|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tast in tašča
1.10.2005 8:29:55   
mala pika
zdravo!
Imam en problem, ki se že vleče kako leto, odkar imam otroka. Stanujeva pri njemu doma, nad njima, sicer imava svoj lasten vhod, ampak so še vrata, ki povezujejo spodnji del in so načeloma vedno odklenjena.
Sicer se je začelo že zelo zgodaj, ko sta onadva priahaja k nama, včasih kar brez trkanja. Tako da sta me nemalokrat tudi presenetila , ko sem naga skakala po stanovanju, ali na stranišču,...
Sedaj, ko pa imama še našega tamalega, pa itak. Hodijo gor, somo toliko da ga vedno vzamejo na roke. In to je tudi njuna druga hiba. SIcer prej tastova, kot od tašče. Om bi ga kar naprej nosil, ga crkljal. SIcer to je vredu, da ga pocartaš, amopak ne kar naprej. vidi  ga tudi vsaki dan, zraven pa šse obnaša kot ga vidi prvič v tem tednu. Pa tudi men jamara, kako malo ga vidi. zmeraj sem ga morala "naganjat", naj se vendra kaj igra z njim, saj je konec koncev sedaj že enoletnik.
Jaz sem ga ne sicer terala malega, ampak sem poskušđala biti z njim čm več tudi na tleh, ko se je začel plaziti in pol tudi kobacati. A on, samo na roke. Nič se ni potrudil, da bi ga spodbujal pri razvoju.

aja, zadnjič sem pa zaklanala vrata, pol pa se mi je tašča jokala, kaj je narobe, da se zaklepamo,....

Počasi imam že tega dovolj. Kaj svetujete, da naj naredim s tastom in njivim nošenjem otroka. Včasih se mi zdi da je skoraj vzel njegha za očeta, saj mojega skoraj ni nikoli doma. In če zagleda njiga in mojega, bo najprej hotel iti k tastu.

Obupana pika
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tast in tašča
1.10.2005 10:50:21   
Anonimen
Odkrit pogovor z obema, pri meni bi bilo zagotovo tako. Bi jima tudi povedala, da mi ne paše, da mi hodita kar tako gor in me zalotita v zame neprijetnem položaju. Da me naj prej pokličeta, če lahko prideta gor.

Čisto preprosto, jaz vedno povem vse v obraz. Je tako še najboljše, ne pa da se potem ti sekiraš v sebi.

(odgovor članu mala pika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tast in tašča
1.10.2005 10:52:20   
artista7
tastu bo treba zlepa ali zgrda vse povedati.. včasih pač ne razumejo takoj.. S takimi otroci, ki so samo po rokah, je strašen problem kasneje v vrtcu, ker se hočejo nosit in potem z jokom izsiljujejo to.. In pol se ti jih pol v jaslih dere, da so vsi zaripli.. Tudi glede razvoja zadeva ni ok..
Lepa beseda lepo mesto najde..upam, da se boste pogovorili..user posted image

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tast in tašča
1.10.2005 10:57:10   
Aleksandrin
No, saj sama vidiš kakšni so problemi in kaj te moti, samo usedi se dol, pomeni se sama s sabo, ne hiti in premelji situacijo, kako bi jim najlepše razložila svoje mnenje. Včasih mora priti tudi do konflikta, če že ne štekajo, da imamo vsak svoje življenje. Prvič je težko, drugič je že lažje, kar pogumno.

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tast in tašča
1.10.2005 11:00:14   
mala pika
hvala, ker ste se odzvale. Ja, bo res treba tako, da se bomo morali pogovoriti. Ker tole se mi nabira že kar nekaj časa.
Je pa res, da je že začel z jokom tudi izsilevat roke. Malce težko ga bo to odvaditi. Upam, da s čim manj joka.
Bo pa potrebno, vsaj pri meni kar nekaj poguma, da se soočim s starimi, ker nočem, ker mi težko gre z jezika kakršnakoli očitka.

