|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Denar in nerazumevanje...
5.2.2006 10:56:11   
Anonimen
Vas kdaj vaši user posted image  tako spravijo ob živce zaradi denarja in zapravljanja, mislim v smislu joj kok zapraviš v trgovini saj smo kar naprej brez denarja zaradi tega, vse kar prinesem domov zasluženega, takoj zgine,...
Vas kdaj tako razkurijo dabi jimnajraje predale svoje bančne kartice in vse finančne zadeve, da jih oni rešujejo.
Mene je moj ravnokar tako razkuril, da sem se odločila, da ta mesec dobi on vse moje bančne kartice, vse položnice za plačat, pa še ves mesec bo samo on in nihče drug hodil v trgovino. Me zanima, če mu bo na koncu meseca ostalo kaj več denarja kot ga ostane meni user posted image .

Sem res tako jezna nanj, da mi kar vre user posted image .....

No povejte kako je pa kaj pri vas, ste kdaj v takem obupanem stanju kot sem jaz danes...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Denar in nerazumevanje...
5.2.2006 11:46:59   
manca79
Moj je tak. Ne zna z denarjem, vse takoj gre. Groza!
In ta mesec se je sam odločil, da jaz delam z njegovim denarjem.. Ne razumem, kako ne vejo, da je treba prit iz mesca v mesec?

_____________________________

lp
M.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Denar in nerazumevanje...
5.2.2006 14:23:51   
tinkatonka
Pri nas je tko, da jaz povsod šparam, kupujem v akcijah, za njega je pa vse poceni, pa če bi mogel bi tud na pumpi fasngo kupoval, kljub temu, da so kakšne cene za 100% višje. user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu manca79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Denar in nerazumevanje...
5.2.2006 15:53:41   
KODA
Moj je včasih kar malo preveč šparaven.Na sebi.Sam od sebe si ne bo niti gat kupil,če mu jaz ne bom.Včasih mi že reče,kaj pa to kupuješ,a rabiš?Pa malo pomislim,pa ima včasih res prav.
Drugače mi pa niti ne očita kaj dosti.Saj sem se poboljšala in ne kupujem več neumnosti.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Denar in nerazumevanje...
5.2.2006 16:42:13   
Gina
Ne, nikoli mi kaj takega ne reče, prej obratno, reče zakaj si kaj ne kupim. Potem mi pa on kaj domov prinese, ker me hoče razveselit. Da bi mi očitel, da ne znam z denarjem, niti slučajno ne, on reče, da sem čarovnica, ker sploh pridemo z denarjem skozi pri takih stroških. V bistvu imava pa denar skupaj. Pa oba veva, kaj je kdo kupil, pa noben nobenemu ne reče, da si kaj ne sme kupit ali kaj podobnega, ampak oba veva, da ravno pretiravat pa ne moreva.

Mi je pa bivši to včasih očital. Se mi je ful za malo zdelo, ker res nisem ravno nesposobna, kar se upravljanja z denarjem tiče. In ni hotel, da bi imela denar skupen. Je hotel imeti denar zase, ni nas smatral za familijo, ampak za cimre. Pa še zaupal mi ni. In vedno je bil brez denarja, pri višji plači kot je bila moja in manjših stroških. In še danes pravi, da nič nima. Uf ne, ne razumem ljudi, ki niso pripravljeni delit denarja s partnerjem ali ki mu ne zaupajo v tem smislu (razen seveda v primeru, ko je partner v resnici ne zasluži zaupanja, ker v resnici zapravi vse zase, namesto za družino, ali ko ima partner tako zelo različne potrebe in interese pri materialnih dobrinah, da skupen denar ni možen). V vseh ostalih primerih, pa mi je nezaupanje ponižujoče za drugega partnerja - jaz nisem mogla nazaj kontra zaupat, izgubiš na celotni vezi, prijateljstvu, partnerstu. Vsaj jaz sem.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Denar in nerazumevanje...
5.2.2006 20:08:26   
bskrle
jA, reče, da ga zanima, kam gre denar, ampak ga to res zanima in ni siten. Dvakrat na leto po en mesec zbiram vse račune, tako da vem, koliko porabimo.
Denar je skupen, dvigujeva, kolikor rabiva, pač tisti, ki ima pri roki kartico.

