|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
24.5.2011 23:55:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 10:10:39   
sakuL
jaz veliko stvari lahko "pojem", veliko toleriram ampak imam mejo.
Pred 4 leti me je okrepila ena zadeva eno dejanje, in od takrat imam malo debelejšo kožo.
Kakšne ne preveč resne zadeve tako hitro kot zamerim tudi odmerim, vendar seveda, da se oseba pokesa, če je bila kriva.

Če sem krivec jaz, se velikokrat sama vprašam, zakaj sem tako naredila, čemu ...če pridem do zaključka da sem krivec jaz se pošteno opravičim, to mi ne dela preglavic.

sta pa v mojem življenju trenutno 2 osebi, 2 človeka kateredva imata v mojem srcu veliko zamero posebno 1 oseba-moj oče. Tukaj pa mislim , da mu ne pomaga niti iskreno opravičilo, ker sem vse to že enkrat slišala...

Vse prepire in zamere, bolečine sprejmem take kot so, ker so del našega življenja, mislim, da če si pošten, da se da vleiko stvari rešit, še predno pride do prevelike bolečine.

Kot otrok sem bolj rasla na "denarju" kot na čustvenem področju, ker namesto da bi od očeta dobila objeme, poljube, nekaj že ampak to ni bilo to. On je dal raje denar in rekel,; hčerka kup si kar si želiš user posted image
tega se je zavedel prepozno, mi je pa veliko pomenilo, da si je priznal in priznal meni.... ampak tudi to sem mu oprostila, dokler ni izbral 1 user posted image , namesto da bi obdržal svoje 3 princeske user posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 10:35:57   
ronja
Meni se najboljše obnese sistem, da človeku povem, da me je njegovo ravnanje (namerno ali nenamerno, v tem primeru povdarim, da vem, da ni bilo nalašč) prizadelo. Navadno je ljudem potem žal in tako je potem tudi meni lažje. Dostikrat hočejo ljudje potem napako tudi popravit in to se mi zdi zelo fajn - za oba - človek, ki je naredil traparijo se na ta način zanjo odkupi, prizadeti pa tudi ima nekaj od tega in vidi, da si drugi res želi popravit škodo. Isto je, če ga jaz userjem, seveda: se opravičim, razložim, zakaj sem tako reagirala in poizkušam popravit škodo.

Dostikrat se splača tudi pogledat, zakaj nas je eno dejanje/beseda tako prizadela - ker dostikrat ni fora v tisti besedi/dejanju, ampak v nečem simbolnem, kar je zadaj. In v veliki večini primerov tisti drugi "tega simbolnega" sploh ni videl, mislil, želel naredit... In ko se to zmenita, je vse lažje - ker veš, da te ni hotel/a prizadet, da ni bilo nič zadaj. Dositkrat je kak strah, ki potem male bedarije poveže v eno celoto, ki zgleda zelo logično, vendar pa to še ne pomeni, da je tudi res. Lahko imajo te male bedarije čisto neodvisne vzroke, ki nimajo veze s tem, česar se mi bojimo. Vsaj pri meni se dostikrat izkaže tako:).

