|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dieta - 34. dan!
9.9.2005 22:49:34   
Anonimen
Hojla, punce!

Evo, upam, da ste uspešno pregurale VITAMINSKI DAN. Jaz sem zelo malo jedla, a sem se tudi rahlo prekršila. Pojedla sem 2 kosa lubenice, 1 breskev, 1 banano, 50 g grisinijev z okusom pizze in 1 hruško. Upam, da ne bo nič narobe. Splišni in matovilčica, povejta mi, kako lahko jesta zelenjavo na sadni dan brez kruha?? Jaz ne morem jesti pečene zelenjave brez neke priloge ali kruha, tinstanega zelja pa sploh ne brez krompirja. A vidve kar tako jesta?

No, jutri pa lahko spet dobro papcamo, mnjami....

Knjiga nam ponuja:
Z: 3 mandarine ali 1 banana ali ....

K: kuhana govedina in zeljna solata, kos kruha, 3 dl juhe

V: kos govedine z zeljno solato

Če vam to ne odgovarja, si iz kuhane govedine pripravite mesno solato, v katero lahko daste tudi kumarice, paradižnik, papriko.

Jaz pa bom verjetno kar udarila po pečenih piščančjih bedrih in paradižnikovi solati ter kosu kruha. Juhe ne bom, je nisem še nikoli.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Dieta - 34. dan!
9.9.2005 23:22:22   
snorlax
OK, se bom poskusila zresnit. Jutri bom jedla pečenko, ker jo ravnokar pečem za delavce na hiši. Zraven malo paradajzeka. Pa solze mi bodo tekle, ko se mi bo luštalo zraven še krompirja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Dieta - 34. dan!
9.9.2005 23:24:41   
Anonimen
Saj bo šlo, glavno, da je mesek.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 9:03:35   
Anonimen
Včeraj me je malo zvijalo, ampak sem zdržala. jedla pa sem zjutraj nektarini, za kosilo banani, zvečer pa lubenico in popila ogromnooo vode.
Danes bom pa jedla jabolko, hrenovko s kruhom. Juhe tudi jaz ne bom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 9:06:03   
Mariposa
Jaz sem tudi zdržala Dan sem sem popila čežano iz hrušk, potem bom pa še par fig, da se mi ne pokvarijo. Nato grem na piknik, kjer bom jedla piščanca in zelenjavo, za večerjo pa piščanca, pa malo segedina brez mesa, ki ga bom skuhala za jutri (le da bo jutri zraven krompir )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 9:06:38   
Anonimen
Jaz pa še ne vem, kaj bom danes jedla. Imam še en pečen piščančji file, ampak bomo videli. Imam občutek, da bomo šli nekam v gostilno. In tam bom seveda jedla zrezek in solato.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 10:25:59   
bobek05
Pozdravljene....

Evo mene, da ne boste mislili da sem obupala - včeraj žal ni bilo časa, da bi šla kaj na RR.. Zdaj sem doma pri starših in kot sem obljubila sem stopila na tehtnico.. In evo od ponedeljka do danes zjutraj (na tešče) sem izgubila 2 KG!! Ful sem happy!!!

Me je pa včeraj eden totalno razkuru, ko je itak vedel, da sem pred kratkim rodila, pa me je kao v šali (nesramno) vprašal če spet pričakujeva Tak me je pičilo, da sem mislila, da bom kar v njega skočla, madonca sem bila jezna... Mi je kar žal, da mu nisem rekla JA.. Kdo si pa misli, da je??? Samo zato, ker v 3 mesecih še nimam svoje postave!!! Sem bla tak jezna, da skoraj nič večerje nisem dol spravla - vse je za nekaj dobro ... kaj hočemo?? Na svetu je žal veliko debilov...

Danes imam Š dan in jedla bom pečen krompirček (doma pripravljen) z malo ketchupa...

Jutri pa OH in nimam idej - verjetno spet testenine z neko omako.. Sem hotla knedle pa ne gre - krompir, pa jajca - to sploh ne paše v OH

LP in čim več volje... Punce ziher bomo zmogle..!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 10:30:13   
bobek05
Aja, sem pozabla omenit - meni je bil pa S dan do sedaj najhujši - mislim v smislu, da sem bila zvečer še vedno lačna.. Sicer sem imela za večerjo melono, pa sem si je pol narezala, ampak nisem pojedla niti polovico od te polovice (sem bila sita ), čez 2 uri bi pa spet jedla, pa je bilo že prepozno, tako da sem šla lačna spat ... Druge dneve pa mi ni tako težko pregurat, ker je hrana bolj "substančna", bolj konkretna bi rekla...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 10:53:53   
Maja0505
Živjo sotrpinke
Jaz imam danes Š dan. Skuhala bom segedin in krompir. Otroci in mož bodo ven pojedli meso , jaz pa se bom poskusila najest zelja. No včeri sem pa spekla piščančja bedrca, zraven sem jedla rdečo peso. Za večerjo sem si spekla pa kar nekaj čevapov. Upam, da je to OK.