Tudi sama skušam biti varčna, če pa njega pošlem v trgovino nabavi  2x več, včasih tudi zato, da me preseneti in pocrklja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Denar in nerazumevanje...
5.2.2006 20:59:22   
muki1
Midva pa sva ta odnos kar nekaj let gradila user posted image .
Dolgo, ko sva bila punca in fant, sva imela vsak zase finance, vsak si je sproti kupoval, kaj je rabil, gospodinjskih skrbi še ni bilo, avto je bil njegov, če sem ga rabila mi ga je dal in natankal user posted image . Ko sva šla na morje ali kam na počitnice, sva trošila skupaj.
Ko pa sva začela skupaj uradno živeti, spal je itak pri meni že zelo zgodaj, so tudi finance počasi postajale skupna skrb. Jaz sem zmeraj zaslužila manj denarja od njega in že od malih nog sem bila vajena na varčevanje, kar sem prenesla tudi v zakon. Tako da jaz sem bolj škrt, on pa je zapravljivček. Ni mu žal metati denarja za cape, stavim, da ima več oblek v omari, kot pol punc na ringaraji user posted image . Glede tega se še zmeraj včasih kregava.
Mi je pa končno uspelo ga prepričati, da ni nujno do slehernega tolarja unučiti plače, da lahko kaj da tudi na stran. Ima Boga. Sicer pa očitkov o zapravljivosti ne poslušam, ponavadi greva skupaj po tedenski nakup v Špar in oba dajeva v košarico.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Denar in nerazumevanje...
5.2.2006 21:11:24   
lelaval
Ne, meni nikoli ne reče, da preveč zapravim, prej mi reče, da čaram z denarjem. user posted image  Mi pa tudi govori, da zase naj kupim (ker itak najprej poskrbim za otroke, pa zanj, potem šele pridem jaz na vrsto user posted image ).
Denar imava skupaj, tako, da ni problemov. Ker on dobi plačo prej kot jaz, z njegovo plačo najprej poravnama položnice, moja pa navadno ostane za ostale stvari. Če pa kdaj *preveč* zapravim, pa mi nikoli ne očita, saj reče, da se hitro nabere.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Denar in nerazumevanje...
5.2.2006 23:07:14   
Anonimen
Če bi bilo tako, kot moj hoče, bi doma živeli od kruha in vode, verjetno. user posted image user posted image user posted image
Hecam se, ampak na momente res tako deluje. Kar naprej bi šparal pri vseh stvareh, dokler meni rahlo ne zavre in ga vprašam, zakaj tako šparanje, če pa ne bo nič s sabo na drug svet odnesel.
Je pa on tisti, ki veliko bolj gleda na denar od mene. Jaz sem tista, ki rečem:"Kamor je šel bik, naj gre pa še štrik." Pa sem kljub temu majčkeno bolj iznajdljiva od njega in to samo zato, ker je on prevelik pesimist in ker full prehitro dvigne roke od vsega.
Da očitki nič ne pomagajo, je sicer že ugotovil, ampak nehal pa še ni, tako, da mi moje finančne kozlarije verjetno očita iz lastnega užitka in ne zato, ker bi upal, da bo res kaj pomagalo. user posted image
Da bi pa kdo znorel zato - ne, to pa ne. Nima smisla. Se ne splača. Nič ne pomaga. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Denar in nerazumevanje...
6.2.2006 12:04:47   
sana_lena
Midva pa imava celotne finance skupaj, to pomeni, da če greva v trgovine po dvd vzame pač kartico tisti, ki ne drži dvd v rokiuser posted image . Seveda, če imamo kakšne večje nakupe pa je na eni karti kriza, da pač drugi, ni blema.
Sem ga pa že jaz prosila, da naj me malo bremza pri oblekcah za dojenčke(če so pa tako cart), pa je rekel, da ni niti opazil, da sem pretiravala. tako, da včasih pogrešam, da bi rekel; "A to res potrebujemo?", tako za moj, kot njegov nakup. Je pa res, da se pač prilagajava trenutnemu stanju, če imaš malo si zadovoljen da imaš hlače, če imaš malo več si že izbereš nove.
Če bom pa 7 let v istih takrat pa bomo šparali, ali pa brez denarjauser posted image .

