|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 7:53:07   
puncica
Ma morem tud jaz mal pojamrat. Ne bom se odjavljlala sej itak nimam ne vem kakega problema. Stvar je taka. Z mozem se vecinoma strinjava v vzgoji in vsem ampak pri malenkostih pa je vse narobe.
Primer: V nedeljo smo bili na pikniku, bilo je fuuuul vroce, sonce sekal in to okol 1-2 smo sedel na soncku. Najprej tamale nisem mazala s kremo, pozneje pa sem rekla ja nic sonce je mocno jo bom namazala jo namazem in ze itak moj dragi zavija z ocmi, pozneje cez kake 2 urce okol stirih petih, ko je soncek bil še kr visoko spet prvlečem kremo ven iz torbe in jo začnem mazat. Moj vzkipi pa začne"Ja pa sej se jo more mal sonce prijet, pa sem rekla da se jo preko kreme tudi prime, pa da nočem da jo opeče. Ok jo namažem. Pozneje si kr klubuček dol daja, ji ga popravljam in dajem nazaj, pa je pri atiju in seveda spet klobuček dol pade in jst rečem, dej ji ga nazaj, on se pa zdere nazaj ja pa sej ne bo nič narobe če je 5 minut brez. ampak je imela lasišče čist rdeče, no vsaj men se je zdel, pa sem raj utihnala, ker so potem tam okol vsi MENE gledal kot da sem mal upledena s to zaščitno. ampak mene tako skrbi to sonce.

Kot drugo sem včeraj prišla domov ob petih, tamala bla ful jokava, pa jo primerm, seveda pocartam in pošlatam se mi je zdela ful vroča. Pa moj reče sej men se tud zdi. A ja bila je v samem bodiju s kr. rokavi v peskovniku z atijem. Skratka jo poberem, rečem da ji bom vročino zmerla in šok ima 38,6 vročine. Jaz rečem ja a ji nisi mogel prej vročine zmerit, pa reče ja da je mislo da ji je vroče ko je tako vroče pa da je v avtu vroče bla bla bla.... Potem jo začnem uspavat, ker je spala včeraj čez dan samo 20 min. Ni šans, ona laufa okol. Skratka bila je kr živa, čeprav čez dan ful malo jedla, pa bla jokava. Po postli še vedno šibala. Pa rečem kaj nej doma jutri ostane, pa reče moj, ja to so itak zobki krivi sej ji nič ni. Pač on je to vročino jemal kot nekaj čist noramlnega. Rečem da naj bo notri, on pa kr dej greva ven, greva s kolesom ven, in sta se pri 38,6 spokala ven sicer bla zunaj 15 min. ampak vseen. Rečem jaz ja če ima vročino pol bo še bol dovzetna za okužbe, pa mi začne a to si spet tam gor na tistmu butastem forumu prebrala al kaj. Dej ko si že neumna ratala zarad tega....

Skratka to se kr nadaljuje, jst mu nočem klubovat, sej moj dragi je super in oh in sploh, ful mi pomaga pri vsem v zvezi z Janjo ampak me pa razjezi, da določene stvari jemlje tako z lahkoto, tako čist enostavno, kot da ni nič narobe, kot da nič ne more bit narobe. Jst pa potem raj kr utihnem, ker sem pol jaz tista ta čudna, ki kr naprej maže otroka, pa mu klobuk gor tiši, pa paniko pele. Seveda pa je vse kriv RR, ker tle same neumnosti preberem:((

Ja nč če ste se uspel dokopat do konca. Bi sam vprašala za vaše mišljenje a res mislite da sem preveč zaščitniška al pretiravam?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 7:59:21   
dory
Uf nic kaj fletno...men se zdi da me mame vemo nagonsko kaj in kako z otrockom...tipe je vcas treba mal poucit in ne kljubovat...

Vidva bi se mogla mal dol vsest pa ornk pogovort...ker ocitno gresta na foro prevladovanja in obveljanje svojega...nastrada pa pol tkole otrock...

Zdej z vrocino ven pa se na kolo:zmeden:. Men bi se odpulil,ce bi ga moj vleku ven...tko da dol se vsest pa dolocene stvari premlet...tko pa res ne more it...

moje skormno mnenje...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 8:00:11   
Primoza
Evo eno "moško" mnenje:

z vročino dirkat okoli je norost, iz viroze lahko pridela kako lepo pljučnico, ki se paca mesece.

