|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skrbništvo nad otrokom
20.3.2013 13:26:52   
Nastya
Zanima me, tiste in tisti ki ste že dali to zadevo čez..kako je ob razvezi partnerjev glede skrbništva glede otroka..čedalje več berem in poslušam, kako je sedaj pri nas moderno, da očetje dobivajo skrbništvo nad otrokom..

namreč, ker sem sama trenutno v takšni situaciji in priznam, se bojim da bi odšla stran, ker mi ves čas grozi kako mi bo vzel otroka, če bom šla stran od njega..je pa zadeva tako daleč že prišla da je groza..polna nekih groženj, kaj vse mi bo naredil če grem (da me bo zadavil, spravil na invalidski voziček), kako me bo pretepel, kaj vse bo naredil mojh staršem..takšno psihično nasilje se je začelo..in to vse pred 5-letnim otrokom..da ga je otrok npr. v petek prosil naj neha, si zatiskal ušeska, jokal, lezel k meni..on pa se je samo drl in skakal proti meni, kot pobesneli bik..in otroku govoril oprosti, ampak ji moram povedat..

..drugače pa ja on je močan privatnik, dovolj denarja..in s tem ima moč nad mano, ki pa sem od kar je otrok, ostala doma, igram gospodinjo, katera pa itak ni vredna nič, nič ne delam, debelo rit prestavljam samo sem in tja, kofetkam, hodim naokoli, lenarim...to so njegove ugotovitve..kar pa ni res, ves čas skrbim za otroka od prvega dne dalje, v življenju mu tudi 1x ni previl ritke, vstal ponoči, ga peljal k zdravniku, časa za igro ima zelo bore malo itd...zdajle štiri dni je pa takšen do njega, da mislim da bom dobila sladkorno..da bom zbruhala vse za naprej in nazaj..

povejte mi vaše izkušnje prosim...hvala vam...za pomoč...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skrbništvo nad otrokom
20.3.2013 13:52:18   
mateyka
dve besedi: Varna hiša.

Varne hiše nudijo ženskam in otrokom, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja (psihično, fizično ali spolno) možnost umika in nastanitve. Predstavljajo varen prostor, kamor se lahko zatečejo in ob podpori svetovalk na novo uredijo življenje. Lokacija varnih hiš je tajna.

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/sociala/programi_socialnega_varstva/varne_hise/

pa tukaj ti punce lahko povejo še kaj več na temo varnih niš. nekatere imajo celo izkušnje iz prve roke.


(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Skrbništvo nad otrokom
20.3.2013 15:08:04   
gsatalema
Izkušnja iz prve roke...
Pojdi na csd, se dogovori in idi vstran...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Skrbništvo nad otrokom
20.3.2013 21:10:39   
ronja
Noben pameten sodnik ne bo dal otroka očetu, ki zanj nima časa in grozi mami, da jo bo spravil na invalidski voziček in to pred otrokom! On te s tem samo drži na vajetih, ker se boji, da mu boš ušla. Pojdi v varno hišo, na csd, povej, kaj se dogaja in verjemi, da ti bodo pomagali. Nekje prav gotovo. In s tem rezimejem mislim, da nima šans dobit otroka, saj vsi sodniki vedo, da otroci rabijo kaj več kot denar.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Skrbništvo nad otrokom
20.3.2013 21:16:58   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Nastya

..drugače pa ja on je močan privatnik, dovolj denarja..in s tem ima moč nad mano,


Zelo nepomembno in zelo neresnično. Sama se daješ v podrejen položaj, ker pač nimaš toliko denarja, kot on. A se te da kupit? Tvojo svobodo in telo? Tvoje misli? Se da kupit tvojega sina? Ne da se, ... in ravno zato nima moči nad tabo.
Stran od njega čim prej, Varna hiša je edina prava izbira... ali pa kak sorodnik, k kateremu ne bo upal.
... on si pa naj ta denar vtakne ... saj veš kam. Nič ni vreden, če je pri pokvarjenem človeku.