Ko sem že omenila dvd, sem pa ga res pohecala, da sem mu ga jaz kupila, saj me je prepričeval že eno leto, da bi ga kupil user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
6.2.2006 12:12:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Denar in nerazumevanje...
6.2.2006 12:22:34   
lory05
Pri nas je finančna situacija prav taka, kot pri Radhi.
Več ali manj skrbim jaz za te stvari, seveda ima moj mož tudi  vse kartice, samo jih skoraj nikoli ne uporabi, ker je bolj komot povedat : rabim denar, pojdi ti dvignit(čeprav z njegovega računa).
Nikoli mi niti ne očita, če kaj preveč zapravim, ker že ve, da kljub vsemu, jaz že vem, da bomo prišli skozi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Denar in nerazumevanje...
6.2.2006 14:45:16   
tanikaa
Finance so pri nas skupne. Pri nama je tudi tako, da jaz skrbim za položnice, tu pa tam tudi on. Špecarijo nabavljava skupaj, potem zopet enkrat on, pa potem jaz. Enkrat so kartice pri meni, potem zopet pri njemu.  Zaradi financ se na srečo ne kregava. Saj je na koncu koncev samo denar. Včasi se on odloči za kak nesmiseln nakup, potem pa zopet jaz. Edino, kar pa mora biti obvezno pri hiši, to pa so vse tiste igračke za moške...plazma, hišni kino, kamera...user posted image  Meni se to zdi pretiravanje, a po drugi strani sem tiho, kajti dokler bo to edini hobi, ki ga ima, naj mu bo. Če pa bi začel obiskovati gostilne, no takrat pa bi zapihal drugi veter...

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Denar in nerazumevanje...
16.2.2006 21:29:49   
Marogica
Moj mož me ni še nikoli zagnjavil, je pa res, da nisem več tako potratna, kot sem bila pred ...mnogimi leti. Imam občutek, da sem se naučila živeti našim financam primerno. Predvsem, kar se tiče cot in podobnega, sem se skulirala. Zapravimo pa denar za smučanja, morje in druge izlete in to cela družina.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Denar in nerazumevanje...
17.2.2006 10:17:56   
Anonimen
Jaz imam edina kartico do njegovega računa, ko pride denar grem plačat položnice in denarja še isti dan ni več.On z denarjem sploh ne zna, je pred časom pogruntal daj je boljše, da jaz vse plačam.
Imam en zvezek v katerega vpisujem na eno stran vse njegove stroške in porabo in na drugo vse moje.Če bi težil mu lahko za 5 let nazaj pokažem kam je šel denar.Morda je to vse skupaj malo bedasto, vendar tako tudi jaz nadzorujem celotno porabo in na koncu meseca lahko potrgnem črto kam je šel denar.
Njega ga sploh ne zanima koliko sem za kaj porabila, pomembno je, da so položnice plačane, da je v hladilniku kaj za jest in da ostane malo na strani za deževne dni.Še nikoli mi ni rekel da preveč kupujem, da kaj mi je to potrebno ipd.
Ti pa mu kar za en mesec prepusti vse finance, pa bo videla kako je.Vendar res pazi, da so vse položnice plačane, ker bi recimo moj bil sposoben ves denar v dveh tednih porabit recimo v trgovini in za bedarije, na položnice bi pa popolnoma pozabil in bi bila katastrofa, ko bi meni vse zadeve naslednji mesec prepustil.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Denar in nerazumevanje...
21.2.2006 10:25:49   
Jutra
Včasih oba na glas razmišljava, kako denar hitro kopniuser posted image
Na srečo finance pri nama niso vir nesoglasij, mogoče zato, kar imava pred seboj vedno neke skupne cilje glede nakupov, opremljanja stanovanja in počitnic. Teh želja pa kar ne zmanjkauser posted image  Zato vedno nekaj skupaj kupčkavauser posted image



_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?