Sonca ni za podcenjevat. Če že daje klobuček dol, je najbolje imeti dovolj velik dežnikec.

Če se ne poti ali se ne kopa ni potrebe po pogostem mazanju s zaščitno kremo. Najbolje je, da jo namažete pri previjanju, preden greste na pot. Faktor naj bo kakih 40.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 8:01:54   
snorlax
Sonce je zelo škodljivo, sploh med 11. in 16. uro, tako da jaz otroka v tem času ne izpostavljam soncu. Kar se tiče barve, raje vidim, da je čisto bel, kot pa da bi ga opeklo sonce. Moj starejši sin je star 13 let, pa ga v vseh teh letih ni niti enkrat opeklo, razen enkrat, ko je bil z mojimi starši na bazenu cel dan in se niso mazali. Kaj me briga, če mi vsi rečejo, da sem tečna, jaz vedno laufam s kremami za sončenje za otroki in jih mažem.

Kar se pa tiče vročine, skoraj 39 stopinj ni mačji kašelj in mislim, da tak otrok ne spada na kolo. Lahko, da je imela vročino od tega, ker je bila na soncu. Morala bi biti kakšen dan v senci in veliko tekočine.

Že mogoče, da se ti zdi tvoj dragi oh in sploh, ampak oprosti, meni se zdi, da je malo premalo odgovoren za zdravje svojega otroka. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala pri svojem, se mi zdi, da bolj veš, kaj je zdravo za tvojega otroka. Moški v večini primerov itak mislijo, da ženske pretiravamo z vsem. Samo po toči zvoniti je prepozno, bolje preventiva kot kurativa.

L.p.:)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 8:04:18   
tesa
Puncica je že tko, da moški določenih stvari ne razumejo in mislijo, da pretiravamo z vsem, kar se tiče otrok.
Čisto prav si imela, da si svojo hči zaščitila pred soncem.Tudi jaz sem mojega že navadila, da ne hodi ven s tamalim brez kape. Pa je tut mislil, da mu bo pa potem vroče.:zmeden2:
Kar se tiče vročine pa tudi pravijo, da ni primerno da se hodi ven in naj otrok čim manj nori okrog.
Jao res so tile dedci včasih malo čudni. Pa ne misli, da je samo tvoj takšen.Pač nimajo prirojenega materinskega instinkta in vse bolj vzamenjo na izi in potem se jim zdi neumno, da smo me tolk malenkostne.
Verjetno se počutijo malo zapostavljeni in potem še bolj tečkajo;)
Ne se sekirat, mal več časa vzemi za njega in malo namj za RR pa se bo potolažil;)
Lp:miska:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 8:04:21   
Anonimen
Pod prvi primer: mogoče malo pretiravaš. Včasih zamiži na eno oko pa naredi kaj na skrivaj.

Pod drugo: absolutno ne pretiravaš. Bolan otrok, in če ima vročino, je zame bolan, ni za na kolo niti za v peskovnik. O.K., dokler nisi prišla, pač ni vedel, da ima vročino, potem pa, ko si ji jo izmerila, bi se lahko ohladil in pustil punčko pri tebi doma. 15 minut pa 15 minut...jaz svojega ne dam ven, če ima vročino.

Sicer je možakarjem ponavadi vse bolj na izi, ampak določene stvari pa le morata met popedinane in dogovorjene, kako in kaj.

P.S. Janja je moja tašča...pa jo mam rada :)-

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 8:25:41   
viv_
Pri meni, kar se sonca in bolezni tiče je pa moj precej bolj "paničen" kot jaz. Jaz vse jemljem bolj na izi. Ampak vseeno mislim, da tokrat nisi pretiravala.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 8:42:10   
Anonimen

Majckeno si mogoce res prevec zascitniska.. ampak to je itak materinski nagon.. in scasoma izgine..

Samo z vrocino na kolo.. to je pa cist noro.. Ne vem kako na taksno idejo pride..

Tole pa ni vec malenkost..

