|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ostarel pes in novorojenček???
29.10.2005 15:12:10   
Anonimen
Pri nas doma imamo pudlja, starega 12 let. Kljub temu, da je že tako star, da mu manjka nekaj zob, da ima starostne izpuščaje po koži, da nevede lula v stanovanju, je pes še zelo živahen, rad je in hodi na sprehode. Moja starša sta grozno navezana nanj in ga imata večinoma v stanovanju. Tudi jaz ga imam rada, vendar odkar sem zanosila, se ga bolj kot ne izogibam.

Tu pa nastane moj problem. Mislim, da za novorojenčka vsaj prvih nekaj mesecev ni priporočljivo, da je v stiku s psom. Poleg tega je naš pes tudi na sedežni garnituri in po celem stanovanju. Kolegica mi je rekla, naj potem, ko bom rodila nabavim takšno razkužilo, kot ga imajo v porodnišnici, ampak kaj to pomaga, ko pa so dlake in njegov vonj in lulanje povsod! Saj mama je zelo obsedena s pospravlanjem, ampak nikoli ne moreš tako omiti, da ne bi ostalo ničesar. 

Vem, da bo mama najprej božala in poljubljala psa, potem pa bo prišla dol k nama z možem in vzela v naročje otroka in z njim počela isto, brez, da bi si vmes umila roke. Ona pravi, da delam paniko in da otrok mora zaužiti bakterije in umazanijo.

Prosim za vaša mnenja in če katera ve v kateri knjigi bi lahko našla kaj na to temo, da bi pokazala mami, da imam prav!

Hvala in lepo pozdravljene!
Špela
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
29.10.2005 15:55:22   
baguSka
Predvsem čimmanj kompliciri!!! Obe bosta mogle mau popustit. Navajam ti en link, v katerem boš mogoče vsaj kej približn najdla:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3122.0.html

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
29.10.2005 16:06:57   
Anonimen
Žal je tvoje mnenje napačno. Če je pes pri hiši, moraš dovoliti stik psa z otrokom. To ne pomeni, da skupaj spita, pač pa da ga pes povoha, ko pride iz porodnišnice domov, da ga spozna in potem ga otrok tudi ne bo več zanimal. Dlake imate pri starših v stanovanju, ne pri vama, torej zaradi tega ne rabiš delat panike. Kaj potem ne boste šli več na obisk k nikomur, ki ima doma živali?????
 
Mi imamo v hiši rotvajlerko in dojenčka, starega 9 mesecev. Pa ni nič narobe, super se razumeta, dlak smo se že navadili, Nejc pa prav tako. Sproti sesamo in pomivamo tla, tako da se Nejc tudi že plazi po tleh. Naša psička se mu takrat ne približuje, ima malo strahu pred njim.
 
Če te tako moti, pa mami izrecno ukaži, da si mora umiti roke, preden prime otroka. Poleg tega, če pes lula po stanovanju, pač vaš otrok ne bo plazil po maminem stanovanju, pač pa po vašem. Moj tudi ne plazi po maminem stanovanju, ker se izredno malo zadržujemo spodaj, ker se doli kadi. Evo, čisto preprosto.
 
Moje mnenje pa je, da ti psa nikoli nisi imela rada, če si ga lahko zavrgla takoj, ko si zanosila in iz tvojih besed je sedaj slišati, da bi se ga rada celo znebila.
 
Zapomni si: otrok in žival gresta skupaj, otrok ne nadomesti živali!!!!! Če otrok odrašča z živalmi, jih bo znal v življenju spoštovati in z njimi lepo ravnati. Glede bolezni, pa je zelo malo verjetnosti, da bi jo staknil od hišnega psa. Potepuškega že, ne pa takega, ki ga imate doma v hiši.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
29.10.2005 17:49:14   
Iren@
S tremi malčki ter dvema psičkama zelo lepo shajamo,
po rojstvu prvega otroka smo imeli starega pasjega ata, ki je žal umrl zaradi raka na prostati,
vendar ni bilo nobenega problema, kar se ljubosumnosti ali čistoče tiče.
Pozornosti je imel tako kot pred rojstvom otroka, večkrat smo sesali tla, pa smo bili vsi zadovoljni.
S psicama je podobno, večja ima rada mir, to spoštujejo tudi otroci, mlajša psička je bolj družabna in potrpežljivo prenaša božanje in cukanje. Pazimo, da tega zadnjega ni preveč
Prepričana sem, da se bi starši tvoje  strahove razumeli in upoštevali tvoje želje.
Razumem, da se določeni kriteriji, predvsem glede čistoče, pred prihodom-s  prihodom otroka spremenijo, pri meni npr. je pokojni kuža spal v postelji, medtem ko imata psički vsaka svoje ležišče.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
29.10.2005 23:18:37   
nejcko
Prvič - če je pes tvojih staršev pravi pudelj, potem definitivno ne spušča dlake.
Drugič - če bi bila 100% prepričana v svoj prav in v to, da tvoj odnos do psa ni krivičen, ne bi pisala anonimno.
Tretjič - se povsem strinjam z vsem, kar je napisala Blacky.

