|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 11:16:56   
sana_lena
Vsako razmišljanje ali nasvet, bi mi prišla prav. Babica po moževi strani ima prijatelja, ki ga ima očitno zelo rada. Tu pa nastane problem za našo dojenčico, že od začetka jo daje k njemu v naročje, ko on leži na kavču in jo potem spet dviga, ker naši to ni pasalo in to lahko ponavlja  v nedogled. No zdaj smo že malo zrasli in že pokažemo svojo nevoljo z groznim jokom, če nekdo preveč rine v nas. Ta babičin prijatelj jo kar naprej cuka za lička, s prsti drza v prsi, ko jo prime jo ves čas trese, da se že meni vrti in seveda ji postane groza, ko ga že vidi, babica pa seveda govori ,da je mala bolana, da smo premalo pri njih na obisku, itd… Par let nazaj sem verjela, da če delaš dobro in tudi na vse hudo, kar se ti godi regiraš pozitivno(ne mislim pozitivno zase, ampak vsi se imamo radi in ni mi težko nastaviti še drugo lice) zdaj pa se začnem učiti, da če nekomu pustiš da te terorizira to pelje samo še na slabše za vse, in torej probam to situacijo rešiti na naslednji način: povedala sem njima, da otroku ne paše da se tako močno dreza v njega, pa naj ji dajo čas, da bo že samo počasi vzpostavila stik, saj je res zelo dobrosrčna in ima rada ljudi, pa nič; spet minutko zdržita in nato ponovita ves cirkus, dete pa trpi. Mogoče bi še morala omeniti, da za babico še vedno “ne obstajam”( ko pridemo na obisk pove da sta prišla sin in vnukica), odkar ji je umrl mož (6 let), takrat si je želela sina zase in je delala vse mogoče stvari, da bi lahko bila sama z njim. Pred tremi leti sem končno ugotovila, da ne morem nič narediti, če ima nekdo fiksno idejo, ga ne moreš prepričati in sem možu dala ultimat, da če ne greva drugam odidem sama. No in zdaj smo sami pa hodimo na kakšen teden dva na obiske. Torej, kako prepričate nekoga, da obstajo drugi načini s katerimi lahko pokažeš, da imaš otroka rad, saj otrok ni igračka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 11:33:55   
Lorena
...naslednji način: povedala sem njima, da otroku ne paše da se tako močno dreza v njega, pa ...
mogoče bi to morala povedat skupaj, saj tebe očitno itak ne šmirglajo preveč.

Verjetno je rešitev le ta, da se s partnerjem pogovorita, in da tudi on kdaj spregovori!
Tudi meni bi šlo to zelooo na jetra, samo imam srečo, ker vem, da tega tudi moj ne prenese.

(odgovor članu sana_lena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 11:39:53   
bskrle
Pove naj ji njen sin, ne ti, vzame naj ga prijatelju iz rok. Naredita načrt.

Če za babico ne obstajaš,  potem bolje,da si ti  tiho.

(odgovor članu sana_lena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 11:50:35   
Jutra
Jaz pa mislim, da če boš preveč vljudna in potrpežljiva, se bo to njuno početje nadaljevalo v nedogled. Pa kaj če te babica ne upošteva. Kar direkt jima povej: "Tega in tega ne odobravam. ŽELIM, da se z mojim otrokom tavna tako in tako."
Ker seveda slabo slišita in jima spomin že malo peša, boš na obisku pač to večkrat ponovila in ko se boste naslednjič videli, bosta itak potebovala še kakšno lekcijo.user posted image  
Kar se tiče ravnanja s tvojim otrokom, se ne podrejaj drugim. Zahtevaj, da te upoštevajo! Te bodo prav kmalu začeli upoštevati. Koliko te bodo imeli zato več ali manj radi, pa itak ni pomembno. Glavno, da se boš ti bolje počutila.

Držim pesti, da ti bo uspelo. Sem na lastni koži čutila, da je postavljanje takšnih pravil zelo tečno.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu sana_lena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 12:06:51   
tanikaa
Niti slučajno nisi v zavidivljivem položaju. Ker vašo "zgodbo" kar dobro poznam, ti težko svetujem kaj novega.

Vem, da imaš moža, ki ti 100% stoji ob strani in sta mu v življenju najbolj pomembni prav ti in vajina hčerkica.  Vendar pa je tu tudi dejstvo, da ima rad tudi mamo, čeprav je ona pri njem komaj na drugem mestu. In prav je tako. In tako je razpet med vse vas. Vem, da bo potegnil za vaju, za vašo malo družinico, vendar zavedati se pa moraš, da bo vsakršna prekinitev stikov z babico za njega tudi boleča. In njegova sreča potem itak ne bo popolna, s tem pa bo tudi tvoja sreča okrnjena.

