|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še ena o tašči...
21.8.2006 16:21:46   
Anonimen
Evo moj problem z mojo taščo - me zanima vaše mnenje:
Tašča prenavlja kopalnico. Po zagotovilih izvajalca naj bi jo komplet renovirali v 10 dneh.  Jaz v teh 10 dni nisem nikoli verjela in ji takoj ponudim, da če bo imela kaj za oprat, da ni problem. Po prvem tednu (za vikend sva bla na obisku) seveda še nima nič za oprat. Potem pa kliče v sredo mojga, da če lahko prideva po cunje, da zdej bi pa imela za oprat user posted image  Ok, pač narediva tistih 35 km in greva k njej po službi po cunje. Jaz operem, obesim, bova prinesla suhe nazaj. Ona teži, da bi rada čimprej nazaj. Takoj. Ker se mudi. Meni nič jasno. Sej ne pričakuje, da bodo celo noč morke stale v stroju in da jih dom mokre dala v avto, bodo stale mokre v avtu in ji po službi spet pripeljeva že vse smrdljive?
Ok, to smo rešli, zdej ji dostavljava suho perilo. Renovacija se je mal zavlekla, ker niso naredil vse tako kot treba. Stroj tudi po 1 mesecu še ni priklopljen nazaj.
Včerej me je pa spet skor kap zarad njenih kapric. Zdej bi tašča rada pa da ji še zavese operem. Zavese? user posted image user posted image  Haloooo? Najrajš bi jo vprašala, če jih pere na 14 dni, da to ne more počakat, da bo lahko sama oprala. Men se zdi, da me zajeuser posted image ava, kaj pa vam?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 16:39:46   
Sita
Kaj se pa razburjaš! Velikokrat ljudje govorijo in delajo neumnosti, pa zaradi tega niso slabi. Pač ne razmišlja racionalno. Ne takoj ob prvem čudnem predlogu pomislit, da te kdo napada. Saj ji lahko čisto preprosto in brez užaljenosti odgovoriš: "Saj zavesa pa lahko počakajo do priklopa vašega stroja, kaj ne?"
V mislih imej vedno, da so ljudje dobri, četudi govorijo neumnosti. O nasprotnem ti morajo šele dokazati.

Firasto

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 16:57:35   
April
Brezveze je analizirat pa se sekirat. Sita ti je lepo napisala.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 17:16:57   
soncece24
Eh, ta stara bi te rada pač malo izkoristla po mojem. Po bogve kolkih letih ji enkrat ni treba prat in obešat, pa bi ti pač rada še zavese podturila. user posted image user posted image

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 18:13:54   
Marogica
Pomisli, če se splača kregati zaradi zaves.

p.s. jih pa lahko tudi jaz operem

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 18:14:18   
koala
Saj pa si ji rekla, da ji opereš če bo kaj treba. Razen če sta se dogovorile samo za oblačila. Meni nebi bil problem. Pa operi še zavese, ali pa ji povej, da nimaš časa.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 18:18:41   
rija
Pa daj operi ji te zavese, saj jih ne boš na roko! Pa še za posteljnino jo vprašaj....

Ti jaz mojo pošljem, boš vprašala, če ji lahko še tepihe umiješ in jih pelješ še 100 km če je treba.....

< Sporočilo je popravil rija -- 21.8.2006 18:19:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 19:06:10   
tosja
user posted image  operi ji zavese - pa ker jih daleč pelješ se bodo mal zmučkale user posted image  user posted image  user posted image  - NIKOLI JIH NE BOŠ RABLA VEČ PRAT!!!

JA, TAŠČICA ZE Zuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 19:07:10   
tosja
TAŠČICA TE Zuser posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 19:45:42   
Anonimen
a tašča ne more dati kakšni sosedi oprat perila. če ste toliko km narazen, bi se jaz najprej obrnila na sosede. stvari ki niso "umazane" ampak samo prešvicane  bi lahko oprala na roke, se ti ne zdi??