Včasih pa sem bila bolj jezna, kot otrok/najstnica sem se včasih tudi kujala in je bilo z mano precej težje;). Nekaj časa sem se počutila kot marsovček in sem se precej umikala sama vase, z mami sem mela vedno burne prepire (zdaj sva se naučili drugače:), ampak takrat sem si tudi želela veliko bolj burna čustva. Danes bi me to preveč utrujalo, imam rajši mirno življenje, kjer se zmeniš, kadar ti je hudo, poveš (tistemu, ki mu zaupaš, seveda) točno to, kar te skrbi in potem je vse ok.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 11:12:58   
Katjuska986
kot najstnica sem imela izredno težko vzgojo. Tako da sem hudo zamero gojila do svojega očeta. Dolgo dolgo časa. Pa nisem zamerila toliko same vzgoje in dejstva da mi ni hotel omogočiti normalnega odraščanja v najstniških letih kot to, da me je z meni neznanega vzroka tako stolkel, da sem imela še nekaj časa posledice. Zakaj je do tega prišlo me je grizlo še nekaj časa. Do njega pa sem gojila tak strah, da se niti pogovarjati nisem mogla z njim. Vedno mi je šlo na bruhanje oz. na vodo. To zakaj me je stolkel mi je priznal predno sem se poročila tj. 10 let kasneje in je bil razlog tako banalen, da sem se skoraj smejat začela. Povedala pa sem mu tudi, vsaj okvirno, kaj je s tem naredil. Čeprav vsega še danes ne ve. Čez leta sem mu to oprostila in danes ga imam zelo rada. Ampak od takrat ko sem se poročila je povsem drugačen povedal pa mi je tudi svojo verzijo zakaj je bil tak.
Sem pa pred parimi meseci zaključila s še eno osebo - taščo. Kaplalo je približno tri leta. Do roba je prišlo za poroko, ko nama je poskusila pokvariti najin dan - in to zavestno. Čez rob pa je kapnilo, ko me je v nosečnosti (v 6 mesecu) pripravila do takega stanja, da sem izbruhala vsako hrano in nekaj dni nisem spala. Delala je tudi na tem, da bi šla z možem narazen. In takrat sem povedala jasno in glasno - da zame ne obstaja več! Čeprav živimo pod isto streho je zame zrak. In tega se držim že približno slab mesec. V tem času ji je postalo že žal za vse skupaj, potem je tudi ona mene ignorirala, nato je bila tako prijazna, da se  je kar med cedil iz ust - ko je videla da nobena stvar ne bo več popravila tega kar je naredila je odnehala. Sedaj sva na dober dan in adijo. S tem da ji z očmi dam vedeti koliko je zame vredna - manj kot smet na cesti! Ali bo kdaj drugače ne vem. Odpustila sem ji ker vem, da taka pač je - zlobna. Ne bom pa ji pustila blizu otrok oz. mene...

< Sporočilo je popravil Katjuska986 -- 25.5.2011 11:15:17 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 11:43:50   
PapuaNG
Hm, nekoliko čudno postavljeno vprašanje-bolečine in zamere, ki SI jih prizadenemo? Ponavadi nam bolečine povzroči druga oseba. Pri meni je tu odvisno, kdo ta oseba je, kaj mi pomeni. Če je to nekdo bližnji, se skušam ponavadi najprej pogovoriti, zakaj je nekaj storil in tudi povem, zakaj me je nekaj prizadelo oziroma zakaj se mi določeno ravnanje ne zdi prav. Kot veliko izmed nas sem dolgo časa gojila zamero oz. že kar sovraštvo do očeta, ker je imel (po mojem mnenju) nepravilno vzgojo oz. velikokrat (spet po mojem mnenju) ni ravnal prav. Pa sem v neki točki videla, da preteklosti itak ne morem spremeniti, on je pa tudi ravnal tako, kot je v tistem trenutku mislil, da je prav. In takrat je ena velika teža padla z mojim ramen. Očetu sem napisala tudi pismo, da razumem, da je takrat ravnal po svojih najboljših močeh in da vem, da sva oba trmasta ter z različnimi pogledi na veliko stvari. Napisala sem tudi, da bom jaz skušala razumeti njega, on pa naj vsaj poskuša razumeti mene. In od takrat je najin odnos 100x boljši. Sem pa skozi odraščanje dobila precej trdo kožo in me redko katera stvar spravi s tira. Če pa že, pa skušam stvar razrešiti-če pa z druge strani ni odziva, pa to več ni moja stvar. Tako osebo pač odstranim iz svojega življenja. V prejšnji vezi sem naredila to napako, da se o težavah nisem pogovarjala - ali nisem znala (ker sem imela iz otroških let to mišljenje, da če nekaj 'zafrkneš', boš kaznovan) ali pa si nisem upala. In sčasoma se je nabralo preveč zadev...tako da zdaj res skušam (sploh s partnerjem) stvari razčiščevati sproti.
Enako nimam težav z opravičilom, če jaz kaj komu zakrivim. Se pa itak skušam tako ravnati, da do morebitnih bolečin/zamer na drugi strani sploh ne pride. Če si kolikor toliko empatičen do sočloveka, bo do takih situacij prihajalo zelo redko. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 12:57:14   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

... ki si jih prizadenemo -


misliš sami sebi al kako?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 13:11:51   
jagoda77
moj brat si je privoščil to, da sem za novico, da bo oče, izvedela od Žnja osebe čist slučajno, ko že tud bli v 4. mesecu in vsi so vedeli razen mene, tud toliko ni bil, da bi mi povedal, pa smo leta in leta bili vedno v navezi in vse super duper fajn. Zamerila do konca, tud povedala, da me je razočaral in ne bom z njim v kontaktu, dokler se mi ne pride opravičit ali pa vsaj malo nakazat, da mu je žal za to, kar je naredil.... Hvala lepa za takega brata res, da nisem tud toliko, da bi mi sam povedal in pol me folk sprašuje, a nisi vesela, k si teta.. ne nisem


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 13:15:05   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

... ki si jih prizadenemo -


misliš sami sebi al kako?


jaz tebi -ti meni - on-njej...si prizadanemo. Po  mojem tako misli metulj,  a ne?