Jutri imam pa problem. Namreč tašča ima rojstni dan in ker doma mora vsem kuhat in jih pedenat, pa skoz tarna, da bi rada, da bi tudi njo tako pedenali, sem jo povabila na nedeljsko kosilo. Juha bo, pa meso tud mora bit, jaz imam pa OH dan. Sem razmišljala, da bom za prilogo naredila krompirjeve knedlne s skuto (baje se jejo na OH dan) veliko kuhane zelenjave , vse to pa prelito s smetanovo omako.
Popravte me, če se v čem motim.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 11:02:00   
Mariposa
Krompirjevi knedli s skuto pa definitivno niso za OH dan Raje naredi široke rezance pa kakšno zelenjavno omako

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 11:02:18   
Mariposa
Aja, pa smetano izpusti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 13:17:10   
Maja0505
Glede teh knedlnov res ne vem, ampak jaz sem to prebrala na forumu (http://mojplanet.com/dieta/forum/viewtopic.php?t=4&postdays =0&postorder=asc&start=0). Tam najdeš češplove cmoke, ki jih jaz delam tako kot knedlne (sam brez sliv), na OH strani. Baje se jedo zato, ker je notr krompir, skuta , jajce, pa se potem šteje kot sladica.
Ne vem, ampak jaz jih bom vseen jedla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 14:29:45   
Anonimen
Aja, a kot sladico? No, bi pa že znalo bit O.K. Samo potem pa nič večerje, ali kako?
Drugače pa, bobek05, jaz imam sadni dan spremenjen v sadno-zelenjavni dan, kot piše na navodilih moje diete (90-dnevna dieta za spreminjanje metaboliozma). Tako sem jedla v pečici pečeno zelenjavo, na čisto malo olivnega olja. Spekla sem pa rdečo in zeleno papriko, jajčevce in čebulo. Zraven pa sem jedla paradižnik. Meni je tudi to bolj "konkretno", ker je slano, jaz pa brez soli ne morem.
Danes pa imam beljakovinski dan in sem jedla pečen piščančji file + paradižnik.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 14:32:56   
mehurčica
Splišni, lahko bi prišla k meni na beljakovinske palačinke z borovnicami in čokoladnim namazom-narejenim iz kakava, sladila in vode. Ahhh, kako je fajn jest sladice, ki ne redijo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 14:41:20   
Anonimen
Ej, mehurčica, meni pa niti ni do sladkega. Saj kadar se bašem, se bašem s tortami, čimbolj mastnimi. S tisto putrasto kremo, ki je nihče ne mara. Ampak zdaj, na beljakovinski dan, sploh ne bi niti za sekundo premišljevala, če bi se morala odločiti med sladkim in slanim. Takoj sem za slano, pa še velik mesojedec sem. Če pa bi bile te palačinke poleg mesa oziroma po kosilu tudi dovoljene, bi pa z veseljem kakšno pohrustala. Sliši se zelo, zelo njami.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 15:19:47   
Anonimen
Jaz sem danes dve mali pleskavici, ajvar, paradajz solato in eno polnozrnato bombeto. za večerjo bom pa verjetno tudi kakšen čevapčič, če se bo dalo tastarmu spečt. Men se ne da več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 16:33:33   
Anonimen
Evo, kopija moje diete. Mogoče dobite še kakšne ideje za jedilnike, čeprav jih je v knjigi najbrž več.

90 DNEVNA LOČEVALNA DIETA
Ta dieta, ki je znana tudi kot 90 dnevna presnovna dieta ali 90 dnevna ločevalna dieta, dieta Združenih narodov (ZN), trimesečna dieta - 3MD, je dieta kombiniranja živil, ki močno vpliva na presnovo. V roku 90 dni lahko z njo shujšate od 18-25 kilogramov. Dieta temelji na ločevanju hrane in takšni kombinaciji le te, da to vpliva na metabolizem in povzroča izgubo kilogramov.

Dieta je zelo popularna in se kot posledica tega pojavlja v več različicah in z različnimi imeni. Sami bomo podali več različnih verzij, ki pa so si v osnovi podobne. Še posebej priporočamo, da si preberete drugo in četrto verzijo.