Za konec bi napisala le še to - kjer je ljubezen in volja, je tudi moč. se mi pa zdi, da si že ob samem spočetju začela lastnega otroka zavijati v vato. Raje si preberi kaj poučnega na to temo!!! Pa brez zamere.

(odgovor članu Iren@)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
30.10.2005 1:19:42   
kati*
ej

mi imamo pa 15 let starega pudlja, precej brez zob, tud ima kožne izpuščaje in kar mal bogi je ta teden user posted image (res pa je, da ne lula po hiši). Pa sploh ni problema glede dojenčka - to da si pa roke umiješ po tistem ko božaš psa pa je itak fajn.

Moji starši (predvsem mama) so tud ful navezani nanj in me lepo ubogajo, ko prosim , da si umijeta roke , preden crklata svojega vnuka in nobenemu ni to neumno! Sicer pa spoh ni problemov. In tud dovolim, da kuža povoha Lukeca, kar sploh rad počne, ko se dojimo user posted image .

Dlak pa pudlji sploh ne puščajo!!


_____________________________

lp, K

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
3.11.2005 0:44:16   
Kimy
Mi smo imeli psa, ki je na žalost lani umrl, ko je bil star 12 let. Proti koncu je postal zelo agresiven in smo ga meli čim bolj ločeno od hčerke, da ji ne bi kej naredu. Moje mnenje je, da je fajn če pes mal povoda dojenčka oz. otroka. Sedaj imamo pa maltežana in tamala sploh noče stran od njega. Z njim spi, hodi vn, se igra....Zlo se razumeta...

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
3.11.2005 11:13:02   
Anonimen
Blacky je odlično napisala, in vse in še več, kar sem hotela še pokomentirat, je napisala nejcko. Z otrokom ne bo zaradi psa tvojih staršev nič narobe. Za roke umivat se boš pa menda že zmenila s starši.

(odgovor članu Kimy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
3.11.2005 14:53:23   
lenika
Mi imamo tudi psičko, pa ne bom okoli tega nič komplicirala. Kar pike dobim po telesu, ko vidim, kako bi nekateri zavrgli psa zaradi otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
13.12.2005 14:44:45   
M_A_J_A
Moj kuža (pudelj) je star skoraj 15 let, je na žalost gluh in trenutno zelo bolanuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Že od prvega dneva, ko sem prišla in porodnišnice sta s tamalo kr naprej skupajuser posted image user posted image user posted image in ni bilo nikoli nobenih problemov! Umivanje rok, ko imaš novorojenčka pa je tako ali tako nekaj samoumevnega - pa vseeno mislim da pretiravanje večkrat škodi kot koristi!
Zdaj ko je mala stara že skoraj dve leti sta tako rekoč nerazdružljiva. Niti enkrat samkrat nisem pomislila, da bi moral zaradi otroka od hiše, če na kaj takega sploh lahko pomisliš ga nisi imela nikoli radauser posted image !

Pa to preberem ravno danes, ko je z mojim kužkom najhuje in ko ga bom verjetno morala peljati - srce se mi para.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
18.12.2005 0:26:52   
Nika G.
Sama sem bila v zelo podobni situaciji, le da je naš pudelj malo starejši pa bolj pri močeh. Najprej ko sem prišla z malim iz porodnišnice sem mu ga dala povohat, potem sem pa zmeraj pazila, da je bil nekdo zraven, če sta bila pes in otrok v istem prostoru. Kar dobro se razumeta. Zdaj je sin star 19m in psa že lovi po stanovanju, prej je pa v glavnem pes njega.

Pudlji oz. kodri so itak pasma, ki pušča zelo malo dlak, ostalo so pa že druge punce lepo napisale.

Nika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ostarel pes in novorojenček???
21.12.2005 21:02:07   
Pupica
Povej, da ne boš komplicirala.Ampak glede umivanja rok, pa bi jaz vztrajala. Res je da mora otrok zaužiti svinjarijo, ne pa novorojenček, bo še kakšno alergijo fasal!!!
Nekje do 3 meseca, ga kar fino pazi. to je čas, ko je otroček še zelo nebogljen.
Potem pa...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?