|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dilema - pomoč!
15.3.2006 13:23:23   
Anonimen
Včeraj je imela nečakinja mojega moža rojstni dan in sva ji šla voščit. Njena mami (sestra od mojega moža) je odreagirala povsem neumno, z vprašanjem, če midva sva pa že zdaj prišla voščit (dobesedno: A vidva sta pa že danes prišla?).
Ker nama nihče ni rekel, da bo praznovanje na kakšen drug dan in ker naju nihče ni uradno nikamor povabil, sva šla pač včeraj tja, ker se nama je zdelo lepo, da ji voščiva prav na ta dan.
No, ko sva dala mali darilo, je izginila v sobo, njena mami pa naju niti postregla ni, tako da je situacijo nekako rešila tašča.
Danes pa je klicala, naj prideva na torto. In res ne vem, če bi šla. Nisem zamerljiva, ampak tisto včeraj me je precej prizadelo. Nobene zahvale, nobene besede, razen očitka, kaj delava tam user posted image user posted image user posted image user posted image . Kaj bi naredili na mojem mestu????
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 13:27:10   
total
Ne bi šla,najprej naj se opraviči.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 13:28:49   
muki1
Eh, klinc pa takšna svakinja. Jaz ne bi šla. Če je mala samo vzela darilo in izginila v sobo, ji očitno kaj dosti ne pomeni, če prideta danes na torto ali ne. Na žalost je veliko otrok dandanes tako vzgojenih. Od moža nečak - ista pesem. Glavno da dobi darilo. Pa midva mu vseeno vedno kaj lepega neseva, je kljub vsemu samo otrok, ki ni sam kriv, da so ga starši tak vzgojili.


_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 13:33:25   
dory
Aja vcer k jo je luna zmetala vas je loh dala na ignore...zej k jo je pa tasca mal v red spravla vas pa loh vljudno povabiuser posted image ...nej se najprej nauci mal bontona, pol bo pa tud se kej druzga..

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
15.3.2006 13:42:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 13:46:03   
CatJa
Jaz bi šla, vsaj na tortico user posted image  

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 13:51:38   
Anonimen
Tri tedne nazaj sem imela rojstni dan. Oče, s katerim nisem živela se ni spomnil tako, da sem bila malo žalostna. Pa pride poštar in mi v roke potisne kup kuvert. Računi, računi...aha trda pisemska ovojnica! Gotovo je čestitka, sem pomislila in hitro odprla kuverto. Iz nje sem potegnila rdečo lepenko (kot čestitka) na kateri je bila slika vrtnic. Odprem in zagledam na eni strani sliko svoje tete, na drugi pa Vabilo na njen rojstni dan (ki bo bdw čez en mesec) in načrt do gostišča kjer bo praznovala. Mislim, da mi na moj RD pošlje vabilo na njen roj dan????? In pol me kliče še sestrična in predlaga da peljeve njnega psa na sprehod!!!! Aja in čez par ur še oče, če mu pridem popravit računalnik?!! Ah sem se vsaj nasmejala.
Hočem ti rečt, da zdaj pa jaz ne grem na tetino zabavo, ker me je pač užalila. Pa na tvojem mestu tut ne bi šla danes na torto. Naj se zavejo kako napačno so ravnali. Saj sta šla voščit, vama se torej nima kaj očitat, ne?

Lepo da sta se spomnila na nečakinjo.

Lepo se imejta

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 13:53:14   
kalbo
S kakšnimi neumnostmi se pa eni ubadajo, pa to ni za verjet no! user posted image
A zdaj je pa konec sveta zarad tega. Pač, maš počeno svakinjo. Sam če se ti s tem obremenjuješ, ne zaostajaš kaj dosti za njo. Moje mnenje.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 13:58:58   
CatJa
Morda samo še to: če se le da, nikoli, no, skorajda nikoli, ne uletimo nenajavljeni na obisk. S tem se človek izogne marsikakšnemu (nepotrebnemu) problemu.
Pomoje se je res brezveze zdaj mulat. Otrok itak ni nič kriv.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 14:16:14   
Pupica
Jao...tile sorodniki..tolaž se da si jih ne izbiraš sama!user posted image
Jaz se sedaj lahko baham pa važim da ne bi šla...ko bi pa moj piščanček začel user posted image user posted image user posted image bi pa šla...jebuser posted image tak life, cel živlene se izogibaš takim čudakom, pol jih pa za vekomaj dobiš.Dammmuser posted image

Ne, resno!Odvisno kaj ti bo tvoj lubi rekel, če bo žalosten pol nimaš sploh izbire...saj jaz ga ne morem žalostnega gledat, ker ima tako rad vse svoje, pa če b navem kaj hudga naredili... pačuser posted image