DIETA ZDRUŽENIH NARODOV

1 JEDILNIK

ZAJTRK (konstanten):
kava ali čaj brez sladkorja
žlica jabolčnega kisa, ki ga zmešate v kozarcu vode in popijete vsako jutro
negazirana voda
1 za prst debel kos črnega kruha

BELJAKOVINSKI DAN

Kosilo: 1 zvrhan krožnik. Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi:

10 čevapčičev s čebulo ali 1 pleskavica
Goveja juha, najprej pojeste meso in nato popijete juha; namesto goveje juhe in mesa, so lahko ribe in ribja juha
250 g skute, glavica čebule, kozarec paradižnika
solata
3 kuhana ali pečena jajca
3 pečeni zrezki
Večerja: pol količine kosila (enako velja za druge dni)

ŠKROBNI DAN

Na izbiro: fižol (npr. pasulj), grah, leča, riž, krompir + kruh + solata

OGLJIKOVO-HIDRATNI DAN

Kosilo: Izbirate lahko med naslednjimi možnostrmi:

pizza samo s ketchupom
špageti s paradižnikovo omako
2 pecivi
Večerja: Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi:

2 kosa torte
3 kolači (biskvitni)
8 keksov Petit Buerre, premazanih z marmelado
3 rebra jedilne čokolade (to lahko pojeste tudi kot dodatek možnostim v zgornjih treh alineah)

SADNO-ZELENJAVNI DAN

Kosilo: Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi:

omaka iz zelja (kuhano zelje v omaki),
cvetača
bučke
korenček s paradižnikom
Večerja: mešano sadje


Po štirih tednih, po sadno-zelenjavnem dnevu, sledi VODNI DAN, med katerim pijete vodo, mineralno vodo, ter kavo in/ali čaj brez sladkorja, ne jeste pa ničesar.

DIETA KOMBINIRANJA ŽIVIL ZA SPREMINJANJE METABOLIZMA

OSNOVE PREHRANJEVANJA ZA ZDRAVO ŽIVLJENJE

Spodaj so najprej podane splošne smernice kombiniranja živil, ki naj bi jih ljudje upoštevali pri zdravem prehranjevanju. Te smernice so napisane dokaj restriktivno in se v dieti ne bodo dosledno upoštevale. Predstavljajo le teoretičen vidik same ideologije tega načina prehrane (kombiniranje živil), ki pa se v praksi seveda do določene mere fleksibilno prilagodijo.



Kaj lahko jemo in katere vrste hrane lahko kombiniramo?

Vsa živila so lahko razdeljena na skupine:

A. OGLJIKOVI HIDRATI: kruh, testenine. riž, krompir. stročnice v zrnju (grah, fižol), kaša in kosmiči (pripravljeni z vodo).

B. ZELENJAVA IN GOBE: med zelenjavo spada tudi stročji fižol in avokado.

C. BELJAKOVINE: meso, ribe. jajca, sir (proteini)

D. MAŠČOBE: (rastlinske in živalskega izvora) maslo, olje, mast)

E. SADJE: med sadje spada tudi paradižnik



KOMBINACIJE:

Skupina A se lahko kombinira s skupino B in majhno količino D (npr. kruh, testenine, riž, krompir, stročnice lahko uživate z zelenjavo in svežo solato ter malo masla ali olja).
Skupina C se lahko kombinira s skupino B in majhno količino skupine D (npr. meso, ribe, jajca, sir lahko uživate z zelenjavo in svežo solato, ter majhno količino masla ali olja.
Vse skupine se lahko uživajo samostojno, razen skupine D, ker je nemogoče (neprijetno) uživati samo maščobe.


ZELO POMEMBNO!

Ne mešajte skupin A in C med seboj. (Ne smete uživati skupaj testenin in mesa, krompirja in mesa, fižola in mesa, rib in vseh prej naštetih živil).
Skupina E se lahko uživa samo samostojno, brez vode, na tešče, najbolje zjutraj.
V skupini C ne mešajte rib in mesa, temveč je potrebno uživati vsako posebej (prav tako tudi samo sir, samo jajca).


UŽIVATI NI PRIPOROČLJIVO:

KRAVJE MLEKO in mlečne izdelke, razen MASLA in KISLE SMETANE
SLADKO IN VSE IZDELKE, ki vsebujejo sladkor (sladice, čokolade, bombone)
KIS IN VSE IZDELKE, ki so konzervirani v kisu
KONZERVIRANA ŽIVILA, ki vsebujejo konzervanse (velja tudi za sokove)
MED lahko uživate samo samostojno ali v čaju


PIJETE LAHKO 10 MINUT PRED ALI DVE (2) URI PO OBROKU !

NE PIJTE MEDTEM , KO JESTE !

JEJTE, KO STE LAČNI IN PIJTE, KO STE ŽEJNI!

OBROKI NISO ČASOVNO DOLOČENI!

Uživajte v hrani, a prisluhnite svojemu telesu!

Privoščite si jedi. ki jih imate radi, a jih ne mešajte in ne jejte skupaj, kajti nepravilno kombinirana hrana je odločilni razlog za energetsko krizo, razne bolezni in zgodnje umiranje.



