|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 20:52:33   
kasja
Pozdravljeni!
Vas že kar nekaj časa berem, zdaj pa še mene nekaj zanima.
Vsi tisti, ki živite pri svojih starših ali pri partnerjevih starših oziroma v njihovi hiši:
- ali plačujete najemnino oz. daste kaj denarja za stroške?

Mi (imava otroka starega 5 mesecev) imamo 3 sobe v zgornjem nadstropju v hiši njegovih staršev. Sva pa oba še študenta in kakih velikih dohodkov nimava.

Rada bi slišala še vaša mnenja, ali plačevat stroške (elektrika, voda, odvoz smeti) ali smeva pričakovat , da vzdržijo še nekaj mesecev, da si poiščem kako delo.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 20:56:38   
lenika
Midva imava stanovanje odzgoraj v hiši njegovih staršev. lačujeva komunalo in časopise ter telefon, vse ostalo plačujejo njegovi starši(nama ne dovolijo, čeprav smo se že večkrat o te pogovarjali). Jaz bi želela, da si stroške razdelimo na pol, pa nam tega ne dovolijo. Meni se zdi to najbolj fer. Da bi pa plačevala najemnino za stanovanje, to pa se mi zdi malo mimo.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:05:19   
Divja vijolica
Mene tudi to zanima. Midva dava 10.000 sit na mesec, imava pa tudi 3 sobe in kopalnico. Meni se zdi "normalna" cena, seveda pa hočejo več. Drugo leto kao 20.000sit. So pa oni veliko večji porabniki (imajo vrt, hladilnico, skrinje,...)Je pa res samo elektrike 25.000 sit.
Drugače pa plačujeva še telefon,zavarovanja, zavarovanja za avto, tako da se kar nabere. Naši so pa zato zavistni, ker dava "samo" 10.000. sit.
Mislim, da bi lahko res lahko počakali, da si poiščeta delo in šele potem začela plačevat. Saj imata najbrž še druge stroške.
Če pa so starši bolj zatežene sorte, pa bolje da plačujeta, da bosta imela mir.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:06:40   
Pia73
Meni se bi zdelo normalno, da si vse stroške dobrin, ki jih uporabljate delite.
Če imata seveda možnost. Sicer pa bosta dala malo več, ko bosta lahko.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:07:00   
BlankaT
Midva z možem imava dva sobno stanovanje s svojim vhodom in svojo centralno. Tako, da sva do sedaj imela samo stroške za kurjavo, elektriko in telefon. Letos pa sva še pričela dajati za vodo. Vse ostalo pa krijejo moji starši. Nikoli pa nisva plačevala najemnine.

Če mene vprašaš, glede na to, da sta še oba študenta in da ste mlada družina lahko pričakujeta manjšo pomoč od staršev ;).

Lp, Blanka :nosecka:

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:07:03   
k1
mi sicer živimo na svojem, ampak za stroške bi sigurno dala poleg - ko si zase šele vidiš, koliko vse to znese in vsak prispevek je verjetno dobrodošel... razen če majo perja.... :)-

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:07:41   
Pia73
10.000 SIT data za stroške??? Sorry, meni se to zdi občutno premalo,.......

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:10:27   
Divja vijolica
Ja jaz računam 7.000sit za elektriko in 3.000sit za vodo, ostalo itak plačujeva sama (telefon), za kurjavo pa plačamo 1x letno in si razdelimo na 3 dele, dava okoli 70.000sit.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:14:33   
Pia73
Kaj pa TV, pa kabelska, pa odvoz smeti, pa zavarovanje hiše,...

Sicer pa smo mi 3. članska družina v 56 kvadratnih metrih in plačujemo samo elektriko 10.000 SIT/mesec.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:22:20   
Divja vijolica
Tv res ne plačujemo, ker imamo samo 1 in 2 program, oni imajo 2 televiziji + kabelsko preko interneta, mi kabelske nimamo. Smeti so vedno polne, tako da jih 1x na teden ko jih pobirajo zjutraj neseva ven. Zavarovanje hiše, pa res ne plačujeva. Saj bi dala več, samo če te stalno nekdo opominja, kaj je čigavo in kaj ni, npr. sedaj bi rada dala ven star štedilnik na drva in kupila kuhalno ploščo, vendar že pričakujem kreganje, ker mama najbrž ne bo pustila, da se stolče ven. Kuham pa vse samo na en plin!