če pa je res nujno da se ravno sedaj perejo zavese, preproge, prti, ena in edina posteljnina ki jo ima,... potem pa ji lahko tudi začasno priklopijo pralnistroj tudi kam drugam. na primer v garažo oziroma tja kjer ima umivalnik ki ga ne uporablja pogosto. cevko za vodo priklopi na pipo, cevka iz katere teče voda iz pralnega stroja, pa se da v umivalnik, sedaj še samo potegni dovolj dolgi kabel za elektriko in stvar je rešena. user posted image


(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 20:19:11   
KIRA
men se zdi da te ful izkorišča. kaj nima nobenga mal bližje? sorodnika ali pa kakega soseda, da bi si stroj tam postavla in priklopila???
mislim - 1 mesec jepa že kar malo dolgo a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: še ena o tašči...
21.8.2006 23:08:54   
Anonimen
Mislim, da je problem tukaj v 35-ih kilometrih, katere "moraš" prevoziti do tašče in v 35-ih kilometrih, ki jih "moraš potem prevoziti nazaj do doma. In to pred službo oz. po službi. Jaz namreč ne vidim problema v samem pralnem stroju oz. v perilu ali zavesah. Napišem pa ti lahko samo to, kaj bi v omenjenem primeru naredila jaz.
Nimam ne vozniškega izpita ne avta in moja tašča živi v sosednji ulici. Ampak če bi bilo pa tako, kakor pri tebi (in če predpostavim to, da se s svojo taščo dobro razumem), bi jaz to naredila brez problema. V kopalnici sicer ne "visim" nenormalno dolgo (razen 1x tedensko, ko na sami sebi delam "generalko"), ampak si vseeno ne znam predstavljati, da bi bila brez nje. In tako je verjetno tudi pri tvoji tašči. Zato jo je najbrž dala adaptirati. Takšne stvari se mimogrede zavlečejo (morda ne boš verjela, ampak sem delala v gradbeništvu - zaključna dela). Že 10 dni biti načrtno brez kopalnice je zame muka, ko pa se potem to obdobje še podaljša, pa sploh. In kar se pranja perila tiče, je verjetno zgodba podobna. Tvoja tašča najbrž ni velikokrat (če je sploh kdaj) dajala prat svojega perila drugam (pa čeprav družinskim članom). Že ta občutek ni dober, ko veš, da bo nekdo prekladal (najprej suhe, potem mokre) tvoje spodnje hlače in nogavice naokrog. Zdi se mi kar samoumevno, da je želela (kako je pa to povedala, pa ne vem), da ji perilo prineseš nazaj še mokro. Oprati si sama nima trenutno kje, ima pa vseeno prostor (in čas), da si sama obesi in potem zlika. Na pot, ki jo moraš ti prevoziti zaradi tega, očitno ni dobro pomislila. Predvidevam, da je vožnjo sprejela kot nekaj samoumevnega, ko si sprejela njeno prošnjo za pomoč (za pranje). Ona je vse to potem vzela v kompletu. Veš - jaz bi tudi. Na njenem mestu. Če bi nekoga prosila nekaj takega, kot je tvoja tašča tebe, in če bi tista oseba to prošnjo za pomoč sprejela, potem tudi jaz ne bi razmišljala o času in vožnji. Rekla si JA - torej? Kar se pa zaves tiče... Sicer res lahko počakajo, ampak vprašanje pa je tudi, koliko časa že čakajo. In zakaj jih želi oprati ravno zdaj. Dopušča možnost, da se ji "fajn zdi", da jih ne bo treba njej tlačiti v pralni stroj in vlačiti iz njega (tudi meni bi bilo "fajn"), bolj verjetno pa se mi zdi, da tvoja tašča zavese pere po točno določenem "urniku" in da je "čas za pranje" zdaj prišel ravno v trenutku, ko sama ne more oprati. Starejši ljudje imajo takšne stvari nekako "določene". Saj veš - ob sobotah dopoldan se hodi na tržnico po zelenjavo, ob nedeljah "mora" biti kosilo na mizi točno ob 12-ih in podobno. Zelo verjetno je, da je tudi z zavesami nekaj podobnega. Jaz pri moji tašči ne bi komplicirala. Šla bi jih iskat, si jih odnesla domov, jih oprala in ji jih naslednji dan (če bi želela še mokre) odpeljala nazaj. Pri vsem tem pa je tako, da bi na takšno prevoženo kilometrino (70 km dnevno) jaz omenila, da si želim, da mi povrne vsaj nekaj stroškov za gorivo (in morebitne cestnine).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: še ena o tašči...
22.8.2006 7:50:21   
Mala koala
A bi bil ta problem tudi tako grozen, če bi te tvoja mama prosila, da ji operi zavese?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: še ena o tašči...
22.8.2006 11:14:08   
Gina
Kaj pa je hudega cunje v stroj vreči? Ma ne vem no, jaz se ne bi žrla, pa bi mirno oprala. Saj je luštno imet oprane zavese. Meni to ne bi bil problem. Sploh pa ne nekaj, zaradi česar bi se kregala. Če bi ona hotela, da ji na vrat na nos nazaj peljem, bi ji razložila čisto po pravici, da sem brez denarja, da nimam za bencin za takole se furat in da bom povezala prijetno s koristnim in da ji bom pripeljala, ko bom šal po drugih opravkih v njeno mesto. Nič se pa ne bi sekirala zraven - to je njen problem, a ne.


