|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprememba namembnosti
19.5.2008 12:58:11   
tatam
A katera ve kako to gre??Sem hotla na občini oddat vlogo,pa so mi rekli,da so ravno zaključli s tem in da lahko oddam čez 5!!!! LET!!!Halo???
Zaradi nekega prostorskega plana ipd...Katera se kaj razume na to mi prosim naj pove,če mam kako šanso vseeno to prej uredit če nesem direkt v Mb al razmišljamo o drugi možnosti????Pet let mi je predolgo!
Aja,pa zaenkrat je tam travnik,prej je bil sadovnjak.Mi bi pa radi zidali tam!Kak bo???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprememba namembnosti
19.5.2008 13:13:15   
Anonimen
Kje je pikec, ko jo rabimo user posted image ?

To bo napisano samo približno, ker se ne spomnim vseh podrobnosti oz. se je v tem času, odkar sem to sama gledala, že marsikaj spremenilo. Glej, namembnosti, tudi če ravno delajo nove plane, ne dobiš kar tako. Občina po zakonodaji vsakih nekaj let sprejema kratkoročne, dolgoročne in srednjeročne plane razvoja občine, nekaj stvari pa se opredeljuje tudi na državni ravni in občina na to ne more vplivat. Opredelijo, kje se bo zidalo stanovanja, kje individualna gradnja, industirja, kje bodo zaščitene cone, prometne povezave, komunalni vodi,....  In do točke, ko se te plane sprejema, preteče kar nekaj vode, ker je vpletenih veliko strank, ki imajo vsaka svoje interese, tako da tudi če se eno podjetje spomni, da bi radi na nezazidljivi parceli zraven svoje tovarne naredili novo halo in dajo predlog za spremembo namembnosti, se lahko ta predlog zavrne, če imajo druge zainteresirane stranke za to utemeljene razloge (ali pa tudi ne, pri nas je možno vse user posted image ) - npr. da na tem območju raste kakšna zelo ogrožena rožica. In isto je s spremembo namembnosti neke parcele, ki si jo zaželi en povprečen slovenski državljan. Če ima občina namen na tem območju širiti naselitev, in temu nihče ne ugovarja, potem bodo tak interes izpolnile. Če občina omejuje naseljevanje na tem območju ali na območju celotne občine, potem bo tak predlog zavrnila. In ko so enkrat plani sprejeti (kar je zaradi velikega števila interesentov težko dosečt), je pač potrebno počakat do naslednjega sprejemanja novih planov (ali kakorkoli se jim že reče). Tako da pomoje je zelo težko pričakovati, da ti bodo sedaj kar naenkrat samo za tebe spreminjali namembnost.

Ne pa mešat hrušk in jabolk. Če imaš na neki parceli opredeljen travnik, sadovnjak, park,... to še ne pomeni, da to območje ni zazidljivo. To samo pove, kakšna je tam trenutna raba (pa še to ni nujno aktualno) Lahko je tudi zazidljivo, to pa vidiš iz načrtov prostorskih planov oz. iz lokacijske informacije, ki ti jo izdajo na občini na oddelku za prostor (ne UE). Lahko imaš tudi obraten primer, imaš eno judo staro podrtijo in v novem planu sklenejo, da to območje ne bo več zazidljivo, smao to se po moje zelo redko dogaja.

Popravite me, kjer sem se zaštrikala user posted image .

(odgovor članu tatam)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sprememba namembnosti
19.5.2008 15:07:05   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: tatam
mam kako šanso vseeno to prej uredit če nesem direkt v Mb

Nič prej ne bo. Gre za postopke. Samo vlogo boš dala čez 5 let, plan bodo pa potem še sprejemali vsaj 2 leti. Tačas pa nalagaš denar za zidavo.

Lahko pa je že zazidljivo. Preveri na občini.

Drugače pa ti predlagam, da kupite parelo ki vam je res, res všeč. V hišo gre toliko denarja, da če ti parecla ni res všeč, ti je hitro žal za dolgo, dolgo. Začnete z zidavo (do strehe). Potem pa staro hišo prodate in dokončate novo ter se s starši vred preselite.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sprememba namembnosti
19.5.2008 16:05:56   
cukr07
Res je tako, kot sta napisali moji predhodnici. Prostorski plani se delajo na občinah na vsakih 5 let. Midva sva vlogo za spremembo namembnosti zemljišča oddala že leta 2005, do konca letošnjega leta (če bo vse po sreči seveda), pa bova izvedela ali bo ugodno rešena ali ne. Nažalost se ne da teh stvari nič hitreje izpeljat.
Lahko samo čakava in upava, da bova dobila pozitivno rešitev.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sprememba namembnosti
19.5.2008 21:45:38   
Pikec
Večina občin je že krepko v postopkih sprejemanja novih prostorskih aktov. Večina jih je tudi imela javno objavljene roke za oddajo pobud občanov za spremembo namenske rabe.