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:23:20   
Pikapolonica
Mi živimo v zgornjem nadstropju v hiši mojih staršev. Plačujemo pa polovico vseh stroškov - vse to preračuna moja mama - in pa naročnino na internet, ker ga pač v hiši uporabljava samo midva.

Pozimi pride stroškov tudi do 50.000 Sit (samo za naju), poleti pa do 25.000.

LP, :pika:

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:24:28   
Ro-La
Mi smo tudi v zgornjem štuku v hiši njegovih staršev. Plačujemo elektriko po števcu, za vodo in kurjavo damo vsak pol, kanto za smeti imamo svojo,....
Na začetku nisva rabla nič plačat, ker sva si kao še stanovanje rihtala, po 2 mesecih pa sva začela s plačevanjem, ker pri dnarju se vse konča, pa ne želim, da mi slučajno kdaj kdo kaj pod nos vrže.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:27:07   
Marogica
Meni se zdi, da bi se morali stroški glede na število sob oz. kvadraturo deliti na obe družini. Zakaj pa ne? Če bi stanovala kjerkoli v podnajemu, bi isto morala plačevati vse stroške. Ne vidim razloga, da so starši dolžno plačevati večji del vajinih stroškov.
Da sta oba še študenta je sicer nerodna stvar, vendar bi se pri drugačnih pogojih bivanja tudi morala drugače znajti. Mogoče bi moral en delati in se šolati ob delu ali kaj podobnega.
Mogoče je moje mnenje precej ostro, vendar je posledica dolgoletnega bivanja v CH, kjer celo vajenci (16-letni) dajejo doma en del svojih prihodkov, ki so sicer zelo nizki, vendar se tako začnejo hitro učiti, kako delati s svojim denarjem in da nič ni zastonj

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:29:37   
lenika
Ja vem, da se pri denarju vse konča. Vendar midva sva na začetku še opremljala stanovanje in nama zato niso pustili plačevat stroškov. Kasneje, ko sva si stanovanje opremila, sva zopet predlagala, da bi prispevala za stroške, pa so bili zopet absolutno proti. Argumenti so bili, da sva mlada, da veliko več potrebujev, da bodo kmalu prišli otroci in bova potrebovala še več... Res pa je, da sta njegova starša kar premožna in to z lahkoto zmoreta. Zmogla bi tudi midva, ker imava oba kar dobri službi, vendar pa tako zaenkrat je.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:45:56   
dinika
Stanujemo z mamo, ki ima malo delavsko plačo tako da midva vsak mesec plačava za 100.000,00 sit položnic, mama pa da za hrano, kolko pač lahko.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:48:48   
BlankaT
No mi poleg vsega zgoraj naštetega še plačujeva zavarovanje stanovanje in seveda zavarovanje avta in osebna zavarovanja.
Tudi mi smo 3. članska družina, no do decembra, potem pa bomo 4. članska :bravo:.

Je pa res, da naši krijejo vse stroške odvoza smeti (no sedaj sva se odločila, da bova kupila vrečke, ki jih dobiš pri Snagi, ker ne bodo več odvažali navadnih vrečk za smeti), kabelsko TV in RTV (za katerega morem reči, da so popolnoma neupravičeni do tega denarja).

Lp, Blanka :nosecka:

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:53:19   
Annny
Meni se zdi prav, da vsak plačuje stroške, ki jih naredi. Vem, da je težko, ker sta še študenta.
Ali nameravata še naprej živeti doma? Če ja, potem vama svetujem, da si omislita svoj el. števec, če se vama zdi, da bi bila sicer za kaj prikrajšana....
Lp

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 21:59:39   
emaa
Stanujeva v tretjini hiše, plačujeva tretjino elektrike, vode, kanalizacije, smeti, TV, interneta, kurilnega olja in polovico telefona. Plačujeva pa dejansko toliko kot je, mami mi skopira položnice, izračuna, potem plačam. Pa mi je všeč, tako vsaj vem kaj plačam, nasprotno sva mogla prej plačevat (sva živela drugje), pa ene položnice nisem videla, tudi vedela nisem koliko znesejo, ali plačava preveč, premalo. Plačujeva pa toliko kot porabiva, je pa še vedno cenejše kot stanovanje, sploh najemniško.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 22:04:22   
kalimero
Meni se zdi normalno in fer, da plačujeta stroške, se pravi elektriko, komunalo, vodo... Pač po številu oseb v gospodinjstvu. Tudi, če mi ne bi rekel nihče, bi to počela sama od sebe, pa čeprav težko.
Ne bi pričakovala, da bo mojo družino vzdrževal kdo drug.
Kar se pa tiče stroškov zavarovanja za avto pa take stvari, pa se staršev ne tiče. Ne zdi se mi logično, da bi zato, ker imaš ti stroške z zavarovanjem svojega avta, nekdo moral plačevati tvojo elektriko.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 22:59:27   
Anonimen
Lep pozdrav! :bravo::bravo::bravo:

Midva žal nimava možnosti, da bi živela pri starših, mojih ali njegovih, ker je povsod premalo prostora, se mi pa zdi, da bi morali kljub temu plačevati toliko, kolikor porabite. V kolikor nimate ločenih lastnih števcev, se plača ali polovico ali pa preračunano po kvadraturi ali po številu oseb. Če imate pa ločene števce, pa po dejanski porabi.
Midva sva najemnika v stanovanju v bloku. Skupaj z nama in mojim sinom živi še njegova sestra, skupno pa plačujemo 100.000 SIT najemnine in cca. 40.-50.000 SIT stroškov (poleti 10.-15.000 manj). Vse to je seveda brez naših osebnih stroškov, kar pomeni zdravstvena zavarovanja, obroki avtomobilov, GSM naročnine, stari krediti, tekoči življenjski stroški in podobno.
Najemnine pa naj se pri starših ne bi plačevalo.

Pa-pa!

:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu kasja)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 23:00:48   
CatJa
No, tocno tako kot pravi kalimero. Kaksne veze imajo osebna in avtomobilska zavarovanja s starsi?

Pri nas placujemo vsak pol, ADSL in stroske telefona pa seveda sama, saj ga uporabljava midva. Poleg tega imava 100.000 samo kredita za hiso :(

Gre pa res za stvar dogovora in tudi ponosa. Sama sem (dokler sem zivela z mamo) od svoje prve place naprej prispevala za stroske za gospodinjstvo. Pa tega pravzaprav nikoli ni nihce zahteval od mene, bi mi bilo pa res izpod casti, da zivim na racun drugih, pa ceprav so to moji starsi.

LP, :rozica:

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   prosim za vaša mnenja
11.7.2005 23:27:40   
ena mama
Meni je pa prišlo ob vsem tem nekaj drugega na misel.
Oba sta še študenta in verjetno imata potrdilo o šolanju in še nimata 26 let. To pomeni, da sta upravičena do preživnine. Kako bi bilo, če bi študirala v drugem mestu, bila v najemu, brez otroka. Verjetno bi jih financirali starši. Otrok ni razlog, za ukinitev preživnine (če se ne motim). Tako je v teoriji in tudi praksi. Torej, če bi bila ločenih staršev, bi dobila polovico stroškov za preživljanje. In ostalo polovico od drugega roditelja.

Moje mnenje pa je, naj si človek ustvari družino takrat, ko jo je sposoben kolikor toliko dostojno tudi preživljati.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
12.7.2005 0:40:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kasja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   prosim za vaša mnenja
12.7.2005 6:25:23   
kasja
Hvala lepa za vaša mnenja!

Naj še malo razložim. Preden sem se preselila v to hišo, sem hotela, da imava svoj el. števec in da vse najine stroške plačava sama. Pa so rekli, da ni šans.

Potem sva s partnerjem ponudila, da plačava najin delež stroškov, pa so rekli ne.
Zdaj, po 6 mesecih, pa bi naj midva začela dajati nekaj denarja za stroške (kar neko cifro).
Stanje se, od kar sem jaz prišla, ni bistveno spremenilo, razen,da se je odselil starejši brat in da je domov prišla še partnerjeva sestra, ki ima službo, vendar ne rabi nič plačevat.

Hrano pa si tako ali tako sama kupujeva.


(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   prosim za vaša mnenja
12.7.2005 6:44:36   
Carmen
Jaz ne razumem, kaj te moti? Saj sta že od začetka hotela prispevat za stroške, a ni tako? Če je sedaj cifra previsoka, se pogovori z možem, on pa se naj s starši, oziroma oba skupaj in se dogovorite za nek znesek. Očitno sedaj hočejo, da nekaj plačujeta.

(odgovor članu kasja)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?