Sem pa nekaj časa nazaj enemu frendu od mojega, ki mu je stroj crknil, menda celo leto prala perilo, ker je bil tolk brez denarja, brezposeln, pa si je komaj za hrano privoščil, za stroj ni bilo variante. Pa je tudi 30km stran od nas doma.Jaz sem iz službe zavila na drugi konec mesta, oddala čisto perilo in vzela umazano. Res nič kaj strašno groznega.

(odgovor članu Mala koala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: še ena o tašči...
22.8.2006 11:31:49   
Anonimen
joj ne vem a se sam men zdi a ste že po defoltu nastrojene proti taščam. kaj pa je problem zavese oprat al pa bilo kej če te prosi, a če i te tvoja mat prosila pa vrjetn ne bi blo nobenga problema.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: še ena o tašči...
22.8.2006 11:33:55   
abi
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Kaj se pa razburjaš! Velikokrat ljudje govorijo in delajo neumnosti, pa zaradi tega niso slabi. Pač ne razmišlja racionalno. Ne takoj ob prvem čudnem predlogu pomislit, da te kdo napada. Saj ji lahko čisto preprosto in brez užaljenosti odgovoriš: "Saj zavesa pa lahko počakajo do priklopa vašega stroja, kaj ne?"
V mislih imej vedno, da so ljudje dobri, četudi govorijo neumnosti. O nasprotnem ti morajo šele dokazati.

Firasto




se podpišem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: še ena o tašči...
22.8.2006 12:37:28   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Mala koala

A bi bil ta problem tudi tako grozen, če bi te tvoja mama prosila, da ji operi zavese?





Tukaj se skriva odgovor. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Mala koala)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: še ena o tašči...
22.8.2006 13:10:12   
srki
Operi še tiste zavese. Ne rečem, da ti vsak dan kaj prinese za oprat. Pač se je spomnila, da bi bilo fajn, če bodo še zavese čiste.

Sicer pa bi jaz v taščinem primeru, sploh ker ste toliko ddaljeni, za to prosila najbližjo sosedo, s katero se dobro razumem. Kupila bi pralni prašek in mehčalec, pa verjetno bi nekaj za vodo in elektriko primaknila, da ne bi bilo kakšne hude krvi.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: še ena o tašči...
22.8.2006 13:46:35   
Anonimen
Jaz že eno leto perem pri sestri - od tega 9 mesev še avta nisem imela in mi je ona hodila iskat. Resda sva obe v Lj je pa vseeno treba it iz enga konca mesta na drugega. Pa do nadaljnega mi bo še prala - vsaj tako je obljubila. Do selitve.
Pa da ne bo hude krvi - nikamor v tanovanje ne morem dat NOBENEGA pralnega stroja. Niti tamicenga za 3kg. NIKAKRŠNEGA.

Ji pa jaz kako drugo uslugo naredim. Tud jaz bi njej prala, al pa ex svaku, al pa bilokomu. Sej ni tko hudo.

Če pa je problem v kilometrini, se pa da tud s človekom po človeško zmenit za urnik pranja (vsaj upam). Sam največkrat je treba to prijazno povedat in razložit.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: še ena o tašči...
22.8.2006 16:02:54   
Anonimen
meni se pa zdi da te tašča malo zeza. Oprala si ji perilo, kot te je prosila, a zdaj hoče pa še zavese pa potem pogrinjke pa bogve kaj še.