Jaz vidim edino rešitev v tem, da ju enkrat v nedeljo povabita na kosilo in jima pri kosilu lepo na lep način razložita, da sta vedno vesela njunega obiska in vsakršne pomoči, vendar bi zelo cenila, če bi lahko delala z dojenčico tako, kot se vama zdi prav. Kajti nenazadnje je to vajin zaklad in edino vidva lahko odločata, kako se bo mala igrala oz. kako se bodo drugi z njo "cartali". Prisiljeno prikupovanje (vsaj jaz imam tak občutek, da babičin partner poskuša dokazati na silo, da pripada družini in očitno ga babica pri tem še vzpodbuja) nikakor ne bo vzbudilo v otroku ljubezni. Prej bo vzbudilo odpor, nasprotovanje in podobno.

Otrok čuti, kdaj je prisotno pretvarjanje oz. pretiravanje. Saj ne pravim, da je babičin prijatelj nima rad. Verjetno jo ima. Ampak pri samem dokazovanju absolutno pretirava.

Zato jima povejta, da vajina sončica ve, da jo imata rada, vendar si želi nežnega "cartanja" in ne žongliranja.

Vsak človek, ki ima zdrav razum, bo to razumel. Kajti pri vas, nikakor ne pride v poštev pošiljanje naukov po ovinkih. Zato le pogumno. Verjetno se bo izteklo veliko bolje, kot si zdaj sploh lahko predstavljaš.


Tudi moj partner je prišel živet k meni in mojemu Alešu, ko je Alešu bilo 8 let. Nikoli ni silil v njega, ni kupoval ljubezni niti z igračami, niti z ničemer materialnim. Enostavno bil je sproščen, bil je tisto kar je. Ni ničesar dokazoval. Dal je čas in sebi in otroku. In tako smo že od vsega začetka srečana družina, kjer vlada spontana ljubezen. In to šteje.

Glede tega, ko praviš, da moževa mama vedno pove, da sta na obisk prišla njen sin in vučica pa ti svetujem naslednje.

Naslednjič, ko prideta babica in njen parter k vam, vzemi kao slučajno telefon v roke, pokliči naprimer svojo mamo in po parih vsakdanjih stavkih povej: Aja, pa babica je prišla na obisk. Namerno izpusti njenega parterja. Bo pa potem ona občutila, kako je to, ko nekoga ignoriraš.

Jaz bi se poslužila verjetno tudi tega, da ko bi ona zopet povedala, da je sin na obisku z vnučico, bi ji rekla: Ja tašča, kaj pa jaz? Jaz sem tudi tu.

Le pogumno. Boš videla, da bo še vse vredu in da boste tudi ta problem rešili. Saj imaš dobrega moža, ki ti bo na vsakem koraku stal ob strani in na katerega lahko računaš vedno in povsod. In skupaj ste močni.



_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 12:16:19   
sana_lena
Sem že pomislila na ta način, samo iz izkušenj vem ,da se bo babica takrat potuhnila in ne bo več hotela imeti stika z nami, to bo pa možu zelo hudo. Mož takrat vedno popusti in jo čez čas pokliče, stik prekine že zaradi tako brezvezne zadeve, kot je beseda katero je mož povedal ob tem ko je dobil darilo. Za njuno darilo je rekel hvala, za darilo od moje babice pa pa super. Pa mu je čez čas očitala; ja za njeno darilo si pa rekel super. Maltretiranje. Bomo pa res probali, seveda če bo šlo, da bo to naslednjič rekel mož.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 12:26:01   
Marogica
Mislim, da je res najbolje, če ji povesta oba skupaj oz. kar tvoj mož, zraven pa jo naj uščipne v lice, da bo videla, kako bedast občutek je to. Vem, da so prejšnje generacije to rade delale, ker so mislile, da to nam, otrokom paše. Tudi mene je to vedno motilo in tega nisem delala nobenemu otroku, pa tudi svojim ne.
Mogoče bi morala to z uščipanjem narediti tudi možu, da bo uvidel, da je to pač neprijetno.
Mislim, da vsa dolg debatiranja ne bodo prinesla nič, ker ima babica in njen prijatelj pač drugačen pogled na te stvari. Najbolje je res, da preizkusiš na njima, da to tudi ČUTITA.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sana_lena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 12:46:21   
tanikaa
user posted image user posted image user posted image Marogica!!!

Res enkraten nasvet user posted image user posted image user posted image

Mater, res bi rada vidla njune obraze, ko bi ju začela ščipat po ličkih user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 13:34:51   
Anonimen
Sana.. ti kakor zelis, ampak jaz ne hodim na obisk tam kjer me ignorirajo.. Zakaj bi??

Edini nasvet, ki ti ga lahko dam, je ta, da postimaj sebe.. svojo vrednost.. in ne sama sebi delati probleme..

