sem zamorila...ni bil moj namen, sem samo hotela dodat mojo izkusnjo.


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 23:04:01   
Marogica
Mogoče pa bi ji moj podpis citiralauser posted image

Prekleto vem, zakaj ga imam.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 23:07:53   
Nikita***
Ne, ker mi je škoda časa in moje energije zanje. 

_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 23:11:08   
Nikita***
IZVIRNO SPOROČILO: Jelcy

mi pove da je prijateljici od njenega v 8. mesecu umrl otrok in da ona sploh ni vedla....to je pa bla pika na i....po tolikih mesecih gre ona noseci zenski govorit take bedarije



Smrt otroka ni ravno bedarija... le neprimerno je, da se takšne stvari razlaga nosečnicam.


_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
12.3.2009 23:42:41   
hrchy
Oh, svoj cas lahko za tooooliko bolj koristnih in prijetnejsih stvari porabim kot pa za druzenje z zoprnezi in nezanimivezi in energy suckerji itd... 

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 9:43:44   
Taanikaa
Jst sem imela eno zelo podobno situacijo...kolegice več let,men je šlo v življenju ok,njej pa ne...in ker mi je živce parala,sem se malo zamislila...potrudila sem se ,ji pomagala najti drugo službo in se je ženska spremenila...še danes sma kolegice...nekateri ljudje so res taki da ti izpijejo vso energijo al pa ti domov prinesejo slabo,pa se na koncu res počutiš kot da si socialni delavci,ampak nekaterim pa samo moraš pokazati pravo pot,...jst mislim da je to odsev ženske,ki je nezadovoljna s svojo službo,plačo in zato je negativna..če je človek dokaj zadovoljen s tem kar ima,potem ni tak..saj načeloma ne..so pa eni taki tudi,k imajo direktorske plače pa so cepci...tko da če ti je prej bila kolegica in jo poznaš od prej,pa veš da je prej bila vredu,dokler je niso pestile finančne težave,kr očitno jo je to spremenilo,ji pa pomagaj..sej ne mislim da ji moreš službo poiskat namesto nje,mogoče kdaj kak dober nasvet,če zaslediš kak oglas za službo njene smeri,ji poveš,koga vprašaš-sej beseda ni konj...in mislim da bi se tud ona pol spremenila k take stvari te že mal v depresijo pol spravjo..nevem no..moje mnenje,tko sem jst ravnala 

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 9:51:53   
TomTaylor
Uf...jz sem imela eno takšno "kolegico" - bivšo sošolko (iz OŠ). Sicer ji v življenju res ni bilo z rožicami postlano, vse ji je kot po pravilu šlo narobe. Kar ne bi bil problem, če bi to nanjo vsaj vplivalo bolj vzpodbudno, če bi ji dalo več izziva. Vsak neuspeh jo je še bolj pobil...Nekaj časa se mi je zelo smilila in sem ji res hotela pomagati, saj niti nobene prijateljice ni imela. (zdaj čisto dobro vem zakaj)

Hodila sem z njo na kavo (ko sva v vrtec oddali najini hčerki), ji bila v oporo, ji dajala nasvete, ji pomagala iskati službo, posojala denar da je sebi in otroku vsaj kosilo skuhala ali kupila malico......Ampak potem sem ugotovila, da je samo "pijavka". Mojim nasvetom je kimala, v resnici si je pa mislila svoje, za vsako možnost zaposlitve je imela 1001 izgovor, vsaka kavica z njo pa je pomenila še vsaj 1000-5000 sit iz moje denarnice....Počasi sem prenehala s posojanjem denarja (pravzaprav z dajanjem, saj sem ji vedno rekla, da ni treba da mi vrne, dokler bo brez službe). Enostavno sem rekla, da doma gradimo in pride vsak tolar  prav...Potem mi je pa parkrat naprej vrgla da ima moja hčerka kao spet nove čeveljčke, ona pa niti za jesti svoji ne more dati...Ali pa: Vam je fino ko greste na morje, jz pa niti na sladoled ne morem s hčerko (tako sem v finančni krizi)....pa take...Smilila pa se je sama sebi v dno duše, prav prepričevala se je da je rojena pod nesrečno zvezdo, vsako priložnost je že vnaprej obsodila na propad. Blazno črnogleda, nesamozavestna,...da bi pa kaj naredila za svojo "srečo"...a, ne, to pa ne!...Po pol leta mi je izpila vso kri. Začela sem se jo izogibati, ignorirala sem njene klice in sms-e. Ene parkrat sva se še srečali ampak sem vedno imela izgovor, da se mi mudi, da imam pregled, da sem zmenjena, da moram tja in tja....No, pol mi je pa omenila, da se bo preselila v drug kraj in da "sva na vezi", da sem njena edina prijateljica...Točno sem vedela zakaj sem "edina"...Pol sem pa šla še telefonsko številko zamenjat. Od takrat se še nisva ne videli ne slišali.