Res mislim da se z zavesami ne mudi toliko, malo te hoče izkoristiti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: še ena o tašči...
22.8.2006 16:33:49   
Anonimen
Hvala za vsa mnenja, za + in -. Tudi sama nisem prepričana, kaj naj si mislim. Vem, kako je če si brez kopalnice in stroja, tudi sami smo že prenavljali. Zato, sem ji takoj ponudila pranje. In ji perem že cel mesec. Sej tudi zavese res ni težko oprat. Se strinjam. Vržeš v stroj in mokre obesiš. Tko delamo pri nas. Samo jezi me, da sva bila za vikend pri njej na obisku in bi nama jih lahko dala, ne pa da v ponedeljek kliče mojga, da ima še zavese za oprat. In tko dela že cel mesec. In res mi je škoda delat dodatne km po službi po tej vročini, ko komaj čakaš, da prideš domov.

Drugač je pa taščica v bloku, stroja ne more drugam priklopit, sama ne vozi, kopalnica je pa zdaj že zrihtana, samo stroj še ni priklopljen. Da bi lahko dala sosedom prat, na to pa jaz sploh ne bi pomislila.

In hvala za vprašanje, kaj bi storila, če bi moja mami želela oprane zavese - ja bi oprala brez pomisleka. Ampak mislim, da moja mami ne bi niti prosila za zavese. Bom pa v bodoče poskusila najprej takole razmišljat, da bo šlo bolj v pozitivno smer.

Hehehe, zgleda, da bom res te zavese prala. Sicer pa moj prav, da jih pred vikendom ne greva iskat. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: še ena o tašči...
23.8.2006 20:34:56   
Babaloo
Pa zakaj se razburjaš zaradi enega pralnega stroja??!!
Jaz bi ji na tvojem mestu lepo razložila, da je najbolje, če zavese še mokre obesiš, ker se tako ne mečkajo- vsaj moje so take. In da če niso tako zelo umazane, pa naj še počaka kak dan, ko bo imela svoj stroj priklopljen.
Kregat se zaradi take malenkosti je pa res zadnje, a ne??
Če bo pa vztrajala, pa res ne vidim problema. Pač operi.
Mogoče misli, da bo prihranila nekaj denarja, ko ji vidva pereta, ha, ha, ha. Če to ne bo trajalo tako dolgo, bo to pa res samo kak fičnik in ne bo problema, a ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: še ena o tašči...
24.8.2006 10:44:30   
karmy
ne verjamem da je tukaj problem prat... vam je anonimna že rekla da to ni to... ampak je težava v km, ki jih naredita zarad njenih muh.. če sušiš svoje stvari na balkonu ali terasi  in lahko ona pride na balkon/teraso, ne da bi stopila v vajino hišo, lahko ona lepo pride po svoje oprane cunje k vama...če bo mela kakšno kaprico k vaju bo klicala sred tedna, reci: ja seveda bova oprala... kr prpelji zavese....

no jaz bi tako naredila.... če se pa res dobr razumete pa se v vožnjah izmenjujte... sm dodatne km (zarad njenih kapric) pa naj ona dela....


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Babaloo)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: še ena o tašči...
24.8.2006 13:35:44   
petra.horzi
našim se je tud storj pokvaru dva mesca nazaj, so k nama prpelal sam tisto perilo k se je mudil, ker mava tud sušilca, drugač pa dajo k sosedi prat-pa sestrca je pol še cunje nabrala pa jih je k men prnesla-ker dam not mehčalc in so toook mehke-je rekla
pa ena kolegica k se je selila in ni mela pralnega stoja mi je tud prnesla za oprat cunje, pa sm jih
čeprov po pravici povedan, jz se ne bi vozila 70km samo zato, da bi nekomu dostavla NJEGOVE obleke, ki bi jih oprala jaz, razen če tisti ne bi mel možnosti prevoza in bi me prosu če lahko pridem iskat in pol še pripeljem

_____________________________

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: še ena o tašči...
25.8.2006 14:54:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
in ji takoj ponudim, da če bo imela kaj za oprat, da ni problem.

Zgleda, da je problem. Prvo se ponujaš, kot ne vem kakšna dobričina in potem se pritožuješ. Raje razmisli malo o sebi namesto, da razmišljaš o tašči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?