To je isto kot ce bi sla v kopalkah na -15 stopinj.. in potem bi pisala in sprasevala, kaj naj naredis, da te ne bo tako zeblo..
Ja odgovor je preprost.. en hodi vec tja.. saj te nihce ne sili.. ž

Pa ne mi zdaj rect, da bo moz jezen in nesrecen.. ker ti bom naprej odgovoril spet isto.. pomembna si ti.. in tvoja vrednost.. tvoja ljubezen do sebe.. Kako bos prijazna do drugih, ce noces biti do sebe..
In ce bi se vedno vstarajala, da bo moz jezen.. pol pa to ni tvoj moz.. ampak nekdo ki te uporablja in te zeli oblikovati po svojih halucinacijah, kar paje vse prej kot ljubezen..

(odgovor članu sana_lena)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 13:53:40   
tanikaa
Tjazy.


Oba osebno poznam...mož jo iskreno ljubi...ni prisotnih nobenih halucinacij...

Res pa je...v skrajni sili bi tudi jaz uporabila tak prijem, kot ga svetuješ ti...ampak to bi bil ta zadnji korak, ko bi vse druge metode odpovedale.

Pa kaj v primeru, da se oni naslikajo pri njiju...ja, kar naprej draga tašča, ampak otroka pa ne ščipat prosim...in...veste draga tašča, mala pa noče več obiskovati padalskih vaj...


_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 14:18:00   
Anonimen
To ni noben poseben prijem..

Gres tja kjer se pocutis dobro.. in ne gres tja, kjer se ne pocutis dobro..

Da imas rad sebe.. je edina naloga, ki jo imamo.. potem je vse preprosto..

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 22:10:44   
sana_lena
Ne da se ne bi imela rada, ampak v primeru družine včasih delam kompromise; ne morem si predstavljati, da bi onemogočila stik med babico in vnukinjo, saj jo ima babica rada in mož bi tudi bil čisto bogi, če bi to naredila.  Seveda pa ne bom dopuščala, da jo izkorišča v dokazovanje svoje ljubezni do svojega prijatelja. Zase vem, da jo bom vzela iz rok (sem jo že) in odnesla ven, saj nočem da bi otrok histerično jokal, če se lahko odrasel človek prilagodi. Sem ti ravno hotela napisati, da ni vse tako črno in belo, včasih so nekatere stvari močno prepletene, pa sem videla tvoj motouser posted image ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
24.1.2006 22:25:29   
sana_lena
Sem malo premišljevala o tvojem odgovoru, mogoče bi celo naš odnos skočil na boljeuser posted image , vendar je meni težko nekoga ščipat, ki ti v 12 letih ni dal "dovoljenja" da bi ga tikal, sem na njeno željo bolj na Vi, bolj na daleč. Bi se pa še vsem ostalim zahvalila, saj res nisem pomislila na to, da bi povedala oba ali pa mož.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
25.1.2006 7:58:18   
Anonimen
Lih zato ker ste na VI odnosu, bo verjetno prej skužila, če jo boš tko, ko boš videla da je tamali parkrat tko nardila, prijela za lička jo lepo v uke pogledala in ji tko lepo iskreno z nasmehom rekla: ' ja mama/babi/nona/oma **** dans pa tkoooooooooo fajn zgledate. Buci buci buc....Ma kok mate luštno barvo. Ja ma kok lepo se smejkate! '  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Po mojem ji bo kaj kmal kanlo, da jo mal -------------. Mogoče pa bo nehala. Js svoji bi tko nardila, sploh k smo ble na vi.

(odgovor članu sana_lena)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: komunikacija z babico in njenim prijateljem
25.1.2006 11:09:37   
Jutra
Ko smo že pri tem, da bi babico kar v lička všipnili, bom povedala svojo prigodo, da boste videli, da zna biti takšen pristop zelo učinkovituser posted image

Ko je bila hčerka stara nekaj mesecev, je imel nekdo v moji družini stalno navado, da kadar jo je videl, ji je s prstom delal po nosu "bi-bib, bi-bib". Moje dete je samo čukasto gledalo, temperatura v meni pa je naraščala. To se je dogajalo večkrat na dan, dan za dnem. In enkrat mi je prekipelo. Po tistem "bi-bib", sem še jaz njemu naredila en velik "bi-bib" in dejala: "A ni luštno, da ti en non-stop to dela!?" Bil je šokiran in užaljen. Par dni ga ni bilo na spregled. Od takrat pa nobenega "bi-biba" več...

Potem sem isto lekcijo "ponazarjanja na njihovi koži" imela z vsemi osebki, ki so v mojo hči buljili iz razdalje 10 cm in neprestano rinili vanjo. Za popenit! Vsak človek potrebuje eno distanco pri komunikaciji, tudi otrok. No, pa sem na zelo blizu malo poklepetala z njimi in se pačila. Itak, da so čukasto gledali. A boli me patka!

Sicer pa, ko rešim eno takšno zadevo, se že kaj novega spomnijouser posted image  Jao, jao.

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?