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 9:02:53   
puncica
Ja sej ok, tist z sončkom sem še preživela to včeraj je blo pa tu mač res. Sploh ne vem kaj mu je. Sem rekla da mora bit doma, pa počakat da vročina pade, ker jst sem ful proti tem da greš z vročino ven. Pa je tamala bla ful živa, pa sem rekla pa še umirit se mora, da bo kej iz tega, pa je rekel da se bo na kolesu umirila pol sem pa popustila, ko je skoz to z zobi govoril, pa da so zobki krivi pa da ni bolana, da ji nič ni, sam mal vročine ima. Mater pa a 38,6 je mal al kaj. Ma ne vem, kregat se pa zarad tega tud nočem. Sicer danes po moje nima več vročine. Ja danes je bla pa spet štorija, grem v službo, ker grem pol ure prej, tamala še spi in mu rečem, dej vročino ji še prej zmer preden gresta. Sem ji jaz že prej z ušesnim pa je kazal 36,6 ampak itak vedno narobe kaže včeraj tud 37,6, pol je mela pa 38,6. Pa je na to rekel ja dej nehi, sej je nima, če jo potipaš, pa sigurno mi bo zdele pustila da ji še po riti šarim. Vročino ji namreč meriva v ritki. Pol ga pa prej kličem pa rečem če ji je zmeril, pa spet ne nisem, ker bi bla pol tečna. Evo pa mam, jst se pa po glavi tepem:((

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 9:04:27   
muki1
Jaz pa mislim, da nisi pretiravala, prav lahko bi bilo da je vročina od premočnega sonca, kar lepo za mizo se vsest z možekom in se malo pomenita, meni se zdi predsej nesramen, ko ti je malo na kolo ****nil z vročino, sori.
Tudi moj :love: mi včasih pojamra, da sem preveč na RR, ko pa on bulji v TV kar tja v tri dni, pa moram prenašati, mi se vsaj pogovarjamo in si izmenjujemo mnenja.
Tudi moja Neža noče nositi klobučkov in si jih kar naprej snema, pa sem ji kupila eno tako rutico, kot jo im na sliki od Zare detka fletka, ma odzadaj trakce, ki jih kar ornk zategnem, pa je ne more kar tako dati dol, probaj, mogoče se vsaj izogneš nenehnemu tekanju za malo in natikanju klobučka.
Fajn se mej.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 9:06:17   
piščanc
če ti je kaj v oporo sploh nisi malenkostna in ne pretiravaš, mož pa naj bo tiho, ko bo pa bolana bo pa joj. jaz mu vedno rečem, da je treba paniko preprečiti, če mi kaj ugovarja. Še posebej, ker jaz dobim otroke, ko so utrujeni in tečni, on se mirno umakne. Oz. vse jemlje z lahkoto, 'ja če tuli pa naj, saj noče spat' :hudicek:

sonce je problem, ker mala lahko stakne sončarico. ne opozarjajo zastonj, da ne bit na soncu od 11h do 15h. sploh pa ne z otroci.

tudi če je vročina zaradi zobkov, lahko zboli in to fejst, ti kar čuvaj svojo puncico, mož pa naj pokliče pediatrinjo, pa naj mu ona razloži

uhh, sem huda :rozica:


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 9:15:15   
snorlax
Sorry, si napisala, da se nočeš kregat zaradi tega. Hallo!!!! Jaz bi že naredla celo štalo, ne pa da se ne bi hotla kregat zaradi tega. A ti je vseeno za otroka al kaj?!

Oprosti, če sem pregroba, ampak take stvari me pa razpi*** kot 100:hudicek:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 9:59:32   
Gina
Se strinjam z al bino.:)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 10:13:47   
Anonimen
ha pr ns to sploh ni dileme. če je neki treba je treba. s kremo je treba namazat brez pardona če se vsi na trepalnce postavjo in prav tako otrok z vročino nima kej zunej za trapat in to brez pardona, pa če se dec še tko buni. kr nej on z vročino okol leta če mu paše, otroka boš pa ja zaščitla, sej si njena mama a ne?

lp, lara

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 10:17:02   
Anonimen
Punčica, pri nas je enako, če ti je to kaj v tolažbo. Pač, moški so bolj flegma glede takih stvari, mene pa to razjezi do konca... če mi skoz govori kao ma sej bo že... pust... GRRR