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
25.5.2011 13:36:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
25.5.2011 13:37:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 13:48:13   
diana 28
Po moje je odvisno od posameznega človeka. Koliko je neka stvar zakoreninjena v nas se lahko niti ne zavedamo in si niti ne priznamo. Jaz lahko rečem, da je imel tudi oče slab odnos do mene in sestre. Verjetno to zelo vpliva na odnos, ki ga imam do moških in do življenja nasploh. Tega se po eni zavedam, ko pa so težave pa niti sama sebi tega ne priznam. Tako, da verjetno je nek vzorec lahko zelo zakoreninjen v nas in po tem živimo. Če pa se ga zelo zavedamo lahko malo pripomore vendar pretirano ne. Vsj moje mnenje je takšno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 13:51:52   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

drgac pa - a mislite, da lahko oseba spremeni en mocno, ampak res mocno zakoreninjen vzorec (ker samo obzalovanje itak ne pomaga)? ce ima resnicen motiv? al je bolje tako osebo pustiti, naj gre svojo pot?

Ja, če ima resničen motiv, vsekakor lahko. Samo obžalovanje pa seveda ni dovolj - če te vsakokrat na novo prizadane, nič ne pomaga, če mu/ji je vsakič žal - mora se to nehat, da lahko zaupaš, da te ne bo več prizadel/a na ta način. In če to oba vesta in vesta, kaj ej na kocki, smo ljudje pripravljeni marsikaj storiti... Tudi vzorce spremenit:). Se pa lahko zgodi, da potem, ko je vse ok, pa motiv malo zbledi, vzorec spet malo nazaj prikoraca. Takrat je treba takoj reagirat, pa gre.
Videla sem že toliko resničnih preobrazb ljudi (duševnih), da vsekakor verjamem, da se lahko ljudje popravimo in popravljamo do smrti. Če se le hočemo. Če pogledam sebe in ljudi okoli sebe, smo spremenili kar precej zelo velikih stvari oz. vzorcev - ampak šele takrat, ko nam kapne, da to pa RES ne gre naprej tako. Dostikrat je to ena aha izkušnja, ko ti je naenkrat jasno, naenkrat sprevidiš, kaj delaš drugim ljudem - in takrat se potem ni več tako težko spremenit. Dokler pa tega ne vidiš, tako čisto v dno duše, do takrat pa ponavljamo svoje napake, ker se nam pač ne zdijo nič tako hudega.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 15:35:56   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
drgac pa - a mislite, da lahko oseba spremeni en mocno, ampak res mocno zakoreninjen vzorec (ker samo obzalovanje itak ne pomaga)? ce ima resnicen motiv? al je bolje tako osebo pustiti, naj gre svojo pot?


vse je odvisno od dotične osebe. če se resno določi, se vse da user posted image

na prvo vprašanje pa ne bi znala odgovorit.. user posted image  res, nimam pojma kaj bi se pri meni vleklo pod vzorci iz otroštva do zdaj (zamere in bolečine).. vsaj nič drastičnega da bi mi takoj padlo na pamet. sigurno bi se pa dalo o tem debatirat na kavici ali kosilu user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 15:57:36   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
drgac pa - a mislite, da lahko oseba spremeni en mocno, ampak res mocno zakoreninjen vzorec (ker samo obzalovanje itak ne pomaga)? ce ima resnicen motiv? ....

Da. V resnici se s tem namenom zaljubimo, da bi razrešili naše pretekle vzorce. Tudi ti tvojega (ki se "začuda" prilega ravno njegovemu).

In vedno znova pademo v ta isti vzorec - vse dokler se ne odločimo se soočiti (ne z vzorcem) ampak z vzrokom. Ta vzrok PA JE VEDNO V OBEH PARTNERJIH. Še tako devianten vzorec je v bistvu posledica spodbude (nehotne) partnerja. Če ta, drugi partner, tega ne more priznati (svoj del vpliva) potem prvemu še tako močna odločitev ne pomaga dosti. Ker gre za odnos morata vedno oba (udeleženca odnosa) delati na tem.