Te pa lahko potolažim da si lahko PONOSNA nase, da si se SPOMNILA na svojo NEČAKINJO(ne poudarjaj da je od tvojga možauser posted image , to se vse priženiuser posted image ), tut mi smo šli pogledat "sorodnika" po operaciji, pa smo dobili pod nos, da nismo zaželen in to od malega fročka starega 6 letuser posted image , nakar nam je še "pametna starejša oseba"razložila, da jo razume(tako je to danes ko 6 letniki terorizirajo celo družino,pa se jim en upre in postane nezaželen)...tko da me ne brigauser posted image , mi smo SE IZKAZALI, imeli smo ga v mislih, in to pri meni šteje. Kdaj bomo pa sedaj brez razloga šli tja na obisk je pa drugo vprašanje!user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 14:17:14   
kalbo
No, najaviti obisk je tudi stvar bontona, se mi zdi. Sam ga tud najavim, tudi svoji mami, ker se to spodobi.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 14:19:52   
Anonimen
Ma ne vem, jaz bi bila tudi užaljena. Nekje pa so vendarle ene meje. Jaz najbrž ne bi šla, pa ne zaradi kakšne kontre, ampak zato, ker bi bila resnično slabe volje.

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
15.3.2006 14:35:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 15:00:48   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

No, najaviti obisk je tudi stvar bontona, se mi zdi. Sam ga tud najavim, tudi svoji mami, ker se to spodobi.


Ja, bonton itak, ampak konc koncev se mi tud ne da brezveze nakam hodit in nekoga začopatit slabe volje (kot v anonimkinem primeru) al pa da celo nobenga ni doma.


_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 15:16:49   
mamči
Moje vodilo je, NA ROJSTNI DAN SE NE VABI, AMPAK SE PRIDE.

Jaz osebno se sicer VEDNO  najavim, ponavadi so pa tam, kjer imajo RD pripravljeni na morebiten obisk, ker k sreči še obstajajo takšni  kot si ti, ki so pozorni.

Če boš šla ali ne je tvoja odločitev. Jaz bi verjetno najprej poklicala in povedala, da se mi je zdelo za malo tako obnašanje. Če bi ženska pokazala malo obžalovanja, bi potem tud na torto šla.

Pa s svojim obnašanjem svojemu otroku kvari veselje.  Kljub temu, če se kdo ne najavi  se maximalno potrudim, postrežem.

Meni je najbolj čudno, da nisi pripravljen na obisk, če veš, da ima nekdo Rd.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 15:23:59   
Misek
Nekatere ste pa res prevec obcutljive. Vse do podrobnosti opazite in premerite vsako besedo kako se kdo do vas obnasa, je pa vprasanje ce se res vi proti drugim obnasate tako, da nikoli nobeden ne pomisli, da je vam v napoto. Samo jaz, jaz, jaz... kaj pa veste kasen dan je imela ta druzina in kaj se jima je mogoce cez dan zgodilo. Iz tega kar je svakinja rekla je ocitno, da je planirala povabiti za kak drug dan. Mogoce ni imela kaj postreci, mogoce ji zares ni bilo do obiskov, mogoce je necakinja slabe volje zaradi sole, mogoce so se glih kar kregali....  malo dobre volje, dobrohotnosti in razumevanja za druge ne bi skodilo.  S tako obcutljivo zlahto, bi tudi mene panika zagrabila ce bi se mi prikazali na vratih.

Jaz bi sla in pohecala svakinjo, da se hitro zmede. Predvsem bi se pa opravicila, da smo se nenapovedano prikazali na vratih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 15:26:01   
Reja
Meni se zdi, da je anonimna naredila prav, da je šla za rojstni dan voščiti. Če ni bilo nobenega vabila za kdaj drugič, je res lepo, vsaj meni, če se oglasiš na D dan.

Obnašanje sorodnikov bi me tako vrglo iz tira, da bi sigurno preklinjala ves dan in ne bi hotla it na torto, ampak sem prepričana, da bi me mož prepričal in bi šla. Vseeno pa bi tam malo razčistila, kako da niso prej sporočili, kdaj vabijo na torto, pa če ni bilo prav, da sta prišla...


(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 15:32:47   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mamči
Jaz bi verjetno najprej poklicala in povedala, da se mi je zdelo za malo tako obnašanje. Če bi ženska pokazala malo obžalovanja, bi potem tud na torto šla.


Se ti ne zdi, da je povabilo za vnovicni obisk in za torto prav to - pokazovanje obzalovanja, da se je zgodilo kar se je zgodilo? Se ti ne zdi, da je potrebno pokazati obzalovanje za nenapovedan obisk, ali je samo po sebi razumljivo, da vsakdo mora biti presrecen ce se mu sorodniki kar prikazejo na vratih, ne glede na povod?

Sigurna pa sem, da ce bi svakinja pisala na tem forumu, bi pa reakcije bile prav nasprotne.


(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 15:38:35   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

. Mogoce ni imela kaj postreci, mogoce ji zares ni bilo do obiskov, mogoce je necakinja slabe volje zaradi sole, mogoce so se glih kar kregali....  malo dobre volje, dobrohotnosti in razumevanja za druge ne bi skodilo. .