Ker so postopki dolgotrajni, strokovne podlage z različnih področij (ceste, vode, plazovi, kmetijci, razvojne usmeritve, demografija, poselitev itd..), ki so osnova za utemeljevanje zakaj spreminjat kako parcelo, travnik, gozd itd.. v zazidljivo, se tud ne naredijo v enem tednu in traja njihova izdelava tudi leto ali več (vmes je potrebno upoštevat, da nekatere dela država in to tudi traja ulalala cajta), zato se plan spreminja na nekaj let in ne vsak teden.

Žal je tako, da je prostor omejena dobrina in se po njej pasejo vsi mogoči sektorji. Zato ti postopki pač trajajo. Še če bi bila občina tako hitra, da vse dobi in nardi takoj, brez zapletov in še v istem dnevu da naprej kar tisti dan konča (kar je nemogoče) traja sam POSTOPEK, samo tisto kar mora bit po zakonu - cirka leto pa pol.

Glede na to da te stvari (strokovne podlage, sama izdelava PA....) stanejo popvprečno veliko občino okol 300.000 € ali več... je voditi tak postopek za eno samo parcelo samomorilsko dejanje za občinski proračun, razen seveda.... (samo izdelava plana je MOL stala čez 300mio SIT)

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sprememba namembnosti
20.5.2008 13:36:32   
tajtaja
Potem pa staro hišo prodate in dokončate novo ter se s starši vred preselite.


Meni se tvoja hiša ni zdela tako slaba. Saj je neke novejše gradnje, a ne?
Verjetno te bolj baše prostor???


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sprememba namembnosti
20.5.2008 20:58:56   
tatam
Meni se tvoja hiša ni zdela tako slaba. Saj je neke novejše gradnje, a ne?
Verjetno te bolj baše prostor???


Ni ravno novejše gradnje.Sp.štuk je grajen okoli leta 1960,zgoraj 1978.Znotraj smo vse obnovili,ampak ker je sama gradnja,izolacije ipd.slabo mamo neprestano probleme z vlago,plesnijo...Vsako leto znova te stvari saniramo,pa nič ne pomaga...
Problem pa je itak tudi prostor.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sprememba namembnosti
23.5.2008 9:30:55   
Rosi*
Še jaz mojo izkušnjo povem.

Tako kot so ze pred mano rekli, preveri, na občini če je parcela zazidljiva. Če je kmetijsko zemljišče, preveri katere namembnosti. Meni so lani, ko sem spraševala za najino zemljo rekli, da je kmetijsko zemjišče II. namembnosti in da je možnost, da se to spremeni v gradbeno parcelo. Če pa je I. namembnosti pa je zelo težko.

Pri nas je tudi tako, da na parceli stoji vsaj 100 let stara hiša. Po parceli gre tudi voda, elektrika, telefon. Pa ni zazidljiva parcela. Npr malo višje od te parcele pa imamo vinograd, ki pa je na gradbeni parceli. In to so določevali, ko je vinograd že bil. :(

Midva sma imela srečo, da ima očina letos razgrnitveni načrt, čakama pa od lanskega poletja.

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sprememba namembnosti
23.4.2009 8:42:58   
niti1
Pozdravljeni vsi!
Tema sicer že sameva, pa vseeno upam, da mi kdo odgovori.
Tudi meni so na občini rekli, da vsaj še nekaj časa ne bo nič, ko sem spraševala glede spremembe namembnosti. Gre za kmetijsko zemljišče 4. kategorije. Mi je takoj povedala, da sedaj gradnja tu ni možna, da pa mi nič ne more povedati, kdaj se bodo sprejemali novi prostorski plani, ker še stari niso popolnoma potrjeni z ministrstva. Sedaj pa me zanima, če v zvezi s tem obstaja še kakšen korak, ki ga lahko naredim(s tem mislim predvsem lokacijsko informacijo - najbrž je brezpredmetno, če vem, da ni zazidljivo, točno pa res ne vem), a sedaj čakam, kakšnim 5 let in zbiram denar?

(odgovor članu Rosi*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sprememba namembnosti
23.4.2009 9:38:06   
cukr07
Na žalost lahko samo oddaš vlogo za spremembo namembnosti zemljišča in čakaš ter upaš da čimprej mine tistih par let.user posted image Medtem pa seveda pridno nalagaš denar na kupček. Lokacijske informacije ti itak ne bodo izdali, ker se jo izda samo za zazidljivo parcelo.

_____________________________

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu niti1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?