Najbolje je takemu človeku povedat kar mu gre, ampak tudi jaz nisem imela jajc. Sej pomojem, če vztrajno nekoga ignoriraš, prej ali slej pošteka, da si ne želiš njegove družbe...pomojem...

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 9:54:15   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Mogoče pa bi ji moj podpis citiralauser posted image

Prekleto vem, zakaj ga imam.



user posted image

Tvoj podpis mi je že prvič ko sem ga prebrala dal mislit.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 9:59:36   
puppa
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Uf...jz sem imela eno takšno "kolegico" - bivšo sošolko (iz OŠ). Sicer ji v življenju res ni bilo z rožicami postlano, vse ji je kot po pravilu šlo narobe. Kar ne bi bil problem, če bi to nanjo vsaj vplivalo bolj vzpodbudno, če bi ji dalo več izziva. Vsak neuspeh jo je še bolj pobil...Nekaj časa se mi je zelo smilila in sem ji res hotela pomagati, saj niti nobene prijateljice ni imela. (zdaj čisto dobro vem zakaj)


Oprosti, sam ob tvojih besedah se moram pa res smejat.
Očitno še nisi bila tam, ko ti gre res VSE ampak VSE narobe.

In kako lahko neuspeh za neuspehom vpliva vzpodbudno nate? Verjetno bi ti kar do Jupitra skakala od same sreče, če bi ti šlo vse narobe a ne?

Sicer pa... energy sucker... so lahko samo do te mere kot jim vi same dovolite.
Lahko se družiš s tako osebo, samo moraš postavit meje. Ostre meje. Potem pa tako hitro vidiš, a ti oseba hodi samo jamrat, al pač potrebuje ramo za zjokat se.

Zanimivo je, da vse pravite, kako se ne bi družile s tako osebo, pa da bi se je "losale". A ko pa katera prijoka tu gor, da je razočarana nad prijateljicami, ste pa spet vse pametne, kako hudobne ženske so te "prijateljice".

Je treba vedno pogledat 2 plati medalje, šele potem sodit.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 10:08:27   
špelin@
Odgovor na vprašanje v naslovu: ne.
 
Imej toliko jajc in bodi toliko poštena do same sebe in do te osebe, da se kavam z njo pač odpoveš. A te mogoče kdo z nožem na vratu sili, da greš?
 
In podpišem tole:
IZVIRNO SPOROČILO: end1
ja meni pa zahrbtneži gredo na živce, če ti ni všeč pa se z njo ne druži in je, saj na kavo pa te ne more prsilt, al ja?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 10:09:51   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: puppa

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Uf...jz sem imela eno takšno "kolegico" - bivšo sošolko (iz OŠ). Sicer ji v življenju res ni bilo z rožicami postlano, vse ji je kot po pravilu šlo narobe. Kar ne bi bil problem, če bi to nanjo vsaj vplivalo bolj vzpodbudno, če bi ji dalo več izziva. Vsak neuspeh jo je še bolj pobil...Nekaj časa se mi je zelo smilila in sem ji res hotela pomagati, saj niti nobene prijateljice ni imela. (zdaj čisto dobro vem zakaj)


Oprosti, sam ob tvojih besedah se moram pa res smejat.
Očitno še nisi bila tam, ko ti gre res VSE ampak VSE narobe.

In kako lahko neuspeh za neuspehom vpliva vzpodbudno nate? Verjetno bi ti kar do Jupitra skakala od same sreče, če bi ti šlo vse narobe a ne?

Sicer pa... energy sucker... so lahko samo do te mere kot jim vi same dovolite.
Lahko se družiš s tako osebo, samo moraš postavit meje. Ostre meje. Potem pa tako hitro vidiš, a ti oseba hodi samo jamrat, al pač potrebuje ramo za zjokat se.

Zanimivo je, da vse pravite, kako se ne bi družile s tako osebo, pa da bi se je "losale". A ko pa katera prijoka tu gor, da je razočarana nad prijateljicami, ste pa spet vse pametne, kako hudobne ženske so te "prijateljice".

Je treba vedno pogledat 2 plati medalje, šele potem sodit.

Verjemi, da nihče ne potrebuje takih prijateljev, ki bi se z njim družili le pod pritiskom neke kvazi vesti oz. občutka kvajstvemkakšne dolžnosti.

Tako avtorica te teme kot oseba, o kateri piše, si zaslužita več. Lahko da sta obe ok, ampak skupaj pa ne moreta vozit, ker nista na isti valovni dolžini.

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 13.3.2009 10:12:05 >

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 10:30:50   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: hrchy
Oh, svoj cas lahko za tooooliko bolj koristnih in prijetnejsih stvari porabim kot pa za druzenje z zoprnezi in nezanimivezi in energy suckerji itd... 