HVala in pozdravček! Pika

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tast in tašča
1.10.2005 12:10:55   
CatJa
 
Ne vem zakaj se mi pa danes ta tvoj problem sploh ne zdi tak problem? Mislim, tisto z uletavanjem v stanovanje je too much, to se bo že moralo rešit. Kar se tiče pa tastovega cartljanja, se mi zdi pa ful lušno, ker takih ne srečaš velik. Moj je žal že pokojen, pa vsi pravjo, kako si je želel vnuka in da bi najbrž (če bi to še doživel) ob nedeljah že ob sedmih zjutri prišel, da bi lahk tamalega cartljal. Sicer bohve, kako bi potem mi gledali na to, če bi bilo tako, ampak mi ga je res zelo žal, ker je bil tako vredu človek. Evo, pri nas je pa tašča druga pesem. Pa ne bom o tem.
To, da tvoj otrok zamenjuje očeta in dedka, se morate pa tudi vprašat, ZAKAJ? Zdej, ker tvojga ni velik doma, bi pa še dedka popolnoma izločli? Ne vem, predvsem se vidva pogovorta, kako in kaj -> potem pa akcija.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tast in tašča
1.10.2005 12:16:03   
digi
Kot izgleda se s tastom in taščo drugače vredu razumete in če je tako jih enkrat povabi na kavo in jima lepo povej, da si ne vem srečna, da sta takšna kot sta, da jih imaš rada in vse, ampak da si res ne želiš, da te golo zasačijo.... Mogoče vsaj da potrkata:)))) KAr se pa tiče malega- reci tastu, da ti je to fajn, da ga čuva in da ga ima rad itd., samo da ga pač naj ne nosi samo okrog, ker je pač otrok že razvajen- naj ga razvadi z gibanjem:)))) Ti držim pesti
Pa pa

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tast in tašča
1.10.2005 12:27:34   
jazz
Vse si napisala tako, kot bi pisala jaz sama. Upoštevala sem tudi vaše nasvete, jim lepo povedala,pa se delata totalna francoza. Torej, na lep način pri nekaterih ne vžge! Zato je moj dragi zadnjič popenil in rekel tastu, naj nam za h..... dajo deset minut miru, ali bomo morali res stopnice doli zazidati in veste kaj mu je tast rekel...boš, ja, ti ****(pardon dobesedno navedeno)!!! No, in s takimi ljudmi se naj midva pogovorima odkrito in lepo, če še na trdo ne štekajo! Poleg tega se bomo morali še skregati zaradi varstva, ker midva želiva malega vpisati v vrtec,da bo z vrstniki. Tašča misli, da je varstvo otroka dve uri ga žulit po rokah,ne znam si predstavljati kako ga bo previla in oblekla, ker ga še sama komaj folgam,tak živcek je,ona ga ni v desetih mesecih niti enkrat,niti peljala z vozičkom,nič! Cvikam že ko gre z njim v naročju po stopnicah,saj jo pri njenih 63 letih in 110kg prov fajn zanaša, pa še s tal ne more vstat sama, kako ga bo šele lovila ko bo začel šprintat!!!!?? Kako ji naj dopovem, da je skrb za otroka malo težja,kot misli sama? Eh, bomo že,spet jamram,samo tale tema me je spet not potegnila! Čao,punce!

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tast in tašča
1.10.2005 12:33:10   
Pupica
too late honey!
No mogoče ne, ampak tko k si postelješ tako spiš.Jaz menim, da vsi ljudje vzagajamo ljudi okoli sebe. In rek bolje prva zamera kot zadnja še kako drži. Morala bi že na začetku misliti, da tko ne bo šlo. Ok, ampak vseeno mislim, da jima direkt poveš kako in kaj. Vedi pa da bo hudo. In polno nerazumevanja.user posted image Pa vsi bodo rekli, tko smo dobri, zakaj nas ne maraš? Če si pripravljena na vse to se pogovori...in čimprej!

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tast in tašča
1.10.2005 13:02:56   
baguSka
Na lep način jima razlož pa bo. Tko kot si povedala nam. Sicer boš pač morala vse skup zavit v vatko, da ne bo zamere, ampak u končni fazi, sej sta odrasla in bosta že razumela. Ti jih poznaš in ti veš kakšno taktiko boš ubrala. Očitno maš z njima drugače dober odnos in ne rabiš tvojga zravn, zato kar v akcijo. Na začetku bo malo hudo, ampak se boste navadli. Brez skrbi.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tast in tašča
1.10.2005 13:18:54   
artista7
Ti le daj otroka v jasli.. In potem ga pejd iskat, čimprej ko lahko, ker otroci se radi igrajo med sabo.. A sploh tam po drugi uri začno spraševati po mamici/atiju..
Tašči in tastu pa povej, da bi rada, da ima mali družbo in gre za to v vrtec.. In da bosta še vedno imela dovolj časa zanj.. Samo ne da se nosi po rokah!