Torej, ali imaš ti dovolj resničen motiv, da se soočiš s svojim "prispevkom" k temu vzorcu ali pa se zadovoljiš s kazanjem krivde. Krivda enega je vidna in očitna, krivda drugega pa je navadno skrita in neopazna. Ker pa oba partnerja delujeta v odnosu, ravno skozi neopazne "signale" je nujno da se tega zavesta oba.

Torej splača se - dokler niso izčrpane vse možnosti, v kolikor sta pripravljena oba - ker v nasprotnem primeru bo on v drugem in ti v drugem odnosu zopet stopila v podoben odnos (če pa imaš več različnih problemov pa se lahko v vsakem novem odnosu vspostavi navezava drugačnih problemov (nerazrešenih odnosov)).

Kaj je tvoj (njegov) problem?



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 16:03:52   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
... ki si jih prizadenemo - kako greste preko njih in kako jih razresite? kako gre ta proces, od otroskih let naprej?

Nerazrešen odnos v infantilni dobi ima bistveni vpliv pri (zaljubljenosti) izbiri partnerja.

Torej tudi če govoriš o zameri iz otroških let - to vpliva na tvoje odnose danes (pogosto se dogodkov niti ne moremo zavedati ker spomin kot spomin o tem ne obstaja, obstaja pa spomin kot občutek in deluje na odločitve na nezaveden način)

Če govoriš o zameri iz odnosa danes - velja enako, nanj nezavedno vpliva neka izkušnja iz otroških let.

Tako da, bo potrebno kaj več podatkov, da bi ti lahko natančneje razložil.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 18:08:02   
Anonimen
Tehnofil, vpraanej: si se poglobil v Imago psihologijo?

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 22:05:14   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.
Imago psihologijo?

relacijsko psihologijo

Ne samo poglobil, tudi izkusil rezultate.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Zamere in bolecine...
25.5.2011 22:23:44   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

moj brat si je privoščil to, da sem za novico, da bo oče, izvedela od Žnja osebe čist slučajno, ko že tud bli v 4. mesecu in vsi so vedeli razen mene, tud toliko ni bil, da bi mi povedal, pa smo leta in leta bili vedno v navezi in vse super duper fajn. Zamerila do konca, tud povedala, da me je razočaral in ne bom z njim v kontaktu, dokler se mi ne pride opravičit ali pa vsaj malo nakazat, da mu je žal za to, kar je naredil.... Hvala lepa za takega brata res, da nisem tud toliko, da bi mi sam povedal in pol me folk sprašuje, a nisi vesela, k si teta.. ne nisem




Da sem na njegovem mestu, bi ti rekla enako: hvala lepa za takšno sestro user posted image .


Drugače pa sem tak tip, ki sproti rešujem probleme s pogovorom, (magari malo bolj glasnejšim in čustveno preveč obarvanim user posted image ).
Kot otrok sem pobrala vzorec muljenja, (brez pogovora) in nazadnje ugotovila, da slej kot prej moraš spregovoriti in če čistiš nesporazume/težave/užaljenost... sproti, se ti ne more nabrat kaj extra zamer. Večinoma povem kaj mislim, ampak se trudim, da na način, da ne užalim naprotno stran. In, ne ne gojim zamer/užaljenosti/bolečin... do nikogar.

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 25.5.2011 22:27:50 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Zamere in bolecine...
26.5.2011 8:27:52   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

moj brat si je privoščil to, da sem za novico, da bo oče, izvedela od Žnja osebe čist slučajno, ko že tud bli v 4. mesecu in vsi so vedeli razen mene, tud toliko ni bil, da bi mi povedal, pa smo leta in leta bili vedno v navezi in vse super duper fajn. Zamerila do konca, tud povedala, da me je razočaral in ne bom z njim v kontaktu, dokler se mi ne pride opravičit ali pa vsaj malo nakazat, da mu je žal za to, kar je naredil.... Hvala lepa za takega brata res, da nisem tud toliko, da bi mi sam povedal in pol me folk sprašuje, a nisi vesela, k si teta.. ne nisem




Da sem na njegovem mestu, bi ti rekla enako: hvala lepa za takšno sestro user posted image .