OSNOVNA NAVODILA ZA DIETO PO DNEVIH

Z dieto shujšate do 25 kg

CILJ DIETE:

a) zmanjšanje odvečne teže

b) sprememba metabolizma v organizmu



Dieta zahteva psihološko pripravo in vztrajno odločnost, ker traja 90 dni.

teža se zmanjša od 18 - 25 kg. Če želi nekdo izgubiti manj kilogramov, lahko preneha prej, vendar se s tem ne spremeni metabolizem.

Vedno se začne s proteinskim dnevom, po sadnem dnevu pride ponovno proteinski dan.

Razporeditev dnevov se ne sme spreminjati.

Kava in čaj se pijeta brez omejitve, vendar brez sladkorja.

Količina hrane, ki se poje za kosilo, naj bo poln globok krožnik, za večerjo polovico manj.

Po dieti še vedno 90 dni jeste za zajtrk samo sadje, ostalo jeste po želji.

Če v tem obdobju izgubite še tri kilograme, je to zagotovilo, da je prišlo do sprememb metabolizma. Diete ne smete izvajati naslednje tri mesece.

Ne izgubljajte upanja in volje, če vam teža ne pade v 10 dneh, saj se bo potem nenadoma izgubila tudi do 4 kg. Če imate željo po sokovih, se priporoča negazirana pijača, po možnosti tista brez sladkorja. Sadje jeste za zajtrk, ker organizem iz njega črpa integrirani sladkor, s katerim hrani živčni sistem.

V času diete se lahko pojavijo alergije, ZATO NE POZABITE NA KOŠČEK JEDILNE ČOKOLADE

Osebe, ki imajo zvišan krvni pritisk, že po nekaj tednih nimajo potrebe po zdravilih.

NAMESTO MESA lahko pojeste 3 JAJCA.

2. JEDILNIK

SPLOŠNI JEDILNIK:

ZAJTRK: vedno isti - jeste ga v paru: 2 jabolka, 2 mandarini, 2 grenivki, 2 breskvi; če jeste drobno sadje, naj bo v količini ene velike pesti



BELJAKOVINSKI DAN

Kosilo: kuhano ali pečeno meso v velikosti treh zrezkov, kos kruha, solata v neomejeni količini. Na koncu popijete 2 dl čiste juhe. Namesto mesa lahko vzamete 3 kuhana ali pečena jajca. Mleko in sir lahko jeste samo na ta dan (jajc in mesa ne mešati), namesto sira lahko jogurt

Večerja: isto kot za kosilo, samo brez juhe. Če je bilo za kosilo meso, mora bili tudi za večerjo. Če jeste sir, se za isto količino zmanjša količina mesa ali jajc.

Dovoljena živila ta dan: meso, jajca, sir, juha, solata, jogurt, lahko tudi malo kruha



ŠKROBNI DAN

Kosilo: pasulj, grah, krompir (obvezno kuhan) z dodatki začimb: vegete, origana, popra, pelati, kos kruha in solata.

Večerja: i

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 19:32:05   
bobek05
Punce, NUJNO rabim pomoč.... imam rahlo krizo... Že 3 ure se prepričujem kako zanič so (sveži TROJANSKI!! ) krofi z borovnicami - jaz bom kar umrla... Zdaj sem že imela večerjo in v bistvu sploh nisem lačna razen mojih usranih oči... Hudiča, kaj jih je foter moral prinest domov..

Sranje, krofi so zanič, krofi so zanič, krofi so zanič.... krofi so zanič... krofi so zanič...

Jutri je lep dan, shujšala sem že 2KG v 5-ih dneh in jutri je OH dan!! Jutri tortice.. jutri tortice... jutri tortice...

Kako naj pozabim na preklete krofe????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 19:34:10   
Anonimen
Nesi jih hitro k sosedom, pa naj jih požro. Drgač so pa krofi bljak...mastni, cvrti v starem olju, borovnice pa smrdijo

No ja, že kej...skrij jih ali pa naj jih res kdo požre.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 19:36:07   
bobek05
HVALA al bina, si zlata vredna... nekaj takega ful rabim..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 19:36:31   
bobek05
saj sem vsaj nasmejala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 19:38:14   
bobek05
al bina mislim, da je pomagalo to s starim oljem... - še zdaj se smejim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 19:44:31   
Anonimen
No. vidiš, kako malo je treba. Pa predstavljaj si mene za maškare, ko se umijem okrog vratu, pa v popek vtaknem marmelado, pa sem krof. A bi mene polizala oz. požrla? Bejž, fuj, bljak....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Dieta - 34. dan!
10.9.2005 20:13:26   
bobek05
ej, al bina, si ful the best.. HVALA TI!!! mislim, da me je minilo... sem trebala slišat nekaj takega.. RES HVALA, se počutim dosti bolje - zdaj grem pa knjigo brat ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?