|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za nasvete
6.6.2011 21:59:15   
Anonimen
Punce, prosim za pomoč, kakršnokoli mnenje ali predlog bodo dobrodošli.

Pred 3,5 leti, torej decembra 2007 sem bila 1. noseča - konec aprila 2008 splav (19. teden - odtekla voda). Potem sva imela 1 leto pavze, nato sva spet poskušala in nisem mogla zanosit od marca 2009 do maja 2010 in maja zanosila - splav sredi septembra 2010 (17. teden). Potem sva novembra spet poskušala, vmes sem dala čez revmatološke preiskave - vse ok, 3 cikluse poskušava - do decembra, nakar izvem, da imam mogoče pregrado. Po tem, ko sem se po 3 letih postavila na glavo, da bi bila čimprej na vrsti za histeroskopijo, sem bila res februarja letos na vrsti in na srečo je bila pregrada odstranjena. Sedaj nama 3 mesece ni ratalo, kličem Reša, mu povem zgodbo, zaskrbjeno vpraša, koiko sem stara in ko rečem 30, pravi, naj pridem kar k njemu. Prideva danes k njemu polna upanja da bo kaj pomagal, kaj dal, pregleda mene, pregleda mojega in nas vse tri skoraj kap. Jaz polno cist na obeh jajčnikih, moj slab spermiogram (vsega skupaj sem videla 3 žive spermije), Reš pa reče, da mu ni jasno, kako sva sploh lahko 2krat zanosila. Rekel je tudi, da če ne bi bila 2krat noseča, bi glede na najino stanje rekel, da midva nikoli po naravni poti ne bova mogla imeti otrok. In potem naju naroči avgusta, naj prideva še enkrat, nič ne pove, kaj bo potem ... kakšni so plani ... nič. Praktično lahko 2 meseca gledava u luft in čakava, da se zgodi čudež. Praktično naju je "prestavil" za dva meseca. Berem in berem o PCO in ugotavljam, da bi morda lahko šla vmes na HSC, saj je to baje preden ti dajo klomifen, zelo potrebna preiskava, saj na HSC še nisem bila... kaj pa če imam zamašene jajcevode? Razmišljam, da bi šla kar samoplačniško, ali pa da bi rekla svoji G, da mi da napotnico, samo ne vem, kaj bo rekla, ko mi je ravnokar dala napotnico za Reša. Imam občutek, da se me nihče ne loti celovito, če bi me Reš vsaj naslednji mesec poklical na UZ da vidi če imam slučajno ovulacijo .... ne vem več, čakanju kar ni in ni konec. Ali je to normalno, prosim, povejte mi!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za nasvete
6.6.2011 22:15:42   
Anonimen
Aja, še nekaj, se opravičujem, ker sem pozabila napisat - ko je moj vprašal Reša ali lahko spermiogram variira, torej da bo drugič boljši, je Reš odvrnil, da načeloma ne, da malo že, samo da prav blazno se ne more izboljšat. A ni tako, da v tem primeru (sploh, ker imam še jaz problem z jajčniki) praktično res nimava šans? Zakaj naju ni nekam naprej napotil, dal na preiskave ... po vsem tem času... ali mora res preteči cela večnost? Jaz sem že prav depresivna, mislim, da se mi plodnost z leti manjša, tudi PCO ni nihče prej opazil, zdaj pa kar, kot da se je ravnokar pojavilo to stanje. Prej niti nikoli nisva bila pregledana, tako da ne vem ali je to najino slabo stanje na novo ali je bilo že prej. Ne vem ali naj še čakam, ali je smiselno čakat, ali naj zamenjam ginekologa, ali so vsi res taki?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim za nasvete
6.6.2011 22:45:34   
enkratna
Kaj pa če bi se še s svojim ginekologom pogovorila (čisto tako, "za drugo mnenje")? Laično sklepam (daj povprašaj še dr. Pušenkaka na MON forumu), da bi ti morali najprej opraviti HSC, da odstranijo ciste. Vsaj meni so to delali... je pa res, da sem jaz po tem posegu morala 12 mesecev čakati na obravnavo pri komisiji za OBMP postopek...
HSC tudi pomeni, da v primeru umetne oploditve nisi več primerna kandidatka za ICSI, ampak samo še IFV postopek (tako je vsaj meni moj G v Leonišču rekel 4 leta nazaj).

Glede spermiograma ne vem, kakšna je strokovno stališče, ampak par (moja prijateljica) je imel izkušnjo, da je spermiogram v razmaku 6 mesecev pokazal zelo različno (naprej praktična nula, potem pa kar uporabno).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim za nasvete
4.9.2011 1:08:49   
Anonimen
Drži, kar pravi enkratna. Moj mož je bil 2x na spermiogramu, vmes je namreč moral nehati jemati neka zdravila in so bili po tistem boljši rezultati - to je bilo v razmiku cca 1 meseca.

(odgovor članu enkratna)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim za nasvete
4.9.2011 7:24:05   
ajnas6
Anonimna Reš mislim, da te je res prestavil za dva meseca. Samo pri njemu boš vsekakor prišla najprej do postopka. Tako da počakaj sedaj datum in pojdi normalno k njemu na pregled in boš videla, da bo že to jesen on vaju dal v postopek. Vsaj take izkušnje mam jaz. Ker on če vidi, kar je videl pri vama, vaju ne bo dajal na neke nepotrebne preiskave. Verjetno je spremiogram tako slab, da HSG ni potreben, ker je glede na tojo starost brezveze čakati po naravni poti. Zato vaju tudi ne bo matral z ničemer. In boljše je tako. Vidva sta bila verjetno tudi v šoku takrat in sta ga pozabila vprašati na kaj vaju je naročil. Ampak kolikor jaz reša poznam bosta vidva res kmalu v postopku.

Kar se pa spermograma tiče, je pa precej tem na RR odprtih, in tudi navodila kakšno prehrano izbrat. Se zna spermigoram tudi precej izboljšat, samo je potrebno 3 mesece, ker toliko rabijo spermiji, da se obnovijo. Poišči dieto in prehranska doplonila, in se ravnajta po navodilih in bo boljše. Pomaga pa tudi maca baje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?