Hehe, se podpišem. sicer pa sem take kar od*ebala al pa so iz foušarije kar sami zginli user posted image  takim ljudem se rada hvalim in tisto kar me muči strogo zamolčim

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 10:47:25   
puppa
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Verjemi, da nihče ne potrebuje takih prijateljev, ki bi se z njim družili le pod pritiskom neke kvazi vesti oz. občutka kvajstvemkakšne dolžnosti.

Tako avtorica te teme kot oseba, o kateri piše, si zaslužita več. Lahko da sta obe ok, ampak skupaj pa ne moreta vozit, ker nista na isti valovni dolžini.


In nihče ne potrebuje zahrbtnih "prijateljev", ki nimajo jajc v faco povedat, da si o tebi misli kako grozna oseba si, energysucker in podobne.

Če sta se lahko prej družili, ko je obema šlo fajn, bi se verjetno lahko tudi sedaj.
Ampak... škoda energije a ne... za poslušanje nekoga, ki ima probleme.

Sicer pa.... šele v nesreči spoznaš prijatelja.

Žal.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 11:19:35   
ronja
Kadar je nujno, prijateljic pa ne zbiram tako oz. nimam prijateljic, ki jih ne maram.

Imela sem par prijateljic, ki so bile ljubosumna name. To je bilo še v SŠ in na začetku faksa, tako da mi niso bile fauš službe, plača pa itak ni taka, da bi mi je bil kdo faušuser posted image , so mi bile pa zavistne ljubezenskega življenja, ker je to pač področje, kjer imam srečo. Vsak jo ima nekje, jaz sem s to razporeditvijo čisto zadovoljnauser posted image . moj bivši pa mi je bil fauš pameti oz. logike in mi je zato zbijal samozavest na tem področju (ki takrat ni bila bogvekaka). Je pa zelo doglo trajalo, da sem to ugotovila, šele par let potem, ko sva nehala... Ena prijateljica pa se je v nebo smilila sama sebi in bolj kot sem ji probala dopovedat, da to ne pelje nikamor in ji pokazat, kako se kljub tem in tem težavam da dalje, bolj se je sama sebi smilila. Meni je potem postalo tudi čisto brezveze in ko mi je potem enkrat napisala, da naj povem, ko se bom hotela videt, ji pač nisem več odgovorila - ker je to čisto res, da je zaenkrat še ne želim videvat.

Nekaj časa sem jih non stop poslušala in se sekirala, potem pa sem ugotovila, da ni problem v meni (do tega mi je pomagal prit lubi, ki je poslušal moje tarnanjeuser posted image ). In sem s tistimi parimi prekinila stike in zdaj se družim samo s tistimi, s katerimi si želim bit in one z mano. Sem veliko bolj srečna od takrat daljeuser posted image . Nič ni narobe oz. celo zaželjeno je, da ti prijatelji povejo za tvoje napake, sploh kadar jih prosiš zato oz. za nasvet, kaj delaš narobe... ampak brezvezno prcanje je pa samo škodljivo - za odnos in za oba udeleženca.

Zamerila ti bo, temu se ne moreš izognit, nihče ne vidi rad, da nekdo noče več bit njegov prijatelj, gotovo ona  ni izjema. Ampak to ni tvoj problem. Imaš pravico bit srečna in se družit s tistimi, s katerimi ti je fajn. Vprašanje pa je, če se se za to pravico pripravljena borit. Če boš tiščala glavo v pesek, se bosta pač še vedno videvali.

Kar se pa nje tiče, se mi sploh ne zdi, da bi ji šlo tako slabo: ima partnerja (koliko jih partnerji zapustijo, ko zanosijo, ali pa se ločita potem,...), ima otroka (kako se ljudje sekirajo, če jih ne morejo met...), oba imata službi (ok, ni bogvekaka plača, ampak je pa služba...)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ali se kdaj "družite" z osebami...
13.3.2009 11:23:39   
ronja
Sicer pa.... šele v nesreči spoznaš prijatelja.

S tem se strinjam. Vendar pa ni problem poslušat jamranja človeka, vsak kdaj to rabi. problem je, če ti človek ves čas naprej meče, zakaj pa ti nisi nesrečen... KO da si ti kriv za njegovo nesrečo. Imam par prijateljev, ki do pred kratkim niso imeli sreče v ljubezni, pa niso imeli nikoli nobenih problemov z mano. Če so hoteli nasvet, so vprašali, če niso, so samo jamrali in sem samo poslušala. to ni problem. Problem je, če se človek v nesreči spremeni ali pa je od vedno tak, pa se to ne izrazi takrat, ko mu gre dobro... In potem to ni več isti človek kot je bil, ko si ga vzljubil... Če ga imaš zelo rad, potem mu pomagaš ven, če misliš, da mu lahko kako koristiš. Če pa odnos samo pije kri, pa nima smisla vztrajat, p omoje...

(odgovor članu puppa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?