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 10:50:32   
Pia73
Ne vem, no. Kako to sploh dovoliš??? Pa nočeš se kregat zaradi tega? Pa z vročino na kolo??? Pa se ti zavedaš, da resno ogrožaš svojega otroka? Jaz na tvojem mestusedajle ne bi mirno sedela v službi, če bi vedela, da en tak neodgovornež kot je tvoj mož čuva "bolnega" otroka!!! Tudi, če je vročina zaradi zobkov, se z vročino NE SME ITI VEN, KAJ ŠELE NA KOLO!!! In ob vsem tem še poveč kako je tvoj mož fajn pa ti pomaga ipd,.... Za bruhat res,.... :grrr::grrr::grrr:

Tudi s soncem se ni za hecat, čeprav mogoče včasih res malo pretiravamo. Tudi jaz! :ups:

Hotela si mnenja in tako je pač moje mnenje! Jaz bi takega deda sunila v rit!!!


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 10:54:48   
muki1
No,no Pia, skuliraj malo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 10:57:06   
Pia73
muki1 stojim za svojim mnenjem! In vso pravico ga imam napisati!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 11:28:11   
puncica
Ja no sej sem res hotla mnenja, čeprav sem pa zdej kr mal žalostna :((, ker se zdaj po prebiranju počutim nesposobno za vzgojo otroka. Ja no na napakah se učimo. Ja nič, hvala vseeno za mnenja takšna in drugačna, se bomo pogovorili kako pa kaj.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 11:29:20   
mamsi
No jest mislim, da bi se vidva z možemo morala spoštovati tudi pri malenkostih, in če že ne moreta le teh uskladiti, se zmenita, da naj tisti, ki NE čuva tisti hip, pusti drugega, da dela po svoji najboljši pameti. Sama grem s tamalo ven, tudi, če ima vročino. Sicer v senco in na travo, ampak jo opazujem in ji paše bolj tako, kot pa notri. Notri je sitna in jokava in ji prav nič ne koristi. Tut pediatrinja je rekla, da lahko, vendar ne na prepih!! In prov oblečeno. Mažem s faktorjem jo tudi jaz v najhujšem soncu, moj me ne popravlja za vsako malenkost, če se mu pa zdi, da pretiravam, pa pripomni in jaz premislim, če nima nemara prav.

Če pa tut to ne bo v redu pa predlagam, da se zmenita v detajle, kako ravnat in se tega držita.;)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 12:09:44   
Anonimen
Ti se kar lepo pogovori z njim, pa ne bit zdej žalostna. Skorej pri vsaki bajti se majo(mo) kaj za pogovarjat...tolk, da veš, da ni samo pri vas. Ampak gre za dobro in zdravje tvojega otroka...hudo, če se mu ne ljubi vročine izmerit zato, ker bo pol tečna :zmeden2: Tale je resnično malo premočna :zmeden2: Povej mu, pa sej mnde tud kej zastop :ups:

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 12:19:01   
ZARA
No še v jok so te spravle...pa ne rabiš zdej jokat,ker noben ne prav da nisi nesposobna...
A moje mnenje hočeš puncica 8)??
Sam se strinjam,da je tole z vročino mal TOO MUCH!!
Mislm...a so mu možgani odmrli,al kaj? To pa res niso heci,no...
Glede kreme pa...jst sem tud zelo tečna za take stvari...jst ti dam prov!!!
Ba-bay...

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 12:26:10   
puncica
ZARA ...da nisi nesposobna:zmeden2: A to pomen da sem a ne. ja sej vem. Sicer je to moj prvi otrok pri enmu četrtmu bom že vedla kako pa kaj, pa ne bom za na svete spraševala. No jokam glih ne, vseen pa mi ni, tako.

Sicer pa ne vem če so mu odmrl po moje še ne pa zastop tud še kej, sam on misli da je ta vročina samo tako za sproti, ker pač zobki rastejo sej si tud roke ful tiši v usta in da ni to nič takega, pač ne misli to da bi lahko bilo kaj drugega, ker pač ni nič drugačna kot ponavadi, mogoče je mal manj jedla, pa je še vseeno razigrana, in nasmejana. :zmeden2:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 12:27:56   
ZARA
Noben ne prav,da si nesposobna...ne vem od kje une dve zoprni črki,oprosti!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Motijo me malenkosti, ki zame to niso.
21.6.2005 15:20:56   
puncica
ja ja zara sej vem kaj se zdej ven vlečeš:)-

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?