|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odstopanje dlesni
6.11.2012 22:36:40   
honey
Danes sem ugotovila, da mi je na levi dvojki zgoraj odstopila dlesen. In sicer to zgleda tako, da tam, kjer je dlesen "v špico" čez zob, se mi enostavno dvigne, če jo primem. Upam, da je moja razlaga dovolj jasna, drugače ne znam opisat. Res je, da sem imela pred nekaj tedni vneto dlesen, ampak se je stanje nato izboljšalo - danes pa šok.

V petek imam sicer datum pri zobozdravniku, pa ne vem, ali moram iti jutri pokazat, ali naj počakam do petka?

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
7.11.2012 12:56:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odstopanje dlesni
7.11.2012 12:59:25   
Tippi
Lahko težavo ustaviš, ne moreš pa je pozdraviti. in sicer začni si zobe ščetkat, ne levo-desno, tudi gor dol ni dobra opcija, ampak samo gor, tako da dlesen vlečeš čez zob. taka navodila sem dobila jaz in je boljše. res da se sprememba ne bo opazila čez noč, zato moraš res bit vztrajna in se kar naučit tako ščetkat zobe, se ti bo obrestovalo. kupi si tudi paradontaks zobno pasto. vrhunska je! rahlo slana, ampak se okusa navadiš. jaz ga uporabljam odkar je v prodaji. rečem na pamet deset let, ali pa še več.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odstopanje dlesni
7.11.2012 13:16:29   
mateyka
lahko ti povem zakaj to nastane. zato ker imaš zobne obloge in te ti "dvigujejo" dlesni. kaj pomaga - jaz sem ravno zdaj dobila natančne inštrukcije kako rihtat zobe da se to ne dela. zdej, v sloveniji mi niso nikol tko temeljito pucal zobnih oblog - tle mi je šla tako do roba da sem nekaj dni krvavela, ko sem si zobe pucala; potem pa čudež!!
dlesni so kot 15 let nazaj. da pa to vzdržuješ v takem stanju pa rabiš pravilno nitkat (poudarek na pravilno!!!) - ne samo med zobe nitko vtaknit in to je to. v vsako medzobje in v obe strani. torej ne samo vmes, ampak po zobu - v bistvu greš po zobu gor, ful gor, pod dlesen (napneš na levi in na desni zob posebej) in v TEM je keč. sam to bi ti morala pokazat. težko mi je opisat..

tukaj maš par slikic, da vidiš kok gor med zob in dlesen se gre:
user posted image
user posted image

toje EDINO kar ti bo pomagalo dolgoročno. ni drugega "zdravila". jaz sem mela redno vnetja dlesni, zdaj pa NIČ. tukaj majo dental hygienists in zobarje posebej. in zobni higieniki ti ful pomagajo pri higieni zob in zdravih dlesnih ter kako to vzdrževat. samo prej ti mora en res temeljito spucat kamen dol, da potem z nitko (vsak dan, vsak drugi dan!!) sproti dol daješ sranje, ki ti uničuje povezavo zob-dlesen. tud če sama plačaš temeljito čisščenje, se splača; zobe boš rešla za dekade naprej.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odstopanje dlesni
7.11.2012 13:22:42   
mateyka
Tippi, zobne obloge vnemajo dlesni, to je keč tega problema. pri nas sem opazla, da so ful površni glede tega, samo neki napol flikajo, ne naredijo pa nič konkretnega. šele zdaj vidim kaka je razlika in ti povem - se da ful popravit do tem mere da izgine problem v celoti (ok, kar je škode, je pač tam, samo vse ostalo pa lahko čisto izgine).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odstopanje dlesni
7.11.2012 20:12:36   
jakaracman
Tudi v sLO imaš odlične zobne higienike imamo celo faks za to. Lahko ti za 50 eur očistijo zoben kamen študentje ( na stoma . kliniki) in ti bodo tudi svetovali kako naprej glede na tvoje stanje , videla boš tudi razliko med čiščenjem zobnega kamna na hitro in res profesionalnim odstaranjevanjem.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odstopanje dlesni
8.11.2012 22:16:24   
Urska09
Tudi v Sloveniji imamo vrhunske zobne higienike. Obstaja kar nekaj dentalnih centrov, kjer delajo: zobozdravnik, higienik, celo kirurg,...čiščenje zobnega kamna in oblog traja skoraj pol ure, je zelo temeljito, boleče, iz dlesni kar fajn krvaviš in še nekaj dni dlesni bolijo med ščetkanjem zob. Tako da, ni se treba glih do Švedske peljatuser posted image

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odstopanje dlesni
8.11.2012 23:29:18   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09
Tudi v Sloveniji imamo vrhunske zobne higienike. Obstaja kar nekaj dentalnih centrov, kjer delajo: zobozdravnik, higienik, celo kirurg,...čiščenje zobnega kamna in oblog traja skoraj pol ure, je zelo temeljito, boleče, iz dlesni kar fajn krvaviš in še nekaj dni dlesni bolijo med ščetkanjem zob. Tako da, ni se treba glih do Švedske peljatuser posted image



me veseli, bi blo too much samo zato sem hodit user posted image sam tle ti to (temeljito čiščenje) difolt nardijo, pri nas pa meni nikoli niso - verjetno samo če bi šla privat..?
ampak ja, mene so čeljusti tako bolele, ko da bi me en fajn premikastil v ta del. no, ko je enkrat tako odstranjeno, potem lahko pucaš z nitko kot je treba (redno, na dan, dva) in dlesni ti bodo res tipi-topi. user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 8.11.2012 23:30:54 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odstopanje dlesni
9.11.2012 20:22:20   
Urska09
.

< Sporočilo je popravil Urska09 -- 9.11.2012 20:24:24 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odstopanje dlesni
9.11.2012 20:22:33   
Urska09
Mateyka, res je. Tako izkušnjo imam iz privat dentalnega centra, pa še ta je med najdražjimi pri nas.
Sicer pa nisem vedela, da se mora tako čistit z nitko. Vsak dan zvem kaj novega, hvala ti user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?