Jaz sem imela čudovitega dedka.. Pa me ni samo po rokah nosil; ja saj me je pocartal, ali pa če sva šla kam,me je nesel in tako tudi vse svoje vnuke (5 nas je, najmlajši ima 1 leto in pol)- torej: samo na sprehodu ali če smo bili utrujeni..
Mani je več pomenilo (in verjetno tudi drugim) ko se je igral z nami.. z mano je zlagal lego kocke.. bratrancu je delal piščalke, lok in podobno.. pa tomahavk.. Nikoli ni pretiraval.. In tako tudi z vsemi ni bilo problema v vrtcu glede izsiljevanja za v naročje..
Jaz mislilm da je to rešitev.. njemu povedat, otroka pa v vrtec.. in ko pride domov iz vrtca, mu ne pustit (tastu) da ga ima samo po rokah.. naj se raje igra z njim..user posted image ..tudi to se da povedat..

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tast in tašča
2.10.2005 21:07:08   
Jutra
Mala pika, še predobro te razumem, podobno je pri nasuser posted image , tako glede uletavanja staršev kot crkljanja user posted image . Ampak vi imate vsaj lasten vhod!!! Pa kaj, če so spodaj tista vrata, ki vas povezujejo. Zaklenite jih do nadaljnega.

Ti pravijo, da je prepozno za postavljanje mej, pa da bodi vesela, da ti ckljajo otrokauser posted image  Nič ni prepozno!  Glede crkljanja otroka pa, vse lepo in prav, samo naj ga vzpodbujajo pri razvoju, ne pa da samo rinejo vanj, samo da bi se kar naprej muckali z njim. Uf, sem morala to povedati naglasuser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tast in tašča
2.10.2005 21:20:54   
Anonimen
Bodi vesela, da ima dedka, ki ga ima tako rad. Kaj pa potem če ga nosi. A misliš, da ne bo shodil ali kaj? Ti povem, da še nihče ni prej shodil, če ga dedk ni nosil okoli. Tudi če mu nadomešča očetovsko figuro, ni nič narobe. Bolje to, kot da ni prisornega nobenega moškega, sploh pri moškem potomcu. Če je tvoj veliko odsoten, bo nekaj časa pač tako. Nič hudega. Otrok pozneje dobro ve, kdo je oče, rad pa ima tudi tistega, ki je veliko z njim in ga ima rad. Hura za take dedke.
Kar pa se tiče prihodov v stanovanje, se pa res zmenite. Ker to se pa res ne dela.

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tast in tašča
2.10.2005 22:59:13   
niki5
Odkrit pogovor in najlažje je da tvoj pristopi in se pogovori. KAkorkoli že otrok je vajin in vidva sta tista ki odločata kako se bo ravnalo z njim. Vse se da zmenit tudi na lep način, ne odlašaj predolgo dokler ne boš bila že toliko znervirana, da boš težko rešila stvari, ki te motijo.
Jaz imam podobne občutke kot ti, ampak sproti omenim da otroka ni potrebno neprestano imeti v naročju, ker jaz sem z njim 24 ur oni pa cca. 1 uro in da sama ne mislim 10 kg neprestano prenašati. Moj mali se izredno rad igra na tleh in raziskuje in zato ne potrebuje da se ga nosi naokoli. Moj prvi je zahteven otrok, ki je bil prvo leto večinoma v naročju, zato sedaj pri drugem toliko bolj cenim to da se zna sam zaigrati in da uživa na tleh in ne mislim dopustiti da bi se ga razvadilo.
Seveda se pusti, da ga primejo v naročje, ampak vse naj bo v mejah normale. Drugače jim pa sproti pokaži kaj si želiš.. recimo da se vsedejo poleg njega in z njim igrajo, da je to enakovredno temo če ga imajo v naročju ali pa mogoče da pustiš da ga peljejo z vozičkom na sprehod.. neko srednjo pot, s katero bi bili vsi zadovoljni.