Drugače pa sem tak tip, ki sproti rešujem probleme s pogovorom, (magari malo bolj glasnejšim in čustveno preveč obarvanim user posted image ).
Kot otrok sem pobrala vzorec muljenja, (brez pogovora) in nazadnje ugotovila, da slej kot prej moraš spregovoriti in če čistiš nesporazume/težave/užaljenost... sproti, se ti ne more nabrat kaj extra zamer. Večinoma povem kaj mislim, ampak se trudim, da na način, da ne užalim naprotno stran. In, ne ne gojim zamer/užaljenosti/bolečin... do nikogar.


Rekla bi hvala lepa za tako sestro? Ker? Tale razlaga me res zanima...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Zamere in bolecine...
26.5.2011 8:32:17   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I
Kot otrok sem pobrala vzorec muljenja, (brez pogovora) in nazadnje ugotovila, da slej kot prej moraš spregovoriti in če čistiš nesporazume/težave/užaljenost... sproti, se ti ne more nabrat kaj extra zamer.


s tem je mene mož znal masirat včasih - on mora vse takoj razčistit, jaz pa se včasih (kadar me kaj res hudo razpištoli user posted image ) prvo pomirit, ker se zavedam, da s čustveno obarvano perspektivo potem samo bentim, namesto konstruktivno pristopim. in pol mi je najeeedal s tem "pogovorom takoj", me je mel da bi ga kar počla s petokrako, da učuti več jednom user posted image

no, zdaj mi da takrta ko rabim mal časa, da se skuliram in normalno pristopim k stvari. sicer to ni pogosto, samo takrat ko pa pride kaj takega, pa res rabim čas da se umirim preden se lahko zmenim.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Zamere in bolecine...
26.5.2011 9:12:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.
Imago psihologijo?

relacijsko psihologijo

Ne samo poglobil, tudi izkusil rezultate.


Aha, hvala za odgovor, se mi je zdelo, ja, da bo nekaj v tem smislu.
Imago sem omenila zato, ker je veliko tistega, kar napišeš, kot da bi kopiral iz dveh knjig, ki jima sledijo v imago terapiji (avtor je Hendrix). Zgleda, da imata podobna izhodišča.

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 26.5.2011 9:13:29 >

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
26.5.2011 9:23:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Zamere in bolecine...
26.5.2011 11:01:28   
PapuaNG
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
... ki si jih prizadenemo - kako greste preko njih in kako jih razresite? kako gre ta proces, od otroskih let naprej?

Nerazrešen odnos v infantilni dobi ima bistveni vpliv pri (zaljubljenosti) izbiri partnerja.

Torej tudi če govoriš o zameri iz otroških let - to vpliva na tvoje odnose danes (pogosto se dogodkov niti ne moremo zavedati ker spomin kot spomin o tem ne obstaja, obstaja pa spomin kot občutek in deluje na odločitve na nezaveden način)

Če govoriš o zameri iz odnosa danes - velja enako, nanj nezavedno vpliva neka izkušnja iz otroških let.

Tako da, bo potrebno kaj več podatkov, da bi ti lahko natančneje razložil.



Podobno je razloženo v knjigi Družine in kako v njih preživeti. Da v kolikor v času odraščanja preskočimo kakšno razvojno fazo, nas to 'tepe' celo življenje, dokler tega ne 'razrešimo' oz. dokler ne gremo čez to fazo. Če sploh gremo-za to je potrebno veliko ukvarjanja samim s seboj, veliko iskrenosti do samega sebe, pa neka raven čustvene inteligence bi rekla. Nažalost je v večini primerov tako, da si ljudje sploh ne priznajo, da imajo nek problem (lažje je težave potisniti za 'zaslon'), ker imajo prevelik ego oziroma nočejo izpasti šibki oziroma nočejo priznati, da so oni naredili kaj narobe (pa čeprav so storili tako ravno zaradi nepreživetja določene razvojne faze). V primeru metulja je ta faza ločitev od staršev-odrasla oseba, ki se še vedno o vsem posvetuje s starši oziroma ni sposobna sprejeti določene odločitve, brez da bi se pogovrila s starši, pač ni dala čez fazo ločitve od staršev. In za to so krivi ravno starši (predvsem mama).

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
26.5.2011 12:10:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PapuaNG)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Zamere in bolecine...
26.5.2011 12:37:30   
mateyka
metulj, resno lahko dvomiš samo če on noče. drugače je pa to zelo možno. je pa res, da ni veliko ljudi, ki bi se mogoče tega lotili neustrašno. ponavadi jih usoda prisili in potem počasi začnejo delat na tem. s tem je pa tako - ko enkrat začneš je lažje. najtežji je prvi korak.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?