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Skrbništvo nad otrokom
21.3.2013 6:26:41   
gsatalema
Kot sem že povedala,... čimprej pročti in otrok, ampak v varno okolje. Vsi moški so glasni in pogumni za štirimi stenami, potem ko jim pa začne dihat za ovratnik policija, center, ali še kakšne druge ustanove ( sodišča), so pa kmalu prizemljeni in kar postanejo bolj tihi...
Kot prvo zberi čim več podatkov kaj in kje se to dogaja - zapisuj si.....
prijavi ga na policijo...
povej na csd, in tam te bodo napotili na razgovor za varno hišo, morda tudi urgentno sprejeli...
Kar se tiče groženj, da ti bo otroka vzel zato ker ima denar in poznanstvo -to že dolgo več ne pali..... kakšne bolj tehtne razloge bo mogel najti zakaj bi naj on dobil otroka.
Bodi korak pred njim in ti sproži te postopke - za vlogo na sodišče ti pomagajo na csd in ti uredijo da je brezplačna zadeva
Bodi pogumna in vztrajna, naredi to zase in za otroka, da bosta v miru zaživela čim prej.... Bo pa težko.... kot nam je bilo vsem v takšnem položaju, ampak verjemi, se splača..user posted image
Vso srečo

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Skrbništvo nad otrokom
19.5.2013 23:54:44   
AnaLJ
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
Lokacija varnih hiš je tajna.

Ne vem, kako je drugje, ampak v Ljubljani lokacije varnih hiš niti pod razno niso tajne. V krogu ljudi, s katerimi se družim, debate o tem sicer ne potekajo pogosto, ampak kadarkoli pa že, pa vsi vedo, kje je vsaj ena (če ne dve) "varna" hiša. Kaj dosti več jih pa tudi ni (materinskih domov ne štejem v to kategorijo).

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Skrbništvo nad otrokom
20.5.2013 8:59:30   
gsatalema
Se strinjam, da z več žensk, se tudi posredno izve kraj takšnih hiš..., pa čeprav v pravilih piše drugače. Včasih povemo staršam kje smo, pa malo večji otroci, in potem gre ta podatek kot strela na okrog.... pa kljub temu se ženske nimajo kaj bat...- so v hiši dobro zavarovane.

(odgovor članu AnaLJ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Skrbništvo nad otrokom
21.5.2013 23:28:33   
BellaB
Kot prvo se bom vpicla predvsem v njegove groznje, da "da me bo zadavil, spravil na invalidski voziček), kako me bo pretepel, kaj vse bo naredil mojh staršem.."... Ta stvar klice po tem, da po tem, ko bos sla na CSD ki te bo dal v varno hiso, gres do odvetnika, ki izvaja brezplacno pravno pomoc in podas zasebno tozbo zaradi kaznivega dejanja groznje 135. cl. Kazenskega zakonika (KZ-1). Zahtevek za brezplacno pravno pomoc dobis na krajevno pristojnem okroznem sodiscu (LJ, KR, KP, NG, NM, CE, MB, MS, SG), izpolnis vlogo in das poleg dokazila (bancne izpiske, itd, ki zajemajo tebe in otroka, njega se ne uposteva). Za kaznivo dejanje groznje je zagrozena denarna kazen ali kazen zapora do 6 mesecev.

Glede locitve... o stikih, prezivnini in dodelitvi skrbnistva odloca sodisce v okviru razveze zakonske zveze in sicer po uradni dolznosti. Svetujem tti, da gres najprej v zasebno tozbo za kaznivo dejanje groznje, saj se to uposteva. Predvsem pa ne pozabi na price!!! Ce te clovk tudi pretepa, pa poklici policijo ter podaj ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v druzini (191. cl KZ-1), pa tudi glih btw... neplacevanje prezivnine je tudi kaznivo dejanje ;)

Srecno! In ukrepaj TAKOJ!!!

(odgovor članu gsatalema)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?