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tast in tašča
3.10.2005 9:11:26   
kalbo
Sam pa vidim problem le v tem, da staredva ne spoštujeta vaše zasebnosti. Na vrata naštimaj zvonec, dobiš ga v bauhausu za par jurjev in prosi, da se zvoni, vstopi se pa šele, ko se jim vrata odpre. Če lepa beseda ne zaleže, se pa spravi seksat v dnevno sobo in slej kot prej vaju bosta zalotila. Verjemi mi, nikoli več ne bo nobeden vletel notri brez zvonenja.
Dedku pa le pusti, da razvaja vnuka, saj otroci točno vedo, pri komu gredo lahko do kam. Glede razvoja pa: Nekatere ženske preveč komplicirate glede teh stvari.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tast in tašča
3.10.2005 9:12:30   
kalbo
Aja, res je pa, da bi mogla te stvari poštimat takoj na začetku. takrat je to najlažje.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tast in tašča
5.10.2005 12:01:39   
ribica76
Živjo Pika !

Jaz se mirne vesti zaklenem, ko to hočem. Pri nas je tudi tak problem, včasih prideta kar brez trkanja (jaz po možnosti v gatah, pod tušem pri odprtih vratih - zaradi male, da jo vidim kaj počne po stanovanju ipd.). Pa se enostavno zaklenem tudi zato, ker mi gresta včasih tast in tašča preprosto na živce.  Ko pridem iz službe, pač želim imeti mir oz. želim biti sama z otrokom in fantom, ne pa da še onadva svetita vsake pol ure (na začetku je bilo dejansko tako !!!!).  Pa še zasrala sta se mi z laganjem (s fantom sva jih dobila na laži!), otročjim obnašanjem (tast se nikakor ne sprijazni s tem, da fant ni več otročiček, pa da gremo za par dni od doma ipd). Tako, da brez slabe vesti zaklenem, ko želim imeti mir.

LP

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tast in tašča
5.10.2005 12:17:31   
darjatimci
Še ena sotrpinka,ki dobro pozna in se sooča s temi težavami,dodala bi le to,da kljub vsemu ima mlada družina pravico do zasebnosti in tisti,ki ne stanujejo skupaj s starimi starši si res tega ne morejo niti predstavljati,tudi mi smo bili pred leti v bloku in vam povem,da se nam za tistimi lepimi časi tako kolca.Tudi mi smo na začetku poskušali postaviti neke meje,pa mislite da nam je uspelo,veliko več od dolgih nosov ne.Tebi Pika pa lahko v tolažbo še rečem,da bo mogoče bolje ko boš manj doma.

(odgovor članu ribica76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tast in tašča
5.10.2005 12:38:31   
kalbo
U, da vas ma tolk probleme s tem. Pol mava midva še kar srečo, moram rečt. Tast in tašča dosledno spoštujeta našo zasebnost, edino taščico sem pa tja včasih malo zanese, samo brez užaljenosti sprejme kritiko in se opraviči. Če naleti na zaklenjena vrata se pač obrne in pride kasneje. Madoniš, ker je tok v redu tale moja taščica, ji pa moram dons ene bačote kupit user posted image


(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tast in tašča
6.10.2005 20:54:21   
mala pika
Očitno se ta tema ponavlja tudi drugod in nimam samo jaz takeg problema. Vaše nasvete sem preblala in dejansko bi se moral red ustvariti prej. sicer naj povem, da se drugače še kar dober zastopimo, zaenkrat še nismo stopili v kakšen večji konflikt. Verjtno zato ker imam usta zaprta in ,recimo, to požiram. Verdar se je čaz čas tega kar precej napralo.
Ko enkrat pridejo gor brez potrkanja in vstopiš si rečeš, ja to se bo pa potrbno zmeniti in dorečt stvari. AMpak ddejansko se te in podobne stvari odlašajo se iz njih ne dela neki halo. Konce koncev sem le jaz tista, ki sem se priselila.
Je pa, vsaj meni, težko neki oštava tastare. Mojemu se to zdi skoraj normalo, da je odnos takšni kot je. Normalno je, da če so tvoji starši , jim popuščaš in zato je za žensko, ki se preseli k fantovim staršem ponavadi najtežje. in tudi težko, vsaj zame, jim je tudi kaj oporekat. Konce koncev bomo še vsaj nekaj časa živeli pod isto streho in vsaj zaradi tamalega (in tamalih ki še pridejo)ne bi rada da sekajo strele.