Veš kaj, nečakinja je imela RD !!!! jAZ za svoj RD nisem halik (vsako letosem bolj jezna, da me spomnijo user posted image ), otrokom pa to ogrooooomno pomeni. Naš se ful veseli, pa rihta, pa sprašuje kdo bo prišel....
Če RD ne pade  na vikend, na dan x pač mala pogostitav, čez vikend pa imamo pol ta pravo čago.

Lakho bi kaj malega postregla (kavico) z veeeliko dobre volje !!! Pa bi bilo to to. Pa povedala, da praznujejo takrat in takrat .


(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 15:42:02   
mamči
Povabilo se mi ne zdi, kot obžalovanje.


Pa itak brezveze........mislim smotano. Kaj pa nekateri, ki imamo zelo malo žlahte in smo veseli vsakega ki pride, ker jih ni ravno veliko. O kaki slabi volji na otrokov rojstni dan pa itak na bi. Če mora bolit, lahko 364 dni v letu, otroku bi pa lahko naredila  EDEN NJEGOV dan.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 16:01:17   
Marogica
Tvoja svakinja je pač tako reagirala, ker najbrž ni pričakovala obiska, in se je sama zmedla, ker mogoče ni imela ničers "konkretnega" za ponudit. Zato je tako čudno izpadlo, najbrž pa se je ona najbolj bedasto počutila. Kar se nečakinje tiče, ne vem, koliko je stara, vendar ne vem kaj od otroka pričakuješ. Otrok se veseli darila in ne obiska, pa nja pride kdor koli. Takšni pač so otroci.
TOrej jaz bi šla, se najedla torte in na vse skupaj pozabila, ker se ne bo svet podrl.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 17:14:40   
Maček Muri
Meni se vse skupaj ne zdi taka katastrofa. Če so vas danes povabili na torto pojdite, pa je stvar rešena. Da bi se mulila zaradi take stvari, ne vem no, jaz ne.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 18:10:28   
Anonimen
Jaz tudi mislim, da se nima smisla jazit za takšne stvari. Če vaši družinski problemi tako zgledajo potem jih niti nimate...
Jaz bi se šla nabasat s tortouser posted image
V bistvu boš pa s tem pokazala kako velik človek si...

(odgovor članu Maček Muri)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 18:31:44   
soncece24
Jaz sem od nekdaj bila navajena, da za vsak rd nardimo kosilo za žlahto in se takrat čestita. Poznam pa kar nekaj ljudi, ki nikoli ne vabijo na rd-je, ampak majo doma vse pripravljeno (narezek, torta...) in čakajo obiske. Pri kolegici, kjer majo ta drugo varianto v navadi sem ji čestitala enkrat po rd in ji dala darilo, pol pa mi ona cela užaljena reče: ja zakaj pa nisi na torto pa narezek prišla? pa jaz valda ji rečem, da saj me ni povabla, halo... pol mi je pa razložla kak majo oni to ... Meni to ni ravno fajn, mam rajši če me povabijo.

Zdaj pač odvisno al je svakinja tip A (vabi) al tip B (čaka na goste), samo očitno je tip A al pa je pač bila slabe volje. MA ne vem, zdaj sem ful zakomplicirala, povedat sem pa htela, da ni to neka tragedija in da idi na torto.


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Dilema - pomoč!
15.3.2006 20:47:44   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Tvoja svakinja je pač tako reagirala, ker najbrž ni pričakovala obiska, in se je sama zmedla, ker mogoče ni imela ničers "konkretnega" za ponudit. Zato je tako čudno izpadlo, najbrž pa se je ona najbolj bedasto počutila. Kar se nečakinje tiče, ne vem, koliko je stara, vendar ne vem kaj od otroka pričakuješ. Otrok se veseli darila in ne obiska, pa nja pride kdor koli. Takšni pač so otroci.
TOrej jaz bi šla, se najedla torte in na vse skupaj pozabila, ker se ne bo svet podrl.


Jaz se popolnoma strinjam z marogičinim odgovorom in niti slučajno se ne bi sekirala ali bila užaljena. Pri nas je ravno obratno, moj brat se ni spomnil na moje otroke že več let, malega je videl 1x v življenju. Svoje čase mi je bilo hudo, zaradi otrok, ker sta spraševala po stricu in ga celo klicala, pa se ni oglašal na njune telefone. Pa če take stvari ne zamerim, res ne vem, zakaj bi se zato, kar se je tebi zgodilo. Ti si prinesla darilo zaradi lastnega nagiba in ti bi morala biti zadovljna s seboj. To je tisto, kar šteje. Zelo prijazno od tebe. Naša ima jutri rojstni dan in stavit grem, da je niti dedek ne bo poklical. Kaj češ, takšno je to življenje.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?