Se bo pa dejansko potrebno pogovoriti in postaviti mejo. Z velikim ali majhnim cmokom v želodcu. Če ne, se  mi zdi, da bom včasih kar pristala v psihiatrični.

Punce, ki  imate podobne probleme - se bo potrebno postavit zase (vključno z mano)

Pa lep pozdravček in hvala vsem!
Pika

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tast in tašča
7.10.2005 8:53:29   
kalbo
Draga pika! Ni važno, al si se priselila ali pa ne, pravico imaš so svoje zasebnosti. Glede na to, da se s taščo razumeš, ji lahko lepo poveš brez krega, če bo šlo. Se pa strinjam s tem, da je ženski vedno težje bit priženjena k hiši, kot moškemu. Mame so vseeno bolj navezane na svoje sinčke, kot so očeti na hčerke, oziroma so navezani drugače.

Ko sem mojemu tastu enkrat dokazal, da sem resen človek in da imam njegovo hčerko resnično rad, je bilo problemov z njim čudežno konec, zanj je bilo to dovolj. Mamice pa razmišljejo in ocenjujejo žene svojih sinčkov stalno in jih imajo za konkurenco. To je pa druga pesem.

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: tast in tašča
7.10.2005 8:57:02   
Anonimen
Zakleni vrata in ključ vrži stran! Resno.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tast in tašča
7.10.2005 10:48:12   
niki5
Tako kot je Kalbo rekel, na žalost je tako.

Mojemu se tudi ni zdelo nič čudnega če je mama večkrat prišla na obisk, sploh pa je bilo tako, da sem bila jaz več časa doma zaradi porodniške in tako da niti vedel ni. PA smo imeli tudi že čudne scene, ko so uleteli v kopalnico med tem ko sem bila na wc-ju in podobno. Pa jim niti ni bilo neugodno, najbolj je bilo meni ko sem vlekla hlače na svojo rit..
Vem kako težko je povedati take stvari, samo smo pač določeni ljudje ki imamo radi svoj mir in si ga tudi zaslužimo. Povedat je treba, če ne ti pa naj tvoj partner, vse se da na lepi način urediti. Starši ( oz. tast in tašča) se pa tudi navadijo, verjemi. Sploh pa sem jaz ugotovila, da če bi otroka imeli cel dan, včasih še vedno ne bi bilo dovolj, tako da se ne obremenjuj za take besede. Tako je. Včasih se je treba naučiti določene besede kar preslišati.

Ne odlašaj na jutri, danes opravi! Boš videla kako se boš bolje počutila. Če ne poveš kaj te moti, oni tega ne vejo in ne morejo spremeniti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: tast in tašča
7.10.2005 19:38:26   
PIKA
To vletevanje v stanovanje je res več kot neprijetno, nam je to nekoč počel tast. Dovolil si je celo imeti dobesedno turistični ogled po našem stanovanju. Naša rešitev je bila v izselitvi, drugače ni šlo. Jaz bi na tvojem mestu poskušala doseči kompromis tako, da imajo vnuka v določenih urah dneva pri sebi, kot da bi šel k njim na obisk, potem pa domov. Res ne vem, zakaj bi morala vedno hoditi po vajinem stanovanju. Pa še ta čas bi lahko v miru kaj postorila. Mislim, da je ena ura na dan več kot dovolj. Vendar pa vem, da bo to zelo težko, ker ponavadi zlepa ne dosežeš nič, zgrda pa le velike zamere. Ker s fantom delava na user posted image , se prav bojim, kako bo potem z obiski, čeprav smo sedaj od najinih staršev oddaljena 20 km, ampak saj vem, da to za njih ni nobena ovira, ker jih predobro poznam.

(odgovor članu niki5)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tast in tašča
9.10.2005 21:45:47   
janč
pri nas se je dogajalo isto pa je mož naredil red in poačsi se je urdilo
ne smeš jih nikoli spustiti preblizu, ker znajo biti zelo nadležni kljub prijaznosti
pa itak oni vse vejo in znajo, kajti oni so že vzgojili otrike, čeprav ni nujno da pravilno
če si pametna jim postavi meje, kajti tudi ti imaš svoje življenje

(odgovor članu mala pika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?